Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 1250

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
33%
2
5
24%
3
1
5%
4
4
19%
Poniżej 4
4
19%
Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Re: Juventus cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 23 paź 2013, 22:48

Mecz rozczarował. Nie tylko wynik ale ogólnie gra obydwu zespołów. Sędzia zepsół widowisko, bo kto wie co by było, gdybyśmy grali w 11. Spokojnie można było pokusić się o remis, bo Real grał zwyczajnie słabo. Trudno u nas wskazać jasne punkty, Caceres dał radę, Ogbonna średnio, bo kilka głupich kiksów zwłaszcza w końcówce. Pogba fajnie, zwłaszcza w I połowie. Giovinco ożywił gre po swoim wejściu, szarpnął kilka razy i tego nam brakowało. Tego i takich wejść jak po podaniu Bonucciego, gdzie wyszedł sam na sam Seba i niepotrzebnie zwolnił. Brakowało tego 11.zawodnika w II połowie, bo aż bolało, kiedy mieliśmy piłke na 30-40.metrze, a wszyscy rozbiegali się do boków, kiedy w polu karnym nie było nikogo. Taka gra nie mogła przynieść efektu, jedynie utrzymanie piłki, co nam się udawało momentami ale efektu bramkowego nie mogło przynieść. szkoda. Szkoda głównie ze względu na tę kartkę, bo wynik jestem w stanie zaakceptować ale niemiło, gdy taka sytuacja może zadecydować wręcz o odpadnięciu.

Ale żeby nie było, że tylko sędzia. Porażka z Fiorentiną nie wstrząsnęła zespołem. Nadal głupie błędy, kiksy, nadal brak koncentracji, nadal bezzębni z przodu. 3 kolejne mecze must win ale w obecnej formie i to może przerosnąć nasze możliwości.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 23 paź 2013, 22:55

Dokładnie kolejne spotkania to must win, ale również w lidze. Bo ostatnio co by nie było Serie A jest bardzo wyrównana i ogólnie dobre zespoły walczyły punkt w punkt przynajmniej w pierwszej części sezonu. Obawiam się, że możemy spieprzyć ten sobie ten sezon tym, że Conte nie wie co teraz zrobić. Oby coś wymyślił.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 337

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 23 paź 2013, 23:03

W ogole to chyba b. slaby mecz Pirlo, nie kojarze go z takiej ilosci strat i niedokladnych podan, on juz tak bardzo spadl z forma czy po prostu chwilowy gorszy okres?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 paź 2013, 23:07

Czerwona kartka dla Chielliniego to jakaś parodia. Sędzia skończył mecz. Mecz, który się ułożył fatalnie w każdym względzie. Najbardziej zawiódł Vidal. Widać, że nie jest w formie, ta ostatnia kontuzja pewnie też mu nie pomaga dość do dyspozycji. Fajnie wypadł Caceres. On nigdy nie zawodzi. Mam nadzieje, że zacznie odciążać obrońców bo potrzeba jakichś zmian. Konkurent do odciążenia etatowej trójki nie wypadł najlepiej, wiec mam nadzieję, że Martin dostanie szansę. Jeśli mowa o Ogbonnie widać, że na połowie rywala jest bezużyteczny. Nawet Chiellini jest od niego bardziej zaradny, potrafiący popędzić niezgrabnie z piłką czy dośrodkować. Mam też wrażenie, że Angelo jest przestraszony. W pierwszym meczu co chwilę się potykał, piłka mu niezgrabnie odskakiwała. Teraz był zbyt daleko, zamiast grać twardo on się chował. Niby trzymał pozycję, ale co z tego skoro Di Maria już leciał w środku ofensywnej pomocy i miał czas by znaleźć Ronaldo? Cieszy mnie dobra gra Pogby. W pierwszej połowie wyglądał bardzo fajnie. Chyba najlepszy nasz zawodnik. Tevez też dobrze się prezentował w pierwszej połowie. Ogólnie widać, że i Carlosowi i Llorente gra na dzisiejszych pozycjach w trójce pasuje. Tylko trzeba znaleźć kogoś na wiadomą pozycję bo ustawianie tam Claudio jest jeszcze większym zabijaniem jego talentu niż granie nim na trequartiście czy te 3 lata temu na lewym skrzydle.

Ech nieudany wieczór. Jeśli się zakwalifikują do fazy pucharowej to się naprawdę zdziwię. Niesamowite jaki regres zespół zaliczył na przestrzeni ostatnich tygodni. Superpuchar przeciwko Lazio i świetny start Teveza sugerował, że teraz dopiero będzie fajnie, a tymczasem drużyna gra coraz gorzej. Ciekaw jestem co Conte teraz zrobi, bo drużyna jest na zakręcie.
W ogole to chyba b. slaby mecz Pirlo, nie kojarze go z takiej ilosci strat i niedokladnych podan, on juz tak bardzo spadl z forma czy po prostu chwilowy gorszy okres?
Od meczu z Bayernem Pirlo wygląda mniej więcej tak jak dziś.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 paź 2013, 23:12

Właśnie widziałem skrót meczu Galaty z Kopenhagą i się zastanawiam jak można zremisować z taką drużyną! Na takich kurwidołkach trzeba zdobywać punkty, a Juventus wszystko spieprzył! Jak nie pokonamy Galaty na wyjeździe to będzie koniec. Jak wyjdziemy w takiej formie z grupy (chociaż dzisiaj Juventus mi się podobał) to i tak odpadniemy więc w grę wchodzi honor albo kwestia finansowa

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 23 paź 2013, 23:14

cru pisze:W ogole to chyba b. slaby mecz Pirlo, nie kojarze go z takiej ilosci strat i niedokladnych podan, on juz tak bardzo spadl z forma czy po prostu chwilowy gorszy okres?
To wyobraz sobie, ze byl to jeden z jego lepszych meców w tym sezonie.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 450

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 23 paź 2013, 23:31

fizycznie w 10tkę zajechaliście Real :brawo:

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 994
Kibicuję: Edukacjii Clonera

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 23 paź 2013, 23:45

Orzeu, ale Real dał nam pograć... gówno dzisiaj grali i byli do pokonania. Wygrali z nami kompletnie na stojąco.

Ciekawe jaki będzie teraz plan Conte na najbliższe spotkania. Obawiam się, że w spotkaniu z Genoą znów stracimy punkty.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 856

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 24 paź 2013, 0:26

wrzuci ktoś link do meczu bo w robocie byłem i nie mogłem zobaczyć :(

eloupikniqtu
Trolling again!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eloupikniqtu » 24 paź 2013, 0:32

.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2014, 22:37 przez eloupikniqtu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 paź 2013, 12:51

Ja się obawiałem o Caceresa. Pierwszy mecz po półtoramiesięcznej kontuzji, pierwszy mecz w sezonie, pierwszy mecz od dawna jako prawy obrońca, przeciwko najlepszemu lewemu napastnikowi świata. Jakby doszło do katastrofy nie miałby do niego pretensji, a zagrał dobry mecz. Był zdecydowany w obronie, piłka zdecydowanie częściej była wyprowadzana jego stroną mimo iż Vidal był kiepski, a Marchisio schodząc do środka nie był dla niego żadnym wsparciem. Na lewej stronie Ogbonna miał lepiej dysponowanych Pogbę i Teveza, a mimo tego ani razu nie wyciągnął akcji do przodu. W ogóle uważam, że Martin to najbardziej niedoceniany zawodnik JUVE. Jest wszechstronny, ma duże umiejętnośći i w odróżnieniu od Isli czy Giovinco potrafi je regularnie pokazywać. Swoją drogą Seba ostatnio fajnie wchodzi z ławki.
Mam nadzieje, że Conte w najbliższym meczu zagra taką 11:
Buffon
Caceres-Bonucci-Chiellini-Asamoah
Pogba-Pirlo-Marchisio
Gio-Llorente-Tevez

Dalej w 4-3-3, bo 3-5-2 ostatnio po prostu nie działa.
W obronie niech Bonucci złapie przetarcie w dwójce, a Barzagli odpocznie. Chielliniego mimo iż zawalił nie ma co zdejmować. I tak niedługo będzie pauzował, a może się zrehabilituje w lidze.
W pomocy bez Vidala. Granie nim co trzy dni na chwilę obecną nie ma sensu. Niech odpocznie, doleczy uraz i poszuka formy na treningach.
No i z Giovinco na prawym ataku, bo prezentuje się nieźle i lepszych opcji raczej tam Conte nie posiada.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 636
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 24 paź 2013, 13:15

wloski pisze:Kij z Vidalem, takie bramy strzela Ibra, że aż miło...
Kij z Ibrą, kogo on obchodzi?
?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 paź 2013, 15:46

Widze, ze (L)oczkerson ma bardzo zblizone zdanie do mojego w kwestii najblizszego spotkania z Genoa. Widzialbym to w ten sposob:

---------------------Buffon--------------------
Licht------Brzagli-----Bonucci------Caceres
--------Pogba----Vidal----Marchisio---------
---Giovinco-----Llorente--------Tevez------

Oczywiscie Szwajcar jedynie w sytuacji kiedy bedzie gotwo do gry. Jezeli jednak tak nie bedzie to Matrin na prawej a Asa po lewej. W obronie postawilbym na Bonucciego, ktory jest pewniejszy i lepszy od Giorgio w tym momencie. Na dodatek Leo potril rzucic w tym sezonie takie pily do ataku jakich nie potrafil zagrac chocby Pirlo. Vidal jest w slabszej dyspozycji niz na poczatku sezonu, ale gdy przyszlo mu zagrac wczoraj defensywnego pomocnika na pozycji Pirlo w drugiej polowie to prezentowal sie znacznie lepiej niz jako b2b ostatnimi czasy, bo mimo, ze starcil troche na dynamice to odbior mu pozostal na najwyzszym poziomie. Giovinco na prawej tez powinien dac rade, bo gra obiema nogami i potrafi dosrodkowac badz zejsc do srodka. Na koniec slowo o Llorente. Moim zdaniem Hoszpan zaprezentowal sie wczoraj bardzo okej. Lubi jak sie gra na niego wysokie pilki, bo potafi takie skleic i rozprowadzic. Ramos z Pepe mieli wczoraj z nim problem gdy skakal do wysokich zagran ktore przyjmowal na klate. W dodatku umie znalezc sie w polu karnym jako typowa 9, a 3-5-2 znacznie ograniczalo jego atuty.

Mimo przegranej wczorajsza gra bardziej mnie sie podobala niz te wypociny z Viola do 70 minuty. Mam nadziej, ze Conte pojdzie droga 4-3-3 lub 4-2-3-1, a w zimie poczynimy wzmocnienia na pozycji prawego ataku i lewej obrony powiazanej ze sprzedaza De Ceglie badz Peluso. W moim odczuciu przydalby sie takze taki stoper w stylu Cannavaro i Montero, czyli maly, szybki a zarazm silny i skoczny obronca grajacy bardzo dobrze na wyprzedzenie, ale nikt obecnie nie przychodzi mi do glowy. Co prawda mozna by tam ustawic Martina, ktory posiada takie cechy i dzieki regularnej grze moglby je bardziej rozwinac, ale przy rownoczesnym zakupie lewego defensora wiazalo by sie to z pozbyciem kogos z troki Barza, Kielon, Ogbonna bowiem Bonucci na ten moment jest dla mnie nie do ruszenia. Niebywale jest to, ze dwa lata temu chcialem wyjebac go na zbity pysk, a teraz chcialbym aby pozostal za wszelka cene. Pokazyje to tylko jaki Leo poczynil postep podczas gdy taki Giorgio wyraznie zatrzymal sie w miejscu.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 24 paź 2013, 16:11

Według mnie w ustawieniu 4-3-3 stracicie podstawową rzecz, pewność w obronie bo sory ale Chiellini czy Bonucci w cztero osobowym bloku defensywnym kompletnie mnie nie przekonują. W ogóle dla mnie to macie idealny obrońców do gry trójką z tyłu, wasz dyrektor sportowy wiedział co robić tak to komponując przy innym ustawienie według mnie wasi obrońcy mogą mieć duże problemy ale to już nie moja sprawa że tak powiem :wink:

Co do MArtina z miejsca widziałbym go w Milanie, bardzo uniwersalny i solidny gość, dziwne że godzi się z rolą zmiennika...

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 24 paź 2013, 16:20

Na ten moment i w 3 w obronie tej pewnosci nie ma, a z tych zawodnikow mozna ulepic naprawde bardzo dobra formacje 4-osobowa, jak podalem wyzej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”