Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 124

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 09 gru 2005, 14:36

Aha i jeszcze jedno info z dnia dzisiejszego

Niedzielny mecz zostanie przełożony?
Wisła chce przełożyć niedzielny mecz 17. kolejki Orange Ekstraklasy w Bełchatowie, z miejscowym GKS-em. Krakowianie boją się, że po ostatnich opadach stan murawy będzie fatalny. Taki sam wniosek złożyli do PZPN gospodarze.

Na razie centrala poinformowała, że trzeba zrobić wszystko, by mecz się odbył. Spotkanie może odwołać sędzia przed meczem, jeśli uzna, że boisko nie nadaje się do gry.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 782

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 09 gru 2005, 15:15

Wazne zeby blaszczykowski gral i zeby ktos brozka nauczyl ze on na pierwsze skrzypce musi zasluzyc niech majdan zajmie sie menadzerka swojej zony a nie graniem w pilke i moze cos z tego bedzie. Bez cantoro wisla przezyje bez sobolewskiego no coz z tym gorzej no ale moze mlodzi wreszcie pograja na srodku pola , zreszta jest jak mu tam ten barreto ;d
co do golasia jak ogladalem mecz z zaglebiem w pp to zaprezentowal sie w miare niezle penksa to stary dziad i powinien se darowac :). Zienczuka tez mozna sobie odpuscic bo nie wytzrymuje presji przy waznych meczach

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 09 gru 2005, 18:32

tswidok pisze:Baszczu wiadomo zawodnik który zyskał sympatię publicznosci Wislackiej i tego zawodnika szkoda bo naprawde w kazdym meczu pokazywal charakter i walke do upadłego.

jesteś pewien że w każdym?;] ja sam oglądałem taki ligowy(z Koroną bodajże) kiedy co kopał piłke gdzieś dalej to gleba... az mi sie smiac troche chcialo ze to profesjonalny piłkarz... nie to, że raz sie przewrócił, ale kilka:)

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 09 gru 2005, 22:49

co do ankiety to gdyby Wisła zakontraktowała Kaźmierczaka to byłby z niego duży pożytek..ale ja widzialbym chętnie tego Pogonistę na Łazienkowskiej 8) pozdrawiam

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 10 gru 2005, 0:49

Mazi pisze:
tswidok pisze:Baszczu wiadomo zawodnik który zyskał sympatię publicznosci Wislackiej i tego zawodnika szkoda bo naprawde w kazdym meczu pokazywal charakter i walke do upadłego.

jesteś pewien że w każdym?;] ja sam oglądałem taki ligowy(z Koroną bodajże) kiedy co kopał piłke gdzieś dalej to gleba... az mi sie smiac troche chcialo ze to profesjonalny piłkarz... nie to, że raz sie przewrócił, ale kilka:)
ok masz rację,ale w porównaniu z innymi wyglada naprade bardzo dobrze chocby porownywac go z Kłosem.A nawiasem kazdemu moze sie zdarzyc gorszy mecz ale wazne jest by utrzymac forme przez caly sezon a dla Mnie Baszczynski jakiejsc gorszej gry przez kilka meczu nie pokazywal

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 10 gru 2005, 17:26

j1mmy pisze:co do golasia jak ogladalem mecz z zaglebiem w pp to zaprezentowal sie w miare niezle penksa to stary dziad i powinien se darowac Smile

no to po tym co napisales to chyba jednak nie oglądałes tego meczu... jesli GOŁOŚ sie zaprezentował w miare dobrze to w takim razie jesteśmy w dalszej fazie pp.. a w niej niejestesmy czyli zagrał słabo bo miał taką 100% że szkoda gadać;/

a Penksa gra od niego póki co lepiej bo am więcej goli;]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 11 gru 2005, 20:13

Eh gdybym mial canal + albo szybsze lacze czy ktos mi moze powiedziec jak zaprezentowal sie w tym meczu jakub blaszczykowski.(Wiem ze bylo 0:0 ale w wisle nie ma specjalnie kto bramek strzelac :)) W tych meczach ktore ogladalem prezentowal sie neizle a teraz jak mu poszlo ??

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 12 gru 2005, 17:38

oglądłąem Legie, ale powiem, ze po strzale Błaszczykowskiego powinien być karny;/ ten cenzura sedzia juz chciał gwizdac ale sie puknął w łeb i pobiegł dalej;/ karny taki ze niema bata;/ jakby Cupiał robił jak ten z Cracovii to już dawno Wisła by grała w 2 lidze albo niżej;]

Awatar użytkownika
mlody_
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mlody_ » 12 gru 2005, 17:52

Dzisiaj podano skład sztabu szkoleniowego, wygląda on tak :

I trener: Dan Petrescu (Rumunia)
Asystenci: Cristinel Pojar (Rumunia) i Kazimierz Moskal
Trener bramkarzy: Dan Stîngaciu (Rumunia)
Trener przygotowania fizycznego: Michele Bon (Włochy).

Myśle, że dobrze sie stało, że Szula zmienili na Włocha, bo ostatnie wyniki piłkarzy Wisły nie były zadowalające. Zdaje mi sie, że Włoch będzie skuteczniejszy w swoim fachu (obym sie nie mylił :wink:).
Ocenimy w czerwcu :).

Oby jeszcze Dan jakiś dobrych Rumunów ściągnął do Wisły ;)

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 13 gru 2005, 14:14

tak pobawmy sie w Ptaka.. w rundzie rewanzowej mecz: Pogoń Brazylia - Wisła Rumunia...

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 15 gru 2005, 1:20

Reprezentant Australii w Wiśle?
Wszystko wskazuje na to, że od czerwca przyszłego roku zawodnikiem Wisły będzie obrońca reprezentacji Australii Michael Thwaite. 22-letni zawodnik spotkał się już z Danem Petrescu. Już w styczniu Thwaite ma podpisać trzyletni kontrakt z Wisłą.

Do krakowskiego klubu trafi za darmo, gdyż w czerwcu wygasa kontrakt wiążący go z klubem National Bukareszt, którego barw broni od połowy zeszłego roku. W rozmowie z nowym trenerem Wisły Australijczyk wyraził chęć przeprowadzki do Wisły. Wstępnie uzgodnione zostały warunki trzyletniego kontraktu.

Wkrótce do Rumunii uda się Grzegorz Mielcarski, by przystąpić do działania. Dla Wisły ważne jest, że za zawodnika nie trzeba będzie płacić, gdyż transfer odbędzie się bezgotówkowo. Thwaite może grać na każdej pozycji w formacji defensywnej.

Thwaite urodził się 2 maja 1983 roku. Mierzy 179 cm wrzostu, waży 74 kg. Zanim trafił do Rumunii grał w klubie Marconi Stallions. W roku 2003 występował w młodzieżowych Mistrzostwach Świata (U-20), rok później w meczach kwalifikacyjnych do Igrzysk Olimpijskich (U-23). W pierwszej reprezentacji rozegrał jeden mecz. We wrześniu wystąpił w towarzyskim spotkaniu z Jamajką (5:0). Otrzymał powołanie na mecze barażowe do Mistrzostw Świata z Urugwajem, lecz ostatecznie nie zmieścił się do meczowej osiemnastki.
Jaaazda :lol:. Mieliśmy już truchtającego Kanadyjczyka, teraz pora na Australijczyka z Rumunii :lol:. Ale przy zajebiście liczebnej obronie, to i tak wzmocnienie, bez względu na to czy załapie się do wyjściowej 11. A byłyby jaja, gdyby się łapał :lol2:. Następna runda będzie zabawna, a następne lata jeszcze śmieszniejsze...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 gru 2005, 9:47

piwus pisze:Jaaazda . Mieliśmy już truchtającego Kanadyjczyka, teraz pora na Australijczyka z Rumunii . Ale przy zajebiście liczebnej obronie, to i tak wzmocnienie, bez względu na to czy załapie się do wyjściowej 11. A byłyby jaja, gdyby się łapał . Następna runda będzie zabawna, a następne lata jeszcze śmieszniejsze...
to chyba oczywiste było, że się zacznie teraz sprowadzanie tych wszystkich młodych, zdolnym obcokrajowców, co dobrze panują nad piłka i będą gwiazdami w naszej słabej lidze. Będę obiecywac po 20 - kilka bramek w sezonie, po czym naweet nikt się nie zorientuje jak piłkarza ię pozbędą [bo goli nie bedzie zdobywał]
piwus pisze:lecz ostatecznie nie zmieścił się do meczowej osiemnastki.
to i wy teraz macie swojego Rasiaka
piwus pisze:Następna runda będzie zabawna, a następne lata jeszcze śmieszniejsze...
chyba smutna :?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 15 gru 2005, 10:00

Ale przeca ten Australijczyk to obrońca...Więc jak miałby obiecać 20 - bramek w sezonie to nawet cloner uznałby go za szaleńca :shock: .

Z tego co napisali pod newsem na TWSD to ten chłopak miał udany poprzedni sezon w Nationalu Bucarest i dzięki temu trafił do kadry. Jest napisane, że może on występować na każdej pozycji w defensywie, ale z tego co pamiętam to najlepiej czuje się na lewej obronie. Przeczytałem też, że podobno ma talent. 22 - lata to w sumie jeszcze może się czegoś nauczyć i coś z niego będzie. Jak na razie jestem optymistycznie nastawiony do tego transferu.

Aha i jeszcze jedno. Już przed rozpoczęciem tego sezonu zapowiadano jego przejście do silniejszego klubu w silniejszej lidze. Nie wiem czemu do tego nie doszło.

[EDIT]

W "Fakcie" jest informacja, że jego klub życzy sobie za niego 1,5 mln euro (czyli sporo) ale z racji tego, że kończy mu się kontrakt w czerwcu to już w styczniu podpisze kontrakt z Wisła. Jeśli go ktoś nie sprzątnie... :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 gru 2005, 11:10

Pisakk pisze:Ale przeca ten Australijczyk to obrońca...Więc jak miałby obiecać 20 - bramek w sezonie to nawet cloner uznałby go za szaleńca .
ogólnie mówiłem o stereotypie zawodników sprowadzanych przez nowych trenerów. Nie chodziło mi dokladnie o ten przypadek. Chodzi o to, że napastnik obiecuje gole a potem ich nie strzela [najłatwiejszy przyklad]
Obrońca może obiecać że będzie dawał z siebie wszystko po czym nie bedzie nadąrzał za powiedzmy Dembińskim czy Gęsiorem.
No ale skoro to taki talent - to może coś z niego rzeczywiście będzie. No i jak może grać na każdej pozycji w lini obrony - to trzeba go mieć. Będzie zapychał dziury po kontuzjowanych obrońcach. A może z czasem ich wypchnie ze składu. I zostanie najlepszy obcokrajowcem w naszej Orange Ekstraklasie.
Wiwat, młodzi, zdolni, obcokrajowcy. WIWAT :jupi:

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 15 gru 2005, 14:41

Rumuni w p uefa daja sobie rade wiec moze dan p ma jakis pomysl na ta druzyne. Skoro sie lapal w szeroka australijska kadre to moze cos faktycznie z niego bedzie, bo przeciez Huus van jak mu tam najgorszyme selekcjonerem nie jest:D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”