Wasze prywatne typy - Strona 1229

Sprawy związane z bukmacherką, typowaniem wyników oraz stawkami.

Ile standardowo zdarzeń grasz na jednym kuponie?

Tylko single
36
9%
Dwa do czterech zdarzeń
170
42%
Pięć do ośmiu
153
38%
Puszczam wyłącznie pociągi
21
5%
Brzydzę się bukmacherką
21
5%
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Wasze prywatne typy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 03 kwie 2012, 23:50

Aker pisze:Na dzisiaj poszlo

Barca powyzej 1,5 gola + Bayern za 300 mam do wyjecia 500
jak w masło, w sumie pozamiatane było juz po 1 połowie w obu meczach, z takich kuponów jestem najbardziej dumny 8)

@Enjo

Piszesz w taki sposób jakbyś chciał mi przylepić łatkę typera, który gra non stop po 1k kupony z ako 1,1 a to trochę fałszuje rzeczywistość. Od 1 stycznia zagrałem bodajże 8 kuponów za > 999 zł i 6 z nich siadło, aby typ na City awansuje w meczu ze Sportingiem nie weszło i typ na Polonie Wwa, ale o tym drugim więcej słów później. Warto również odnotować, że kurs kuponu 1,1 to zdarzyło mi się zagrać 1 raz, zazwyczaj nawet jak gram za te 1k to kurs oscyluje w granicach 1,3-1,5 wszystko zależy od pewności typu w mojej subiektywnej ocenie/skali. 80% swoich kuponów gram po kilka stówek z ako 1,5-2,0 (choć jeśli będę osiągał zadowalające zyski z buków to stawki naturalnie będą systematycznie zwiększane) i naprawdę na bukach nei wychodzę źle, w poprzedni roku nie było miesiąca żebym miał minus, a w tym aby ciała dałem w marcu. Tak dałem ciała, a nie że zabrakło mi szczęścia (choć to też ma znaczenia) bo jak już było po wszystkim to doszło do mnie, że te typy wcale nei były takie pewne, że odpadnięcie City można było przewidzieć (puchar przegranych, ktory wiele ekip odpuszcza), czego nie dopuszczałem przed graniem kuponu. 90% kuponów ktore mi nie wejdzie uważam, że nie weszły z mojej winy, a nie z braku szczęścia, jakieś moje niedopatrzenie, zła ocena sytuacja, zlekceważenie sytuacji kadrowej, albo zlekceważenie tego, że dane ekipy się nie nawidzą i nawet z pozoru niektóre słabe ekipy na swoim terenie dadzą sobie żyły wypruć byle nie pozwolić, by wygrał mocniejszy rywal i w takich spotkaniach najczęściej padają niespodzianki, które przewidzieć się jak najbardziej da.
Podsumowując każdy gra po swojemu i naprawdę byłoby miło jakbyś prowadził też swój temat z typami gdzie mógłbym oceniać Twój styl gry i same typy, a na koniec bilans miesiąca mam na myśli skuteczność typów, kuponów, yield no i przede wszystkim zysk netto. Ja póki co swojej gry nie mogą się wstydzić (styczeń + ok. 700 zł, luty + ok.1700 zł) po za wtopą w marcu i żenującym typem za większą kasę na polonia-widzew 1 dnb bodajże w lutym. Warto dodać, że dzisiaj mamy 3.04 a ja od początku kwietnia złapałem już +1050 zł i mam nadzieję, że marzec zwróci się w tym miesiącu z nawiązką, oby! :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 kwie 2012, 23:58

Nigdzie nie skrytykowałem tego stylu gry tylko poddałem pod wątpliwość, nie sądziłem, że mój wpis zostanie na tyle negatywnie odebrany, ale w internecie nie wszystko idzie wyrazić tak jak się chcę, cóż nic nie poradzę.

Mnie zawsze odstrasza granie takich niskich kursów za takie duże kwoty - ja oscyluję na poziomie 200-250 zł na kupon i raczej układam z tego około 1,90 i czasem się opłaci, a czasem nie.Pamiętam kiedyś grałem grubego dubla i zamykał mi Milan z remisem po 1,16 i ledwo wszedł, a na dobrą sprawę mógł przegrać ze 3:0.Nie wiem jak mógłbym sobie ułożyć granie Twoim systemem, ale może kiedyś spróbuję i sprawdzę czy rzeczywiście jest się w stanie osiągnąć taki fajny zysk.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 kwie 2012, 0:16

a zadam Ci jedno pytanie, które ja osobiscie sobie czesto zadaje.

Masz mecz załóżmy Bburn - United (tak ten poniedziałkowy). Faworytem oczywiscie są Diabły, muszą wygrać, by mieć bezpieczną przewagę, a i samo Bburn nie czaruje na swoim terenie, United w najsilniejszym składzie, po za Nanim. Po głowie chodzą Ci 3 typy. United handicap, United czyste 2 albo United 2 dnb. Myślisz sobie jak zagram handicapa (kurs dajmy na to 2,2) to mogę max dać stawkę 100 zł (bo więcej uznasz, że nie warto, za duże ryzyko), druga opcja to czyste 2 po kursie 1,4 wtedy decydujesz sie dac wieksza stawkę, bo wiadomo prawdopodobienstwo jest wieksze, ze to wejdzie niz handi, decydujesz sie dac dajmy na to max 300 zł i ostatnia opcja to dnb po (dla niektorych) żałosnym kursie 1,1 jednakże prawdopodobieństwo jest największe i wtedy decydujesz się dać max aż 1k. Przy 1 wariancie mamy oczekiwany zysk +120 zł, przy drugim tak samo +120, a przy trzecim +100. Ktory wariant wybierasz? trzeba tez zdawac sobie sprawę, że w przypadku wtopy to właśnie ostatni wariant najbardziej nam da po kieszeni. ja przed takimi wyborami dość często stoję, w meczu United uznałem, że nie ma opcji by to United przegrało, ok jakieś tam szanse Bburn ma na szczęśliwy remis, ale porażki absolutnie nie brałem przy takich okolicznościach w jakich było United, także zdecydowałem się na 2 dnb za większą kasę, bo to powodowało, że ryzyko umoczenia kasy było ograniczone do minimum (musiałoby Bburn wygrać). Po meczu jak widać okazało się, że co bym nie wybrał to zysk miałbym podobny, ale założe się, że przy graniu opcji handi za 100 zł miałbym więcej ciepłych słów niż przy wygraniu praktycznie takiej samej kwoty grając za 1k :P a jak wiadomo dla mnie jako typera nie ma znaczenia poklask kolegów z branży, że tak powiem, tylko czysto zysk, nie ważne jakim sposobem osiągnięty, ważne by być do przodu.

PS na dzisiejsze mecze LM dobrze wygląda Real handi + Chelsea awans

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 kwie 2012, 19:55

Real handi 1,3 za 1k Unibet

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2012, 19:57

Przed Realem mecz z Valencią w lidze, tu mają już awans pewny ... niby powinni spokojnie wygrać i to wysoko, ale ... czy będzie im się chciało ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 kwie 2012, 19:59

fieldy
Sorry, ale wyobrażasz sobie Real - Apoel 0:0, bądź 1:0?

Ja dałem handi (-2) za 220 zł. We will see.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 kwie 2012, 20:07

fieldy w ostatnich dwóch meczach na wyjazdach w LM (z Zenitem i Lyonem) Apoel oddał 2 strzały w sumie i to oba niecelne, a Real po za meczem z Barcą w tamtym roku oraz z miesiąc temu z Malagą strzela w każdym meczu u siebie przynajmniej 3 gole (liga + lm), dzisiaj skład wychodzi dobry, liczę na pewne zwycięstwo i pogoń CR-a za Messim. A taki Varane, Sahin, Higuain, Granero czy Altintop nie odpuszczą bo walczą o 1 skład.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 491

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 kwie 2012, 20:14

fieldy pisze:ale ... czy będzie im się chciało ?
Nawet jak im się nie będzie chciało to gole wpadną same. Równie dobrze APOELowi się może nie chcieć, bo już odpadli.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 04 kwie 2012, 20:24

Dałem handi Realu (-2) i Chelsea 1X. Jak mi nie siądzie ten pierwszy, to Bartosz oddaje mi pieniądze :chill:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 kwie 2012, 20:34

nie twierdzę, że ich Real nie rozniesie :lol: bo jak będzie chciał to rozniesie, ale własnie takie mecze czasem są zdradzieckie. Real ma sporą zaliczkę i piłkarze o tym wiedzą, a "głowa" odgrywa dużą rolę w piłce. Gospodarze mogą sobie przejść obok meczu, potraktować go jak trening przed kolejnym, waznym meczem w lidze i tyle.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 04 kwie 2012, 20:39

fieldy pisze:nie twierdzę, że ich Real nie rozniesie :lol: bo jak będzie chciał to rozniesie, ale własnie takie mecze czasem są zdradzieckie. Real ma sporą zaliczkę i piłkarze o tym wiedzą, a "głowa" odgrywa dużą rolę w piłce. Gospodarze mogą sobie przejść obok meczu, potraktować go jak trening przed kolejnym, waznym meczem w lidze i tyle.
Nie sądzę by Real tak to potraktował w 1/4 LM w dodatku u siebie,może dopiero przy 3:0.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 04 kwie 2012, 22:41

Aker pisze:Real handi 1,3 za 1k Unibet
Przed meczem mialem w glowie 3 typy na dzisiaj, cr7 strzeli, real -1 i real -2 weszlo az milo :chill:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 kwie 2012, 22:43

bartbuks pisze:Ja dałem handi (-2) za 220 zł. We will see
Z problemami, ale siadło.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 04 kwie 2012, 22:48

Arwin pisze:Dałem handi Realu (-2) i Chelsea 1X. Jak mi nie siądzie ten pierwszy, to Bartosz oddaje mi pieniądze :chill:
Na pewniaku, ani chwili nie miałem wątpliwości, że siądzie. Na szczęście byłem zabezpieczony w postaci Bartosza :jupi:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 kwie 2012, 8:10

NA noc za 100 dałem Santos Laguna - 2 z Toronto po kursie 2.40. (wynik 6:2)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Bukmacherka”