Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 126

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 02 sty 2008, 19:02

Po co piszesz to co już ktoś wcześniej napisał? Syf tylko robisz w temacie, ale licznik postów jest ważniejszy.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 02 sty 2008, 19:41

Po tym jak zobaczyłem " Wojny na stadionach - Anglia " mam mieszane uczucia co do wyżej zamieszczonego cytatu. Myślę, że to kibice w części ponoszą winę za te rygory. Dlaczego ? A no dlatego, że przecież istnieje coś takiego jak rzecznik kibica, który jest łącznikiem pomiędzy klubem a kibicami.Dlaczego więc ta sprawa nie została wcześniej nagłośniona ?

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 03 sty 2008, 17:50

Portugalski klub FC Porto wyłożył na listę transferową swego obrońcę Jose Bosingwę, który łączony jest z Manchesterem United i Aston Villą. Władze obecnego mistrza kraju nie bawią się w negocjacje - Jose wart jest aż 30 milionów euro!

Bosingwa znalazł sobie poparcie u takich trenerów, jak Sir Alex Ferguson i Martin O'Neill, którzy prawdopodobnie intensywnie o niego będą się ubiegać w obecnym okienku transferowym.

25-latek zaimponował w tegorocznych rozgrywkach Ligi Mistrzów, podczas której z drużyną FC Porto wyszedł z grupy jako lider! Na drugim miejscu był Liverpool, który był zdecydowanym faworytem.

Władze portugalskiej ekipy nie chcą,a by Bosingwa opuścił "Stadion Smoka", dlatego też kwota jaką proponują za ewentualny transfer przerasta wszelkie granice możliwości.

"Ostrzegamy, że nie mamy zamiaru się zbytnio przemęczać targowaniem, więc naszym zdaniem klamka już zapadła. Wyłącznie kwota w granicach 30 milionów euro nas zadowala" - stwierdził rzecznik klubu.
Źródło: sportinglife.com
Moim zdaniem byłaby to duuużą przesada przpłacać za takiego (narazie)średniego zawodnika.Ale znając sir alexa jak się uprze,to może go kupić.Moim zdaniem lepiej dołożyć trochę kasy i mieć w składzie Benzemę,chociaż prawy obrońca też by się przydał,tak samo jak i lewy obrońca.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 03 sty 2008, 18:08

30 milionow to tyle samo ile Real zaplacil za Pepe. Porto widze ze liczy sobie duzo za swoich zawodnikow. Jesli sprzedadza Bosingwe i Quaresme to bede mieli kuuupe kasy. Bosingwa przydalby sie na pewno w Manu. Bodajze Neville jest kontuzjowany a po za tym wiekiem to on tez nie grzeszy. Jose jest w miare mlody i jego glownym atutem jest chyba szybkosc bo ma swietna. Dobry obronca ale na pewno nie wart 30 mln.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 sty 2008, 18:11

A ja jestem sceptykiem. Portugalczycy nie grzeszą efektywnością w formacji defensywnej. Wolałbym dołożyć kilka baniek i ściągnąć Lahma, tak jak to mówiono niegdyś.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 03 sty 2008, 18:23

Loczek pisze:A ja jestem sceptykiem. Portugalczycy nie grzeszą efektywnością w formacji defensywnej. Wolałbym dołożyć kilka baniek i ściągnąć Lahma, tak jak to mówiono niegdyś.
Tylko że Lahm raczej nie opuści Bayernu,ale wierze że nie ma rzeczy niemożnliwych,bo Niemiec byłby świetnym kandydatem,bo może grać i na lewej i prawej flance.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 sty 2008, 19:08

Haergraves też miał nie opuszczać Bayernu, a jednak opuścił. Dla Manchesteru nie ma chyba rzeczy niemożliwych. Z Tevezem też była nowela lepsza od Mody na Sukces, a zakończyła się pomyślnie. Rooney też miał już nie przechodzić do United a w ostatniej chwili zasilił nasze szeregi. Lahm - opcja numer jeden IMO

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 03 sty 2008, 20:08

Loczek pisze:Haergraves też miał nie opuszczać Bayernu, a jednak opuścił. Dla Manchesteru nie ma chyba rzeczy niemożliwych. Z Tevezem też była nowela lepsza od Mody na Sukces, a zakończyła się pomyślnie. Rooney też miał już nie przechodzić do United a w ostatniej chwili zasilił nasze szeregi. Lahm - opcja numer jeden IMO
Ale wiesz jak się z szefami Bayernu prowadzi rozmowy,możemy bawarczykom dorzucić jakiegoś piłkarza jeszcze plus gotówka.Zgadzam się z Loczkiem,że to powinien być cel numer jeden Fergusona latem,czy nawet tej zimy
Co o tym sądzicie :?:
Ostatnio zmieniony 03 sty 2008, 20:30 przez Kubańczyk, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 03 sty 2008, 20:15

Kubańczyk pisze:Zgadzam się z loczkiem

Big El please my dear :roll:

Tymczasem zamiast obrońcy coraz głośniej o Berbatovie. 3 napastników rodem z piekła + Bułgar ? Jak dla mnie barok.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sty 2008, 20:15

Tyle, że trzej wymienieni przez Ciebie piłkarze Loczek, bardzo chcieli przejść do United. Jak jest z Lahmem nie wiem. Choć od razu dodam, że takowa informacja by mnie bardzo ucieszyła, bo wysoko cenię jego umiejętności, a także uniwersalizm.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 03 sty 2008, 22:09

-Liverpool(za całokształt)
to ciekawe bo w spotkaniu na Anfield kibice United nie raz nie dwa przekrzykiwali cały tłum, nawet podczas śpiewania hymnu prze LFC "You'll never drink alone" ;)

Co do obrońcy to również jestem za Lahmem i Berba bym nie pogardził ;)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sty 2008, 22:10

Kamil232 pisze:kibice United nie raz nie dwa przekrzykiwali cały tłum, nawet podczas śpiewania hymnu prze LFC "You'll never drink alone"
rzeczywisćie ... to tylko świadczy o tych kibicach United

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 03 sty 2008, 22:37

Kamil232 pisze:
-Liverpool(za całokształt)
to ciekawe bo w spotkaniu na Anfield kibice United nie raz nie dwa przekrzykiwali cały tłum, nawet podczas śpiewania hymnu prze LFC "You'll never drink alone" ;)
Bo właśnie kibice United potrafią się tylko motywować na mecze z tymi ważneijszymi rywalami.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 sty 2008, 22:49

Wolałbym dołożyć kilka baniek i ściągnąć Lahma, tak jak to mówiono niegdyś.

Akurat Lahm byłby tańszy. Mówi się o 18 milionach euro (przynajmniej na stronie głównej było tak napisane). Młody, dobry i przede wszystkim uniwersalny. A ta cena za Bosingwe to chyba z FM'a. :roll: Zdecydowanie Lahm jest lepszym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 03 sty 2008, 23:11

fieldy pisze:rzeczywisćie ... to tylko świadczy o tych kibicach United
ja tam wtedy bylem z nich dumny :D

Lahm, Bosingwa, Hutton ...Dla mnie obojetne, wazne zeby wzmocnic w koncu ta prawa strone bo kuleje :]

A ta cena za Berbatova to smiechu warte. Podobno" malo jest pilkarzy takiej klasy" i "wszystko ma swoja cene" a jednak znalazloby sie kilka rozsadniejszych rozwiazan :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”