FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1239

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 paź 2010, 0:32

Nie rozumiem niby dlaczego. Niczym się nie różni od wymienionych przez Ciebie terminów. Forma może rzadziej używana bo są inne zamienniki, ale jednak równie poprawna.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 paź 2010, 0:42

Nie twierdze że jest niepoprawna, ale brzmi dziwacznie :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 paź 2010, 0:48

Milanista - Barcelonista

Milaniści - Barceloniści

Dziwaczne :roll:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 paź 2010, 0:54

O ile w przypadku Milanu taka odmiana jest popularna i powszechnie stosowana, o tyle w przypadku Barcelony już dużo rzadziej, by nie powiedzieć prawie wcale, bo naprawdę pierwszy raz miałem styczność z tym terminem, więc z nikąd się to nie wzięło. Stąd mój szok termiczny :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 paź 2010, 4:05

Od pierwszego stycznia 2011 roku wszyscy culés, którzy będą chcieli powiedzieć sakramentalne "tak" na Camp Nou, będą mogli spełnić swoje marzenia!

Młoda para będzie miała do dyspozycji stadion, a na ten czas sala París lub Platea będą udekorowane według ich gustu. Ponadto będzie dostępny catering, podobno najlepszy w mieście.

Dzięki uprzejmości klubu, młodzi będą mogli wraz ze swoimi bliskimi wznieść toast na murawie Camp Nou, otrzymają także gratulacje na telebimach oraz będą mieli możliwość zorganizowania sesji fotograficznej we wszystkich najbardziej charakterystycznych miejscach stadionu.

W planach jest także kilka innych atrakcji, które pozwolą młodej parze przeżyć ich ślub w stylu Barçy. Do dyspozycji będzie autokar pierwszego zespołu, możliwy jest występ cheerleaderek drużyny koszykówki. Nowożeńcy otrzymają także koszulki i różnego rodzaju pamiątki.

Jak donosi Sport, informacja rozprzestrzeniła się natychmiastowo. Już 25 par chce powiedzieć sakramentalne "tak" na Camp Nou.
Mentor jak przyjdzie twój czas to liczę na zaproszenie :jupi: :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 paź 2010, 11:12

Dzisiaj spotkanie z Saragossa czyli ekipą która zamyka tabelę La Liga. Inny wynik niż zwycięstwo to będzie porażka Barcelony. Drużyna wg. wcześniejszych założeń powinna wchodzić w ten etap kiedy będzie widoczna zwyżka formy. Liczę, że właśnie tak dzisiaj będzie, bo przekonywującego zwycięstwa nie było w wykonaniu Barcy od jakiegoś czasu w lidze. Mam nadzieję także, że obrona zakończy spotkanie z zerowymi stratami, na 12 oficjalnych spotkań Barca tylko czterokrotnie nie straciła bramki i to jest jakiś problem, bo przeciwnicy nie byli najwyższych lotów, a nie licząc braku Abidala to defensywa była najmocniejsza.
Dzisiaj nie spodziewam się wielu zmian w porównaniu ze spotkaniem z Kopenhaga. Być może Pedro w miejsce Maxwella i Andres do pomocy i Keita za Mascherano.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 paź 2010, 11:22

Pod nieobecność Xaviego szansę gry mógłby dostać znowu Thiago, ale w jego występ od pierwszej minuty trudno uwierzyć. Mam nadzieję zatem, że pojawi się na murawie w drugiej połowie. Pewne jest, że potrzebujemy Iniesty w środku więc do ataku niech wróci Pedro albo Bojan. Keita pewnie również zagra.

Po meczu nie wiem czego się spodziewać. Pewnie stworzymy sobie sporo sytuacji i obyśmy wykorzystali chociaż jedną czy dwie :roll: Chciałbym zobaczyć pewne, wysokie zwycięstwo, ale tak na dobrą sprawę nawet taki rezultat przecież nic nam nie powie. Jeżeli chcemy mówić o zwyżce formy to potrzebne jest kilka dobrych spotkań z rzędu. Skuteczność niestety nieco przyćmiewa obraz naszej gry bo gramy naprawdę nieźle jak przychodzi do wykończenia akcji to jest nędza :/

Villa dzisiaj hat-trick na odblokowanie :lol: :wink:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 23 paź 2010, 12:35

Przy braku Xaviego cofnięcie Iniesty do pomocy jest jak się wydaje rozwiązaniem jedynym słusznym, ale Pep tak prosto nie rozumuje :lol:
W sumie chciałbym Thiago w pomocy, ale to chyba kosmos, nie zdziwił bym się gdybyśmy wyszli podobnie jak z Kopenhagą, czyli Max/Adriano :twisted: w pomocy w ustawieniu będącym czymś pomiędzy 4:3:3 a 4:4:2

Duzó zależy od formy Pedro i Bojana, bo nie ma kogo do ataku wystawić

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 paź 2010, 12:56

Na formę Pedro nie ma co narzekać. Bramek nie strzela tyle co w ubiegłym sezonie, ale i miejsca ma mniej bo przeciwnicy już wiedzą, że to nie jest pionek, którego można odpuścić. Generalnie jednak gra z głową, sporo pracuje na innych i nie mam mu zbyt wiele do zarzucenia. Villa przy swojej nieskuteczności połączonej z parciem na bramki niestety odbiera innym trochę szans na dojście do dobrych okazji, ale ten z kolei musi się wstrzelić i tyle.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 23 paź 2010, 13:03

Mnie martwi Bojan. W jakiej on musi byc dramatycznej formie skoro Pep woli wystawic w meczu z liderem Maxa anizeli jego. Caly czas mam nadzieje ze sie przebudzi bo z takim atakiem nie wygrawmy wszystkiego ;)

Xavi mogl odpoczac z Dunczykami ale Pep uznal ze warto wygrac i wczesniej zapewnic sobie awans. Zara nie jest jakos super mocna a Iniesta w srodku sobie poradzi. Jak rowniez chcialbym zobaczyc na murawie Thiago. Wierze w chlopaka i chetnie zobacze jak sie sprawdza w srodku w powaznym meczu.

Jeszcze jedno ktos mi moze wytlumaczyc dlaczego nie gra Adriano?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 23 paź 2010, 13:22

Bo Alves jest w bardzo dobrej formie i szkoda go zasadzać na ławę. Poza tym on jest jak maszyna i kiedy zdrowia pozwala to gra. Na lewej stronie Adriano jest dopiero trzecią opcją choć rzeczywiście myślałem, że pogra trochę więcej. We wtorek z Ceutą pewnie zobaczymy kilku rzadziej oglądanych piłkarzy. Tym bardziej wątpię, aby Thiago dostał dzisiaj jakieś konkretniejsze minuty skoro w pucharze powinien wyjść w pierwszym składzie :think:

Odnośnie Bojana to na ławce się na pewno nie przebudzi :roll: Albo korzystamy z niego albo nie.
Decyzja o odpoczynku Xaviego w tym momencie jest jak najbardziej jasna. Nie zagra dziś i może we wtorek co da mu łącznie dobrych parę dni luzu. Z Kopenhagą zagrał tylko 20 minut więc też bym nie przesadzał z pisaniem 'Xavi mogl odpoczac z Dunczykami ale Pep uznal ze warto wygrac'.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 paź 2010, 14:17

Bojanowi będzie bardzo ciężko teraz przekonać Pepa do siebie, mecze, które się zbliżają to nie miejsce na przekonywanie do siebie trenera. Teraz o większą rotację nie ma co marzyć. Grać Ci którzy wyglądali dobrze/ solidnie, a Krkicia z całą pewnością do tego grona nie można zaliczyć. Dzisiaj być może coś od trenera otrzyma, z Cueta powinien zagrać oba spotkania, ale w reszcie spotkań go nie widzę, podobnie rzecz się ma z Adriano. Przy innych wynikach i innej grze we wcześniejszym spotkaniach i to całej drużyny Guardiola by się nie obawiał wystawić 2-3 jednocześnie rezerowych, tak nie ma na to większych szans.
Nie wiem czy spotkanie z Cueta będzie jakimś za dla niektórych zawodników, bo to słaby odnośnik, co nie zmienia faktu, że fajnie będzie zobaczyć w tygodniu w akcji Bojana, Adriano, Thiago i być może kilku, którzy mieli być zapleczem dla pierwszej drużyny z Barcy B- Romeu, Gomez, dos Santos, Fontas....
Chętnie z Saragossą zobaczyłbym Thiago od początku, ale na to są bardzo małe szanse, niestety.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 paź 2010, 17:03

Cesc Fabregas po raz kolejny potwierdził swoje przywiązanie do Arsenalu i zapowiedział, że zwycięstwo nad Barceloną w tegorocznym finale Ligi Mistrzów na Wembley dałoby mu ogromną satysfakcję.

Temat przenosin 23-latka do Katalonii był jednym z najczęściej odgrzewanych tego lata przez prasę "kotletów". Całej sytuacji nie poprawiał również sam Hiszpan, którego milczenie z czasem zaczęło nieco irytować kibiców Kanonierów.

Ostatecznie jednak wszystkie oferty Dumy Katalonii zostały przez Londyńczyków odrzucone, a Fabregas stwierdził, że gra na Emirates Stadium wciąż sprawia mu przyjemność.

- Jestem emocjonalnie związany z Barceloną, ten klub na zawsze pozostanie w moim sercu. Staram się oglądać spotkania tej drużyny w każdy weekend. Jednak moim priorytetem jest Arsenal, ponieważ jestem w stu procentach profesjonalistą - powiedział Cesc.

- To, co stało się w trakcie letniego okienka transferowego, nie zniszczyło ani mojej reputacji w klubie, ani moich relacji z przyjaciółmi i partnerami z zespołu. Zresztą, mam w Arsenalu wielu przyjaciół, którzy znają moje intencje i uczucia.

- Powtórzenie wyczynu z 2006 roku i dotarcie do finału Ligi Mistrzów byłoby niesamowitym wyczynem. Tylko tym razem, na Wembley, to piłkarze Barcelony zeszliby z boiska pokonani.

- Nigdy nie miałem najmniejszych problemów z Arsenem Wengerem. On wie, że futbol jest moją największą pasją i będę w Arsenalu grał na 100% do ostatniej spędzonej tutaj chwili. Moim marzeniem jest zdobycie jakiegoś trofeum z Arsenalem.

- Nie ukrywałem, że chciałem tego lata zasilić szeregi Barcy, ale ten transfer po prostu nie był możliwy. Także tamte wydarzenia pozostawiam za sobą.

- Daję i zawsze będę dawał z siebie wszystko grając w trykocie The Gunners. To wyjątkowy klub w moim życiu, z którym pragnę osiągać sukcesy. Po wsze czasy będę Arsenalowi wdzięczny za to, co ten zespół dla mnie zrobił przez wiele lat.
Nie ukrywałem :lol: ale komentować też nie komentowałem.. jak tam thiago? :P :lol:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 23 paź 2010, 17:19

Życzę Fabregasowi wytrwałości w dążeniu do sukcesów. A jak już będzie chciał coś wygrać na arenie klubowej to wtedy zapraszam :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 paź 2010, 17:25

Magnum pisze:Nie ukrywałem :lol: ale komentować też nie komentowałem.. jak tam thiago?
Do czerwca się nacieszcie. :wink:

Niespodzianki w składzie nie ma:
Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Abidal, Sergio, Iniesta, Keita, Pedro, Villa y Messi
Skład najmocniejszy jaki Pep mógł wystawić, więc teraz tylko wypada czekać na spotkanie i oby łatwe zwycięstwo, może będzie okazja zobaczyć Thiago czy Adriano.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”