FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1250

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 11 lis 2010, 8:39

Szkoda kontuzji Milito (sport pisze o 4-6 tygodniach0, bo w obliczu absencji Pique na środku będzie musiał grać Abidal, a to jest średnia opcja. Pep póki co mówi o Canterze, ale jakoś w to nie wierze ;)

Świetny mecz niemal całej drużyny, wybijali się Nolito i Thiago, a tradycyjnie poniżej możliwości Keita i Bojan, może strzelony gol odblokuje tego drugiego, bo na chwilę obecną chyba wyżej stoją akcje Nolito.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2010, 10:08

Tak jak myślałem. Ten Ktoś w którego rzucał Pique to najprawdopodobniej Juanjo Brau, jeden z naszych fizjoterapeutów.

Obrazek

Co prawda 100% pewności nie mam, ale to pewnie właśnie On.

http://www.blaugrana.pl/news/6065/pep:_ ... cecha.html
O kontuzji Milito

„To dla nas ważny piłkarz, wiele nam daje. Jak było z nim w szatni? Nie czuł się dobrze. Rozmawiałem z nim i było z nim bardzo źle”.

„Kto zagra na środku obrony z Villarreal? Nie mamy innego wyjścia, spojrzymy w stronę cantery”.
Wygląda na to, że rzeczywiście ktoś z Cantery znajdzie się przynajmniej w kadrze meczowej o ile nie w wyjściowym składzie.

Szkoda Milito :/ Kontuzje nie dają mu spokoju niestety :/
Thiago

„Ma chłopak charakter. Potrafi robić różnicę, ten sposób gry jest u niego cechą wrodzoną. Przed nim długa droga, jest bardzo młody, ale widać u niego te chęci, poczucie własnej wartości, potrzebne by grać w Barçy. Musi jednak wiedzieć, że przed nim jeszcze kilka kroków, by definitywnie zostać piłkarzem”.

„Thiago to fantastyczny chłopak, ma wspaniałych rodziców. Jego największą siłą, większą od techniki, jest pewność siebie. Ma silną osobowość. Przy okazji meczu z Milanem o trofeum Gampera zapytałem kto chce strzelać karne. Pierwszy zgłosił się Thiago. To pokazuje jaki jest odważny. On taki charakter i pewność siebie ma od małego. Już ponad dwa lata temu jak trenowałem go w Tercera był taki”.
:]

To będzie pewnie nasz styczniowy transfer w duchu oszczędności :lol: Niedawno było coś pisane o tym, że przeniesienie go na stałe do pierwszej drużyny jest jedną z opcji. Taki manewr przy okazji automatycznie przedłuży jego kontrakt o rok.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lis 2010, 11:10

Thiago ostatnio regularnie jest w kadrach meczowych, albo przynajmniej w 19 powoływanych. Teraz przez uraz Milito i kartki Pique zapewne znajdzie się ponownie miejsce dla niego. Ogólnie powinien trenować jak najwięcej z pierwszą drużyną, bo zimą i tak zostanie włączony do pierwszej kadry. Oczywiście najważniejszą sprawa to, żeby otrzymywał jak najwięcej szans do gry z każdym przeciwnikiem. Podobnie Nolito, z niego także Barca może mieć pożytek. Większy niż chociażby z Jeffrena. Niby kadra wąska a i tak nie ma gdzie tych zawodników upchnąć.
Kontuzja Milito to chyba najgorsza wiadomość ostatnio. Akurat przytrafiła się mu w momencie kiedy drużyna by go bardzo potrzebowała. Naprawdę go szkoda, Pep ma mały problem, bo Abidal niespecjalnie przekonuje na środku, a to raczej on jest najpoważniejszą alternatywą. Dalej są młodzi, którym widocznie przewodzi Bartra. Być może i miałby on większe szanse na grę gdyby w czasie przygotowań do sezonu nie grałby w reprezentacji. Podobnie mogłoby być z Thiago, Romeu i pozostałych reprezentantach, którzy stracili na tym.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2010, 11:38

Nolito coś przebąkiwał o odejściu po sezonie i trudno mu się dziwić. Jest już w takim wieku, że siedzenie w Barcelonie B to dla niego średnia opcja w sytuacji gdy są nim zainteresowane klasowe zespoły pierwszoligowe. Guardiola radzi mu, aby się wstrzymał z taką decyzją, ale jeżeli nie dostanie awansu do pierwszego zespołu do pewnie odejdzie.

Thiago będzie wprowadzany powoli jak każdy inny. To jest słuszna, sprawdzona droga. Również chciałbym go widzieć jak najczęściej, ale trzeba uważać. W kwestii młodzieży mam pełne zaufanie do Pepa i spółki.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 lis 2010, 11:43

Co do meczu wszystko praktycznie zostało powiedziane...

genialny Thiago,dobry Nolito,słaby Bojan i szkoda kontuzji Milito...Ale warto też odnotować "wspaniały komentarz" jeśli chodzi o Sportclub :lol:

Nikt nic nie nie napisał o Mascherano który zagrał przyzwoicie lecz trzeba pamietać że to tylko trzecioligowa Ceuta :] Jedyne co troche brakowało to zbyt rzadko podchodził w kierunku naszej bramki po piłkę przez co Pinto ją wykopywał ew. grał z obrońcami :) Odkąd wszedł Messi to widać że wzajemnie siebie szukali czego efektem była bramka nr 4...
Z Nolito to może być to taki gorszy Villa,trochę podobny styl dryblingu,szybkość-powinnien dostawać szansę bo Bojan jest daleko pod formą...

Teraz coś w kontekście następnych meczów..Jak ktoś wspomniał jest duże prawdopodobieństwo że będzie grał Abidal z racji absencji Pique..Bartre nie skreślam ale popełnił błąd przy bramce dał się ograć i niech dalej pracuje na treningach aby w następnych meczach CdR dostawał szansę bo na ligę za wcześnie..Zapewne ktoś z Barcy B musiał siedzieć na ławce i może będzie to Fontas...Mam pytanie co z Muniesą? Bo wiem że Barca B wspaniale spisuje się w Segunda ale kadrowo jak gra nie wiem a konkurencja w środku obrony duża

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 lis 2010, 11:50

Muniesa gra z lewej strony, na środku pewne miejsca mają Fontas i Bartra. Jeśli chodzi o kadrę na Villarreal to wyżej obstawiałbym Bartre niż Fontasa, ale i tak pewnie zasiądą na ławce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 lis 2010, 22:55

http://www.przeklej.pl/plik/2010-11-10- ... v9gp6012j6

Dobry, dość obszerny skrót z wczorajszego meczu.

No i jeszcze koniecznie --->

Obrazek

:lol:

[EDIT]

Thiago vs Ceuta --->

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lis 2010, 16:12

Coraz częściej pojawiają się plotki łączące Ibrahima Affelaya z transferem na Camp Nou. Ja tam wyrobionego o chłopaku zdania nie mam, ale skoro Pep blokował transfery(min. Ozila) żeby nie zamykać drogi do pierwszego składu wychowankom - to ta opcja jest mało-prawdopodobna. Nie wiem gdzie gra w PSV czy reprezentacji. Jedyny plus to cena o jakiej się mówi- góra 4 mln. euro. Zobaczymy, choć ja osobiście żadnego transferu zimą się nie spodziewam, nawet jestem zdania, że na takim etapie nie jest on potrzebny. Skoro zaufano planowi przedsezonowemu, to teraz trzeba się tego trzymać i go uwiarygodnić.

Jutro spotkanie z Villarrealem, który bardzo dobrze sobie radzi w tym sezonie. Traci bardzo mało bramek, a strzela podobnie jak Barcelona. ŻŁP zawsze potrafiła Barcelonie zajść za skórę i jutro spodziewam się trudniejszego spotkania niż choćby z Sevillą. Oczywiście fajnie by było zagrać jak z Andaluzyjczykami i panować nad przebiegiem spotkania, jednak będzie o to trudno. Do końca nie wiadomo co będzie z defensywą, bo pojawiają się 4 opcje na partnera Carlesa- Abidal, Fontas, Bartra, Sergio. Busi to nowość, choć pamiętam, że w jakimś spotkaniu kilkanaście minut spędził na środku obrony- w poprzednim sezonie. Jakby to wypaliło przez dłuższy okres, ciężko typować, ale z jego już sporym doświadczeniem, myślę, że by było podobnie jak z Toure. Reszta z przodu chyba łatwa do wytypowania Xavi-Iniesta-Messi-Pedro-Villa( przynajmniej ja tak obstawiam). Liczę, że Pedro coś ustrzeli, bo ostatnio mu dobrze idzie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 lis 2010, 16:27

Jarzinho pisze:Jedyny plus to cena o jakiej się mówi- góra 4 mln. euro
4 miliony za Afellaya? To jakiś żart? Chociaż z drugiej strony zimą będzie ostatnia okazja, żeby na nim zarobić, bo latem kończy mu się kontrakt. Ale czytałem, że PSV zdementowało pogłoski mówiące o tym, że Barca kontaktowała się z nimi w jego sprawie. Agent piłkarza odmawia komentarzy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2010, 16:43

Ostatni raz pokonaliśmy Villarreal w meczu ligowym na CN w sezonie 2006/2007. W tym sezonie piłkarze Żółtej Łodzi Podwodnej spisują się znakomicie a jutro przystąpią do meczu z nami praktycznie bez żadnych osłabień. My natomiast mamy problem z zestawieniem środka obrony. Rzeczywiście nie zdziwi mnie wariant z Busquetsem obok Puyola i Mascherano na DM-ie. Sergio i tak często zajmuje pozycję w obronie kiedy dominujemy a Alves spędza więcej czasu na połowie rywala i nie zawsze nadąża wracać. Obawiam się jedynie tego, że ten mecz może mieć nieco inny przebieg tak więc sam jestem bardzo ciekaw jak to będzie wyglądało.

Mam mieszane uczucia co do ewentualnego transferu Affelay'a. Nie chce mi się za bardzo rozpisywać bo to byłyby te same truizmy co zawsze a przy okazji nie za bardzo w ten transfer wierzę. Holender gdzieś odejdzie, ale pewnie nie do nas.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lis 2010, 16:48

Arsenal podobno tez zainteresowany. :> A mozesz c os o nim powiedziec emdzej? 4 miliony to duzo czy za malo? :P Bo ja kompletnie nie mam pojecia ale slyszalem o wyzszych kwotach :lol:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 lis 2010, 17:14

Mentor pisze:Holender gdzieś odejdzie, ale pewnie nie do nas.
Też tak mi się wydaje. Barca ma kim grać w środku pola i obawiam się po prostu, że Afellay marnowałby swój niewątpliwy talent na ławce rezerwowych. Już prędzej bym go widział właśnie w Arsenalu.
Magnum pisze:4 miliony to duzo czy za malo?
Jakieś trzy razy za mało. Ale lepsze 4 mln zimą niż nic latem.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2010, 17:16

Holender w chwili obecnej wart jest ok 2 baniek. 4 to bedzie mocno przeplacony transfer.

Ja go chetnie zobacze. Przyda nam sie a jak cos duzo nie stracimy :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 lis 2010, 17:34

Jak wyliczyłeś jego wartość Bienias :> Ja rozumiem, że kończy mu się kontrakt a nie jest (jeszcze?) gwiazdą pierwszej wielkości w europejskiej piłce, ale 2 mln to chyba jednak trochę mało. Myślę, że ktoś mógłby zapłacić za niego coś około 5 mln tej zimy.
Bienias pisze:Przyda nam sie a jak cos duzo nie stracimy
Znaczy się 'jak cos' to go opchniemy po sezonie za tyle samo :> Takie półroczne wypożyczenie? :P

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 12 lis 2010, 17:45

W obecnej sytuacji i biorąc pod uwagę co mówił Pep przed sezonem na temat kupna środkowego obrońcy pewniakiem do gry powinien być Abidal, a potem dopiero młodzi z Barcy B czy eksperymentowanie z Busquetsem. Francuz na środku gra gorzej niż na lewej, ale moim zdaniem to pewniejsza opcja niż wyżej wymienieni. Kto by nie zagrał, Villarreal nie może wywieźć z Camp Nou ani punktu.

Również nie jestem przekonany do tego Affelaya, wolałbym aby zimą kupiono kogoś do ataku, jeśli już dojdzie do jakichkolwiek zakupów. Środek pomocy mamy mocno obsadzony, a transfer Holendra odsunie jeszcze bardziej Thiago od gry w pierwszej drużynie, no ale może tak ma być.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”