NBA... - Strona 126

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 15 lis 2015, 17:42

No i Cavsi przegrali po dwóch dogrywkach na własne życzenie. Znaczy równie dobrze, Bucksi na własne życzenie doprowadzili do dogrywek, a zasługa w tym MCW, który mógł pogrążyć zespół tą stratą w samej końcówce czwartej kwarty... James z bardzo dobrą jak na niego skutecznością też nie pomógł. Całe Cavs zagrało w sumie fatalnie. JR Smith wrócił, ale to wciąż ta nierówna forma. Raz może rzucić naprawdę trudne trójki, a czasami pudłuje w najprostszych sytuacjach i popełnia głupie przewinienia. Oj brakuje Irvinga, brakuje... :(
Fajnie się patrzyło na radość gospodarzy po końcowym gwizdku. Ekipę mają całkiem zgrabną, ale bez MCW na parkiecie nie istnieli. No i przed nimi przerąbany terminarz - @Wizards, @Cavs, @Heat, Pistons. Jak wywiozą skądś zwycięstwo to będzie można mówić o dużym sukcesie, na pewno obejrzę co najmniej dwa z tych spotkań.

Btw., co się odjebało, że Mavs bez Dicka wygrali w Houston? :shock:

Dziś wraca Davis, więc pewnie NYK dostaną mocno w dupę.
Mentor pisze:Te turnieje z wpisowym to jakaś nowość i chyba tylko w USA działa, nas interesuje 'zwykła' gra. Tak czy inaczej teraz już za późno na start, drafty odbywają się przed startem sezonu.
Zawsze moglibyśmy draft zrobić teraz, sześć czy może nawet osiem osób by się zebrało i można by testowo zagrać z innymi i trochę się pobawić, co pewnie też temat by utrzymało przy życiu tutaj. :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 lis 2015, 19:23

Carbon pisze:Btw., co się odjebało, że Mavs bez Dicka wygrali w Houston?
fatalna skuteczność, w ogóle Harden dziś słabiutki, a Howarda brakowało. Pierwsza połowa w ich wykonaniu - żenada totalna. Goście za to o wiele bardziej skuteczni i lepsi w def.
Ciekawe mecze były, Wariorrs męczyli się z Nets, cały mecz ich gonili, przegrywali już chyba 17 punktami w 1 kwarcie. Jak ich dogonili w 2 to do końca parę punktów za nimi, a w dogrywce dali im tylko 2 punkty rzucić.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 15 lis 2015, 19:52

Carbon pisze:Dziś wraca Davis, więc pewnie NYK dostaną mocno w dupę.
No na razie to chyba nie :wink:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 15 lis 2015, 22:27

JR Smith wrócił, ale to wciąż ta nierówna forma. Raz może rzucić naprawdę trudne trójki, a czasami pudłuje w najprostszych sytuacjach i popełnia głupie przewinienia.
to nie jest nierówna forma tylko jest jest cały jr smith :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 lis 2015, 10:41

Houston, macie problem. 4 porażka z rzedu, znów u siebie. Pokazali dziś fajną statystykę, Harden z kwarty na kwartę punktuje coraz słabiej. Przemęczony? na tym etapie sezonu? Nie przypomina zawodnika z play off.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lis 2015, 11:37

Ja się zastanawiam co McHale robi jeszcze w Houston, poważnie. Gość od dawna wygląda tam na najsłabsze ogniwo i jakoś tak nie przystaje jakościowo do kadry jaką dysponuje. Morey zbudował bardzo dobry zespół, ale chyba czas najwyższy zmienić trenera na jakiegoś z najwyższej półki. Nie twierdzę, że zawodnicy grają na zwolnienie Kevina, ale nie wykluczałbym tego bo trudno pojąć tak olbrzymi regres w grze zespołu, to nie tylko kwestia jednego czy dwóch graczy.

A Lawson to już sam nie wiem czy gra takie padło bo przestał pić czy może znowu zaczął. Po alko wszyscy piękni...

Obrazek

Grunt, że Celtics i Nets robią swoje :) Jazz też trzymają się swoją kosmiczną obroną, ale Hayward mógłby się już powoli zacząć ogarniać bo wiele od niego zależy w ataku.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 lis 2015, 16:46

DPOY można juz dzisia przyznać whiteside'owi, dziękuję dobranoc. potwór.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 lis 2015, 17:45

Ja sie jaram postawa Porzingisa,nie sądziłem ze Knicks moga zrobić tak swietny deal w drafcie.Melo,Lotysz,Aflallo,uzupelnia typu Seraphin,Williams i na razie fajnie idzie,bilans nawet nawet.
Oby Krisp to kontynuowal to ROTY powinien byc dla niego.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 lis 2015, 18:15

a gdzie tam, jak na razie wg mnie towns i patrzac po cyferkach okafor (strzelałem z tymi cyferkami, nie chce mi sie szukać statystyk :D)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lis 2015, 18:23

w kilku meczach widziałem D'Angelo Russella, też mi się podobał (do tych co wymieniliście).

Dzisiaj GSW mega ciekawe spotkanie!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lis 2015, 18:59

rekinho pisze:DPOY można juz dzisia przyznać whiteside'owi, dziękuję dobranoc. potwór.
Lodu na głowę. Gobert :] Green, Leonard...

Ale Whiteside jest dobry i liczy się w tej grze. Nie mylmy tylko najlepiej blokujących z najlepszymi obrońcami bo to nie jest to samo nawet jeżeli ograniczymy się (nie wiedzieć czemu) do podkoszowych.

PorzinGOD jest świetny, myślisz rekinho, że Melo będzie odpowiednim sidekickiem dla niego w najbliższych latach? :mrgreen:

W wyścigu o ROTY też mam wyżej KAT-a na ten moment, ale Łotysz będzie walczył. Okafor niżej chyba jednak, ofensywnie kręci ładne cyferki, ale są lepsi.

No i McHale poleciał, czas najwyższy :) Póki co za sterami Bickerstaff, ale pewnie będą się za kimś rozglądać. Powrót JVG to by była bomba, ale pewnie zero szans.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lis 2015, 21:18

Houston potrzebują kogoś z tak mocnym charakterem, żeby nikt się z gwiazdek nie śmiał mu się postawić. Obecna sytuacja wynika ze zluzowania się i poczucia pewności. Obraz dziejszy Rakiet to wina wyłącznie zawodników. Sorry ale z 6 defensywy spaść na dno?! Zbyt fajnie się zrobiło, Harden z kandydata na MVP stał się gwiazdą TMZ... Transfer Ty miał odciążyć Brodę a zrobił z pierwszej linii obwodu defensywy party bez zaproszeń we wjazdy pod kosz.
Co nie zmienia faktu, że ktoś nowy może się im przydać i zmobilizować.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2233
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 18 lis 2015, 21:24

Ale come back :shock:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 18 lis 2015, 21:37

Lodu na głowę. Gobert :] Green, Leonard...

Ale Whiteside jest dobry i liczy się w tej grze. Nie mylmy tylko najlepiej blokujących z najlepszymi obrońcami bo to nie jest to samo nawet jeżeli ograniczymy się (nie wiedzieć czemu) do podkoszowych.
przecież żartowałem z tym rozdaniem DPOY już teraz ;)

wlaśnie skonczylem ogladać knicksow (trzeci mecz dzisiaj :D), kristaps świetny występ, nawet nie zauwazylem kiedy on tyle punktow nastukał w pierwszej połowie. czekam aż nabierze masy i będzie mógł grać na 5tce, wtedy melo na 4ke, zamiast hiszpana jakiegoś ROZGRYWAJĄCEGO (chociaż midrange jumper calderona po p'n'r jest cute), kogoś na SF i go go knicks!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 lis 2015, 12:12

wow :shock:
rzućcie wszystko co robicie, jak was nie chcą zwolnić z roboty, sami się zwolnijcie i ogarnijcie Clippers - GSW.

wow :o

jeden z lepszych meczów jakie widziałem w tym sezonie, może najlepszy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”