Atletico Madryt (zbiorczy) - Strona 126

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Najlepszy napastnik Atletico w ostatnim dziesiecioleciu to:

Sergio Aguero
15
29%
Fernando Torres
4
8%
Radamel Falcao
17
33%
Diego Forlan
6
12%
Diego Costa
2
4%
Antoine Griezmann
7
14%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6633

Re: Atletico Madryt (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 cze 2011, 23:18

Dr.Football1 pisze:jako jedyny ogarnial srodek pola,ogolnie bylo bardzo dobrze.
Tym gorzej dla nas :lol:

A tak na serio, jeśli było tak jak powiadasz, to zaskoczył mnie Tiago. Nie spodziewałem się, że może on wrócić chociażby do przyzwoitego poziomu.

I jakich to zarobków żądał Mendes, że go nie wykupicie? Czy po prostu trener się zmienił i nie widzi go w swoich planach?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2011, 23:22

I jakich to zarobków żądał Mendes, że go nie wykupicie? Czy po prostu trener się zmienił i nie widzi go w swoich planach?
Podobno zadal bardzo duzych pieniedzy i z tego powodu Atleti o niego nie powalczylo. Troche szkoda,choc ja strasznie licze na Koke i Eliasa, dzieki ktorym szybko zapomni sie o Portugalczyku.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 09 cze 2011, 23:24

Manzano w Sevilli grał rombem, ciekawe jak to będzie wyglądało w Atletico.
Swoją drogą Tiago do rombu nie pasuje w pomocy więc możliwe że mógł zostać jedynie przy niższych zarobkach jako uzupełnienie 4231 jakim od czasu do czasu pewnie grać będziecie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 cze 2011, 23:29

Swoją drogą Tiago do rombu nie pasuje w pomocy więc możliwe że mógł zostać jedynie przy niższych zarobkach jako uzupełnienie 4231 jakim od czasu do czasu pewnie grać będziecie.
Nie wyobrazam sobie innego systemu niz 4-2-3-1 lub 4-4-2. Sa do nich odpowiedni ludzie. Mam nadzieje,ze Manzano nie bedzie za bardzo eksperymentowal,bo wyjdzie jeszcze wieksza kleska od tej ktorej sie spodziewam :?

A z Tiago to podobno juz przesadzone.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 10 cze 2011, 0:37

Jutro (a wlasciwie juz dzisiaj :wink: ) oficjalna prezentacja Manzano.Ciekawa jestem,czy uchyli rabka tajemnicy,jesli chodzi o pomysl na gre i w ogole na zespol.
Oczywiscie trudno sie zastanawiac nad skladem,skoro jeszcze nie wiadomo,co z transferami,ale juz ciekawosc mnie zzera.
Tak sie zastanawiam,liczac transfery Mirandy i Silvio,mamy zdaje sie co najmniej osmiu obroncow(liczac tych,ktorzy grali w tym sezonie plus tych dwoch kupionych,bo Valera zdaje sie ma odejsc)...duzo.Kogo z tego warto wybrac i jak to bedzie wygladalo w ustawieniu :?:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2011, 0:49

Na ta chwile w defensywie sa:

Alvaro
Pulido
Godin
Filipe
Antek
Perea
Ufo
Valera
Miranda
Silvio

Lewa strona nie do ruszenia. Na prawej sa Silvio,Ufo i Valera. Ten ostatni moze odejsc,choc jezeli zostanie to tragedii nie bedzie. W srodku robi sie tloczno. Pierwszym do odstrzalu bedzie pewnie Perea,ktory jest bardzo chimeryczny i swietne wystepy przeplata z beznadziejnymi. Mam nadzieje,ze w koncu przebudzi sie Godin i zacznie grac tak jak na MS czy okresie w Villarreal. To samo tyczy sie Domingueza. Gdyby wrocil do formy z sezonu 09/10 to byloby zajebiscie,a przeciez jest jeszcze ta wielka niewiadoma w postaci Mirandy. W sumie gorzej z defensywa niz w tym roku byc chyba nie moze...

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 10 cze 2011, 1:04

No wlasnie,Godin.Moze sezon mial taki sobie,ale w dalszym ciagu uwazam,ze jest dobry.No chyba,ze go nam podkupia (podobno interesuje sie nim Chelsea).
Z jednej strony to dobrze,ze jest ich tylu,lepiej wiecej,niz mniej,a z drugiej strony potrzebujemy tez wiekszej liczby zawodnikow na inne pozycje...No chyba,ze wlasnie o to chodzi,przeciez tyle bylo gadki w tym sezonie,ze Atletico nie ma lawki,wiec ja sobie kompletujemy :P Ciekawe,jak to bedzie...co z pomoca,czy kupujemy jeszcze kogos- tracimy Tiago,a tak a propos,daloby sie jakos ulozyc pomoc z tego,co jest :?: Zakladajac,ze nikogo nie kupimy (bo z Piattim to chyba ciagle nic oficjalnego).Za atak sie nawet nie zabieram :mrgreen:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 cze 2011, 14:40

a tak a propos,daloby sie jakos ulozyc pomoc z tego,co jest
Da rade :wink: Spojrzmy:

Srodek pomocy:

Koke
Elias
Assu
Raul Garcia
Mario
Gabi

Assu i Raul sa na wylocie. Moim zdaniem pewniakami powinni byc Elias i Koke. Mam nadzieje,ze Manzano nie bedzie forowal swojego ulubienca Mario,bo wedlug mnie on jest obecnie czwartym w kolejce MC do gry.

Prawe skrzydlo:

Juanfran
Keko
Salvio

Salvio to pewniak. Janfran bedzie jokerem. Ciekawe czy Keko dostanie kilka szans na gre,czy jednak zostanie ponownie wypozyczony.

Lewe skrzydlo:

Reyes
Merida

Tu widzialbym jeszcze Piattiego,choc tragedii nie ma. Ciekawe jaki bedzie stosunek Manzano do Meridy,ktory moim zdaniem powinien dostac wiecej szans niz w poprzednim sezonie.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 11 cze 2011, 2:13

No,w sumie calkiem niezle to wyglada :wink: No i Salvio :jupi: A z tym Gabim to już cos pewnego,czy niewiadoma tak jak z Piattim?
Jeszcze tylko niech sie wyjasni co z atakiem,no i z bramka.
Co do Manzano i jego prezentacji to nie wiem,jak on mowi,ze nasze obecne miejsce w lidze to" piekny moment"...chociaz,jak spojrzec na to,jak gralismy,to rzeczywiscie moglo skonczyc sie gorzej.Ciekawe,ze jak zapytali o de Gee,to Manzano powiedzial,ze obecnie nie widza potrzeby sprowadzania na sile nowego bramkarza.
To samo z Aguero,ze poki co jest pilkarzem Rojiblancos.Czyzby wiec liczyl na to,ze obaj zostana?A propos Aguero,na Atletico Poland fajny tekst o nim: "...Messi uporczywie pytal go,gdzie zamierza grac w nastepnym sezonie,ale Kun nie zdradzil swoich planow" :lol:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 cze 2011, 22:06

http://www.facebook.com/pages/David-de- ... l&filter=2

To prawdziwe konto De Gei?
Jeśli tak to właśnie napisał, że przechodzi do MU.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 cze 2011, 22:12

Kuwa mam nadzieje,ze to nie jest jego konto. 'Bye Bye Madrid and THANKS ! Good morning Man U !' - troche dziwnie to brzmi :lol:

Moje zrodla na razie milcza.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 cze 2011, 22:29

Doktorek ma znajomości u najbardziej znanych agentów piłkarskich w Europie.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 cze 2011, 22:54

RealFan pisze:Doktorek ma znajomości u najbardziej znanych agentów piłkarskich w Europie.
Doktor... I wszystko jasne :lol:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 cze 2011, 16:58

Manzano poinformował José Luisa Péreza Caminero o chęci sprowadzenia nowego rozgrywającego. Trener w ostatnich dniach przeprowadził liczne rozmowy z dyrektorem sportowym na temat transferu kreatywnego środkowego pomocnika, który mógłby grać w rombie 4-4-2, diamencie 4-2-3-1 czy za plecami osamotnionego napastnika w formacji 4-4-1-1.

Idea Manzano opiera się na graczu o podobnej charakterystyce do Ariela Ibagazy, z którym pracował w sezonie 2003/04. Caño, który odszedł z Atleti na zasadzie wolnego transferu, zagrał 30 meczów ligowych, 26 w wyjściowym składzie. Jego gra była nieregularna, lecz i tak stał się najlepszym partnerem Fernando Torresa, który osiągnął wtedy swój najlepszy bramkowy wynik w Madrycie. Z Ibagazą Manzano pracował później w Majorce.
O ile bylem/jestem przeciwnikiem Manzano to ta deklaracja strasznie mi sie podoba. Oznacza to chyba,ze Atleti bedzie gralo 4-2-3-1. Szkoda,ze dzialacze pol roku temu przespali moment kiedy S04 sprzedawalo Rakitica praktycznie za bezcen. Obecnie faworytami wydaja sie byc Lamela z River oraz Arda z Galaty. Argentynczyka prawie w ogole nie znam,ale chodza sluchy,ze wielki z niego talent. Turek to klasa sama dla siebie,bardzo uszczesliwiloby mnie jego przejscie na Calderon.

''Real zarezerwował 10 dla Aguero'' - slowa Ozila wedlug goal.com :roll:

Awatar użytkownika
Realista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Realista » 12 cze 2011, 17:04

Dr.Football1 pisze:
Manzano poinformował José Luisa Péreza Caminero o chęci sprowadzenia nowego rozgrywającego. Trener w ostatnich dniach przeprowadził liczne rozmowy z dyrektorem sportowym na temat transferu kreatywnego środkowego pomocnika, który mógłby grać w rombie 4-4-2, diamencie 4-2-3-1 czy za plecami osamotnionego napastnika w formacji 4-4-1-1.

Idea Manzano opiera się na graczu o podobnej charakterystyce do Ariela Ibagazy, z którym pracował w sezonie 2003/04. Caño, który odszedł z Atleti na zasadzie wolnego transferu, zagrał 30 meczów ligowych, 26 w wyjściowym składzie. Jego gra była nieregularna, lecz i tak stał się najlepszym partnerem Fernando Torresa, który osiągnął wtedy swój najlepszy bramkowy wynik w Madrycie. Z Ibagazą Manzano pracował później w Majorce.
O ile bylem/jestem przeciwnikiem Manzano to ta deklaracja strasznie mi sie podoba. Oznacza to chyba,ze Atleti bedzie gralo 4-2-3-1. Szkoda,ze dzialacze pol roku temu przespali moment kiedy S04 sprzedawalo Rakitica praktycznie za bezcen. Obecnie faworytami wydaja sie byc Lamela z River oraz Arda z Galaty. Argentynczyka prawie w ogole nie znam,ale chodza sluchy,ze wielki z niego talent. Turek to klasa sama dla siebie,bardzo uszczesliwiloby mnie jego przejscie na Calderon.

''Real zarezerwował 10 dla Aguero'' - slowa Ozila wedlug goal.com :roll:
Arda Turan tym kreatywnym środkowym pomocnikiem nie jest, nie wiem, czy pisałeś akurat o nim w kontekście wyżej zacytowanego tekstu, ale Turek to ofensywny albo boczny pomocnik. Po prostu nie piłkarz o zbliżonej charakterystyce wspomnianego Ibagazy...

Lamela to trochę zawodnik wydaje mi się podobny do Ozila i raczej długoterminowo lepsza, a już na pewno droższa opcja niż Turan.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”