Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy) - Strona 125

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Polska - Transfery i plotki transferowe (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 gru 2011, 14:37

Dr.Football1 pisze:byli nawet na testach w Hercie Berlin.
Owszem, byli także w Hoffenheim.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 243

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 gru 2011, 15:04

Napewno Bełchatowowi jest to na rękę,nic nie ryzykują i tak są w kiepskiej sytuacji - jeśli wypalą to mogą solidnie zarobić...
Szkoda tylko że Górnik znów jest poszkodowany(był nimi zainteresowany) no ale cóż w tym klubie nigdy nie będzie normalnie - pismo do komisji ligi złożył tym razem Zahorski :roll:
Władze Czarnych Koszul zadecydowały kogo nie chcą widzieć w klubie na wiosnę. Na tej liście są trzej gracze sprowadzeni latem - donosi "Przegląd Sportowy".

Daniel Sikorski, Grzegorz Bonin i Miłosz Przybecki - tych piłkarzy Polonia chciałaby wypożyczyć w zimowym okienku transferowym. Wszyscy trzej przyszli do Czarnych Koszul przed tym sezonem i mieli stanowić (przynajmniej pierwszych dwóch) o obliczu ekipy należącej do Józefa Wojciechowskiego.

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
Mało realne aby Sikorski wrócił :/ Górnik w kryzysie finansowym i nawet jeśli będą płacili 50-50 jego pensje to i tak będzie za dużo jak na możliwości :/ A szkoda bo widocznie służą mu bawarsko-śląskie klimaty i może by się odrodził :lol: Bo z Gołębiewskim i Zahorskim nie zaszalejemy :(

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1490
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 gru 2011, 15:36

Bonin to jest dla mnie jakiś fenomen. Ten człowiek nic nie potrafi, a zarabia taką kasę.
Świetna informacja dla Widzewa, Jarek "Kurczak" Bieniuk przedłużył kontrakt z Klubem. :brawo:

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 14 gru 2011, 15:51

NoName1989
A mało jest takich fenomenów w naszej lidze? :roll:

Mam pytanie do kibiców Seria A bo rzadko ostatnio ją śledze - Czy w lidze włoskiej jest może trener który regularnie dokonuje zmian w ok. 80-90 minuty :D Nie chodzi mi o zmiany czysto taktyczne tylko z powodu jego widzi mi się "żeby nie było że nie wpuściłem w ogóle" coś w stylu Smudy :lol:
Bo Nawałka po raz trzeci pojechał do Włoch(tym razem do Catanii) na staż i się zastanawiam czego on tam się uczy :D Bo gra defensywna ostatnio kuleje mocno :lol:

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 15 gru 2011, 13:07

Sebastian Szałachowski rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z Łódzkim Klubem Sportowym. Piłkarz nie zgodził się na formę spłaty zadłużenia przez beniaminka Ekstraklasy i postanowił poszukać sobie nowego pracodawcy - informuje "Gazeta Wyborcza".

- Nie chcę na razie zbyt wiele zdradzać, ale powiem, że otrzymałem propozycję z kilku klubów z Ekstraklasy i I ligi - mówi Szałachowski.

27-letni pomocnik przyszedł latem do ŁKS-u z Legii Warszawa. Był najlepszym strzelcem zespołu. W 17 meczach zdobył cztery bramki.

Awatar użytkownika
SobolPL
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SobolPL » 16 gru 2011, 13:11

Jagiellonia wykupiła Nikę Dzalamidze

Jagiellonia Białystok wykupiła z gruzińskiego klubu Baia Zugdidi 19-letniego Nikę Dzalamidze, który przez ostatni rok występował w Widzewie Łódź. Prezesi białostockiego klubu za ten transfer wyłożyli około 280 tysięcy euro. W styczniu zawodnik zostanie oficjalnie przedstawiony jako nowy nabytek Jagi.
Nika Dzalamidze w ostatnich miesiącach był wyróżniającym się piłkarzem łódzkiego Widzewa. Trener Jagiellonii Czesław Michniewicz, kiedy pełnił funkcję szkoleniowca RTS-u, dobrze poznał umiejętności młodego Gruzina i zdecydował się nakłonić go do przeprowadzki do Białegostoku. Pierwsze rozmowy pomiędzy piłkarzem a trenerem miały miejsce już dawno, ale wszystko było utrzymywane w głębokiej tajemnicy, aby działacze Widzewa nie dowiedzieli się o tym fakcie. Zawodnik kilka miesięcy temu dał słowo Michniewiczowi, że przeprowadzi się do Jagi. Dodatkowo Dzalamidze miał już dość gry w Łodzi, ze względu na różnorodne problemy klubu, głównie finansowe.

Dzalamidze w barwach Widzewa wystąpił w 27. meczach ekstraklasy, w których zdobył trzy bramki, oraz dwóch spotkaniach Pucharu Polski.

Jagiellonia chciałaby również pozyskać Sebastiana Maderę, stopera Widzewa. Działacze żółto-czerwonych liczyli, że piłkarz rozwiąże kontrakt z RTS-em i za darmo trafi do stolicy Podlasia (Widzew miał zaległości finansowe wobec piłkarza). Łodzianie wypłacili jednak pieniądze Maderze i obecnie jest on za drogi dla Jagi.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 16 gru 2011, 13:54

SobolPL pisze:Jagiellonia wykupiła Nikę Dzalamidze

Jagiellonia Białystok wykupiła z gruzińskiego klubu Baia Zugdidi 19-letniego Nikę Dzalamidze, który przez ostatni rok występował w Widzewie Łódź. Prezesi białostockiego klubu za ten transfer wyłożyli około 280 tysięcy euro. W styczniu zawodnik zostanie oficjalnie przedstawiony jako nowy nabytek Jagi.
Nika Dzalamidze w ostatnich miesiącach był wyróżniającym się piłkarzem łódzkiego Widzewa. Trener Jagiellonii Czesław Michniewicz, kiedy pełnił funkcję szkoleniowca RTS-u, dobrze poznał umiejętności młodego Gruzina i zdecydował się nakłonić go do przeprowadzki do Białegostoku. Pierwsze rozmowy pomiędzy piłkarzem a trenerem miały miejsce już dawno, ale wszystko było utrzymywane w głębokiej tajemnicy, aby działacze Widzewa nie dowiedzieli się o tym fakcie. Zawodnik kilka miesięcy temu dał słowo Michniewiczowi, że przeprowadzi się do Jagi. Dodatkowo Dzalamidze miał już dość gry w Łodzi, ze względu na różnorodne problemy klubu, głównie finansowe.

Dzalamidze w barwach Widzewa wystąpił w 27. meczach ekstraklasy, w których zdobył trzy bramki, oraz dwóch spotkaniach Pucharu Polski.

Jagiellonia chciałaby również pozyskać Sebastiana Maderę, stopera Widzewa. Działacze żółto-czerwonych liczyli, że piłkarz rozwiąże kontrakt z RTS-em i za darmo trafi do stolicy Podlasia (Widzew miał zaległości finansowe wobec piłkarza). Łodzianie wypłacili jednak pieniądze Maderze i obecnie jest on za drogi dla Jagi.
Jezeli tak w rzeczywistoći jest , to Widzew po frajersku stracił swojego najlepszego grajka .

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 gru 2011, 14:11

Naszym najlepszym grajkiem jest Adrian Budka.
Prawda jest taka, że w Klubie jest bieda i nie było kasy na wykupienie Niki. Później głupie ściemnianie, że on zaczyna stroić fochy i gwiazdorzyć. Szkoda, że odejdzie bo przy dobrym prowadzeniu będzie z niego świetny zawodnik. A Mroczkowski akurat bardzo dobrze radzi sobie z młodymi zawodnikami. Madera pewnie też odejdzie, bo ani on tu nie chce grać, ani kibice go tu nie chcą.

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 16 gru 2011, 14:52

NoName1989 pisze:Naszym najlepszym grajkiem jest Adrian Budka.
Prawda jest taka, że w Klubie jest bieda i nie było kasy na wykupienie Niki. Później głupie ściemnianie, że on zaczyna stroić fochy i gwiazdorzyć. Szkoda, że odejdzie bo przy dobrym prowadzeniu będzie z niego świetny zawodnik. A Mroczkowski akurat bardzo dobrze radzi sobie z młodymi zawodnikami. Madera pewnie też odejdzie, bo ani on tu nie chce grać, ani kibice go tu nie chcą.
Jeżeli chodzi o same umiejętności i potencjał , to moim zdaniem lepszy jest Dżalamidze . Dlatego w lepszym klubie z pewniejszymi finansami , może jeszcze mocniej wystrzelić.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 16 gru 2011, 15:07

No i gdy będzie miał wokół siebie z kim pograć techniczną piłkę :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2011, 16:13

Nika to pomocnik czy napastnik?

Awatar użytkownika
Zack
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zack » 16 gru 2011, 16:46

Wedlug mnie bardziej pomocnik. Szkoda trochę chlopaka na nasze boiska bo drwale z polskich drużyn jak nie będą potrafili zabrać mu piłki, że tak powiem... konwencjonalnie to będą kopać po tych chudych nogach. Jak dla mnie za słaby fizycznie na polską ligę...

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 16 gru 2011, 17:03

Zack pisze:Wedlug mnie bardziej pomocnik. Szkoda trochę chlopaka na nasze boiska bo drwale z polskich drużyn jak nie będą potrafili zabrać mu piłki, że tak powiem... konwencjonalnie to będą kopać po tych chudych nogach. Jak dla mnie za słaby fizycznie na polską ligę...
Wydaje mi się ,że jest napastnikiem , chociaż 90minut.pl twierdzi że pomocnikiem . Być może się mylę , ale w Widzewie najczęściej w ataku grał . Grosicki jakiś super silny nie był , a radę sobie dawał . Nie róbmy z naszych piłkarzy takich drwali , jeżeli ktoś jest w miarę szybki spokojnie sobie pozwoli .

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 gru 2011, 17:12

Nie porównujmy Gruzina do Grosickiego. Tu nawet nie chodzi mi o przygotowanie fizyczne, bo Nika wygląda jak chłopak z gimnazjum. Bardziej o umiejętności. Mi także Gruzin się podobał jak wchodził do naszej ligi, podobnie jak Said. Tylko różnica jest taka że Ntibazonkiza jeszcze coś pokazał później, a Dzalamidze nic co bym zapamiętał. Z profesjonalizmem czy motywacją także ma problemy i wątpię żeby się ich pozbył w Jagiellonii. Sam się zastanawiałem gdzie Ci działacze mają oczy skierowane, że jest tyle plotek. Taka Legia pokazała, że w rezerwach takich jak Nika i lepszych to może ma i ze 10 Polaków, a ja stawiam, że każdy klub zapewne ma choćby jednego lepszego od niego.
Umiejętności techniczne może i ma, ale gówno daje to drużynie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 31 gru 2011, 18:29

Andrzej Niedzielan rozwiązał kontrakt z Cracovią

Andrzej Niedzielan nie jest już piłkarzem Cracovii. 31 grudnia umowa zawodnika, która miała obowiązywać do końca sezonu, została rozwiązana za porozumieniem stron. "Wtorek" był zawodnikiem krakowskiej drużyny od lata 2011 roku.

Niedzielan do Cracovii trafił przed sezonem 2011-12 z Korony Kielce. W ekipie "Pasów" 32-letni napastnik wystąpił w 15 spotkaniach, w których zdobył jedną bramkę.

Poprzedni sezon był dla niego bardziej udany. Z dorobkiem dwunastu goli został wicekrólem strzelców ligi.

Przez całą dotychczasową karierę Niedzielan strzelił w Ekstraklasie 53 gole w 144 meczach. Poza Cracovią i Koroną występował także w Zaglębiu Lubin, Górniku Zabrze, Dyskobolii Grodzisk Wielkopolski, Wiśle Kraków i Ruchu Chorzów.
Dobra wiadomość w starym roku...Mam nadzieje że jutro przeczytam że podpisze z Górnikiem kontrakt :lol: Mało realne ale po możliwym odejściu Zahorskiego,może Strąka(jest na testach w Zawiszy :shock: :rotfl: ) Górnik zejdzie z kosztów i będzie można jakiś jeden wysoki kontrakt podpisać :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”