Liverpool (zbiorczy) - Strona 125

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
John Travolta
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 05 lip 2008, 13:58

Z ta różnicą, ze Carrick grał u nas w praktycznie kazdym meczu, wyprzedzajać w kolejce OH i Andersona. Jak widac na dobre nam to wyszło.Jak widac na dobre nam to wyszło..
W tym roku musze przyznać ze początek sezony miał słaby, najpierw kontuzja, potem chwile dochodził do siebie, ale w drugiej połowie sezonu grał jak z nut.

Nie wiem czy dobrze pamietam, ale Ula i Motta pierwszym graniturem Barcy wtedy nie byli, grali tylko przy kontuzjach innych graczy.

Uwazam Mascherano za bardzo dobrego gracza, ale osobiscie preferuje chociazby Essiena, Flamini tez mu niczym nie ustępuje.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 lip 2008, 15:00

John Travolta pisze:Z ta różnicą, ze Carrick grał u nas w praktycznie kazdym meczu, wyprzedzajać w kolejce OH i Andersona. Jak widac na dobre nam to wyszło.Jak widac na dobre nam to wyszło.
A czy przypadkiem Owen nie grał często na prawej obronie, gdzie zastępował wiecznie kontuzjowanego Gary'ego? Poza tym to był pierwszy sezon Andersona (którego uważam za gracze lepszego niż Carrick), więc może Ferguson bał się na niego stawiać (podobnie jak na Nani'ego).
Jarzinho pisze:Jak dla Ciebie Argentynczyk to rzeźnik to ciezko z Toba. Jasne, że jego zadaniem jest wyczyszczenie wszystkiego co mozna, ale wg. mnie to najlepiej rozgrywajacy DM świata. To taka moja teoria od czasu... od zawsze.
:brawo:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2008, 15:11

Daaaamian pisze:A czy przypadkiem Owen nie grał często na prawej obronie, gdzie zastępował wiecznie kontuzjowanego Gary'ego?
na prawej grał Brown większość sezonu, chyba dopiero w końcówce kilka razy zagrał Owen. I w moim przekonaniu grał lepiej niż Brown.

Awatar użytkownika
Jaro1910
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jaro1910 » 05 lip 2008, 15:48

Zgadza się, przez większość sezonu Ferguson na prawej obronie stawiał na nierównego i niepewnego Browna. Owen potwierdził w tym sezonie, że jest wszechstronnym piłkarzem, bo grał zarówno w środku pomocy, na prawej obronie, jaki na prawym skrzydle( bodajże w finale LM z Chelsea). Anglik pokazał w tym sezonie, że był dobrym zakupem.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 lip 2008, 16:01

A mi sie juz nie chce pisac na ten temat. Nie bede tlumaczyl podstawowych rzeczy kolesiowi ktory nie oglada meczy i ocenia pomocnika po bramkach i trollowi.

Prawda jest taka ze pod nieobecnosc Scholes'a Carrick krolowal w 2 linii , a juz napisanie, ze Anderson jest od lepszy zbede smiechem

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 lip 2008, 16:11

ja ogladam mecze MU. jestem wiec trollem? bo kompletnie nie powazam carricka i uwazam ze to smieszne wydawac tak wielka kase na takiego pilkarza

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 lip 2008, 18:20

Boskigonzo po raz kolejny się "popisał". :brawo:

A tekst, że Carrick królował w pomocy to po prostu klękajcie narody.

A żeby nie było OT, powiem, że bramkarz Palmeiras Cavalieri jest bliski dołączenia do Liverpoolu. W ekipie Beniteza ma zastąpić Itandje, któremu wyraźnie znudziła się rola rezerwowego. I jeszcze jedno, Crouch jest już jedną nogą w Portsmouth. Ma dołączyć do drużyny Redknappa za 10 milionów funtów.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 05 lip 2008, 21:07

A tekst, że Carrick królował w pomocy to po prostu klękajcie narody.

Bo taka prawda :] A jak nie ogladasz meczy to przynajmniej sie nie osmieszaj ok ?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 lip 2008, 21:21

Tez sie zastanawiam co ludzie widza w Carricku. W pelni podzielam wiec zdanie, ze nie jest to pilkarz klasowy. Jedyne co trzeba mu oddac to dobre dlugie podania. Ula tez wiekszosc meczow zagral wtedy w pierwszym skladzie i o czym to swiadczy?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 lip 2008, 21:52

Gonzo, oglądałem wystarczająco dużo spotkań Red Devils, żeby stwierdzić, że Carrick światowej klasy piłkarzem nie jest. Prezentuje przeciętny poziom. Taki w sam raz na Everton, Aston Ville i Tottenham.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 lip 2008, 21:56

Daaaamian nikt nie powiedział, że jest graczem klasy światowej tylko, że rządził w pomocy United.

Ja z początku też uważałem, że był straaasznie przepłacony. Jednak kilka spotkań miał genialnych. Zdarzały mu się słabe i 17 mln to rzeczywiście trochę dużo, ale United się to opłaciło.

kamiljozefkowo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamiljozefkowo » 31 lip 2008, 16:07

Wracając do Liverpoolu, bardzo ciekawie wyglądają tegoroczne transfery tej drużyny. Sprowadzenie Robbiego Keana moim zdaniem było świetnym posunięciem. Będzie on świetnie wspierał w ataku Torresa.
Włodarze Liverpoolu postarali się również o wzmocnienia obrony. Philipp Degen i Andrea Dossena nie mają może głośnych nazwisk, ale na pewno będą wzmocnieniem obrony tego klubu.
Mam wielką nadzieję, że w tym sezonie Liverpool włączy się do walki o mistrzostwo Premiership, że koniec z czwartymi miejscami na mecie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 lip 2008, 16:10

kamiljozefkowo pisze:Philipp Degen
:arrow:
kamiljozefkowo pisze:wzmocnieniem obrony tego klubu.
?
Dlaczego tak sądzisz? Ja Degena znam dobrze z BL i wcale nie uważam, że na chwilę obecną jest on wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 31 lip 2008, 16:15

kamiljozefkowo pisze:Mam wielką nadzieję, że w tym sezonie Liverpool włączy się do walki o mistrzostwo Premiership, że koniec z czwartymi miejscami na mecie.

Obawiam sie jednak że na to nie ma szans ... Patrząc na The Blues ManUtd a L'pool nie sądzę żeby był w tym sezonie znów zagrozić tym drużyną w zeszłym roku prawie udało sie Kanonierom ale kontuzje przeszkodziły w tym sezonie Arsenal zrobił małą wyprzedaż ale zobaczymy Tottenham niby tez świetnie wygląda ale to nie to na moje Liverpool powalczy z Arsenalem I kogutami o najniższy stopień podium ... ale obym się mylił i żeby 5 zespołów walczyło o końcowy tryumf w Premiership :D

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 lip 2008, 17:15

Jak odejdzie Mr Gay Ronaldo to Manchester straci 50% swojej siły ofensywnej i wtedy to Red Debil będą walczyć o najniższe miejsce na podium. A nawet jak nie odejdzie to strzeli focha i nie utrzyma formy z tamtego sezonu. W końcu "kobieta zmienną jest".

4 WP. // Toure Yaya

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”