Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1237

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 wrz 2010, 0:30

Młodych, perspektywicznych i już doświadczonych napastników jest już w kadrze dwóch. :) Lukaku to dzieciak i pomimo tego, że ma budowę dzika wcale nie musi być taki dobry jak go malują. Nie on pierwszy i nie ostatni. Wielu już było takich co strzelało mnóstwo bramek w lidze holenderskiej, a potem okazywali się słabi. Liga belgijska jest jeszcze słabsza, dlatego może tam strzelić nawet sto goli, a nie będę przekonany dopóki nie potwierdzi klasy na wyższym poziomie. :) W LE i wśród drużyn reprezentacyjnych też są ekipy na niskim poziomie. Biorąc jeszcze pod uwagę jak bardzo napompowano balon z Lukaku, że ktoś kto będzie chciał go kupić będzie musiał zapłacić jak za ukształtowanego i klasowego zawodnika. Nie dziękuję. Morata po prostu jest już w Madrycie i ma spore szanse, że w tym sezonie zadebiutuje w pierwszej drużynie. Wolę dać szansę jemu niż sprowadzać 17-letniego kota w worku za 20 mln. Tylko tyle.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 wrz 2010, 1:03

Podobno macie nowy hymn :>

:lol: :wink:

katalońska Crackovia >>>>>> madrycka Crackovia

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 wrz 2010, 9:42

Mentor pisze:Podobno macie nowy hymn :>

Biedna Shakira, lepiej żeby nie słyszała tej przeróbki :lol2:

Kaka... Kaka... Eh, eh... :mike: :mrgreen:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 wrz 2010, 14:48

Jaki dzisiaj przewidujecie skład i ustawienie na mecz z Ajaksem?

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 15 wrz 2010, 15:18

Casillas; Arbeloa, Carvalho, Pepe, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Özil, Pedro León, Cristiano Ronaldo i Higuaín.

Przewidywania co skladu sa takie (Ramos sie nabawil jakiegos malego urazu)

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 15 wrz 2010, 15:19

Pewnie nie będzie jakiś dużych zmian w porównaniu z ostatnim meczem. Miejsce Benzemy ma zająć Leon albo Di Maria, zresztą przewidywany skład był taki:

Przewidywany skład: Casillas; Sergio Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Özil, Pedro León, Cristiano Ronaldo i Higuaín.

Teraz okazuje się, że wypada Ramos (na szczęście nic poważnego), więc zagra Arbeloa.

Ciekawe czy potwierdzą się słowa Mourinho o tym, że w dzisiejszym meczu Alonso pokaże więcej swoich możliwości niż w meczu z Osasuną... Będzie dobrze :)
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2010, 15:21 przez Premo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 wrz 2010, 15:21

Marca przewiduje coś takiego Casillas - Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi, Khedira - Ronaldo, Ozil, Benzema - HiguaIn

Ja również spodziewam się czegoś podobnego. Ramos niestety jest wykluczony z powodu kontuzji. Jedyną niewiadomą jest prawe skrzydło - tutaj może wystąpić zamiast Benzemy zarówno Di Maria, jak i Pedro Leon, który w ostatnim meczu dał bardzo dobrą zmianę. Na innych pozycjach nie powinno się nic zmienić. Wydaje się że po ostatnim świetnym meczu Ozil wygrał rywalizację z Canalesem.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 wrz 2010, 15:41

Ciężko będzie coś Ajaksowi ugrać w Madrycie. Wprawdzie tylko dwóch piłkarzy nie może dzisiaj zagrać, ale za to kluczowych. O ile Vertonghena w środku defensywy może godnie zastąpić Ooijer, to brak Suarez będzie niestety widoczny.

Przypuszczam, że może skład wyglądać tak: Stekelenburg - van der Wiel, Alderweireld, Ooijer, Anita - De Zeeuw, Enoh, Tainio, Emanuelson - El Hamdaoui, de Jong.
Przy czym pewien jestem tylko defensywy. W ataku może w wypadku braku Suareza zagrać de Jong, a jego miejsce w pomocy zajmie wtedy Tainio. Chyba, że Jol zdecyduje się na 4-5-1 i wtedy Enoh i Tainio zagrają w jednej linii w środku, a de Jong za napastnikiem. Naprawdę nie wiem i sam jestem ciekaw co trener wymyśli.

Cholernie żałuję, że meczu nie zobaczę. Może gdyby nie Jeleń to Polsat wybrałby właśnie to spotkanie do transmitowania, ale cóż. Siła wyższa.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 15 wrz 2010, 21:40

Bardzo dobra moim zdaniem polowka wykonana przez naszych graczy, szkoda nie wykorzystanych sytuacji, bo powinno byc wiecej brameczek :D

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 15 wrz 2010, 21:45

Też mi się podoba nasza gra. Stworzyliśmy sobie sporo sytuacji. Sketelenburg ma dzisiaj pełne ręce roboty. Świetna akcja Igły, gdy trafił w poprzeczkę, ach szkoda że nie weszło :P Wnerwiłem się akcją Marcelo, gdzie mógł spokojnie strzelać, to podał do Higuaina, który nie trafił w piłkę, a potem Di Maria zakończył to wszystko niecelnym strzałem. Cieszy przełamanie Gonzalo, chociaż nie wiem czy nie uznają tej bramki jako swojak Emanuelsona. Liczę na równie dobrą grę w drugiej części.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 15 wrz 2010, 22:43

Powiem tylko jedno - Ozil el crack total! Nie wiem jak on grał w tej całej Bundeslidze, bo nie oglądam, ale wydaje mi się że jest to tego typu zawodnik że im ma lepszych zawdoników wokół siebie tym lepiej gra. Od dawna nam brakowało kogoś takiego - gościa z podaniem Gutiego, przyspieszeniem Kaki (z Milanu), i będącego cały czas pod grą. Myślę, że Niemiec będzie zarówno w tym, jak i w przyszłych sezonach znaczył bardzo bardzo dużo dla naszych poczynań.

Mecz ogólnie średni. Cristiano musi złapać formę bo dzisiaj grała tak jakby był jeszcze najebany po wczorajszej imprezie. Higuain powinien zdobyć podwójnego hattricka. Ogólnie wstyd oddać aż tak dużo strzałów i wygrac tylko 2:0.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 wrz 2010, 22:45

brylancik pisze:Powiem tylko jedno - Ozil el crack total! Nie wiem jak on grał w tej całej Bundeslidze, bo nie oglądam, ale wydaje mi się że jest to tego typu zawodnik że im ma lepszych zawdoników wokół siebie tym lepiej gra. Od dawna nam brakowało kogoś takiego - gościa z podaniem Gutiego, przyspieszeniem Kaki (z Milanu), i będącego cały czas pod grą. Myślę, że Niemiec będzie zarówno w tym, jak i w przyszłych sezonach znaczył bardzo bardzo dużo dla naszych poczynań.

Mecz ogólnie średni. Cristiano musi złapać formę bo dzisiaj grała tak jakby był jeszcze najebany po wczorajszej imprezie. Higuain powinien zdobyć podwójnego hattricka. Ogólnie wstyd oddać aż tak dużo strzałów i wygrac tylko 2:0.
No właśnie o Oezila miałem pytać. rm.pl się spuszcza z achwytu nad Oezilem. Khedira także zbiera rewelacyjne noty. Oni naprawdę tak dobrze cz Madryt jest spragiony takich młodych wilków?

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 15 wrz 2010, 22:53

Akurat Cristiano w tym meczu zagrał dobrze, raził za to nieskutecznością. Oby w następnym meczu coś ukuł, bo ile można. Poza tym aż szkoda mi się go zrobiło, gdy nie trafił w piłkę po podaniu Ozila(?) będąc 4 metry przed bramką...
Higuain w końcu się przełamał i to cieszy, chociaż znowu zmarnował kilka bardzo dobrych okazji. Po jednym niecelnym strzale na jego twarzy było widać rozbawienie i frustrację. Ozil :rydzyk: Kolejny świetny mecz Niemca. Co do pozytywów, to zagraliśmy kolejny mecz na zero i to może cieszyć.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 wrz 2010, 22:56

Co jest z murawą na Santiago Bernabeu? Oglądam teraz skrót i wygląda jakby ktoś na niej gnojówkę wylał, tak wypalona :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 wrz 2010, 22:59

Grzyb się zadomowił, ale walka trwa i podobno niedługo mają go wykurzyć :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”