---> Rap <--- - Strona 124

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 cze 2009, 20:37

dla twojej wiadomosci pezet nagrywa tez od mniej wiecej 10lat i do tego jest gwiwazda rapu nagral 2 genialne plyty jedna slabsza i teraz te ktorej jeszcze nie przesluchalem wiec nic nie mowie. przy nim twojej fabuly nawet nie widac wiec stul grzecznie japke albo chociaz mow z sensem :wink:

imo porównujesz Fabułe czyli jeszcze niedawno podziemie Białegostoku do Pezeta , który płyte wydał już na początku swojej kariery i jest na scenie lat naście :| może porównasz jeszcze Młodziaka do Tedego albo nie wiem VNMa do Gurala ? masz jeszcze jakieś ciekawe przemyślenia ? To że ty słuchasz czegoś innego nie zmusi mnie do słuchania tego co ty tam puszczasz w winampie bo imo nie lubie takiego rapu jaki nagrywa np. OSTR ale chociaż go szanuje , więc zamknij japke i przesłuchaj sobie kawałek VNM - Nie musze ft Sokół , refren skierowany do takich cwaniaków jak ty :wink:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 20 cze 2009, 22:21

chlopaczku ja nikogo nie deprecjonuje nie mowie ze raperzy ktorych ty sluchasz sa slabi chodzi mi tylko o to ze to ty jestes arogancki i skreslasz niektrych raperow tylko dlatego ze nie rapuja pod twoje dyktando. mozna krytykopwac i ja ci tego nie zabronie ale ty to roobisz nie popierajac zadnym sensownym argumentem swoich tez. ortega jest slaba bo co? bo ja wlasnie nie wiem o co ci chodzi poza tym ze wg ciebie jest slaba. tede jest slaby bo co? bo jest komercyjny? tez mi sie to nie podoba wolalbym zeby sobie darowal opole i fabryke gwiazd ale on przynajmniej jest szczery i sie przyznaje ze tobi to w duzej mierze dla kasy. pezet robi love songi? dla mnie po prostu zrobil cos innego. albo ma zajawke za co + albo chce zarobic na emo i gimnazjalistach za co -. ale nie smieje sie z niego tylko dlatego ze zrobil cos co nie trafilo w moj gust. a ty tak robisz i to o to sie przyczepiam nie o to ze sluchasz piha czy fabuly ktorym zycze jak najlepiej

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 cze 2009, 22:51

widać musiał byś przeczytać kilka stron wstecz , ja poprostu odpowiadam na zaczepki kulekfcb któremu nijak nie pasuje Fabuła a wynosi na piedestał Ortege robiąc z nich królów rapu.

Co do Tedego to już kiedyś była dość długa wymiana zdań o nim i nie mam zamiaru pisać tego samego , nawiązałem do niego bo kulek go lubi i pisząc "słuchaj sobie dalej ..." nie miałem na myśli nikogo wyśmiewać.

Co do Pezeta to jego nowa płyta jest niewątpliwie materiałem dla nastolatek i emo a starego dobrego rapu jest w niej mało co oczywiście nie umniejsza jego dokonaniom bo tak jak napisałeś wydał 2 genialne płyty.

skreslasz niektrych raperow tylko dlatego ze nie rapuja pod twoje dyktando.
dokładnie mógłbym napisać o Tobie , tylko że ty dyskredytujesz Fabułę za nazwe a nie za styl rapowania. :|

imo ogólnie chodziło mi o szacunek którego kulekfcb nie okazuje dla raperów których nie słucha.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 20 cze 2009, 22:58

widze ze przed trescia posta pisanego do ciebie powinna sie znalezc instrukcja pomagajaca w jego odczytaniu a potem interpretacji. bo inaczej nie pogadamy. ja nie skresliem fabuly za to ze tak sie nazywaja (choc nie ukrywam ze jest to nazwa dla mnie dosc slaba) tylko zeby pokazac w jaki sposob ty krytykujesz innych, czyli bezpodstawnie. czaisz juz? nie wiem moze mam poprosic fabule i piha zeby ci to zarymowali i wtedy bedziesz wiedzial o co chodzi.

co do tych twoich wywodow o kulku i raperac. czytam jego posty juz jakis czas i nie wierze ze pisal o ludziach ze sa slabi itd tylko dlatego ze on ich mniej lubi jesli juz to mowil dlaczego i nie byly to gowniane argumenty jak u ciebie. jesli juz to byly to odpowiedzi na twoje wywody ktore jak dotad byly po prostu zenujace. wiecej emotikon niz tresci ktora i tak czesto byla pustoslowiem. mowiles np. "sluchaj sobie dalej swojego tede z fabryki gwiazd" i inne tego typu zdania. a jak ktos odpowiedzial ci podobnym pojazdem w strone twoich ulubiencow (ktory pewnie mial taki sam cel jak moje poprzendie wypowiedzi czyli skopiowanie twojej maniery) to mowiles "czlowieku pih slaby? wez posluchaj go a nie wyjezdzaj mi tu dupolizie tedunia". po raz kolejny ci powtarzam ze nie mam nic do fabuly ani piha mam do ciebie bo piszesz idiotyzmy i jeszcze probujesz innym wmowic ze wina nie lezy po twojej stronie.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 cze 2009, 23:19

oj widać nie dogadamy się , tak to jest jak ktoś się wpier*** w temat w połowie.

imo z tego co pamiętam nie przeczytałem do tej pory dlaczego ta Fabuła jest słaba i dlaczego Poszwixxx ma słabe flow.

Mes ich zjada dupą i tak , to są argumenty :D

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 20 cze 2009, 23:28

moze fabula dlatego jest slaba ze poszwixxx ma slabe flow. bo jak wytlumaczyc ze ktos ma slabe flow? to sie slyszy chyba.

mesa jakos strasnzie nie gloryfikuje czesto mnie drazni ale do samego posluchania jest dobry i ma swoj swiat, swoj pmysl na zycie ktory sie moze podobac lub nie ale oceniac to ja go nie zamierzam. co do samej muzyki to nie wiem czy zjada ich dupa lokciem czolem czy pachami wiem ze jest technicznie swietny (moze poza tymi momentami kiedys strasznie przeciaga albo drastycznie przyspiesza tylko dlatego ze nie umial zamknac mysli w ta krotkim zdaniu zeby dogonic ooprzedni wers). koncze z toba ziomus bo zamknales sie i ja cie nie otworze mimo prob

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 cze 2009, 23:39

Ostatnia zwrotka jest Poszwixxxa.

mesa jakos strasnzie nie gloryfikuje
a czy pisałem że to robisz? to że zjada dupą czy czym tam to robi Fabułę to pisał ktoś inny ale nie będę Ci tłumaczyć bo jeszcze napiszesz jakieś śmieszne rzeczy w stylu
bo piszesz idiotyzmy i jeszcze probujesz innym wmowic ze wina nie lezy po twojej stronie.

ale tak to jest jak się nie jest w temacie i się bierze pod uwagę ostatnie 3 posty :wink:

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 20 cze 2009, 23:49

do mesa tylko nawiazalem przy okazji...

niezle ten poszwixxx ale zeby to bylo cos nadzwyczajnego to ja nie powiem

a temat czytalem wczesniej tak dla twoje wiadomosci. praktycznie jestem an biezaco :wink:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 cze 2009, 23:53

no tak kawałek Żywioł jest z 2003 roku , mineło 6 lat i przewinął troche kawałków w tym czasie.

np. Na rewirach 2009 , z nowej płytki , jedzie jak mało kto.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 21 cze 2009, 1:46

jedzie jak mało kto :jupi: :jupi: :jupi:

Ile razy mam Ci powtarzać, że nie robię ani z Ortegi ani Tedego bogów rapu. patrząc obiektywnie to patr00 jest w czołówce polskich producentów i chyba tylko głusi mogą sięz tym nie zgodzić. uważam, iż lavorama wniosła dużo, dużo więcej na polską scenę niż samozwańcze dzieło sztuki. ta płyta jest bez historii, i myślę, że gdyby nie goście czyli ścisła czołówka jak Pihu, Ero, MEs, Hastu czy Tet, przeszła by całkiem bez echa. co do szacunku, fabuły nie słucham, ale nie mam za co ich nie szanować, więc z tym wariacie nie trafiłeś. niech robią swoje, ja ich nie musze słuchać. tylko po co dawać na singiel numer, w którym słucha się tylko gości? ja moge porównać vnm to gurala, bo uważam, że temu drugiemu od sławy i pieniążków troche sie pierdoli w głowie. to jak sie zachowuje na koncertach, czego on nie zrobił, ile koncertów nie zagrał, i ta całą gadka mnie dobija. nawijać bragga non stop i w kółko o tym samym i rzekomo odkrywać coś czedgo jeszcze nie było na scenie to wielka sztuka. na poetach wypadł, dobrze, więc może niech lepiej sobie poszuka ghostwritera, to może coś się z jego talentu uratuje. wole vnm'a w tym wypadku.

a jeśli fabuła powstała 10 lat temu, to ja im się nie kazałem zatrzymać w rozwoju, lat temu 5.

jeśli zejdziemy na temat flow, to nie mów mi, że lepszy od mesa jest Pih czy POszwixx. bardzo lubie PIha, ale do tronu dla tego najlepszego to jeszcze sporo. ja np wole słuchać takiego junesa z rap addix, niż poszwixxa, który mnie strasznie męczy.

oto junes:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 23 cze 2009, 3:28

jeśli zejdziemy na temat flow, to nie mów mi, że lepszy od mesa jest Pih czy POszwixx. bardzo lubie PIha, ale do tronu dla tego najlepszego to jeszcze sporo. ja np wole słuchać takiego junesa z rap addix, niż poszwixxa, który mnie strasznie męczy.

Mnie męczy flow takiego Junesa , Mesa słucham ale nie jakoś strasznie dużo bo jego flow szybko się nudzi i szybko jego tracki robią się monotonne . Jak widać flow to sprawa indywidualna , mi się nie podoba Ortega , tobie Fabuła , proste i logiczne . Słuchamy innego rapu choć kilka podobieństw by się znalazło.

Co do Gurala to po części się zgadzam ale nadal go lubie i czekam na to co wypuści , IPC ma wyjść niedługo i napewno każdy przesłucha to co wymyślił DGE z Mateo bo to ma być coś innego.

Co do VNM'a to w końcu będzie miał swój teledysk , promujący Niuskul mixtejp i niedługo pojawi się w sieci.

Człowień fajny kawałek wypuścił , można znaleźć na YT pt "Sześciu" , jedyny ogarnięty z całego Supa Skillz.

a i co do Piha to dla mnie zawsze będzie Pih > Mes a u ciebie będzie na odwrót :wink: na nasze szczęście usłyszymy ich jeszcze w niejednym kawałku bo to bliscy kumple i często nagrywają :mrgreen:

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 23 cze 2009, 9:51

z Supa Skillz jeszcze Shotu daje rade... bo reszta jest mocno przeciętna

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 23 cze 2009, 11:24

no powiedzmy że jest troche lepszy od Paciwa i Temate , ale Człowień zdecydowanie najlepszy z nich wszystkich .

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 23 cze 2009, 14:47

ktoś wrzucił stary kawałek z bodajże 99' Piha i Tymiego :D

klasyk , no i ten bit :D a refren zwałowy :D

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 25 cze 2009, 22:22

Szukam płytki Ortega Cartel. Ma ktoś linka?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”