Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1245

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 23 paź 2010, 20:55

Di Maria dzisiaj niszczy system :D to podanie do Higuaina przy pierwszej bramce :twisted:

mam nadzieje ze wrzucimy jeszcze z 2-3 bramki bo Racing słabo przy nas wygląda ;>

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 paź 2010, 20:57

Real po przeciętnym w ofensywie początku sezonu, ostatnio zaczął nas rozpieszczać. :) Cristiano z Higuainem odzyskali skuteczność i po prostu gniotą jaja. Posiadaniu piłki szczególnie bym się nie dziwił. Real wyraźnie od jakiegoś czasu zmienił sposób gry ofensywnej i najlepiej, gdy można akcję zbudować jednym kilkudziesięciometrowym podaniem za plecy obrońców (patrz gol Higuaina i kilka innych prób) lub kilkoma szybkimi podaniami do przodu, zanim rywal się dobrze ustawi, bez zbędnego klepania w poprzek. Real ma kilku szybkich piłkarzy ofensywnych, więc nie jest to dziwne. Widać to już od kilku spotkań, koncepcję zmieniają tylko autobusy w wykonaniu rywali. Z tyłu znów jest spokój, więc trudno nie być zadowolonym. Mou dosyć szybko sprawił, że wygląda to całkiem nieźle, a może być jeszcze dużo lepiej. :)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 paź 2010, 21:58

Szkoda dosyć przypadkowo straconego gola. Ostatnie 20 minut to już gra na trzech obrońców, tzn. chyba Di Maria miał tam asekurować lewą stronę, ale bez przesady. Cristiano mógł mieć 5 bramek, ale zepsuł setkę pod koniec i była to jedyna sytuacja dzisiaj, której nie strzelił. Spacerek, nie ma co się rozpisywać. Rywal nie był wymagający, a Real właśnie tak ma grać. :) U zmienników trochę widać słabe ogranie, ale taka miała być koncepcja. Wszystko w swoim czasie.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 23 paź 2010, 22:32

Dobry meczyk. Prawie wszystko weszło, Ronaldo może nie gra niczego wielkiego, ale zawsze jest na miejscu i dogrywa. Drużyna wygląda bardzo dobrze, dawno nie widziałem takiego pressingu w białych koszulkach, już na 20 metrze Di Maria walczy o piłkę. Oby kontuzję omijały nasz kwartet ofensywny, bo Ronaldo, Oezil, Di Maria i Igła (stopniowo) zaczynają gnieść każdą obronę na wszystkie sposoby. Czekam na więcej, i patrząc na grę wydaje mi się, że możemy się tego spodziewać.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 24 paź 2010, 12:45

Świetny mecz w naszym wykonaniu. Tak jak pisał Realfan - szkoda straconej bramki bo Racing na nią nie zasłużył. Miałem nawet wątpliwości czy Rosenberg od którego odbiła się piłka nie był na spalonym w momencie strzału Diopa, niestety nie zostałem uraczony właściwą powtórką.
Bardzo mnie ciekawią powołania na CdR i już nie mogę doczekać się tego meczu. :D

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 24 paź 2010, 12:54

nie bylo spalonego , bodajze Carvalho nie zdazyl sie cofnac choc reke podnosil po bramce :D

Thee
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Thee » 24 paź 2010, 19:43

Bardzo dobry mecz Realu, widać że nie odpuszczają nawet średniakom ;-) Mou wystawia najmocniejszy skład, nie oszczędza chłopaków ;-)
C.Ronaldo chyba poważnie myśli o Królu strzelców ligi ;]

baanaan
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baanaan » 25 paź 2010, 10:40

wkoncu widzę Real, który powinien przebrnąć przez 1/8 LM . Dobrze, że skutecznosc w tym sezonie znalazł wkoncu Higuain i CR7. Oezil - klasa sama w sobie jak dla mnie najlepszy transfer tego okienka, choc daję mu jeszcze troche czasu na potwierdzenie mojego zdania.

Grergor
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Grergor » 25 paź 2010, 18:13

Oezil, ale również Di Maria. Fantastyczni chłopcy, naprawdę wnoszą bardzo dużo. Skończył się Real wydający bezmyślnie kupę szmalu na gwiazdy w wieku 28 lat. Teraz liczy się świeżość za niewygórowane ceny. Brawo i jeszcze raz brawo bo przyszedł do realu człowiek, który potrafi uporać się z trzeba to podkreślić największym wyzwaniem w europie jakim jest praca jako menedżer Realu. Nigdzie nie ma takiej presji jak w Madrycie.

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 26 paź 2010, 21:49

Cóż, co prawda Murcia to nie Alcorcon, a 0:0 to nie 4:0 ale jednak starta punktów z trzecioligowcem to ciągle wstyd...

To co, Mourinho będzie konsekwentny i w sobotę z Herculesem zagrają zawodnicy Castilli? :>

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 paź 2010, 21:54

Inferno pisze:starta punktów z trzecioligowcem
:naughty:

Chyba trochę dzisiejszych kuponów w bukmacherach poszło do kosza :D

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 26 paź 2010, 21:57

i jednak 0:0 , słabo gramy z murarzami trzeba przyznać , choć z własnej połowy nie mogli wyjść a to co zepsuł Pedro L. woła o pomste do nieba :/

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 26 paź 2010, 22:00

A gdzie Mou powiedzial, ze w przypadku remisu, to z Herculesem zagra Castilla?

Spotkania niestety nie ogladalem, jak wypadli zmiennicy? Jestem przekonany, ze u siebie nie bedziemy mieli wiekszych problemow z Murcią. W ogole dziwne, ze Dudek nie zagral w tym meczu, tylko dostal wolne. Moze Mou da mu zagrac z Herculesem? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 26 paź 2010, 22:07

Premo pisze:A gdzie Mou powiedzial, ze w przypadku remisu, to z Herculesem zagra Castilla?
Mourinho: Jeśli piłkarze mnie zawiodą, to w sobotę wystawię Castillę
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=31759
Nie wiem jak tam Mourinho ale mnie taki wynik zawiódłby bardzo...

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 27 paź 2010, 9:40

Wszystko zależy od tego czy Mourinho będzie zawiedziony wynikiem czy uzna go za cenny remis.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”