Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 126

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 11 mar 2007, 23:11

Werder nie istnial zarowno w pierwszej jak i drugiej polowie. Mielismy mnostwo sytuacje, slupki, poprzeczki, sam na sam. Szkoda, ze nie potrafilismy tego wykorzystac. Skutecznosc- wiecej niz [']. Brema zagrala wielkie nic, gdyby wrocili nad Wezere z bagazem 5 goli, nie mogliby miec pretensji. Za tydzien mecz z Frankfurtem, tylu okazji nie bedzie. Trzeba w tygodniu wykonac naprawde kawal roboty, aby poprawic wykonczenie akcji. Poldi- :roll:.

Schalke obecnie nic nie gra, tak samo Stuttgart. Do tego ci ostatni stracili na ok. 6 tygodni Gomeza. Werder dzisiaj widzielismy. Za 2 tygodnie wygrywamy u siebie ze Smerfami i Meister nasz 8).

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 mar 2007, 23:21

Najpierw musimy wygrać z Frankfurtem skuteczność musi być :!:
Tyle sytuacji ile mielśmy to jak pisze fieldy chyba nawet Arsenal nie niewykorzystuje :P Dobrze, że za tydzień Smerfowaci grają ze Szwabami to jedna z drużyn pogubi pkt (lub obie) i awansujemy na to upragnione 3 miejsce, a potem marsz po mistrzowską paterę :wink:
Co do gry to jestem zachwycony, genialna gra, jak za dawnych dziejów :!: szybko, z polotem, dokładnie - czyli zupełnie inaczej niż za Magath'a :wink: A co do bramki Rosenberga to zmieniam zdanie :P to był głównie błąd Kahna, niepotrzebnie wychodził do piłki, mógł zostać w bramce z pewnością byłoby to mniejsze ryzyko, że Almeida strzeli bramkę lub poda do Rosenberga. Ale cóż, mecz przedni, taki Bayern chcę oglądać tylko ta skuteczność :roll: jest czas, Milanowi piątkę wpakujemy :P Ottmar i to poprawi :wink: jeszcze jakby trochę szczęścia doszło to byłoby w ogóle cudnie :P

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 mar 2007, 8:19

Wczorajsza gra - :spoko: :mike: :love:
Ale skuteczność i wynik - :angry: :angry: :angry: :x :x :x :evil: :evil: :evil:

Jak mozna było wczoraj nie wygrać??? Normalnie mozna sobie palnąć w łeb :suicide:

Była taka świetna okazja, żeby dojść Schalke na 4 punkty i zrównać się z Werderem i Stuttgartem, a Bawarczycy ja zmarnowali :x :evil:
A tak można było piekne zakończyć ten świetny tydzień. A tak, to byłem bardziej zły niż po niejednej porażce.

No dobra, już się uspokajam :wink: Najważniejsze, że z tygodnia na tydzień nasza gra jest coraz lepsza i chyba faktycznie mamy w tej chwili najlepszą formę z całej czołówki BL. Pozostaje to tylko zamieniać na kolejne zwycięstwa, a że jeszcze 9 kolejek do końca, to... sami wiecie 8)

Co do transferów - nie wierzę ani w Diego ani w van der Vaarta, ani już tym bardziej w powrót Deislera :roll: To co mówi Kaiser, to wierzcie mi - należy przyjmować z delikatnym usmiechem pobłażania :wink: Franz od paru już dobrych lat zajmuje się bardziej międzynarodową piłką niz Bayernem, o którym od czasu do czasu wygłosi jakiś komentarz i tyle. Sądzę, że na ofensywnego pomocnika może przyjść jakiś zawodnik, co do którego jeszcze nie było spekulacji :P No, ale niedzielny mecz udowodnił również, że co najmniej jeden klasowy napastnik jest Bayernowi potrzebny tak jak rybie woda :glass:

Awatar użytkownika
Diablo_ASR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diablo_ASR » 12 mar 2007, 10:02

A ten Jose Sosa to na ofensywnym nie może grać?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 12 mar 2007, 11:00

Sosa może grać (podobno) na prawej stronie, lewej i w środku. Ja osobiście widzę go na prawej stronie :P - wobec odejścia Salihamidzicia i ogólnych problemów Bayernu związanych z obsadzeniem tej pozycji. Poza tym, w środku pola Bayernowi potrzebny jest doświadczony gracz, młodzi (Sosa i Schweinsteiger) niech lepiej grają na bokach. :wink:

Eruzani
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Roque Santa Cruz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eruzani » 13 mar 2007, 16:44

Czy nie uważacie, że Roque Santa Cruz marnuje się w Bayernie? Ten zawodnik wysiaduje na ławce, a jest chyba sporo klubów, w których mógłby "rządzić".

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 13 mar 2007, 18:13

Taka mała prośba, nie pisz kolarami :wink: razi to po oczach :P
nie, jego kariera została do tej pory zmarnowana bo miał dużo kontuzji, w obecnym sezonie jeszcze nie miał poważniejszej kontuzji i bardzo dobrze. Ale na chwilę obecną w Bayernie są lepsi piłkarze, dlatego Roque siedzi na ławie. Zapewne po sezonie odejdzie, szkoda, kontuzje zmarnowały mu świetnie zapowiadająca się karierę :/

edit: Bommel dostał zawieszenie na 2 mecze, jednen za czerwo, drugi to ten zapasowy po meczu z Realem :roll: zagra w półfinale :P

edit2 :P: Angielska prasa mówi, że Bayern jest zainteresowany Denilsonem :lol: ciekawe jaka będzie odpowiedź prasy hiszpańskiej :P Marca i AS do roboty, może Cristiano podpisał już kontrakt z Realem :lol:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 mar 2007, 20:33

Angielska prasa pisała tez o zainteresowaniu Robbenem :shock:

Co do Santa Cruza to kiedyś się zapowiadał na jednego z najlepszych napadziorów na świecie (cieszyłem się, że to Bayern go zgarnął), ale tak naprawdę nie miał ani jednego udanego sezonu i pora odejść, a najlepiej wypożyczyć.

Awatar użytkownika
el_sniezka
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_sniezka » 14 mar 2007, 0:17

Gdyby Robben przyszedł to według mnie byłoby genialnie, do tego jeszcze Robinho na ławe i rządzimy ;] ale co tu dużo gadać, zobaczymy czym nas zaskoczą włodarze Bayernu po sezonie, nie ma co gdybać, ja gdybym mógł ściągnąłbym Robbena i Robinho albo Huntelaara, może jeszcze kogoś do obrony ale tu nie mam żadnego faworyta. a jak oceniacie szanse Bayernu na Ligę Mistrzów ? Według mnie nie będzie łatwo ale chyba damy rade...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 mar 2007, 15:54

el_sniezka pisze: do tego jeszcze Robinho na ławe i rządzimy ;]
el_sniezka pisze: Robinho
khe... wtf? co? mamy dzisiaj prima aprilis? niee, to chyba nie pierwszy kwietnia? to aż tak długo spałem? :P
Przecież Bl to po pierwszych 5 meczach on nie miałby siły biegać. Tu się walczy o każdą piłkę, w Niemczech wyznaje się zasadę "mecz trwa 90 min" i "nie ma straconych piłek" serio powiedz, że napisałeś to dla żartu :roll: taki zawodnik to ni na ławę, ni na boisko, nich siedzia dalej w Realu może kiedyś trener Królewskich pomyśli i wysatwi go w ataku a nie na skrzydłach :roll:
Wypowiem sie jeszcze o doniesieniach prasy angielskiej (hiszpańska milczy :roll: ), czyli Boruc w Bayernie. Definitywnie mówię NIE. Wiem, jest młody świetnie gra, serio gdybyśmy nie mieli już następcy Oliego to brałbym go z zamkniętymi oczyma. Ale may may już Rensinga, który jest naturalnym następcą Kahna. Tylko on i nikt inny. Dlatego nie rozumiem dlaczego Kalle mówi coś o przedłużeniu kontraktu z Kahnem :/ serio on nie ma już 25 lat. Niestety. Rense młógł chcieć odejść, ale nie zrobił tego bo wie, że jest w stanie zastąpić Kahna. Jest młody, perspektywiczny i w swoich dotychczasowych występach dla Nas pokazał, że jest w stanie zastąpić Oliego i zrobi to z pewnością. Nie po to tyle czekał, żeby teraz odchodzić. A Kalle niech przestanie mówić takie rzeczy, bo powinien włąśnie wspierać Rense, a tu robi na odwrót. Dla mnie Rense musi być nr1 w 2008 roku. Zasłóżył na to i ma odpowiednie umiejętności, żeby bronić w takim klubie jak Bayern. Jestem do tego święcie przekonany.
Kahn odchodzi na emeryturę w 2008 roku i tak ma zostać, zrobił wiele dla tego klubu, ale on nie ma już 25 lat tylko 38 i jego czas już się kończy. Za rok sie skończy.

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 14 mar 2007, 20:39

Za dużo plot, za mało niepotwierdzonych informacji... :roll:

Ja również jestem za tym, aby Rensing był zastępcą Kahna. Oli nadal jest fantastycznym bramkarzem, jednak jak już kolega Akarin napisał, nie jest najmłodszy i dobrze by było, aby odszedł zgodnie z planami w 2008 roku na emeryturę.
Mam nadzieję, że mimo wszystko Rensing dostanie szanse. Widziałam go w kilku meczach i naprawdę miał sporo fantastycznych interwencji. Nie ma się jednak za bardzo jak wykazać, bo dostaje miejsce w pierwszej "11" raz na dłuższy czas.

W sobotę mecz z Eintrachtem. Zespół teoretycznie słabszy, jednak wiadomo, że na mecz z Bawarczykami zawsze próbuje się dać z siebie 110%, dlatego trochę boję się tego meczu.
Jeśli gdzieś w głowie mamy jeszcze myśli o mistrzostwie to ten mecz trzeba wygrać.
Oby tylko skuteczność poprawili... :roll:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 mar 2007, 10:19

Akarin pisze:Boruc w Bayernie. Definitywnie mówię NIE.
Po tylu latach kibicowania Bayernowi, nie mówiłbym nie żadnemu transferowi :wink: Nie wyobrażałem sobie np. kiedyś, że graczami FCB staną się w pewnym momencie Andi Herzog czy Mario Basler, albo że trenerem będzie Otto Rehhagel :shock: Natomiast co do ewentualnego transferu Boruca (który jest zapewne kolejną plotą :P ) mam mieszane uczucia - z jednej strony chciałbym jak Akarin i Tiaga, żeby schedę po Ollim za rok przejął Rensing, z drugiej strony trochę obawiam się momentu, w którym Rensing, pod wpływem wielkiej presji, nie będzie grał dobrze i sezon później Bayern będzie szukał bramkarza :roll: Wtedy uważam, że Boruc, w obecnej formie, mógłby stanowić jakąś sensowną alternatywę :wink: No i w sumie, zawsze fajnie byłoby widzieć w naszym klubie Polaka - byle nie takiego jak Sławek Wojciechowski :P
tiaga pisze:na mecz z Bawarczykami zawsze próbuje się dać z siebie 110%
Tak, to jest symptomatyczne dla całej BL. Przegrać u siebie z jakimś outsiderem żeby potem walczyć z Bayernem jak lew (i często wygrac, niestety :? )

Robben z pewnością nie przejdzie do FCB. Jeśli już miałby opuścić Chelsea, to pewnie dla ligi hiszpańskiej czy włoskiej. Niestety, Bayern traci też na tym, że BL nie ma obecnie zbyt dobrej marki w Europie :?
Natomiast Robinho, cóż... :lol:
Akarin pisze:edit: Bommel dostał zawieszenie na 2 mecze, jednen za czerwo, drugi to ten zapasowy po meczu z Realem :roll: zagra w półfinale :P
Oby się sprawdziło z tym półfinałem :P Bayern ma złożyć odwołanie, bo sprawa z 1 meczu w zasadzie nie ma związku z czerwoną kartką z drugiego. No zobaczymy :roll:

EDIT:

OTTMAR HITZFELD POZOSTANIE TRENEREM BAYERNU JESZCZE CO NAJMNIEJ ROK!!! :jupi: :jupi: :jupi: :mike: :mike: :mike: :pijemy: :pijemy: :pijemy:

Informację na ten temat można znaleźć na oficjalnej stronie FCB, także to żadna plotka :P

http://www.fcbayern.t-com.de/de/aktuell ... bb60c3a6b1

Sorry, że dużymi literami, ale sądzę, że taka informacja jest tego warta :wink: :beer:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 mar 2007, 17:35

Michał M pisze:Po tylu latach kibicowania Bayernowi, nie mówiłbym nie żadnemu transferowi
wiem, że nie ma u Nas nic niemożliwego :wink:

Ottmar przedłużył kontrakt do 2008 roku. Najbardziej zajebista informacja dnia. Koniec spekulacji na temat nowego trenera :wink: Nareszcie. Drużyna budowana przez Generała będzie wielką drużyną. Musi być, z takim trenerem ma krótszą drogę do sukcesu. Wypijmy za to :pijemy: :beer: :mike:

A angielskie media dalej swoje, Schwarzer w Bayernie? co? czy im się to nie nudzi :roll:
Michał M pisze:byle nie takiego jak Sławek Wojciechowski
przecież zagrał parę meczy :P i wrócił do Szwajcarii spowrotem :P

Ottmar :*

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 15 mar 2007, 19:30

Wojciechowski dokładnie zagrał aż 4 mecze i strzelił jednego gola jeśli o nim mowa. Hitzfeld juz od pewnego czasu dawał znak, że może przedłuży kontrakt.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 mar 2007, 7:50

Akarin pisze: Drużyna budowana przez Generała będzie wielką drużyną. Musi być, z takim trenerem ma krótszą drogę do sukcesu. Wypijmy za to :pijemy: :beer: :mike:
A jakże, wypijmy :pijemy: :mrgreen:
Teraz, mając klarowność co do osoby trenera, wreszcie możemy budować zespół na przyszły sezon. A Rummenigge już zapowiedział, że nie ograniczą się do transferów Sosy, Schlaudraffa i Altintopa. Może też osoba Ottmara pozwoli przyciągnąć do nas jakichś świetnych graczy :)
No i dalej liczę na rotację Generała - to zawsze pozwalało utrzymać dobrą atmosferę w zespole.
Akarin pisze:A angielskie media dalej swoje, Schwarzer w Bayernie? co? czy im się to nie nudzi :roll:
Media muszą mieć pożywkę i tyle. W sumie inaczej byłoby nudno - no bo z kogo byśmy się śmieli? :P
Ebi pisze:Wojciechowski dokładnie zagrał aż 4 mecze i strzelił jednego gola jeśli o nim mowa.
Pamiętam tą jego bramkę - na 4:0 z Ulm po podaniu Scholliego :p Dokładnych jego statystyk nie pamiętam, kojarzę jednak że zagrał też jedno spotkanie w LM (bodajże z Dynamem w Kijowie, 0:2) w sezonie 99/00 :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”