FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1237

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2010, 15:55

3 następne spotkania to powinien być sprawdzian dla rezerwowych i odpoczynek np. dla Xaviego, Leo i kilku innych absolutnie podstawowych zawodników. Blaugrana gra z Kopenhagą u siebie, z najsłabszą ekipą La Liga i Cueta w CdR. Przy wszystkich tych spotkaniach w normalnych okolicznościach spokojnie można by było dopisać sobie zwycięstwo. Teraz patrząc co Barca zrobiła na CN z Herculesem, Sportingiem i Mallorca to można mieć wątpliwości i Pep chcąc nie chcąc będzie raczej wystawiał kluczowych zawodników. A szkoda bo po tych rywalach przyjdzie grać z naprawdę dobrymi rywalami i lepiej, żeby ktoś do tego momentu nie złapał urazu. 2 miesiąc sezonu mija i pora, żeby nowi zaczęli robić to co się od nich wymaga.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 20 paź 2010, 16:45

Adriano mógłby w końcu zagrać pełne 90min, bo nie pamiętam kiedy ostatni raz dostał szansę zagrać choć 10min. Wtedy Maxwell mógłby wybiec bardziej z przodu lub odwrotnie :)
Abidal z Pique powinni sobie dać radę, ustawić przed nimi Sergio lub Mascherano i problemów już być nie powinno :wink:
Pedro już całkowicie zdrowy? Niby w ostatnim meczu wybiegł pod koniec, co tak na prawdę nic mi nie mówi bo Xavi gra całe mecze z niezaleczoną kontuzją więc to nie mam jakiejkolwiek pewności :|

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 20 paź 2010, 17:02

Puyolowi i Xaviemu IMHO Pep powinien dać odpoczać. Na Creusa trzeba chuchać i dmuchać, uważam, też, że dawanie mu odpocząć w lidze, to zły pomysł.
Z drugiej strony Pep powinien uważać, żeby z Kopenhagą nie przesadzić z rotacjami, w końcu gramy z liderem :lol: na i lepiej wygrywać teraz, niż walczyć o pierwsze miejsce do ostatniej kolejki(widmo Herculesa Alicante krąży nad Barceloną :rotfl: ). Szkoda sił i czasu na takie zabawy.
Chętnie zobaczyłbym Abidala, Masche i Bojana/Pedro od pierwszej minuty, poza tym obojętnie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2010, 19:46

Pinto - Alves Pique Puyol Abidal - Busquets Mascherano Maxwell - Iniesta Messi Villa

Trochę to śmierdzi Hiszpanią. Niby jest 3 napastników, a tak naprawdę będzie jeden- Messi, a Villa coś czuję będzie się dublował z Maxwellem. Trzeba poczekać i zobaczyć jak to naprawdę będzie wyglądało na boisku, bo mam nadzieję, że Maxwell ma grać na boku napadu- Villa w środku, a Leo z prawej strony. W drugiej linii jakoś specjalnie Brazylijczyka nie widzę, już mógł Pep zaryzykować i wywalić od początku Thiago. Dobre i to, że nie ma na całe szczęście od początku Xaviego i oby nie musiał wchodzić. Fajnie, że jest Mascherano, bo trzeba go sprawdzać i to intensywniej.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 20 paź 2010, 20:40

środek całkowicie mi się nie widzi :| dwóch defensywnych pomocników i obrońca. To już Keita by mi bardziej pasował w tym ustawieniu, choć trzeba przyznać że on też potrzebuje odpocząć :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2010, 21:08

Messi urwał. 8) Wreszcie, bo już zacząłem się martwić, że ponownie nic nie będzie mogło wpaść. Szkoda tego kiksu Alvesa i poprzeczki, bo Villa już mógł mieć 2 brameczki.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 paź 2010, 21:10

No niesamowite uderzenie, bramkarz nie miał szans, choć widać, że Barcie czasami się po prostu nie chcę, grają tak od niechcenia, więcej zaangażowania i skupienia i będzie wysoki wynik.

Messi to koleś, który jak stoi przed bramką to jest pewne, że w nią trafi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2010, 21:38

Nie chce być złym prorokiem, ale cuchnie tu Mallorca. Brakuje skuteczności, wykończenia, dokładności pod bramką. Sytuacje są i to stwarzane z łatwością, ale rywal się czai i raz wyszedł, ale sędzia widział jakiegoś wyimaginowanego spalonego. Ten po stronie atakowanej bramki przez Barce jeszcze słabszy. Przy podaniu Pique do Messiego chyba także nie było spalonego, bo to piłka wyznacza linię spalonego, wcześniej także podniósł chorągiewkę jak wychodził Villa.
Trzeba po prostu coś wepchnąć do bramki i później robić już swoje czyli dobijać kolejne gwoździe. Sporo akcji skrzydłami, ale się nie dziwię i Eric i Dani dzisiaj są chętni, Maxwell także schodzi na lewą. Oby nonszalancja przy kilku akcjach i brak skuteczności się na koniec nie zemściły

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 20 paź 2010, 22:35

Pierwsza polowa dobra. Niestety skutecznosc dalej szwankuje i taki Villa powinien miec dzisiaj hatricka. Znowu tez chcemy wejsc z pilka do bramki.

W drugiej polowie umarlismy i momentami wygladalo to naprawde zle.

Najgorsze jest jednak to, ze zespol jest podobno obecnie w najlepszej formie. Po meczu z Valencia znowu nie potrafimy zagrac dwoch dobrych polow.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2010, 22:41

Całę szczęście, że się nie zakończyło tak jak wyrokowałem, choć było blisko poprzeczka Duńczyków, później lob, który wpadłby gdyby nie Pinto. Druga połowa słaba, bez takiego tempa, bez tylu akcji, ale z tak samą marną precyzją, dokładnością czy skutecznością. Villa zaczyna irytować, poprzeczka OK, trochę zabrakło precyzji, ale w drugiej połowie Messi dwukrotnie mu podał tak, ze wystarczyło przyjąć i zabrać się z piłką a byłby sam na sam z bramkarzem. Te uderzenie po kiksie(?) Maxwella chyba z 2 metrów w bramkarza. :? Ciężko będzie jak tak nadal będzie marnował, a przy okazji obraz gry będzie podobny jak dzisiaj w drugiej połowie czy z Valencia w pierwszej.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 20 paź 2010, 22:47

już powoli się przyzwyczajam że ostatnie 20-25minut odpuszczamy :|
Mimo obaw do pierwotnego ustawienia dobrze to wyglądało, dużo ruchu, podań i jakoś piłka się kleiła nogi.
Oczywiście szkoda zmarnowanych szans, Villa chyba będzie miał lekkiego doła po tym meczu bo okazji aż nadto by coś ukuć.

Chciałbym w końcu zobaczyć Adriano na boisku :!: na samym początku zagrał raz na lewej i prawej stronie, a teraz cały czas siedzi, co mnie martwi bo pep dużo mówił o tym że zakupił go by ten grał tam gdzie są braki bo jest uniwersalny, a teraz cały czas siedzi choć w tym meczu spokojnie mógł wybiec i nic raczej by się nie stało.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 paź 2010, 22:48

Ciekawe kiedy Barca zatęskni za Ibrą? :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2010, 22:57

Nebula RN pisze:Ciekawe kiedy Barca zatęskni za Ibrą?
Za Ibra. :?: Ja specjalnie za nim nie tęsknię i jestem pewny, że nigdy mnie takie coś nie najdzie. Jedyny zawodnik, za którym warto tęsknić to Eto'o i to chyba najgorszy transfer za czasów Laporty(oddanie go).

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 924

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 paź 2010, 23:00

No jeśli Villa dalej będzie tak ładować bramkę za bramką, to jednak tęsknota za Ibrą może się pojawić.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 paź 2010, 23:03

Nebula RN pisze:No jeśli Villa dalej będzie tak ładować bramkę za bramką, to jednak tęsknota za Ibrą może się pojawić.
Nie wiem czy to statystycznie można gdzieś sprawdzić, ale wg. mnie Barcelona z Villa i tak stwarza więcej sytuacji niż to miało miejsce gdy był Szwed. Podobnie było z Bojanem kiedy ten zastępował w końcówce poprzedniego sezonu Zlatana. Jeśli obok niego będą zawodnicy strzelać to ten może sobie marnować. Ważne, że nie zabija gry Barcelony.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”