Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 126

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Luber0
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luber0 » 02 sie 2006, 17:30

Trzesięnia ziemi nie ma, trudno się było spodziewać , wkońcu brał kogo mógł.

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 02 sie 2006, 17:58

Krzysztof Jarzyna pisze:3. Wyobraz sobie, ze jestes kibicem reprezentacji Azerbejdzanu. Nowy trener powoluje 20 debiutantow, bierze ich na mecz z Dania, ktory przegrywaja 0:6. Cieszysz sie, ze kadra zostala odmlodzona?

I to jest wlasnie glupie podejscie. Chyba jedynie w Polsce panuje taka panika przed powolywaniem mlodych graczy. Ostatnie dwa mistrzostwa swiata pokazuja ze w naszej reprezentacji najlepsi byli zmiennicy, ktorzy jeszcze na niedlugo przed MS nie byli bran pod uwage nawet przy wyjezdzie na turniej.

Tak samo w innych panstwach, juz od jakiegos czasu wszystkie kraje smialo stawiaja na mlodych. I nie gadajcie ze u nas jest tak zle z utalentowanymi graczami. Napewno nie sa to pilkarze pokroju Rooneya, C. Ronaldo czy Fabregasa ale jak na nasze mozliwosci tez mam zdolnych pilkarzy, ktorzy nawet jezeli ustepuja doswiadczeniem i troche umiejetnosciami to napewno nadrobia to zaangazowaniem i checia do gry. Wystarczy miec dobrego trenera, ktory z mieszanki rutyny z mlodzieza, stworzy dobry kolektyw.

Nawet jak awansujemy do ME to wszyscy ci pilkarze beda starsi o 2 lata i tak bedziemy kadra oldboyow, ktorzy znowu wroca na tarczy i znow bedziemy plakac ze wczesniej nie dalo sie szansy pograc mlodszym pilkarzom i kolejne 2 lata w plecy. Nie mowie zeby odrazu zrobic ogromna rewolucje i wykopac wszystkich, choc moze to i nie zly pomysl bylby, ale chociaz powolac paru , ktorzy mieliby sie ogrywac u boku starszych kolegow. Beenhaker byl na trzech meczach i mial Dziekanowskiego, ktory mu mogl polecic niektorych graczy wiec czemu z ligi powolal tylko bedacego w kiepskiej formie Sobolewskiego, pomijajac tych, ktorzy naprawde dobrze grali ?

Mam nadzieje ze to tylko takie przetarcie i ze Beenhaker ma inna wizje druzyny...

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 02 sie 2006, 23:46

Alkoholiko pisze:- chciałbym zobaczyć co by z nasza PL zrobił Smile

kazal nam wszystkim placic podatki za rolnikow.

Dudek [']

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 03 sie 2006, 0:01

Powolania Leo sa prawidlowe, ale jest jedno wielkie ALE !!! Bramkarze!
Jezeli bedzie bronil Kowalewski to nie ma problemu, ale przypuszczam, ze Leo pilnuje interesow Jana de Zeewe (czy jak mu tam) i postawi na Dudka, co bedzie juz skandalem. Jak rezerwowy bramkarz moze byc zbawieniem w naszej kadrze? Brak Boruca mnie bardzo niepokoi, bo moze oznaczac, ze Leo bedzie sluchal podpowiedzi....w tym przypadku niepowolanie Boruca to sprawka Jasia Zewa i Boba K...... :cry:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sie 2006, 0:40

Rzeczywiście trudno oprzeć się się wrażeniu, że powołanie Dudka i brak Boruca mogą być małym udziałem De Zeeuwa i Kaczmarka. Ale można też podejrzewać, że sam Beenhakker ufa Dudkowi, ze względu na współpracę w Feyenoordzie. Jednak myślę, że jeśli Dudek się nie sprawdzi nie dostanie kolejnych powołań. Do tego dojdzie grzanie ławy w Liverpoolu. A na korzyść Boruca przemawiać będą występy w Celticu(jeśli nie zdarzy się jakaś katastrofa bądź kontuzja). A Leo jest takim trenerem, który nie zważa na sentymenty.Tym razem powołał Dudka, ale na eliminacje możemy być prawie pewni Boruca w bramce. Co do reszty...ciężko było oczekiwać wielkich eksperymentów. Zaskoczyła mnie jedynie obecność Bąka. Wydawało mi się, że nawet jeśli Jacek sam nie zrezygnuje to po prostu trener z niego zrezygnuje.Bo przyszedł już chyba czas na pewnych graczy, a Bąk właśnie do nich należy. Reszta była raczej przewidywalna. Ciężko było spodziewać się czegoś innego, skoro nie ruszyły jeszcze na dobre eurpejskie ligi. Można by jednak skorzystać z Krzysztofa Łągiewki, który zbiera świetne recenzje w Rosji, a tam sezon chyba trwa, więc jest w dobrej dyspozycji. Myślę, że Leo go dostrzeże(czego nie mógł uczynić Janas) i w kolejnych powołaniach znajdzie się dla niego miejsce.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sie 2006, 14:28

Bohater "biało-czerwonych" w meczu z Kostaryką Bartosz Bosacki nie dostał powołania na towarzyski mecz z Danią. Wiadomo już, dlaczego tak się stało.
- Darek Dziekanowski osobiście rozmawiał z Bartkiem po meczu z Wisłą Płock i wytłumaczył mu, czemu nie ma go w grupie powołanych – powiedział „Gazecie Wyborczej” drugi asystent holenderskiego szkoleniowca Bogusław "Bobo" Kaczmarek. - Byłem przy tej rozmowie, bo taka jest zasada bossa, żeby piłkarze o wszelkich jego decyzjach dowiadywali się u źródła, a nie np. z prasy. Wiem, że Darek powiedział Bosackiemu, że jego dyspozycja w ostatnim spotkaniu była daleka od formy reprezentacyjnej.
Jezeli tak naprawde bylo to wg mnie to uzasadnienie jest bynajmniej smieszne :!: patrzac przez przymat pozostalych powolan :roll:
- Sobol - oplakana forma
- Franek - nawet nie widzieli go na oczy, a fakt iz nie zagral bodajze w zadnym sparingu mowi samo za siebie
- Mila - prawie tak samo jak wyzej
- Dudek - tak jak juz pisalem wczesniej - bronil ja pajac

Z drugiej strony dobrze, ze pilkarz dowiaduje sie o przyczynach z pierwszej reki a nie z tv itp

Kazdego dnia w wiekszym lub mniejsyzm stopniu mozemy w mediach zaobserwowac ataki na Leo -niektorych juz niesmaczy ten fakt - ale z drugiej strony czy nie ma w tym odrobine racji :?: - nasza kadra bedzie jedna z najstarszych :!:
Nie krytykuje jak narazie sztabu - leo i Dziekana - ale musze jeszcze raz podkreslic, iz jak narazie jestem rozczarowany - ale zobaczymy co bedzie dalej

A po prau dniach uwazam, jednak ze Boruc nie wydaje sie pewniakiem Leo na pozycje bramkarza a tym bardziej Kuszczak :!: Co do ewentrualnych powolan pilkarzy z polskiej ligi to coraz bardziej w to watpie - w sumie niby czterech obroncow ale ale moze Leo kwalfikuje Lewandowskiego jako obronce a nie jak szanowny Janas jako pomocnika :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 sie 2006, 14:32

Czeher, Leo wyjaśniał, że jakby budował kadrę na 2010, to odmłodnienie byłoby konieczne, ale on potrzebuje już teraz graczy do reprezentacji i wiek nie ma znaczenia.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 sie 2006, 14:32

czeher pisze:A po prau dniach uwazam, jednak ze Boruc nie wydaje sie pewniakiem Leo
Wg mnie Boruc zostal nie powolonay, bo w meczu z Kostaryka dostal zolta kartke, ktora go wyklucza z pierwszego meczu w el. do ME.
:roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sie 2006, 14:37

piwus pisze:Czeher, Leo wyjaśniał, że jakby budował kadrę na 2010, to odmłodnienie byłoby konieczne, ale on potrzebuje już teraz graczy do reprezentacji i wiek nie ma znaczenia.
Leo mowil tez ze z kadry Janasa nadaje sie gora kilku grajkow wiec jak mu wierzyc :roll:
Corinthians pisze:Wg mnie Boruc zostal nie powolonay, bo w meczu z Kostaryka dostal zolta kartke, ktora go wyklucza z pierwszego meczu w el. do ME.
Musze przyznac, iz ten fakt byl mi nie znany - ale dlaczego nie zostalo to powiedziane wprost przez Dziekana (chyba ze ja nie slyszalem)

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 04 sie 2006, 15:23

czeher pisze:Cytat:
Bohater "biało-czerwonych" w meczu z Kostaryką Bartosz Bosacki nie dostał powołania na towarzyski mecz z Danią. Wiadomo już, dlaczego tak się stało.
- Darek Dziekanowski osobiście rozmawiał z Bartkiem po meczu z Wisłą Płock i wytłumaczył mu, czemu nie ma go w grupie powołanych – powiedział „Gazecie Wyborczej” drugi asystent holenderskiego szkoleniowca Bogusław "Bobo" Kaczmarek. - Byłem przy tej rozmowie, bo taka jest zasada bossa, żeby piłkarze o wszelkich jego decyzjach dowiadywali się u źródła, a nie np. z prasy. Wiem, że Darek powiedział Bosackiemu, że jego dyspozycja w ostatnim spotkaniu była daleka od formy reprezentacyjnej.

Jezeli tak naprawde bylo to wg mnie to uzasadnienie jest bynajmniej smieszne Exclamation patrzac przez przymat pozostalych powolan Rolling Eyes
- Sobol - oplakana forma
- Franek - nawet nie widzieli go na oczy, a fakt iz nie zagral bodajze w zadnym sparingu mowi samo za siebie
- Mila - prawie tak samo jak wyzej
- Dudek - tak jak juz pisalem wczesniej - bronil ja pajac

Zgadzam sie z tym. Wyjasnenie jakie dal Dziekan jest nic nie warto w sytuacji gdy powoluje sie Mile, Sobolewskiego i nawet Baka, ktory Bog wie co teraz wyczynia a jego forma na MS byla zalosna. Wiek - 33 lata tez mu nie sprzyja. Nie wiem gdzie tu budowanie kadry chocby w perspektywie ME skoro powolujemy tych samych staruchow. Dzisiaj byl news w onecie ze mamy jedna z najstarszych druzyn narodowych na swiecie - srednia wieku powyzej 28, starsze sa tylko Czechy i... Trynidad.
Jezeli juz teraz nie zaczniemy powolywac mlodych graczy to naprawde mozemy sie niebawem obudzic z reka w nocniku...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 04 sie 2006, 19:44

Dzisiaj Leo zasiadzie na stadionie Arki, obserwujac zawodnikow bialej Gwiazdy :!: w sumie nie wiem kogo bedzie obserwowac - Blaszczykowski, Zienczuk bo Borzkowie i Baszczynski nie zagraja :!: a Sobol juz powolany

Zas mecz pomiedzy Belchatowem a Widzewem obserwuje Dziekanowski i nie ulega watpliwoscia ze w duzej mierze uwage bedzie kierowal na poczynania Matusiaka, Gargula niestety inj

EDIT
Matusiak przed chwila strzelil bramke :!:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 sie 2006, 0:40

Napisze krotko, ale na temat :

- Dudek :roll:
- Mila :roll:
- Frankowski :roll:

Dziekuje za uwage :wink:

p.s. - mam nadzieje, ze po kompromitacji z Dania, Leo powola juz najlepszych naszych zawodnikow :D

Awatar użytkownika
monami23
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: monami23 » 05 sie 2006, 18:26

Oto czego się domyśliłem:

'należy tak ustawić drużynę żeby przegrała' Jerzy Engel przed meczem z portugalią na world cup.

Awatar użytkownika
Wahini
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wahini » 07 sie 2006, 10:45

Coz miejmy nadzieje, ze faktycznie po prostu chce dac szanse tym, ktorzy nie grali na MS.

Bak zdecydowanie powinien odejsc, Dudek tez juz sie nie nadaje do reprezentacji. Powinnismy wziac wiecej mlodych, nie mowie od razu samych mlodych, ale stopniowo trzeba odmladzac, bo potem za dwa lata bedzie trzeba wymienic wszystkich.

No i kurcze wiecej graczy z polskiej igi trzeba!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 sie 2006, 10:09

Leo Beenhakker, selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski, uzupełnił skład kadry na towarzyskie spotkanie (16 sierpnia, Odense) z Danią. Do wcześniej powołanych zawodników, teraz dołączyli Bartosz Bosacki (Lech) i Paweł Golański (Kolporter).
O nominacjach tych zawodników poinformował "Przegląd Sportowy" Jan de Zeeuw, współpracownik Beenhakkera.

Dla Golańskiego powołanie przez Beenhakkera było wielkim zaskoczeniem. Z kolei z powołaniem Bosackiego można się było liczyć, bowiem był on najskuteczniejszym zawodnikiem polskiej reprezentacji podczas MŚ w Niemczech.
Nie no dla mnie kolejny szok - i nie dlatego, ze akurat ta dwojka dostala szanse ale o to, ze Leo powolal debiutanta :shock: (bo ten chyba jeszcze nie gral?) :!:
Basacki sie rowniez doczekal - tydzien zdzialal cuda
:!: Niby tydzien tem "jego dyspozycja w ostatnim spotkaniu była daleka od formy reprezentacyjnej."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”