Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 126

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 kwie 2007, 22:06

Coż za odmiana. Piotrek pokazał swoją prawdziwą twarz - kibica Juve. Czyżbyś się wreszcie się rozwinął? I dobrze, ilez można pisać o muzyce :o

Nie czytałem wszystkich poprzednich postow, ale wygląda na to, że ktos tu się za dużo naczytał o Riberich, Quaresmach, Tonich itp. Być może powiele czyjes argumenty. Prawda jest taka, że w zasadzie w tej chwili nawet jesli posiadacie budżet to nie bardzo macie czym tych graczy skusic. Ani pucharów, przy obecnej kadrze mistrzostwo też raczej odległe. Juve musi spokojnie odbudowywać swoj poziom, bo kupienie 10 gwiazd nie gwarantuje wyników, a raczej wyklucza "rodzenie się" druzyny, patrz Real, 90% Interu za panowania Massimo. Dla zagorzałych oponentów Fringsa podajcie mi w czym jest gorszy choćby od Cristiano Zanettiego?

DD też odrazu nie zwalniajcie, bo zmiana dla samej zmiany wyklucza ich istote. Tylkow w FM-ach druzyne buduje się w kilkanascie minut.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 701

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 18 kwie 2007, 22:15

Babel pisze:Coż za odmiana. Piotrek pokazał swoją prawdziwą twarz - kibica Juve
Sory,brat mi sie wjebał na konto :?

Naleśnik
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Naleśnik » 18 kwie 2007, 22:16

Przyłącze sie do dyskusji. Czy pomysł z Frignsem dobry czy zły, czas pokaże jeśli do Juve przyjdzie. Należy sobie zadać pytanie: kogo Juve ma lepszego od Niemca? Wg mnie nikogo. Być może jak Tasior wróci z wypożyczenia i przypomni sobie jak to się grało za czasów kiedy to z DD się biegało po boisku to okaże się, że na środku pola mamy 1 lepszego zawodnika. Obecnie patrząc nie mamy.

Sawyer napisał:
ale jesli mamy budowac zespol to nie mozna tego robic 31 letnim przecietnym zawodnikiem na tej pozycjii, pogra ze 2 lata i znow bedzie trzeba kogos szukac, bez sesu , zobacz Nedveda i Camoraniesiego, przyszli "za młodu" i do dziś graja na maxa, tak jak kiedys Nedved szlifował się pod okiem DD, tak teraz jakis 25-27 letni zawodnik powinien szlfiwac sie przy Nedvedzie (dobry i jeden sezon) czy prze Camoraniesim. Takie mam zdanie.
Wiesz mi się wydaje, że to jest taki zamysł zarządu, chodzi mi oto aby Frigs (+ kogo tam jeszcze ściągnie) wprowadził Juve do LM. Będąc w LM Juve ma lepszą pozycję do ściągnięcia lepszych zawodników niż ta w której się obecnie się Juve znajduje. Więc w tej kwestii podzielam zdanie Snippa
Po pierwsze - nie przeciętnym, a solidnym. Po drugie - nie mamy pieniędzy na lepszych piłkarzy. Po trzecie ci lepsi do nas nie przyjdą.
i
Nie chodzi o aspiracje czy ambicje. Każdy normalny zawodnik wybrałby np. Milan czy Inter, gdyby miał propozycje z tych klubów. Ale to tylko przykład.
Snipp może nie lepsi ale z wyrobioną marką w Europie.
Czytając też wypowiedzi co to niektórych nt. spekulacji prasy kto do Juve dołączy to ręce opadają. Jak tylko pojawi sie plotka o huntach, marscherach, lapartach i innych tygrysach to każdy ich chce. Co najśmieszniejsze nie zauważa sie przy okazji, że robi się z tego drugi Inter. Z którego to się śmieją. Co prawda nie z zawodnikami z Ameryki Pd. ale z Europy. Patrząc na ostatnie lata 3 najbardziej utytułowanych klubów Italii, można zaobserwować 2 szkoły budowania zespołu. Włosi + domieszka (ACM i Juve), dla nie łapiących - Włosi stanowili większość na boisku a jeśli na daną pozycję nie udało się ściągnąć jakiegoś wartościowego Włocha ściągało się obcokrajowca. Oraz "szkołę Interu" gdzie jak się nie dało ściągnąć wartościowego obcokrajowca to ściągało się Włocha. O efektach dwóch szkół nie muszę pisać.
Podzielam też zdanie Ibry, że potrzeba Juve zawodników młodych którzy będą się uczyli od starych wyjadaczy i "emerytów". Może właśnie Frigs ma być nauczycielem dla kogoś młodego który się pojawi w lecie. Mam nadzieję, że grupa trzymająca władzę w Turynie też podziela tę opinię, że nie śledzą losów lampartów itp a patrzą wzrokiem na AC Torino, bo blisko i sokolego wzroku nie trzeba posiadać, a mianowicie na Alessandro Rosine. Już świetny zawodnik. W ataku na każdą możliwą pozycje. Można by powiedzieć Zambrotta ataku. Przy DP, Treze, Nadvedu, Camorze mógł by sie stać jednym z najlepszych włoskich zawodników. Szkoda, że cisza jeśli chodzi o jego łączenie z Juve. Pomocnik Pasquale Foggia z Regginy. Kto widział w akcji ten wie, ze tego zawodnika nie trzeba reklamować. Ten który nie widział niech żałuje. Z Parmy Daniele Dessena DM jeśli przyjdzie Frigs ma się chłopak od kogo uczyć. Ograny nie tylko w serie a ale też i w europejskich pucharach.
Z innych perełek do wyrwania z Sampy Fabio Quagliarella. Z Palermo Barzagli, Zaccardo. Można by jeszcze pomyśleć o Rolando Bianchim z Regginy. Tych zawodników obserwują też ACM, Inter, Roma. W sytuacji Juve nie ma co obserwować trzeba działać.
O perełkach typu Riccardo Montolivo z Fiory, Alberto Aquilani z Romy czy Lino Marzoratti z ACM to tylko pomarzyć można. Bynajmniej nie zaszkodzi się o nich starać.
Jak by poobserwować seria a to można by zbudować silny zespół. A nazwiska, cóż wystarczy poczytać co kibice piszą pod Ronaldami itp. A w/w młodzi gniewni z Włoch też będą nazwiskami. Pytanie czy w Juve i czy za względnie małe pieniądze czy później za duże albo co gorsze u rywali.
Więc skoro już Juve ściąga zawodników "starych" i doświadczonych jak Frigs którzy na dzień dzisiejszy są lepsi niż Ci których posiada to niech ściąga też młodzież która będzie się miała od kogo uczyć. Wg mnie Ci w/w są już bardzo dobrzy i wnieśli by więcej do Juve niż niejeden Ronaldo.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 kwie 2007, 15:16

Berele Lewartow pisze:Czy to znaczy, że w pomocy mamy poprostu zapchać dziure ??
Sam sobie zapchaj dziure.
Sawyer pisze:Ghanijczyk dostał szanse pod koniec sezonu i pokazał że potrafi grac w pilke
Tak, jest piłkarzem lepszym od Fringsa :lol:.
Babel pisze:DD też odrazu nie zwalniajcie, bo zmiana dla samej zmiany wyklucza ich istote. Tylkow w FM-ach druzyne buduje się w kilkanascie minut.
W sumie może na zwlanianie jeszcze za prędko, aczkolwiek DD stąpa po niepewnym gruncie. Postawa Juventusu nie jest zbyt ciekawa, i nie chodzi tu o wyniki, a o postawę na boisku. Na chama można to usprawiedliwić brakiem motywacji, co jest pewnym paradoksem - w końcu gdzie i kiedy można być bardziej zmotywowanym?
Naleśnik pisze:mamy 1 lepszego zawodnika.
Nie szalej. Tacchi ma być zapchajdziurą.

Ja watpię w radykalną zmianę pokoleń w Juve. Powoli, ale w końcu nacieszycie się Quaresmami, Mavubami i innymi takimi. Jak pisałem przed sezonem - powrót na szczyt to kwestia 3 lat. Wtedy mnie wyśmialiście.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 21 kwie 2007, 21:00

Snipp_ pisze:W sumie może na zwlanianie jeszcze za prędko, aczkolwiek DD stąpa po niepewnym gruncie.

najważniejsze formacje w drużynie rozpadły się nam więc trzeba trochę czasu żeby się zgrali. Widać że chłopaki się motywują na najważniejsze mecze a grając z drużynami wyraźnie słabszymi nie mogą znaleźć motywacji. To widać wyraźnie.

Mozna powiedzieć że mamy już mistrza Serie B :D

Mecz był dobry. Dobijał mnie Trezegool najpierw skaszanił sytuacje sam na sam po świetnym podaniu Claudio, a jak Alex przejął piłkę i chciał już kropnąć to David jeszcze mu zdjął ja z nogi i sam kropnął - oczywiście niecelnie :evil: Widać było jak Alex krył już złość bo praktycznie miał już gola i mógł umocnić się na pozycji lidera klasyfikacji strzelców...

Chociaż mieliśmy trochę farta na początku bo spalonego nie było i gol jak najbardziej prawidłowy ale cóż każdemu się zdarza taki fart :D Trzeba przyznać że nasz ex-juventino Marco Di Vaio atakował jak tylko mógł. Miłe z jego strony było że po zdobytym golu nie dał wyrazu ogromnej radości... widać że ma wciąż szacunek do Juve :) Należała mu się bramka.

Trzeba pochwalić Zebinę za ten rajd przy bramce Trezegola. Ciągnął do przodu twardo i się opłaciło, ładne podanie :D

Ogólnie mamy 9 pkt przewagi aż się prosi żeby zapewnić awans z pierwszego miejsca na kilka kolejek przed końcem. Może w teleexpresie zamiast ostatniej porażki Realu pokarzą "jak to brudny Juventus kupił sobie zwycięstwo w Serie B" :D joke, joke :D

ogólnie to forza

Naleśnik
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Naleśnik » 22 kwie 2007, 11:52

Snipp_ napisał:
Nie szalej. Tacchi ma być zapchajdziurą.
Racja troszkę mnie poniosło ;)
Snipp_ napisał:
Postawa Juventusu nie jest zbyt ciekawa, i nie chodzi tu o wyniki, a o postawę na boisku. Na chama można to usprawiedliwić brakiem motywacji, co jest pewnym paradoksem - w końcu gdzie i kiedy można być bardziej zmotywowanym?
Też to widzę i optymizmem taka sytuacja nie napawa. Na chama nie można tego usprawiedliwić, chodzi mi tu głównie o postawę na wyjazdach. To co prezentują na wyjazdach to po prostu brak słów... Takie mecze tylko potwierdzają moją opinię, że DD na trenera Juventusu w tej chwili się nie nadaje, może za kilka lat jak zdobędzie spore doświadczenie.
Snipp_ napisał:
Powoli, ale w końcu nacieszycie się Quaresmami, Mavubami i innymi takimi. Jak pisałem przed sezonem - powrót na szczyt to kwestia 3 lat. Wtedy mnie wyśmialiście.
Mam nadzieję, że te czarne scenariusze które tu nakreśliłeś sie nie spełnią. Chodź 3 lata to i tak bardzo optymistyczne spojrzenie na rzeczywistość. Wyśmiali się zapewne fani FMa, cóż takimi nie należy się przejmować.
mejgus napisał:
najważniejsze formacje w drużynie rozpadły się nam więc trzeba trochę czasu żeby się zgrali. Widać że chłopaki się motywują na najważniejsze mecze a grając z drużynami wyraźnie słabszymi nie mogą znaleźć motywacji. To widać wyraźnie.
nie może być
mejgus napisał:
Mecz był dobry. Dobijał mnie Trezegool najpierw skaszanił sytuacje sam na sam po świetnym podaniu Claudio, a jak Alex przejął piłkę i chciał już kropnąć to David jeszcze mu zdjął ja z nogi i sam kropnął - oczywiście niecelnie
Dobry bo na Olimpico. Jaki Trezegool? To Trezelol, mnie już od 2 sezonów do tego przekonuje swoją grą, ale w tym sezonie to ustanowił mistrzostwo. W tym sezonie dobitnie pokazuje, że chce opuścić Juve. Ciekawe dlaczego zarząd tego nie widzi, może widzi ale... jakieś zagrywki marketingowe? Niecelnie i kaszani to 2 i 3 imię Trezelola. Camor sobie przypomniał jak się gra w piłkę, swoją drogą ciekawe czy przypomniał sobie z powodu, że chce na siebie znaleźć chętnych kupców.

Di Vaio zagrał tak jak zagrać powinien. Criscito, na pewno w przyszłości będzie z niego pożytek. Nie ustrzegł sie błędów ale jak na 20 letnie faceta całkiem nieźle. Powinien jeszcze na przyszły sezon zostać w Genui. Znając podejście GG do francuzików to nie pogra sobie.

2WP //maestro

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 22 kwie 2007, 12:06

Naleśnik pisze:Jaki Trezegool? To Trezelol, mnie już od 2 sezonów do tego przekonuje swoją grą
Zgadzam się, w zeszłym sezonie 2 miejsce w klasyfikacji strzelców Serie A i 23 bramkami (żadna z rzutu karnego) i 6 bramek w Lidze Mistrzów (żadna z rzutu karnego z tym, że skończyliśmy swój udział w cwiercfinale) to skandal. Trzeba go było oddac za Robinho :?. Zarząd [']

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 09 maja 2007, 14:25

Nie wiem, czy się ucieszycie czy nie (choć Sawyer z pewnością tak :P ), ale Kicker podał właśnie, że Frings odrzucił ofertę Juventusu i przedłużył kontrakt z Werderem do 2011 r. :wink:

Także możecie skasować swoją ankietę, bo chyba jest lekko nieaktualna :P

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 09 maja 2007, 15:17

Michał M pisze:Nie wiem, czy się ucieszycie czy nie (choć Sawyer z pewnością tak :P ), ale Kicker podał właśnie, że Frings odrzucił ofertę Juventusu i przedłużył kontrakt z Werderem do 2011 r. :wink:

Także możecie skasować swoją ankietę, bo chyba jest lekko nieaktualna :P
No i bardzo dobrze. Przecietynych grajkow na srodek pola to my juz mamy, Zanetti i GG. Moze warto wyciagnac kogos z Porto... Nie mowie oczywiscie o Andersonie.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 09 maja 2007, 18:29

Michał M pisze:(choć Sawyer z pewnością tak ),
No ja się ciesze cały czas :) Zawsze wyjdzie na moje :wink: Ballack tez byl w tamtym sezonie blisko Juve :lol: , Zreszta zeby to Frings był jakims szczególnym zawodnikiem .....

Forza Juve !!!

Brawo Frings 8)

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 10 maja 2007, 17:31

mejgus pisze:Może w teleexpresie zamiast ostatniej porażki Realu pokarzą "jak to brudny Juventus kupił sobie zwycięstwo w Serie B"
No na bank to pokażą. Nie mają oczego pokazywać :]

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 10 maja 2007, 18:09

Ajgor pisze: No na bank to pokażą. Nie mają oczego pokazywać :]
No ale z Ciebie kretyn. Po co w ogóle cytujesz kogos pare tygodni po? W dodatku gówno to wnosi do tematu.
Tak wiem, moj post tez nic nie wniosł.

P.S. Potrafisz napisać wiecej niz 1 linijke?

2WP //maestro

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 10 maja 2007, 18:43

ossy pisze:2WP //maestro

Widze, ze jestes na tyle slepy, zeby nie dostrzec genialnego niejakiego Ajgora.

Bo jestem stronniczy. I ślepy... Nie jesteś osobą, której muszę się tłumaczyć ze swoich decyzji //maestro

No i oficjalnie potwierdzilo sie, ze Frings kocha Werder, czyli po ludzku zaproponowano mu za malo kasy :P Uhu, straszne. Boje sie tylko, ze znowu beda probowali zakontraktowac cos w rodzaju niemca.

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 10 maja 2007, 18:49

ossy pisze:No ale z Ciebie kretyn.

do kwadratu. nawet nie pamietam kiedy to pisałem :D

Za nami 37 spotkań Serie B. Już tylko pięć kolejek do zakończenie ligi a nas czeka w najbliższa sobote trudne spotkanie z Bologna. Mam nadzieje że atut własnego boiska pomoże chłopakom. 8) Przed sezonem dawałem im miejsce w pierwszej czwórce ale dosyć nieoczekiwanie Rimini wskoczyło bardzo wysoko. Gdyby nie te ujemne punkty wystarczył by nam remis żeby awansować z pierwsego miejsca :D no ale cóż chłopaki trochę się zmobilizują i będzie dobrze :)

Co do Fringsa to nie byłem za jego transferem. Jednak mimo wszystko myślałem że przyjdzie do Juve a tu proszę wykazał się dużą lojalnością. Aż dziwne :D

Lakier pisze:Moze warto wyciagnac kogos z Porto...

Jak najbardziej :D i sądzę zę więcej niż jednego zawodnika :D Ale zobaczymy Alessio ma dużo do wydania więc muszą sprowadzić kogoś wartościowego. Tylko żeby DD nie przesadzał z tymi francuzami bo zrobi nam "francuski Inter" :D Jest kilku Włochów których można by ściągnąć... pieniądze na nich na pewno mamy a i z kwestią sportową sądzę że problemu nie będzie.

jak wszystko pojdzie dobrze to 19 maja świetujemy mistrzostwo :D

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 10 maja 2007, 19:22

mejgus pisze:nawet nie pamietam kiedy to pisałem
No bo tylu Was tu że nawet nie ma kto pisać przez tyle czasu. Nie no sory 5 wypowiedzi było. No ale cóż ot cały Juventus można się poczuć jak w Turynie.
Lakier pisze:genialnego niejakiego Ajgora.
Chociaz ten się nie pomylił.
mejgus pisze:a tu proszę wykazał się dużą lojalnością
Poprostu jeden z dwójki Werder - Juventus nie zagra w pucharach więc decyzja zdaje się dosyć logiczna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”