Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 124

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 777

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 12 lip 2006, 13:09

Martin Pellegrino pisze:A yo jest jakiś wyznacznik zatrudnienia zagranicznego trenera? Wiele krajów ma problem ze szkoleniem młodzieży, ale to im jakoś nie przeszkadza w zatrudnianiu trenerów z zagranicy. W Polsce ma być inaczej?

Jest jak trenerzy krajowi to kelnerzy tzn ze trzeba sciagnac speca zza granicy. To tak jak z informatykami w niemczech i kobietami we Wloszech
Pragnę zauważyć że od czasów Kasperczaka w Wiśle w Europie znaczymy tylko coś w siatkówce bo polskie kluby w Europie to po prostu najszczesliwe mozliwe losowanie dla krajów z Mołdawii :D
Martin Pellegrino pisze:Ma... tylko go nie pokazała na mistrzostwach. Nie rozumiem, dlaczego wszyscy wieszają psy na polskich kopaczach. Czy nikt z was nie oglądał hoćby jednego meczu Żurawskiego w Celtiku? Smolarka w Dortmundzie? Szymkowiaka w Tranzbostorze? (to chyba jest ciężkie, ale gdy zjawiał się w reprezentacji w środku sezonu to grał naprawdę dobrze).
Rozmawialismy na ten temat to nie tylko brak przygotowania to przede wszystkim brak profesjonalizmu u zawodników , to lekceważenie przeciwnika, brak motywacji żeby solidnie przetrenować okres przygotowawczy i to za*** polskie podejście jakoś to będzie

~Kubinho_RMCF~ napisał:
Napewno mam większe pojęcie o piłce nożnej niż ty.

Zawsze się zastanawiałem gdzie można spotkać wypowiadjące się dziecko neozdrady . Miło że postanowiłeś się do nas przyłączyć Kubo przynajmniej bedzie teraz można pisać do jednej osoby więcej ośmieszasz się

Martin Pellegrino pisze:Co do Smudy ro przyznam rację Messi E2 Ronaldinho. W Zagłębiu nie miał najmocniejszego składu, a udało mu się wywalczyć UEFA i dojść do finału PP. Wcześniej mistzrostwa Polski z Widzewem i Wisłą (miał epizod z Legią, ale chyba nic z tego nie wyszło... nie pamiętam dokładnie).

Smuda to była dla mnie jedyna opcja z naszej ojczyzny, aczkolwiek z nim jest jeden problem nie z wszystkimi mu się udaje :>.Mam nadzieję że zostanie on kiedyś slekcjonerem polskiej kadry , a tak naprawdę to on pownien dostać kadrę u-
Martin Pellegrino pisze:Polecam naukę pisania ze zrozumieniem... nic z tego bełkotu nie rozumiem (może to przez późną porę, alkohol w mej krwi, albo poprostu z winy autora )
Proste jeśli Polska zajmie 2 miejsce w gr eliminiacyjnej do me to będzie sukces Benhakkera, ale i tak przegra w Barażach.(koniec tłumaczenia)

Co do Tarasiewicza już napewno widzę jak koleś co 2 ligowe drużyny prowadzi ma mieć szacunek wśród polskiej kadry

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 lip 2006, 13:26

j1mmy pisze:Proste jeśli Polska zajmie 2 miejsce w gr eliminiacyjnej do me to będzie sukces Benhakkera, ale i tak przegra w Barażach.(koniec tłumaczenia)
Dzięki j1mmy. Wiedziałem, że dekoder polsatu kiedyś się do czegoś przyda - przynajmniej będziesz mi rozkodowywał coniektóre wypowiedzi :>

Co do Tarasiewicza już napewno widzę jak koleś co 2 ligowe drużyny prowadzi ma mieć szacunek wśród polskiej kadry
Ja mam taką wizję: generalnie drużyny można podzielić na te co mają bardzo dobrą kadrę i na te co mają słabą kadrę (ale wymyśliełem :D , ale po kolei). Jeśli drużyna ma w miarę dobry skład to tak naprawdę nie potrzeba jakiegoś geniusza taktycznego żeby ich poukładał tylko motywatora jakim był Klinsmann w Niemczech. Jako trener jest on nieznany. Nawet nie mieszka w Niemczech tylko w USA, gdzie stosunek do soccera jest lekki. Z drugiej strony jeśli zespół jest słaby, a chce coś osiągnąć to potrzeba trenera z wizją - taktyka. Takim taktykiem jest Otto Rehhagel w drużynie Greckiej, która zdobyła Mistrzostwo Europy. Oczywiśce oprócz tego potrzba jakiegoś zaangażowania, odrobiny szczęścia i prawidłowego podejścia do zawodu piłkarza. Naszą kadrę należy zaliczyć do tej kategorii słabych, a Beenhakkera do trenerów, który znają się na tym co robią. Prowadził 3 drużyny w finałach mistrzostw świata to wie co i jak... Polska myśl szkoleniowa się nie sprawdza. Zachwycamy się Wisłą, Legią, Zagłębiem czy Koroną, ale jak przychodzi weryfikacja ich "potęgi" z przeciwnikami nie z najwyższej półki, ale ze słabymi przeciętniakami europejskimi to wychodzi jaką siłą one dysponują. Moim zdaniem wybranie zagranicznego trenera z sukcesami było jedynym słusznym wyjściem.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 lip 2006, 12:12

Eh....zmiana trenera nic nie da.....wszsytko trzeba zmienić....ograniczyć po pierwsze liczbe cudzoziemców....trzeba swoich piłkarzy wylansować i tyle!

Młodych trenerów wysyłać na staże do najlepszych drużyn hiszpańskich, angielskich i włoskich.

PZPN powinien nakazać klubom że np: do 2010 roku każdy klub ma mieć stadion na minimum 20tyś miejsc, zadaszone wszystkie trybuny i własną baze treningową z hotelem - kto nie spełni tych wymagan nie dostanie licencji!

Wywalić wszystkich Strejlałów, Kolatorów, Listkiewiczów i innych leśnych dziadków z PZPNu...na prezesa Tomaszewski + inni młodzi gniewni i zaczęły by się czystki!

W tym sezonie PZPN powinien zawiesić na czas nieokreślony wszsytskich sędziów 1 i 2 ligi, wyłowić tych najlepszych z 3 ligi i niech sędziują w ekstraklasie! A z FIFA dogadać sie że na każdą kolejke dadzą jakichś sędzió z zagranicy - żeby nie było!

Jeśli dalej będą sedziowali polscy sędziowie to zrobić tak jak w lidze włoskiej - co tydzien losowanie na żywo w TV sędziów na każdy mecz!

Powiekszyć lige!!!! Byłoby wiecej zawodników....taki Benheaker miałby w czym wybierać! Bo jak narazie to można wybierać zawodników z Legii i Wisły tylko ;/ 20 drużyn w lidze starczy! I bez żadnych baraży!

Skoro prezes Górnika poszedł siedzieć za korupcje....to spuścić Górnik to 3 ligi!

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 lip 2006, 12:21

Alkoholiko :lol: dobrze ze marzenia nie unosza...
Alkoholiko pisze:.na prezesa Tomaszewski + inni młodzi gniewni i zaczęły by się czystki!
To mnie rozbawilo. Bo po pierwsze - z Twojego tekstu wynika, ze Tomaszewski ma byc "mlodym gniewnym" :lol: On to raczej jest niezbyt mlody ale za to niezwykle gniewny.
Po drugie - za przeproszeniem ale oszolomow w polskiej pilce ci u nas dostatek. Tomaszewski to taki Lepper w polskim futbolu - wszystko przez negacje. No ale skoro uwazasz, ze on sie nadaje i jest taki krysztalowy - to mysl dalej.
Alkoholiko pisze:A z FIFA dogadać sie że na każdą kolejke dadzą jakichś sędzió z zagranicy - żeby nie było!
Tak. Juz widze, jak FIFA przysyla do Polski sedziow z Urugwaju, Brazylii, czy tez widze jak Merk, czy inny Poll sedziuja mecz Górnik Łęczna-Odra Wodzislaw. To byloby przezycie!
Alkoholiko pisze:Powiekszyć lige!!!! Byłoby wiecej zawodników....taki Benheaker miałby w czym wybierać! Bo jak narazie to można wybierać zawodników z Legii i Wisły tylko ;/ 20 drużyn w lidze starczy! I bez żadnych baraży!
A kilka zdan wczesniej piszesz:
Alkoholiko pisze:PZPN powinien nakazać klubom że np: do 2010 roku każdy klub ma mieć stadion na minimum 20tyś miejsc, zadaszone wszystkie trybuny i własną baze treningową z hotelem - kto nie spełni tych wymagan nie dostanie licencji!
Znajdz mi w Polsce 20 klubow, ktore w ciagu 4 lat wybuduja stadion na 20 tysiecy ludzi i wlasna baze treningwa z hotelem. Jak znajdziesz takich 10 to bedzie niezle.
Wiec zaprzeczanie samemu sobie jest glupie. No ale co tam. Marzenia sa bezplatne, a za fantazje jeszcze nie zamykaja, wiec mozesz sie czuc bezpieczny :lol:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 lip 2006, 12:28

Tomaszewski + jacyś młodzi gniewni! Może Tomaszeski jest jak Lepper...i w sumie masz racje....ale skoro tyle gada o może by coś z tym burdelem zrobił! Jeśli chodzi o Leppera to ja bym chciał go na prezydenta - chciałbym zobaczyć co by z nasza PL zrobił :)

Nie mówie ze z Urugwaju czy Brazyli....wystaczą ze Słowacji, Czach czy Ukrainy!

No też prawda...dostałoby moze 5 klubów...ale pomarzyć można....wszystko zależy od sponsorów! Wisła, Legia, Korona, Lech i może Groclin by coś zmajstrowały....ale takim jak Cracovia, Ruch Ch., Widzew cz ŁKS też by moze ktoś pomógł...wystarczy 8 zespołów w lidze....potem mozna byto ystematycznie zwiekszać!

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 lip 2006, 12:30

Alkoholiko pisze:PZPN powinien nakazać klubom że np: do 2010 roku każdy klub ma mieć stadion na minimum 20tyś miejsc, zadaszone wszystkie trybuny i własną baze treningową z hotelem - kto nie spełni tych wymagan nie dostanie licencji!
Uwazasz ze nawet jakby ten wymog zostal spelniony to stadiony 20tys bylyby wypelnione :?: Moze tylko 2 gora 3. Polowa druzyn grala by przy mniej niz polowie kibicow na trybunach... Po co budowac duze stadiony dla kazdego klubu jak nie bedzie kto mial przychodzic...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 lip 2006, 12:31

Krzysiu - po co mu odpisywales :?: tylko ma chlopak radoche, ze ktos jego glupoty czyta :lol:

Mnie najbardziej rozsmieszylo nastepujace stwierdzenie :
Skoro prezes Górnika poszedł siedzieć za korupcje....to spuścić Górnik to 3 ligi
:rotfl:
Jakbys nie wiedzial - to prezesik ten 'szalal', gdy 'pracowal' w 2.lidze, min. w Szczakowiance :wink:

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 16 lip 2006, 12:43

to spuścić szczakowianke :]

moze i by nie przyczodziło tyle ludzi...ale takie Zagłębie...jak awansuje....i w którejś rundzie pucharu przyjedzi tu taka Valencia....to sie beda smiali z tego stadionu!!

pozatym nie mamy co startwoać o organizacje ME jak nima stadionów!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 lip 2006, 16:49

Holender Leo Beenhakker, nowy selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski, obejrzał w miniony weekend trzy spotkania inaugurującej nowy sezon Orange Ekstraklasy. W środę ma ogłosić kadrę na towarzyskie spotkanie z Danią (16 sierpnia w Odense).
W niedzielę wraz ze swoim asystentem - Dariuszem Dziekanowskim, który również gościł na kilku obiektach naszej ekstraklasy ustalał już listę piłkarzy na ten mecz.

"Nie liczy ani wiek, ani wcześniejsze dokonania. Liczą się aktualne umiejętności i to, co dany piłkarz może wnieść do reprezentacji" - powiedział Dziekanowski.
Czyli szykowac sie na mala rewolucje, hmmmm moze Leo powola wiekszosc z naszej Orange :?: bo w sumie reszty nie mogl zobaczyc - jezeli chodzi o zagranicznytch to wg mnie Zuraw, Ebi, Jelen, Boruc, Dudek - ale mysle ze tylko z jakies tam kurtuazji - i chyba byloby na tyle

Nie liczy sie wiek hmmm .... czyli szykowac sie na mlodych wilczkow czy raczej dziadkow ... pewnie bedzie miesznaka - Reiss :?: .... Sobczak :lol:
Zas jezeli ma decydowac obecna forma to nie powinnismy w kadrze zobaczyc Wislakow
W sumie jestem ciekaw jakkim skladem uraczy nas Leo

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 sie 2006, 12:18

eME: Mecz Polska - Portugalia w Chorzowie

Prezydium Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej zadecydowało, że mecz eliminacyjny do EURO 2008, Polska - Portugalia, odbędzie się w Chorzowie na Stadionie Śląskim. Ceny biletów: 50, 100, 150, 200, 250, 400 (loża honorowa) zł.

Spotkanie zostanie rozegrane 11 października.

YEAH :!:
Na ta wiadomosc czekalem :D :lol:
Teraz tylko pytanie jakis bilecik :!:

Damien22
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Damien22 » 01 sie 2006, 12:32

Wszycy czekamy na listę powołań na mecz z Danią. I myśle, że będzie bardzo dużo zmian. Leo Benhakker powinien utworzyć na nowo drużynę narodową, na swój pomysł. Nie ma sensu znów wybierać starej ekipy by miała się dalej zgrywać. Teraz trzeba nowej. I wreszcie zawodnicy powinni grać na swojej nominalnej pozycji np. Maciek Żurawski, który juz w Szkocji strzelił dwie bramki.

Awatar użytkownika
Wahini
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wahini » 02 sie 2006, 9:05

Ciekawe na ile odmlodzi kadre Leo, czy tacy pilkarze jak Zewlakow, Radomski itp dostana powolania czy nie :)

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 02 sie 2006, 12:41

Właśnie Beenhaker ogłosił pierwsze powołania:

bramkarze
Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski

obrońcy
Michał Żewłakow, Mariusz Jop, Jacek Bąk, Seweryn Gancarczyk

pomocnicy
Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Arkadiusz Radomski, Sebastian Mila, Damian Gorawski, Ireneusz Jeleń, Euzebiusz Smolarek

napastnicy
Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski, Marek Saganowski.

Ja osobiście jestem zdziwiony obecnością Mili, Frankowskiego i Dudka. Jakoś nie pasują mi te powołania do zapowiadanych przez Beenhakera powołań "za formę a nie zasługi". Natomiast cieszy mnie obecność Kowalewskiego, Garncarczyka i Saganowskiego. Dziwić może trochę nieobecność Boruca, ale możliwe, że na jeden mecz Leo nie chciał powoływać 3 bramkarzy.
Ciekawe, kogo powoła z polskiej ligi :think:

EDIT: Fakt, przegapiłem Sobolewskiego; ale chodziło mi o to, że:
sport.interia.pl pisze:Prawdopodobnie powołania otrzyma jeszcze kilku piłkarzy z polskiej ligi.
I tych powołań jestem ciekaw
Ostatnio zmieniony 02 sie 2006, 12:56 przez iceald, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 02 sie 2006, 12:48

iceald pisze:

Ciekawe, kogo powoła z polskiej ligi :think:

bramkarze
Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski

obrońcy
Michał Żewłakow, Mariusz Jop, Jacek Bąk, Seweryn Gancarczyk

pomocnicy
Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Arkadiusz Radomski, Sebastian Mila, Damian Gorawski, Ireneusz Jeleń, Euzebiusz Smolarek

napastnicy
Tomasz Frankowski, Maciej Żurawski, Marek Saganowski.

Miały być zmiany a jak na razie wielkich nie ma...No i obecność Mili i Lewandowskiego w grupie powolanych:|

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 sie 2006, 12:54

iceald pisze:Jerzy Dudek, Wojciech Kowalewski

Obu zabrakło na WC teraz są pierwszymi bramkarzami :roll:
O ile Boruc faktycznie może mieć pojedynczy przestój to ciekawe co z Kuszczakiem ?
Pewnie wróci atak Żuraw-Franek. Ciekawie z Saganem, zobaczymy czy jeszcze z orange ktoś dołączy. Chyba spore zmiany zajdą w obronie
iceald pisze:Radosław Sobolewski, Mirosław Szymkowiak, Arkadiusz Radomski, Sebastian Mila, Damian Gorawski, Ireneusz Jeleń, Euzebiusz Smolarek

Jeszcze Krzynówek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”