FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1241

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 paź 2010, 22:53

Magnum pisze:Pinto, Adriano, Puyol, Fontas, Maxwell, Mascherano, Keita, Thiago, Bojan, Nolito, Pedro - taki sklad by zadzialal?
Mi by bardzo odpowiadało takie zestawienie. Oczywiście spełnia też kryteria rozgrywek.
Jarzinho pisze:Z rezerw chętnie od początku zobaczyłbym Thiago i Jonathana obok Javiera i Fontasa na środku obrony.
Pinto- Adriano, Fontas, Bartra, Maxwell- Mascherano, dos Santos, Thiago - Pedro, Bojan, Jeffren.
Nie wierzę w takie zestawienie linii defensywnej.

Nolito w Barcy B idzie nie tyle dobrze co zajebiście. Jest najlepszym strzelcem, najlepszym asystującym i robi niezłą furorę jak do tej pory. Pewnie dostanie jutro szansę a przynajmniej powinien.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 26 paź 2010, 12:34

Ceuta to zespół trzecioligowy, więc nawet nasza drugoligowa obrona powinna sobie umieć poradzić. Z Puyolem na pewno będzie raźniej, ale dzisiaj każdy skład możliwy. Byłoby ciekawiej gdyby nie było meczów rewanżowych.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2010, 15:38

Rozumiem, że teoretycznie drugoligowa obrona powinna sobie dać radę, ale wątpię, aby Pep aż tak szarżował ze składem a poza tym nie wszystko funkcjonuje tak jakby na to wskazywała teoria. Może gdybyśmy zebrali cały blok defensywny z Barcelony B to wtedy byłoby w porządku, ale połączenie bocznego obrońcy pierwszego (Maxwell) składu ze stoperami drugiej drużyny (Fontas, Bartra), drugim bocznym obrońcą dopiero aklimatyzującym się w nowym klubie (Adriano) oraz defensywnym pomocnikiem z zupełnie innej bajki (Mascherano) to nieco karkołomny system. Czym innym jest wprowadzić kilku piłkarzy rezerw pomiędzy ogranych kolegów a czym innym budować takie ustrojstwo. Szczególnie jeśli chodzi o defensywę gdzie improwizacją nie nadrobisz braków w zgraniu w porównaniu do linii ataku.

Tak w ogóle to dzisiejszy mecz można obejrzeć na kanale Sportklub+ jeżeli ktoś posiada takie cudo :lol: Ja zwykły Sportklub mam, ale tego nowego (?) niestety nie więc trzeba będzie zżynać z neta, ale nic.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 paź 2010, 17:45

Myśle, że ktoś z dwójki Puyol/Keite powinien wyjść od początku, tak na wszelki wypadek. T wprawdzie trzecioligowiec, ale nie takie cuda sie zdarzały, o czym wiedzą nasi przyjaciele z Madrytu :wink:
Trzeba spokojnie zbudować przewagę przed rewanżem, na CN już można trochę pokombinować za składem

btw granie systemem mecz-rewanż na tym etapie rozgrywek jak bez sensu IMHO. Jeden mecz na boisku słabszego by wystarczył> Po co dokładać piłkarzom spotkań, skoro i tak terminarz jest napięty ?
Leśne dziadki są wszędzie takie same :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2010, 18:12

Toż przecież Johan od dawna mówi, że powinien być jeden mecz na wczesnych etapach :P Trudno się z tym nie zgodzić podobnie jak trudno liczyć na jakieś zmiany.

Tak w ogóle to jak dla mnie możemy te rozgrywki olać totalnie. Oczywiście tę rundę trzeba przejść bo inaczej wstyd, ale jakbyśmy potem trafili na jakąś rozsądną ekipę to dawać dwa mecze rezerwami i może uda się odpaść :P Taki puchar wystarczy wygrać raz na parę lat IMO a poza tym kadra jest jaka jest.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2326
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2010, 18:24

podobno Pinto nie zagra bo pojechal gdzies na poludnie gdyz jego dziadek zmarl?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2010, 18:32

Nic mi o tym nie wiadomo. Wiem natomiast, że był w helikopterze :P Oto dowód ---> http://ow.ly/i/4UaC/original

Zdjęcie duże więc nie wklejałem.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2010, 20:30

Podobno ceny biletow wynosily 100-150 euro :O kurde, niezla kase zbijaja. Ma ktos jakies porownanie cen biletow w CdR czy chocby La Liga? Przeciez 100 euro jak na puchar krajowy druzyny z trzeciej ligi (tak, wiem ze z Barcelona ale i tak to za duzo) to przeciez fortuna :boje się:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2010, 21:29

http://www.fcbarcelona.cat/web/english/ ... rades.html

Tutaj chyba najwygodniej Ci będzie to ogarnąć. Klikasz na 'Football tickets' i wszystko wiesz.

Mamy skład już tak w ogóle:
Pinto - Adriano, Bartra, Fontas, Maxwell - Thiago, Mascherano, Keita - Pedro, Bojan, Jeffren
Jestem zaskoczony, ale w sumie pozytywnie :P Może być ciekawie.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 26 paź 2010, 21:39

Bojan dzisiaj zagra jako kapitan. Ostatnio z opaska wyszedl chyba w Oslo jesli mnie pamiec nie myli. Jeśli tym razem znów nie strzeli gola to nie wiem co z nim zrobić :suicide: Cieszy mnie fakt, że Pep nie wystawił 2 defensywnych pomocników, pomimo kombinowanej obrony.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 paź 2010, 21:46

Tak w ogóle to dzisiejszy mecz można obejrzeć na kanale Sportklub+ jeżeli ktoś posiada takie cudo :lol: Ja zwykły Sportklub mam, ale tego nowego (?) niestety nie więc trzeba będzie zżynać z neta, ale nic.
kuzwa u mnie tez nie ma. Leci jakis MU :lol:

Magnum jezeli te ceny co podales sa prawdziwe ( nie wierze) to bedzie pusty stadion. Na Valencie bylo taniej gdzie miejsca na samej gorze ktore byly najtansze kosztowaly po 60E.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2010, 21:48

Ale przecież chodzi o ceny w Ceucie gdzie przyjazd (przylot w zasadzie :lol: ) Barcelony jest niepowtarzalną atrakcja :>

Nie wiem z jakiego to źródła, ale wklejam:
The ticket price for non-seasonticket holders for Ceuta-Barcelona was between 100 and 150 euros. The stadium is sold out.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 paź 2010, 21:52

To z twittera "barcastuff" za el 9 esportiu.. to info o Pinto tez (za Sport). ale o Pinto pisali ze wczoraj byl na poludniu Hiszpanii wiec pewnie wrocil :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 paź 2010, 21:53

No tak na twittera nie zaglądałem dzisiaj. Dobre źródło.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 26 paź 2010, 22:54

Mentor pisze: Jestem zaskoczony, ale w sumie pozytywnie :P Może być ciekawie.
Czym byłeś Mentorze zaskoczony ? Chyba tylko Jeffrnem w pierwszym. Przyznaję, że niemal zapomniałem, że on u nas jeszcze jest :lol:

Co do meczu to lekko łatwo i przyjemnie, jesli nie licząc urazu Jeffrena. Nasz rywal to nawet biorąc pod uwagę ligę w której gra ogórek. Owszem biegają duzo i szybko, ale się zmęczą, manita w zasięgu :D

Z Bojanem jest coś nie halo, żeby z 5 metrów trafić w poprzeczkę :roll: Jemu trzeba psychologa, bo się załamie :|

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”