Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1229

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 24 sie 2010, 22:55

Daaaamian pisze:Lass jest na wylocie? :>
Niby jest ... Jeśli tak to niech Fergie działa bo przydał by się na Old Trafford DM z prawdziwego zdarzenia, jednak z tego co sie kiedyś dowiadywałem to raczej Momo Diarra jest bardziej na wylocie ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 24 sie 2010, 22:59

Ale Lass przecież nie jest na wylocie :> Kibice Realu pewnie mają lepsze informacje, ale jak dla mnie to na wylocie jest drugi Diarra co najwyżej a Lass na pewno się tej drużynie przyda choćby po to właśnie, aby w razie potrzeby na boku obrony zagrać.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 sie 2010, 23:13

Jak już kiedyś pisałem, odejście Lassa jest bardzo mało prawdopodobne. Na pewno Real niechętnie by go oddawał. Mahamadou Diarra spośród DM'ów ma zdecydowanie najmniejsze szanse na grę i odejdzie niemal na pewno.

Lass na prawej obronie grał już nie raz. Właściwie podczas tej pretemporady Mourinho wystawia go tam częściej niż w środku pola.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 sie 2010, 23:34

Pytam, bo Lass byłby idealnym następcą Mascherano. :P

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 sie 2010, 0:14

Mecz ogolnie słaby, ale Di Maria :o ładnie to zrobił :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 sie 2010, 0:14

Przecież Liverpool ma już Poulsena. :lol:

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 25 sie 2010, 10:43

Wlasciwie otwarcie mowi sie o dwoch odejsciach, Drenthe i Diarra, Mou juz powiedzial, ze jezeli druzyna bedzie miala 24 zawodnikow (po wspomnianych odejsciach wlasnie tyle bedzie liczyc kadra), to wlaczy do druzyny Mateosa z Castilli (wyroznil go juz wczesniej), moze odejsc jeszcze Vaart, ale pewnie tylko w przypadku gdyby zawodnik i klub dostali bardzo dobre propozycje.
Wczoraj slabo, zwlaszcza w kreacji na ostatnich 40 metrach, ale sam Mou mowi, ze bylo za malo czasu, zeby z nowymi zawodnikami popracowac, posrednio sugeruje tez, ze na poczatku nie bedzie latwo nawet z lelakami w gejlidze.

Anders
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anders » 28 sie 2010, 0:06

Podpisaliśmy Davida Mateosa (23 lata, 185 cm wzrostu, środek obrony) i kto wie, czy jeżeli dalej zawodnicy Realu będą łapać kontuzje z taką częstotliwością jak do tej pory, to Mateos może dostać swoją szansę. Kaka, Pepe, Garay, jeszcze Gago ostatnio. Nie wygląda to za dobrze. Na jakiś drobny uraz narzeka ponadto Marcelo... Co mnie bardzo cieszy, kontrakt z zespołem podpisać ma jeszcze Juanfran. Na prawą obronę. Zawsze postrzegałem go jako nominalnego skrzydłowego, ale z Americą zagrał w obronie i to, co zobaczyłem, było motywujące. Juanfran nieoczekiwanie nieźle w obronie, wydawało mi się, że powinno być gorzej. Charakterystyka raczej podobna do Marcelo. Wydaje mi się, że z naszymi brakami byłaby to dobra opcja.

I jeszcze taka uwaga co do naszej lewej obrony. Wydaje mi się, że w La Lidze ze słabszymi będzie grać tam Marcelo, z lepszymi zespołami Arbeloa.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 28 sie 2010, 0:37

Podpisanie Mateosa pozwala miec nadzieje, ze klub opusci Granero a nie Vaart - holendra mimo chwiejnej formy widze jako podstawowego AMF w druzynie, do powrotu Kaki. Ozila pewnie Mou czasem bedzie probowal na skrzydle, Canales na podstawe zas jeszcze zbyt mlody.

No ale niestety mozemy sie chyba pozegnac z transferem lewego obroncy w tym momencie.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 28 sie 2010, 10:08

Wlasnie wrocilem z 2tygodniowego urlopu i liczylem, ze do tego czasu pozbedziemy sie chociaz 2 graczy, w tym Dretwego. Naiwny czlowiek byl. Jak Real prezentowal sie w ostatnich 3 sparingach? Aha, sprawa najwazniejsza - Ozil. Po tym jak sie dowiedzialem, ze zostal graczem Realem mialem metlik w glowie. Bylem przekonany, ze VdV przekona sie do siebie Mou, bo to solidna firma, widocznie mialo byc inaczej (chociaz teraz czytam, ze Mou chce zeby zostal :lol: ). Co do losowania, to jestem srednio zadowolony. Ciesze, ze sie znowu gramy z Milanem, bedziemy mogli sie im zrewanzowac za porazke sprzed roku.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 sie 2010, 10:53

Nie bardzo rozumiem dlaczego zarząd tak bardzo chce się pozbyć Van der Vaarta, bo akurat on mógłby się jeszcze bardzo przydać, ale może o czymś nie wiem.

Drenthe to straszny pasożyt. Wygląda na to, że gotów jest zostać bez względu na wszystko, bo oferty już ponoć miał. Trochę tego nie rozumiem, bo piłkarz powinien chcieć grać, a on grać nie będzie, bo jest cienki jak dupa węża. W Realu nie chcą go prawie wszyscy kibice, prawdopodobnie nie chce go trener, nie chce go zarząd. Dziwny przypadek, lecz liczę, że jeszcze odejdzie. Ba, nie wyobrażam sobie tego, by drętwy został na kolejny sezon.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 29 sie 2010, 20:34

Już za 30 min inaugurujemy sezon wyjazdowym meczem z Mallorcą. Barca jedzie Racing jak chce, więc wypadałoby abyśmy też powrócili z 3 punktami.

Casillas; Arbeloa, Carvalho, Sergio Ramos, Marcelo; Xabi Alonso, Lass; Cristiano, Sergio Canales, Di María; Higuaín

Lass w pierwszym składzie,a Van der Vaart na trybunach to chyba 2 najbardziej zaskakujące informacje.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 29 sie 2010, 20:37

Szkoda VdV, zawiodlem sie - chociaz moze jeszcze powalczy chlopak o miejsce.

A Lass, cieszy mnie to niezmiernie - tak wlasnie sie spodziewalem ze jak sie przylozy do treningow do wygryzie Khedire z pierwszego skladu, oby tak bylo naprawde. Jak bedzie gral na srodku a nie rzucany po bokach jak przez Pellegriniego, to mozna byc spokojnym.

A meczu troche sie obawiam i strata punktow mnie nie zdziwi szczerze mowiac.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 29 sie 2010, 20:40

O, VdV dzisiaj i tak na trybunach, więc chyba klub naprawdę robi wszystko by go sprzedać. Kto chętny to wiadomo co ma robić.

Brak Khediry jest małym zaskoczeniem, zwłaszcza, że prezentuje się na razie całkiem nieźle, ale widać też, że Mourinho nie chce wystawiać od początku więcej nowych zawodników niż to konieczne i to też może być słuszna koncepcja.

Ciekawe jak to dzisiaj będzie wyglądać. W końcu pierwszy mecz o stawkę i trzeba spiąć poślady. Kosmosu się nie spodziewam, ale tego meczu nikt już nie potraktuje jak treningu. Mallorca po poprzednim świetnym sezonie jest niewiadomą. Może być ciekawie.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 29 sie 2010, 20:41

Vianuch pisze:
Van der Vaart na trybunach to chyba 2 najbardziej zaskakujące informacje.
Chyba trzeba się spodziewać odejścia Rafaela. Szkoda bo są lepsi kandydaci do wylotu z klubu. Skład ok pozostaje tylko wygrać, a więc do boju.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”