FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1249

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 lis 2010, 11:16

Jakis czas temu główny lekarz Barcelony mówił, że Xavi potrzebuje 3 miesięcy odpoczynku :roll:
Udało się załatwić mu 2 tygodnie, brak powołania na mecze rep Hiszpanii z Litwa i Szkocją. Sytuacja podobno była już podbramkowa, sam Xavi mówił, że jego achillesy wyglądają jak balony

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2010, 16:46

Cesc by sobie sporo pograł w tym sezonie u nas :P O ile oczywiście sam byłby zdrowy :wink:

Nie ma jednak co gdybać. Sytuacja niewątpliwie nie jest najlepsza, ale nie ma też tragedii. Co jakiś czas trzeba będzie grać bez Xaviego, ale przecież wieść gminna niesie iż Barcelona to Messi a nie Xavi więc lajcik.

Przeciwko Villarreal jednak będzie musiał zagrać. Teoretycznie czeka nas bardzo ciężkie spotkanie, ale jak do tej pory kiedy trzeba się spiąć to robimy to. Liczę na to, że tym razem będzie podobnie i pozwoli to z optymizmem patrzeć w przyszłość.

Jutro rewanż z Ceutą, czyli kolejna okazja dla zmienników i młodzieży. Transmisja w Sportklubie jakby ktoś nie widział a był szczęśliwym posiadaczem tegoż kanału.

Na oddzielny akapit zasługują chłopaki z Barcelony B prowadzeni przez Luisa Enrique. Lucho wykonuje tam kapitalną robotę i być może niebawem (obawiam się, że szybciej niżby się mogło niektórym wydawać) będzie rozpatrywany pod kątem pracy z pierwszą drużyną. Obym się jednak mylił.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lis 2010, 16:53

Ciężko o Enrique mówić o jako następcy Pepa, ale ja tego w przyszłości chciałbym bardzo. Nie dzisiaj nie jutro i nie za sezon. Luis wykonuję zajebistą robotę, drużyna, która była typowana do walki o utrzymanie jest w czołówce.
Osobiście już o tym pisałem, ale zawsze jest dobrze chwalić swoje :lol: Potencjał jest w rezerwach ogromny i oby Lucho trwał w tym co preferuje przez kilka następnych sezonów. Jego czas także nadejdzie. 8)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2010, 16:55

Ciężko? Po sezonie Pep powie 'dosyć' i kto wtedy będzie faworytem? Lucho jak dla mnie i to zdecydowanym. Oczywiście mam nadzieję, że do tego nie dojdzie, ale bynajmniej nie jest to nieprawdopodobny scenariusz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 lis 2010, 17:10

Wiadomo, że jeśli Pep powie dość to Luis jest/ powinien być kandydatem nr.1. Ja źle się może wyraziłem- nie wypada mówić o następcy Guardioli. Ja wierzę, że Pep nie skończy szybko pracy z Barceloną, może i wygrał wszystko i to zasłużenie, jednak liczę, że te sukcesy są namiastką jego ambicji w Dumie Katalonii.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 lis 2010, 17:22

Ale przecież tu nie chodzi o brak ambicji Pepa. To nie przypadek, że rokrocznie podpisuje kontrakt tylko na jeden sezon. Gdzieś między pierwszym a drugim sezonem pisane było, że raczej nie zostanie 'Fergusonem Barcelony' bo mógłby przez wiele lat tak bardzo poświęcać się pracy. Zabiera pracę do domu i takie tam. Tak czy inaczej kwestią decydującą może być zarząd. Wiemy na pewno, że stosunki na linii piłkarze/trener - Laporta były bardzo dobre, ale nic nie wskazuje na to, aby podobnie było z nowym zarządem. Nie chciałbym pisać, że są jakieś zgrzyty czy coś takiego bo tego pewni być nie możemy, ale da się wyczuć, że nie ma tej chemii jaka istniała wcześniej. Dzisiaj na konferencji prasowej Pep ironizował, że nie będziemy składać odwołania od kartki Pique bo i tak zostanie odrzucone a poza tym klub jest w kryzysie więc szkoda pieniędzy :lol: ... :roll: Na temat tej całej szopki z finansami ma pewnie podobnie zdanie co Cruyff choć tego również nie mogę stwierdzić z pewnością.

Tak czy inaczej mam nadzieję, że niepotrzebnie sieję defetyzm a Guardiola prędko klubu nie opuści.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2010, 0:07

Jeżeli ktoś nie oglądał meczu i zastanawia się czy nadrabiać zaległości to proponuję się nie wahać i obejrzeć dla samego Thiago :] Cudownie się go ogląda.

Niestety fatalną wiadomością jest kontuzja Milito. W obliczu absencji Pique czeka nas najprawdopodobniej granie Abidalem na stoperze w najbliższej potyczce z Villarreal :roll:

Bojan dzisiaj do momentu strzelenia bramki był tak okropnie beznadziejny, że aż się chciało wyłączyć telewizor :/ Potem było nieco lepiej, ale ogólnej oceny to za bardzo nie ratuje.

Poza tym mecz bez historii i nie ma za bardzo o czym pisać. Formalność dopełniona.

Jak ktoś się dorwie to jakichś kompilacji typu Thiago vs Ceuta to niech śmiało wrzuca :P

[EDIT]

Milito wypada na 1,5 miecha [']['][']

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 lis 2010, 0:19

Fontas zyje? W takiej sytuacji chyba nie warto ryzykowac i na Almerie nie wystawiac Pique? :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2010, 0:22

Fontas żyje, ale trudno oczekiwać, aby nagle dostał szansę w takim meczu. Villarreal to zbyt ciężki rywal.

O Almerii póki co nie myślę, ale to rzeczywiście ciężka sprawa. Ja mimo wszystko zagrałbym z Abidalem na środku bo przeciwko Realowi Pique zagrać po prostu musi.

Bonus:

Obrazek

Dobra polewka na ławce z tego była :lol2:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 lis 2010, 0:43

Guardiola: "Milito? He's feeling bad. Now B-players as centre-back? We have no option, we don't have anyone else, we'll use them."

Hmm.. a może jednak? :P

Masz video z Pique? jakbys znalazl gdzies to zapodaj ;)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2010, 0:47

Jakie video z Pique :>

Jeżeli rzeczywiście Pep zdecyduje się skorzystać z chłopaków Lucho to szansę równie dobrze może dostać nie Fontas a Bartra choć ten dzisiaj akurat nie grał najlepiej. Tak czy inaczej moim zdaniem para Puyol-Abidal na środku to najbardziej prawdopodobny wariant.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 lis 2010, 1:14

Wideo nie mam, ale moge opowiedziec :] Pique powtorzyl staly numer z obrzucaniem innych popcornem, tylko tym razem zdaje sie ze upatrzyl sobie kogos nieznajomego i ten ktos byl lekko wkurzony zachowaniem Pique. Pan Ktos podchodzil do niego, agresywnie gestykulowal, Pique udawal niewinnego, zrzucal wine na innych i smial sie z nerwowego Ktosia. Gdy Ktos usiadl, Pique znowu w niego rzucal i tak kilka razy. A tuz przed koncowym gwizdkiem, gdy Pique i Puyol zapewne chcieli pojsc do szatni, nasz kozak poczestowal po raz kolejny Ktosia popcornem, tym razem wkladajac nieco wiecej sily w rzut i z pewna doza perfidnosci na twarzy.
na forum barcelonskim sie pytalem i myslalem ze ciebie a nie tam.. w kazdym razie to mi gosciu opowiedzial :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2010, 1:31

Tego nie widziałem. Pique i Puyol często byli pokazywani, ale raczej przy okazji obżerania się słonecznikiem (standard) z tego co zauważyłem no i rzucania w kogokolwiek realizator nie pokazywał. Przynajmniej na Sportklubie :P W sumie Pique zdolny jest do wszystkiego, ale obstawiałby, że jeżeli rzucał w kogoś to jednak nie była to obca osoba.

Jakby tam gdzieś zapodali video z tego zajścia to wrzuć tutaj :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 lis 2010, 4:22

:haha:

Awatar użytkownika
Rezus