FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1229

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 wrz 2010, 22:43

Dobra wiadomość: Messi wraca do trningów :jupi:
http://www.blaugrana.pl/news/5887/messi ... ow!!!.html
...i zła: leci do Japonii mecz reprezentacji :roll: Zeby nie czuł sie samotny podąży tam w towarzystwie Mascherano i Gabiego Milito :shock: Marszałkowi powołenie należało się jak psu kość ale oznacza to, że różne reprezentacje na maxa splądrują kadrę Barcy przed meczem z Walencją :evil:
A Barca po przerwie reprezetacyjnej gra z reguły słabiej

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 24 wrz 2010, 23:18

grzegorzfcb pisze:że różne reprezentacje na maxa splądrują kadrę Barcy przed meczem z Walencją :evil:
No taki już nasz los, skoro ma się zajebistych graczy to i reprezentacje się o nich upomną. Trochę boję się o ten mecz z Valencią, ale do niego zostało jeszcze trochę czasu. A jutro już mecz z Athletic i myślę, że chłopaki z Bilbao na pewno udowodnią Mourinho, że nie wszystkie zespoły przed Barceloną się kładą i oddają mecz bez walki. Oby to wyglądało jak z Atletico, bo tam nasza gra generalnie mi się podobała, tylko skuteczność szwankowała. Zobaczymy jak to poustawia Pep.
A z takich przyjemnych informacji to właśnie Regal Barcelona pokonała Real Madrid w 1/2 Supercopa ACB 89-55. Meczu nie widziałem, ale wynik mówi sam za siebie. Widać, że drużyna koszykowki dalej ma ochotę pogrążać Madryt tak jak czyniła to w zeszłym sezonie. Zresztą bardzo fajnie im to wychodzi, szczególnie pierwsze zeszłosezonowe el Clasico w ACB było bajeczne. Te miny Pereza w loży :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 wrz 2010, 23:33

grzegorzfcb pisze:leci do Japonii mecz reprezentacji
Coś mi się obiło o uszy, że nawet jak poleci to ma nie grać, ale mogło mi się coś pomieszać albo to jakaś plota była. Pewnie nie byłby powołany gdyby nie te klauzule warte 200 czy 300 tysięcy euro.

Tak czy siak nie liczę na dobrą grę w meczu z Valencią po zgrupowaniach. Tym bardziej będzie trudno o dobry wynik bo jedynym dobrym wynikiem byłoby zwycięstwo. Nie ma się co jednak martwić na zapas bo okazja do straty punktów już jutro :roll:

Jeśli chodzi o kosza to w ostatnim czasie lejemy Real okrutnie. Aż się człowiek przyzwyczaić może :wink: Niemniej wynik rzeczywiście wart odnotowania.
Hitem wieczora jest jednak wypowiedź Pique:
Ja i Shakira? Gdyby wszystkie plotki o moim życiu prywatnym były prawdą, Ibrahimović byłby teraz bardzo smutny.
:boruta:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 wrz 2010, 23:37

Coś mi się obiło o uszy, że nawet jak poleci to ma nie grać, ale mogło mi się coś pomieszać albo to jakaś plota była. Pewnie nie byłby powołany gdyby nie te klauzule warte 200 czy 300 tysięcy euro.
Slyszalem w radiu ze sama obecnosc Messiego na trybunach jest warta dla Argentyny 200 tys dolarow.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2010, 1:56

Jeszcze drobny update bowiem okazuje się, że dziadek przebił wnuka. Wypowiedź Pique wklejałem a teraz wypowiedź jego dziadka, czyli Amadora Bernabeu:
"Cieszy mnie, że mój wnuk poznał Shakire. Jakby potrzebował pomocy, niech dzwoni do dziadka"
:ok: :lol:

Jeśli chodzi o Leo to ja spotkałem się zarówno z kwotą 200 000 jak i 300 000. Ważne jest to, że nie musi chyba grać, aby hajs się zgadzał. Nie wierzę, że ktokolwiek wypuściłby go z klubu gdyby jego stan na to nie pozwalał.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 25 wrz 2010, 11:16

Messi powinien odpocząć co najmniej miesiąc, bo jeśli wróci wcześniej to znowu zbiegnie się tu masa frustratów i obrońców Ujfallusiego i będą opowiadać różne dziwne historie z podwórek i kolonii.

Dzisiaj o 22 na pewno będzie ciężko, ale po tych kilku kolejkach mam teorie, ze lepiej będzie nam się grało na wyjazdach gdzie rywal przed własną publicznością będzie próbował grać w piłkę niż na Camp Nou, gdzie każdy przyjeżdża bronić się w jedenastu.Liczę na zwycięstwo 2-1.

Ciekawe czy Athletic dzisiaj odda mecz walkowerem :lol2:

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 25 wrz 2010, 21:47

Za kwadrans pierwszy gwizdek i rozpocznie się walka na śmierć i życie.
Skład FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Adriano, Sergio, Xavi, Keita, Iniesta, Villa i Pedro.
Nie ma Bojana co cieszy, niech łapie forme z ogórkami. Skład teoretycznie najmocniejszy jaki możemy wystawić. Maxwell dzisiaj jako "Joker :lol: . Całe szczęście Messi jest kontuzjowany bo pewnie dzisiaj byłby poturbowany gorzej jak przez Ujfalusiego.
Gra Baskow nie jest zła w tym sezonie ale mimo to licze na 3pkt. Styl mało istotny chociaż jeśli Xavi zagra lepiej jak w spotkaniu ze Sportingiem to będzie dobrze.

E: Jest nieźle, gdyby Villa spędzał mniej czasu z Bojanem to pewnie byłoby 2-0. Następne 45 minut będziemy grać w przewadze.
Postawiłbym na 1-0

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 wrz 2010, 1:26

Udało się :]

Zgodnie z przewidywaniami było cholernie ciężko, ale ostatecznie po naprawdę niezłym meczu udało się wywieźć pewne zwycięstwo :) Pierwsza połowa bardzo wyrównana wskazywała na męki w drugiej części (nie liczyłem na to, że gra w przewadze pomoże), ale na szczęście w drugiej odsłonie dobrze wykorzystywaliśmy przewagę zawodnika i kreowaliśmy dobre akcje. Generalnie skuteczność znowu beznadziejna. Normalnie postawiłbym świeczkę, ale ta zarezerwowana jest niestety dla Villi, który choć grał dobrze to jednak skuteczność miał beznadziejną i jeszcze na dodatek skończył z kretyńskim czerwem ['] Na domiar złego oglądając mecz w szerszym gronie musiałem stawić czoło komentarzom, które w perspektywie niedawnych występów pewnego Szweda okazywały się być wyjątkowo 'prowokacyjne'. To nie był dla mnie łatwy wieczór, ale tym bardziej cieszy mniej jego rozstrzygnięcie.

Busquets \o/ Mistrz. Bramka była świetnym ukoronowaniem jego doskonałego występu. Mascherano ma przeyebane bo nie istnieje taka możliwość, aby ktokolwiek posadził tak grającego Sergio.

Trochę zawiódł mnie Adriano bo dobre zagrania przeplatał ze słabymi, ale mam nadzieję, że nic mu nie jest bo podobno plac gry opuścił z powodu urazu :roll: Szkoda też Valdesa, że nie udało się zachować czystego konta bo nie może mieć sobie nic do zarzucenia. Pedro od początku sezonu trochę poniżej oczekiwań, ale ma przynajmniej przebłyski i poza bezpośrednim zagrożeniem potrafi również dobrze podać. Dziś jednak dostosował się skutecznością do Villi :roll:

Brawo Keita za bramkę i kilka bardzo dobrych zagrań.

Alves klasyczne ADHD, ale momentami aż mnie to irytowało, że znowu gramy do niego :P

Więcej i bardziej do rzeczy może jutro bo %%% robią swoje a nie chciałbym się jutro wstydzić tego co teraz piszę. Poza tym na pewno o czymś zapomnę.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 26 wrz 2010, 1:42

Villa niech sie ogarnie chlopczyna, bo raz po raz pokazuje swoje prostactwo. Juz na MS odwalal podobne rzeczy. Niczego sie nie nauczyl.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 1:58

Ile meczów bana dostanie Villa? :>

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 26 wrz 2010, 2:12

1 - fatalny mecz adriano-gosciu przegral wszytskie pojedynki 1 na 1 z iraola, nie wyczuwal w ogole momentu gdy ma przetrzymac pilke a kiedy dokladnie podac
widac brak ogrania meczowego i niezrozumienie stylu gry barcelony-ale to przyjdzie wraz z wieksza iloscia odbytych treningow

w ogole to jest smieszna sytuacja- w kadrze jest 3 nominalnych lewych obroncow i zaden nie ma obecnie formy !

2 - bardzo dobry mecz keity- strasznie mnie irytowal od poczatku sezonu-jechalem po nim ostro ,ale przynajmniej do nastepnego meczu zamknal mi usta
tym meczem wykupil sobie abonament na (w miare ) regularna i czesta gre do konca sezonu (bo po katastrofalnym meczu z herkulesem i sportingiem jego akcje nie staly za wysoko)

3- koszmarna skutecznosc villi- facet jest tak zestresowany,ze wydawac by sie moglo,ze to 18-letni junior a nie mistrz swiata i europy
po odejsciu eto`o nie myslalem,ze ktos moze byc bardziej nieskuteczny-david narazie(niestety) przebija go pod tym wzgledem

4- wiem,ze to poczatek sezonu i wiele moze sie wydarzyc ale luzny wniosek mozna wysnuc juz teraz : czy faktycznie byl sens wydawania 20 mln (masherano) na rezerwowego ?
gosciu poza odbiorem i charakterem nie ma nic do zaoferowania w ofensywie (gra na jeden kontakt,koleczka, drybling) - jesli busquets sie nie polamie/nie zostanie wykartkowany to javier pogra sobie mniej niz toure (zagra w 1 rundzie pucharu krola,jakies odpady w lidze)

zaluje ,ze nie wzieto swietnego technicznie i ogranego w lidze senny- za 3 mln ,pogralby 2 sezony-a tak mamy goscia,ktorego frustracja (z powodu rzadkiej gry) dosiegnie raczej predko
w koncu jest kapitanem reprezentacji,wiele znaczyl w liverpoolu a przyszedl do klubu gdzie szans na regularna gre nie bedzie mial za wiele

5- jedyne o co prosze guardiole to jak najwiecej szans dla thiago i jonathana (nawet kosztem ogrywania masherano)
niezwykla przyjemnosc sprawia mi ogladanie thiago,jego plynnych rychow,bajecznej techniki,zrozumienia z partnerami,kreatywnosci

6- co do villi-to w poniedzialek lub we wtorek bedzie decyzja-1 lub 2 mecze pauzy

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 2:19

jordan20 pisze:co do villi-to w poniedzialek lub we wtorek bedzie decyzja-1 lub 2 mecze pauzy
Czyli jest możliwość że nie zagra na Mestalla przeciwko Valencii? :lol: To dopiero byłaby frustracja. BTW, po co tak pogrubiasz? Pytam z ciekawości żeby nie było :wink:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 26 wrz 2010, 2:26

03.10 6kol PD FCB - Mallorca
17.10 7kol PD FCB - Valencia
2 mecze kary dla villy = miesieczny odpoczynek dla niego,bo nastepny ligowy mecz (po odbytej karze) moglby zagrac
24.10 8kol PD Zaragoza - FCB
pogrubiam bo pisze duzo i chce by najwazniejsze (z mojego punktu widzenia) rzeczy byly od razu widoczne

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 wrz 2010, 2:33

Ciekawe jak Villa by zareagował na wiadomość, że nie będzie mógł zagrać z Valencią :lol:

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 26 wrz 2010, 8:13

Co zrobil Villa,bo niestety nie ogladalem drugiej połowy?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”