Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 124

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
9%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
26%
Bayern 2020
2
9%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
5
22%
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 18 paź 2006, 23:32

fieldy pisze:Na Uefie spróbuj poszukać
Szukałem i nie mogę znaleźć :/

Chlopaczek pisze:Wikipedia podaje ze Raul i Shevchenko maja po 53 bramki
Też tak mi się włąśnie wydaje

Chlopaczek pisze:Nie wiem na ile mozna jej ufac.
Chyba bardziej niż Onetowi ;) Bo tam Raul jest pierwszy i ma 51, a drugi jest di Stefano, a Szeva ma 41 :/

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 paź 2006, 23:36

A w dzisiejszym "Dzienniku" pisza, ze Sheva ma 43 :? Raul ma na pewno 54 bramki.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 18 paź 2006, 23:39

makis pisze:Raul ma na pewno 54 bramki.
Ja dam sobie rękę odciąć, że ma 53... tyle co Sheva. Ale nigdzie nie mogę znaleźć potwierdzenia tego.

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 18 paź 2006, 23:41

Chlopaczek pisze:Wikipedia podaje ze Raul i Shevchenko maja po 53 bramki.Nie wiem na ile mozna jej ufac.
Wikipedia jest akurat ostatnim źródłem, jakiemu można ufać.
Mogę zmienić Raulowi na 60, a Szewczence na 70 i jeżeli jakiś admin się nie zorientuje, w natłoku spraw, to zostanie tak na wiele lat.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 18 paź 2006, 23:42

bragiel pisze:Wikipedia jest akurat ostatnią źródłem, jakiemu można ufać.
Mogę zmienić Raulowi na 60, a Szewczence na 70 i jeżeli jakiś admin się nie zorientuje, w natłoku spraw, to zostanie tak na wiele lat.
A na Onecie napisali, że Julio Ricardo Cruz jest... Urugwajczykiem :D

Ale się szybko zorientowali i zmienili na Argentyńczyka heheh

Liczę Raulowi tę którą wczoraj strzelił. Wydae mi się że parę dni temu widziałem jakiś ranking i tam Szeva był na 1. miejscu i miał 53 bramki, Raul miał 52... wczoraj strzelił jedną czyli zrównał się z Ukraińcem, ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie to widziałem. Na pewno nie na wiki
Ostatnio zmieniony 18 paź 2006, 23:45 przez Martin Pellegrino, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 18 paź 2006, 23:43

Raul jest na pewno samodzielnym liderem, nie wiem ile ma Sheva. Moze Ukrainiec ma 53 w europejskich pucharach ogolnie, a nie w LM. Nie pomoge Ci zbytnio :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 19 paź 2006, 12:39

Te liczby na 100% dotyczą Shevchenki i ogółem pucharów :!: Chyba 6 bramek jest z UEFA ale głowy nie dam. Pod tym wzgledem jest na równi teraz ale Raul ma wiecej w samej LM. Na pewno.

To jest tak samo jak to że np. Bekcham* jest wyżej niż np. Maldini pod wzgledem spotkań rozegranych w Champions League [o trzy] - tylko - no własnie tylko Champions League - a Paolo wygrywał Puchar z Milanem jak jeszcze był to "Puchar Europy" :] Wiec tylko dla tego jest taka sytuacja. Zreszta podobnie jest z bramkami innych graczy ale co do Shevy i Raula to jest pewne. Ma na teraz chyba 6 wiecej w samej LM :wink:

* - to wejscie z ławki w Rumini było 100 meczem Anglika w LM.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 gru 2006, 0:41

Sorry za ppp ale napisze coś ogółem :P

Troche już wiemy co do Ligi Bogaczy :P

Grupa A
1. Chelsea
2. Barca

Grupa B
1, Bayern
2. Inter

Grupa C
1. FC Liverpool
2. PSV Eindhoven

Grupa D
1. CF Valencia
2. AS Roma

Grupa F
1.Lyon
2 Real

Grupa F - chyba tylko Celtic pewny awansu, ale nie wiadomo czy z pierwszej pozycji, MU [9 pkt] - Benfica [7 pkt.] mecz o wszystko dla obu ekip. Ale MU starczy remis.

Grupa H - nikt nic nie wie :P
1. Porto - 10 pkt
2. Arsenal 10 pkt.
3. CSKA 8 pkt.
4. HSV 0 pkt.

I teraz Porto Arsenal i HSV: CSKA

Grupa H
1. Milan 10 pkt.

I walka AEK [7 pkt.] Lille [6 pkt] o awans, teraz grają Milan - Lille i Anderlecht AEK.

Jak wiadomo losowanie 15 :) [12 klubów już pewne awansu] Jak wiadomo Ci z pierwszych miejsca są w troche lepszej sytuacji, ale nie zawsze :P Nie bedzie spotkań Barca - Real czy Milan - Inter, Chelsea MU. Mimo że te klubów teoretycznie mogą na siebie trafić. Ale przepisy elminują takie sytuacje. Nie ma co wróżyć ale pojedynki na np. Barca : Milan, Chelsea - Real, Inter:Lyon, oj bedzie ciekawe :twisted:

Dobrze że jak narazie awansują Co którzy muszą być w LM :P Bo chyba narazie obeszło sie bez niespodzianek. Dziś pewnie też bedzie ciekawe.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 06 gru 2006, 10:27

No , ale nie ma takiej sytuacji jak rok temu , ze w 1/8 małe finały były rozgryuwane. Mimo wszystko żal mi trochę dogów ale sami się załatwili z ta liga mistrzów, widocznie faza pucharowa to dla nich jeszcze za wysokie progi a to niestety pokazuje , ze liga francuska to jeszcze nie to co trzeba. Nie mniej jednak to już tak sie uitarło od prau lat , ze gdzieś dalej niz w 1/8 finalu i Francje i niemcy reprezentuje jedna drużyna z małymi wyjatkami. Ciekawa sytuacja jest z Liga Szkocka w zeszłym roku Rangersi teraz Celtowie w 1/8 finału Lm , szkoda że w tym roku bez jakiś niespodzianek tak jak w zeszłym Armenia Petrzałka. Może jedynie brak Awansu Sportingu do Uefy... Zobaczymy co dziś odmaluje CSKA :D licze na spora niepspodzianke w tej grupie , nie zebym Arsenalu nie lubił ale co to za liga gdzie wszyscy faworyci przechodza dalej

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 gru 2006, 10:32

j1mmy pisze:Armenia Petrzałka
Artmedia :D
j1mmy pisze: licze na spora niepspodzianke w tej grupie , nie zebym Arsenalu nie lubił ale co to za liga gdzie wszyscy faworyci przechodza dalej
zawsze może ManU polecieć. Wystarczy, że powtórza wynik sprzed roku z tym samym rywalem [z tej samej kolejki]
Celtic to chyba najsłabsza druzyna z tych które przechodza dalej - choć trzeba poczekac na dzisiejesze rozstrzygięcia, aby być w 100% przekonanym co do tego.
Może to będzie taki sezon LM bez niespodzianek :D
Póki co awansowali wszyscy ci, którzy byli zaraz po losowaniu typowani do awansu.

Dziś mają szanse awansować ManU, Arsenal, CSKA.

Może jedynym zaskoczeniem, jest brak Benfiki [o ile odpadnie] a awans Celticu właśnie.

Dysputa o możliwych parach 1/8 - będzie pewnie miała sens po dzisiejszych meczach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 gru 2006, 23:03

Obrazek

no teraz znamy wszystkich szczęśliwców. Obyło się bez większych sensacji. Jedynie mozna sie chwile zastanowić nad brakiem Benfici, czy CSKA - ale cóż odpadli na własne życzenie :D

Arsenal najlepszy w swojej grupie, tzn. że zagra rewanż na Emirates, oraz będzie mieć łatwiejszego przeciwnika.
Nie chciałbym jedynie trafić na Barce - choć wtedy na bank pokazaliby w TVP, bo oni lubią takie mecze ze smaczkiem, a tu mielibyśmy rewanż za ubiegłoroczny finał - już w 1/8.
Reszta może być - Inter jest do pokonania, Roma pewnie też, choc nie wiem za bardzo co soba prezentują. Mają chyba zbliżony poziom do Interu. Real mógłby być - rok temu chciałem na niego trafić i trafiliśmy, tym razem, nie chciałbym, ale płakał nie będę. W końcu też mozna ich ograć. Celtic, Lille, PSV - któryś z tych klubów chciałbym najbardziej.
Najchętniej Francuzów, bo to też byłby dodatkowy smaczek :D

Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 06 gru 2006, 23:21

Ja stawiam ze MU dostanie PSV, ze względu na trenera holenderskiej druzyny, UEFA lubi nam serwowac takie smaczki, nikt chyba nie chce Barcy na sam początek...[/quote]

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 06 gru 2006, 23:24

Jak widac na zalaczonym obrazku Bayern wygral grupe B 8) tak wiec cel ktory sobie zalozyli Bawarczycy osiagniety ;) losowanie 15 grudnia a jesli chodzi o ewentualnych przeciwnikow Bayernu to lista jest interesujaca: Barca, PSV, Roma, Real, Celtic, Porto i Lille ;) jak juz pisalem w innym temacie na tym etapie rozgrywek nie ma druzyn slabych z ktorymi mozna gladko wygrac, jesli jakas druzyna znalazla sie w 1/8 to znaczy ze na to zasluguje wiec do kazdego z szacunkiem ;) napewno chcialbym uniknac Barcy jak chyba kazdy zespol z grona tych pierwszych :P Roma i Real tez nie napawaja optymizmem ale powalczyc mozna ;) nie bede oryginalny jesli stwierdze ze najblizsze memu sercu sa w tej chwili Celtic, Lille i PSV :P choc i na widok Porto plakac nie bede :P ;)

Ogolnie po fazie grupowej jestem zadowolony, nawet bardzo ;) Bayern zakonczyl rywalizacje w grupie na 1 miejscu, nie zaznal goryczy porazki, Kahn wyciagal pilke z siatki zaledwie 3 razy a Uli Hoeness az 10 krotnie wyskakiwal z lawki trenerskiej okazujac w ten sposob swa radosc po strzeleniu barmki przez swoich podopiecznych :D ;) tak wiec przeszlosc napawa optymizmem na przyszlosc ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 gru 2006, 23:45

John Travolta pisze:Ja stawiam ze MU dostanie PSV

Przeciesz to losowanie :roll: Dostać to mogą w dupe od PSV :wink:

Barca, PSV, Real, Celtic, Porto

Czyli potencjalni rywale Milanu w dalszej fazie, Barca najsilniejsza - Celtic najsłabszy z tego grona. Chciałbym Real ale nie tyle może sie obawiać Realu co Capello :roll: PSV to był by rewanż, podobnie Barca czyli klasyka. Celitc mielismy nie dawno w grupie [razem z Barca] wiec pora na FC Porto :] ale ja sobie moge :P Oby tylko piłkarze wyleczyli urazy to wtedy przyjmie każde losowanie :P

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 gru 2006, 0:36

fieldy pisze:Arsenal najlepszy w swojej grupie
Taa dziś awansowali po pedalskim meczu któremu mówię NIE :!: Z jednej strony nie ma się co dziwić bo był to wynik premiujący Arsenal i Porto i chyba tylko ty wierzyłeś w inne rozstrzygnięcie tego meczu. No nic tym razem sportowa rywalizacja przegrała, ale jak pisałem wcześniej nie ma sie co dziwić :twisted:

Koniec bo to chyba nie ten temat :oops:

Z PIERWSZYCH MIEJSC AWANSUJĄ:
Chelsea Londyn, Bayern Monachium, Liverpool FC, Valencia CF, Olympique Lyon, Manchester United, Arsenal Londyn, AC Milan.

Z DRUGICH MIEJSC AWANSUJĄ:
FC Barcelona, Inter Mediolan, PSV Eindhoven, AS Roma, Real Madryt, Celtic Glasgow, FC Porto, OSC Lille.

LOSOWANIA OBU PUCHARÓW NA EUROSPORCIE OFKORZ W PIATEK 15 GRUDNIA :!: (Będzie trzeba odkurzyć video bo o 12 mam kolosa :P ):

11:00 FootballFOOTBALL: UEFA Champions League Draw 60 min
12:00 FootballFOOTBALL: UEFA Cup Draw 30 min

Zapewne spośród zwycięzców nikt nie będzie chciał awansować na Barcelonę. Natomiast wśród nich na dzień dzisiejszy najsłabsze wydają się być: Valencia CF i AC Milan oraz trochę Bayern Monachium, Liverpool FC i Arsenal Londyn :P w porównaniu do Chelsea i Lyonu :wink:
Tylko mnie nie zjedzcie :stop:

W losowaniu na siebie nie mogą trafić zespoły z tego samego kraju i z tej samej grupy, wsio :?: Czy jest jeszcze jakiś przepis :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”