NBA... - Strona 125

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2015, 17:06

Hack-a-'X' (nazwisko do wstawienia) to stara i wciąż popularna taktyka a NBA nic z tym nie zrobi i moim zdaniem słusznie. Szkoda bardzo żeby jeszcze zmieniali przepisy dla niewielkiej grupy zawodników, którzy męczą się na linii rzutów osobistych. Dla mnie nie do pomyślenia i jakakolwiek pomoc od ligi mogłaby też źle podziałać na przyszłych wysokich.

Oczywiście pomijając samych zawodników to kibice też na tym cierpią. Oglądanie w nocy, na żywo, ostatnich kilku minut meczu trwających w rzeczywistości wielokrotnie dłużej, to jest katorga. Jeżeli ktoś ma LP i ogląda z odtworzenia albo z poślizgiem to problem znika bo można sobie przewijać, ale dla reszty jest słabo. Podobnie jak na żywo w hali, ale to już tylko przypuszczenie rzecz jasna :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 lis 2015, 17:25

Nie wiem czy mam szczęście czy coś nie gra, ale mi LP nie wyłączyli pomimo tego że go nie wykupilem i tak codziennie rano jeden meczyk przed pracą zawsze zdarzenia obejrzeć :D

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 lis 2015, 17:52

Co do rzutów osobistych, to można pochwalić Gortata, który jako wielkolud rzuca je na dużym luzie i trafia jak na razie 84%, zobaczymy ile dotrzyma do końca sezonu.
Mentor pisze:Oczywiście pomijając samych zawodników to kibice też na tym cierpią. Oglądanie w nocy, na żywo, ostatnich kilku minut meczu trwających w rzeczywistości wielokrotnie dłużej, to jest katorga. Jeżeli ktoś ma LP i ogląda z odtworzenia albo z poślizgiem to problem znika bo można sobie przewijać, ale dla reszty jest słabo. Podobnie jak na żywo w hali, ale to już tylko przypuszczenie rzecz jasna :wink:
Nie zawsze, bo na hack-a-shaq zazwyczaj się łapie kogoś jak się przegrywa, a chce się jak najszybciej piłkę odzyskać. Najczęściej w końcówkach, a to zapewnia moim zdaniem największy poziom taktyczny i więcej emocji dla kibiców obu drużyn. :)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 lis 2015, 17:56

Majer bo zeby Ci wylaczyli to trzeba to jakos zglaszac,z tego co kojarze to trzeba tam przed rejestracja podac nr karty platniczej wiec nie zdziw sie jak z koncem mc bedzie kilka zloty mniej :D.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 12 lis 2015, 19:10

Nie no, zawsze było tak że jak się kończył darmowy okres to LP po prostu przestalal działać :D

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 13 lis 2015, 9:50

LP ma podobne automatyczne przedłużanie, więc jak nie odhaczysz gdzieś tej opcji to po prostu pobierze ci hajs z konta :|

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 13 lis 2015, 14:22

Curry to jest pieprzony potwór, co on wyrabia na razie to ludzkie pojęcie przechodzi. Na razie nikt nie do niego nawet podbicia. Inna sprawa, że Timberwolves w obronie wystawili się na pośmiewisko.

Jak ktoś lubi się pośmiać, to może sobie meczu Suns-Clippers zobaczyć. :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lis 2015, 21:31

majer13 pisze:Nie wiem czy mam szczęście czy coś nie gra, ale mi LP nie wyłączyli pomimo tego że go nie wykupilem i tak codziennie rano jeden meczyk przed pracą zawsze zdarzenia obejrzeć :D
majer13 pisze:Nie no, zawsze było tak że jak się kończył darmowy okres to LP po prostu przestalal działać :D
Teraz tak nie jest i jeżeli sam nie zrezygnowałeś to wjadą Ci na konto, ale z tego co wiem to trzeba w razie czego napisać maila do supportu i podobno bez większych problemów odkręcają sytuację.
Carbon pisze:Nie zawsze, bo na hack-a-shaq zazwyczaj się łapie kogoś jak się przegrywa, a chce się jak najszybciej piłkę odzyskać. Najczęściej w końcówkach, a to zapewnia moim zdaniem największy poziom taktyczny i więcej emocji dla kibiców obu drużyn.
Daj spokój, hack-a-X to prymitywna taktyka, czasem się przydaje, ale w jaki sposób zapewnia największy poziom taktyczny? :o Porównałbym ją do indywidualnego krycia (plaster) w piłce nożnej, bardzo rzadko stosowane w dzisiejszych czasach bo ma tyle samo zalet co wad.

Poziom taktyczny zapewniają zagrywki i matchupy a nie proste hackowanie. Taka taktyka przecież niszczy całe flow meczu a więc działa również na zespół faulujący, któremu trudniej złapać rytm. Utrudnia też wyprowadzanie szybkich akcji i łatwe punkty z nich.

Oczywiście nie zmienia to faktu, że czasem się przydaje i większość trenerów nawet jeżeli nie stosuje jej regularnie to przynajmniej biorą pod uwagę. Prawdą jest, że zazwyczaj hackują zespoły goniące wynik, ale równie dobrze (a nawet lepiej) może służyć utrzymywaniu przewagi.

Dla kibiców natomiast to jest katorga, kto bardziej lubi przerwy w grze i rzuty osobiste od samej gry?

Tak w ogóle to za rok moglibyśmy pograć w Fantasy :> Może udałoby się 10 osób ogarnąć, na początek wystarczy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2015, 21:48

a jest jakieś fajne fantasy? ja za rok, jak dożyje, to już powinienem sie mniej wiecej orientować o co chodzi w NBA :P więc pewnie bym zagrał, choć z drugiej strony, póki co z NBA mam kontakt tylko w tym temacie, wiec nie znam wyników, a np. Clippers na dysku czekają na jutro, jak bedę miał czas, by zobaczyć, a jakby było fantasy to pewnie by mnie kusiło by zobaczyć ile tam tych punktów Griffin natrzaskał :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lis 2015, 21:53

Fajne? Nie, fajnego nie ma.

ALE JEST TAKIE ZAJEBISTE, ŻE MOŻNA WYĆ ZE SZCZĘŚCIA!

Poważnie, Yahoo NBA Fantasy to jest absolutnie rewelacyjna sprawa dla fanów NBA chociaż znam też ludzi, którzy grają nie interesując się specjalnie samą ligą i nie oglądając w ogóle spotkań, takie to zajebiste :) Zabawa nieporównywalna z piłkarskimi wersjami, po stokroć bardziej złożona i wymagająca, olbrzymi produkt.

Ale z tymi ostatnimi słowami to trafiłeś :] Fantasy nie dość, że utrudnia omijanie wyników to czasem mocno zmienia odbiór samych spotkań.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2015, 21:58

tam, gdzie jest $5 na wejście?

eee, chyba nie to, bo czytam, ze tylko w USA mozna w to grać.. to linka poproszę

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lis 2015, 22:04

Cóż, link teraz raczej nic Ci nie da, ale proszę uprzejmie ---> https://basketball.fantasysports.yahoo.com/

Gram od kilku lat, w tym sezonie 6 lig odpalonych chociaż miałem ograniczać bo im więcej tym trudniej się należycie przyłożyć. Niemniej dla forumka zrobię wyjątek za rok jeżeli uda się uzbierać chętnych i dołożę sobie jeszcze jedną.

Potem może powrzucam jakieś linki z podstawami dla zainteresowanych, sporo do ogarnięcia.

[EDIT]

Te turnieje z wpisowym to jakaś nowość i chyba tylko w USA działa, nas interesuje 'zwykła' gra. Tak czy inaczej teraz już za późno na start, drafty odbywają się przed startem sezonu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 lis 2015, 22:07

no spoko, chciałem tylko ogarnąc jakieś zasady, za co punkty, etc. najwyżej jak znajdziesz chwilę to sam może napiszesz :]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 lis 2015, 22:14

Za wstępniak może posłużyć chociażby to ---> http://probasket.pl/news/poznaj-fantasy ... -nba-58215

Podstawy punktowania w królewskim formacie, czyli ROTO ---> http://zawszepopierwsze.bloog.pl/id,488 ... index.html

:beer: // f

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lis 2015, 13:51

Nets - GSW
Polecam!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”