Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 124

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 lip 2007, 14:08

Ja nie jestem przekonany czy urban dobrze robi wystawiajac Rogera w srodku ... dla mnie on nie umie tam grac i najlepiej sie sprawdza przy lini ...

Co do reszty ... Vuko mimo ze zostal kapitanem to jednak nie prezentuje jakiejs rewelacyjnej formy wiec patetntu na 1 sklad nie ma ... Ekwueme narazie dobija sie dopiero do pierwsej "11" i miejmy nadzieje ze zacznie pokazywac w Legii to co pokazywal na drugoligowych boiskach ... Smolinski to nie jest powazny kandydat do kladu ... Junior chyba bardziej rozpatrywany jest jako falszywy napastnik niz pomocnik ... a Bury jest wyautowany i grac nie bedzie.

Wiec jak tak realnie popatrzec to gdyby Giza sie spial ... a trzeba pamietac ze to jest ostatni gwizdek dla niego ,albo sie wezmie do roboty albo bedzie kolejnym zmarnowanym talentem ... zmobilizowal i zaczal biegac to jest szansa ze mzoe zostac rozgrywajacym z prawdziwego zdarzenia ... bo nikt umiejetnosci technicznych ani przegladu pola odmowic mu nie moze

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 lip 2007, 14:40

Jeśli to prawda, to Legia ma pociąg do niechcianych playmakerów. Najpierw Bury, teraz Giza. W sumie nie ma lepszych zawodników na tej pozycji od Gizy, a co to dla niej wydać kolejne pół miliona, więc chyba lepiej mieć Gizę, niż nie mieć, nie :lol:? Filipiak będzie znowu mógł sobie obniżyć koszty utrzymania zespołu, pościemniać, że jest to spowodowane stawianiem na młodych i wszyscy będą szczęśliwi. Tylko nikt do końca nie będzie wiedział po co jest ten transfer.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 lip 2007, 14:56

Jak informuje oficjalna strona klubu, Piotr Giza w dniu dzisiejszym podpisał kontrakt z Legią. Piłkarz z Cracovii Kraków trafił do warszawskiej Legii na zasadzie rocznego wypożyczenia z opcją transferu definitywnego. - Jestem bardzo zadowolony, że w ostatniej chwili udało nam się pozyskać bardzo dobrego zawodnika. Nie ulega wątpliwości, że Piotr jako czołowy piłkarz ekstraklasy będzie dla nas dużym wzmocnieniem. Jestem przekonany, że młodsi zawodnicy będą się czuli o wiele pewniej grając przy boku Piotra - powiedział serwisowi www.legia.com po podpisaniu kontraktu trener Jan Urban.
No to Bury raus. :red:

Nie sądzę, aby Giza był jakimś super wzmocnieniem, ale od odsadnio wiecznie kontuzjowanego Marcinka raczej gorszy nie będzie.

Awatar użytkownika
goofii
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: goofii » 27 lip 2007, 15:05

piwus pisze:Jeśli to prawda, to Legia ma pociąg do niechcianych playmakerów

A kto pamieta jeszcze o takim grajku jak Iremeusz Kowalski :lol:

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 27 lip 2007, 16:01

Kowalski dobrze się zapowiadał, ale cóż...takie życie, jednemu sie powiodło- drugiemu nie. A co do Gizy to cieszy mnie bo to jak na naszą ligę zawodnik co najmniej dobry, a w każdym razie potrzebny na Łazienkowskiej.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 lip 2007, 16:05

piwus pisze:W sumie nie ma lepszych zawodników na tej pozycji od Gizy, a co to dla niej wydać kolejne pół miliona, więc chyba lepiej mieć Gizę, niż nie mieć, nie Laughing?

W sumie to lepiej byłoby kupić na środek GWIAZDĘ ósmej drużyny ligi Czeskiej(obie ekipy coś do siebie mają :lol: ).
Zico_FCI pisze:Nie sądzę, aby Giza był jakimś super wzmocnieniem, ale od odsadnio wiecznie kontuzjowanego Marcinka raczej gorszy nie będzie.
W końcu będzie ktoś kto potrafi rozegrać piłkę. Bury jak to Bury... Niby umiejętności ma, ale jakoś nie mogę się do niego przekonać.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 27 lip 2007, 16:45

Giza :jupi:
świetny transfer, zawodnik wyróżnia się u nas w kraju już od kilku sezonów, a teraz w Legii, może tylko podwyższyć swoja wartość, no i powrócić do kadry. Wygryzie Vuko ze składu,to niemal pewne, może przynieść naprawdę dużo pożytku. No i jego transfer to jednocześnie potwierdzenie informacji o nieprzydatności Burkhardta.
Ciekawe czy Giza zadebiutuje już w niedziele, ze swoim byłym klubem :] Fajnie będzie :-)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 27 lip 2007, 17:50

Bonso pisze: No i jego transfer to jednocześnie potwierdzenie informacji o nieprzydatności Burkhardta.

No właśnie co z Burkhardtem ? Legia z tego co pamiętam dała za niego ok 500 tys euro i jak to teraz z nim jest ? może sobie szukać klubu i odejść za free ?
Co do Gizy to transfer jak na Polską ligę naprawde niezły. Tym bardziej, że padło na wyróżniającego się zawodnika OE Polaka. Trzeciak się rozkręca.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 lip 2007, 18:57

piwus pisze:Tylko nikt do końca nie będzie wiedział po co jest ten transfer.
Jak to po co? Żeby wzmocnić drugą linie Legii, żeby zwiększyć rywalizację wśród pomocników, żeby poszerzyć kadrę o wartościowego zawodnika. Tylko co teraz z twoją teorią "nikt nie wie".
Sero pisze:egia z tego co pamiętam dała za niego ok 500 tys euro
Z tego co ja pamiętam to Legia dała za Burego aż 650 tys. euro czyli o jakieś 500 tys. euro za dużo.
Sero pisze:może sobie szukać klubu i odejść za free ?
Owszem klubu szukać sobie może ale ten klub będzie musiał za niego zapłacić o żadnym "odejść za free" nie ma mowy bo Bury ma z Legią ważny kontrakt.

Co do Gizy to transfer pomimo zazdrosnych podszeptów co niektórych Wislaków oceniam na plus.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 27 lip 2007, 19:09

franz pisze:Z tego co ja pamiętam to Legia dała za Burego aż 650 tys. euro czyli o jakieś 500 tys. euro za dużo.
Na dzisiaj zdecydowanie za dużo, wtedy był jednym z najlepszych, w wielkim stopniu przyczynił się do zdobycia tytuły, kto mógł pomyślec, że przyszły sezon będzie miał tak słaby.
Może próbuje go usprawiedliwiac, ale miał też kontuzje, no i nie dostawał zbyt czesto szansy, aczkolwiek kiedy juz ja dostał, to wiadomo jak było :/ . Lubie Burego jako piłkarza i szkoda go, ale jeśli ma grać tak jak grał, to sorry. Fuera.
Giza, Vuko, Bury.... w sumie z tej trójki wywalił bym Vuko, ale za dobrze ostatnio grał, no i to głównie z mojej sympatii do Marcina.
Pomoc mamy dobrą w tym sezonie, to cieszy. z tym, ze troche kłopotu z bogactwem, ale lepiej miec za dużo, niz wcale...

ogólnie fajnie to wygląda i Urban na pewno bedzie miał spory orzech do zgryzienia, kogo wystawiac. O ile najmniejszy problem jest z wystawieniem defensywnego pomocnika, gdzie nie mam wątpiliwości, ze bedzie grał Ekwueme, to na kazdej innej pozycji, niezły zawrót głowy.
Prawa pomoc to Radović i Szałachowski, lewa to Roger i Grosicki, srodek Giza, Vuko, Bury... 2 dobre jedenastki, to może być Legii korzyść w wyścigu o tytuł...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 lip 2007, 19:19

franz pisze: Jak to po co? Żeby wzmocnić drugą linie Legii, żeby zwiększyć rywalizację wśród pomocników, żeby poszerzyć kadrę o wartościowego zawodnika. Tylko co teraz z twoją teorią "nikt nie wie".
To znaczy ja wiem po co, po to co każdy transfer, ale że jest przeprowadzany na tej samej zasadzie co transfer Włodarczyka do Zagłębia (bierzemy co zostało na rynku), to można się zastanawiać, czy jest potrzebny. Myślałem, że można się domyślić :lol:.
guru pisze:W sumie to lepiej byłoby kupić na środek GWIAZDĘ ósmej drużyny ligi Czeskiej
Jestem w stanie jakoś wstępnie ocenić Gizę, bo zdarzyło mi się parę razy zobaczyć jak gra. Wątpię, że jesteś pasjonatem ligi "Czeskiej", wiesz jak gra Jirsak, więc ten fragment ma w sobie dużo naiwności. Bo nie każdy zaczyna w Barcelonie, czy Realu, na początku trzeba czasem grać w Polarze Wrocław, czy Szczakowiance Jaworzno. I to oznacza, że zawodnik z takich klubów jest słaby? Jeśli tak, to w okresach kiedy Wisła zdobywała ostatnio mistrzostwo, dużo śmiechu musiały budzić nazwiska Kosowski (Gwarek Zabrze), Błaszczykowski (Raków Częstochowa) czy Frankowski (FC Martigues). Ten ostatni w szczególności :P.
Ewentualnie napiszę krócej. Napinka z definicji jest żałosna. Przymiotniki z małej litery.

Sam nie wiem co wyrośnie z Jirsaka, czy Gizy. Wiem za to, że Legia znowu buduje skład na ślepy traf. Może być mistrzostwo, może być chwała, może też być stypa i oklepany dowcip "Legia mistrz".

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 lip 2007, 19:37

Piwus chyba już czuje mistrzostwo w trzewiach. :mrgreen:

W sumie chyba warszawskie gazety przestały kochać Legia. Gdzie nie spojrzeć tam Wisła na tronie, a Legia … na piątym miejscu :shock: :płacze:
Bonso pisze:Fajnie będzie
Nie będzie bo Giza do Warszawy przyjeżdża w poniedziałek.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 27 lip 2007, 19:42

Zico_FCI pisze:W sumie chyba warszawskie gazety przestały kochać Legia. Gdzie nie spojrzeć tam Wisła na tronie,
Podaj mi te tytuły, bo do tej pory widziałem tylko Bełchatów na tronie i nie miałem okazji się ponapawać :(.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 lip 2007, 20:02

Jaki Bełchatów? Każda gazeta ci powie, że Wisła Kraków idzie na mistrza!

http://www.legialive.pl/news.php?id=22909

Dziennik: Wisła mistrz, Legia dopiero piąta :(

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 lip 2007, 20:12

W przeglądzie też było. :cry:

Ogólnie panowie w telewizorni mówili, że Wisła ma drimtim i będzie jeździła po ligowcach jak za czasów Henia. :cry: :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”