FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1255

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 lis 2010, 16:49

Mentor pisze:
Tymczasem odświeżam Kącik Frustrata:

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=34318
"Guardiola razem z Cruyffem powinni udać się do szpitala psychiatrycznego, zamknąć się w nim i zagrać w karty"
Ale ten Raiola ma zryty beret [']

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=34323
FC Barcelona ze skutkiem natychmiastowym, blokuje również wszelkie oczekujące wypłaty dla pana Raioli w związku z jego umową z klubem
Wreszcie jakies dobre decyzje. Za jaja trzeba z chamem. Mam nadzieje ze Max zmieni swojego menadzera.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 17 lis 2010, 17:06

Prędzej odejdzie. A Milan akurat szuka bocznych obrońców. ;)

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1496
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 17 lis 2010, 19:30

wreszcie doświadczacie tego co Inter gdy byl tam Raiola , on na swoim fachu zna sie w 100 % i tego mu odmowic nie mozna , ale tego ze jest ignorantem i arogantem już tak , całe szczescie ze w Interze go juz nie ma .... choć przypomina mi sie jeszcze Kerlon , ale w 100 % nie jestem pewny

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lis 2010, 20:35

Mentor pisze:Tak czy inaczej nie rozumiem po czym wnosisz, że nie może być alternatywą dla Pedro czy Villi skoro Iniesta może
To, że Andres może grać, to jednocześnie ma oznaczać, że Ibrahim także :?: Wiem, że wielu mówi, że to chłopak podobny do Iniesty, już zaczęto mówić, że zawodnik idealnie pasujący do sytemu Barcy, że da sobie radę na skrzydłach. OK- tylko ja go z tego nie pamiętam. Fakt wiele spotkań nie oglądałem w jego wykonaniu, ale jeśli już to operował na środku.

Barcelona pozbyła się Seluka, z tym pajacem będzie ciężko, bo obowiązuje Maxwella, Zlatana i jego kontrakt z Barceloną. Na szczęście w czerwcu zostanie tylko Maxwell a ten gościu mam nadzieję zniknie ze środowiska Blaugrany.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lis 2010, 22:41

Nie rozumiem Twojego podejścia Jarzinho, ale to nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz. Regularnie robimy z Iniesty "skrzydłowego" a Affelay nie będzie mógł tam grywać pomimo, że właśnie jako skrzydłowy grywa w reprezentacji Holandii?

Zresztą sprawa się klaruje jak dla mnie. Zubi określa Ibrahima mianem skrzydłowego a Tito Vilanova dodaje, że jego transfer nie będzie miał wpływu na cantenaros bo zmiennikami Xaviego pozostają Thiago i/lub Jonathan.

Oczywiście trzeba będzie zaczekać do pierwszych spotkań, ale mam nadzieję, że będzie grał właśnie tam gdzie niekiedy trochę z musu grywa Iniesta zamiast biegać w środku z Xavim.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 lis 2010, 22:47

Mentor pisze:Nie rozumiem Twojego podejścia Jarzinho, ale to nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz. Regularnie robimy z Iniesty "skrzydłowego" a Affelay nie będzie mógł tam grywać pomimo, że właśnie jako skrzydłowy grywa w reprezentacji Holandii?
Dzisiaj specjalnie się przyglądałem jego grze. Może i on tam jest wystawiany przez Berta, ale pożytku przynajmniej dzisiaj z niego nie było tam większego. Jeśli już coś robił to strzelał, nie odgrywał, nie dośrodkowywał, a raczej schodził bliżej Wesleya. Ja oczywiście mam nadzieję, że te opinie jakie o nim krążą okażą się prawdziwe i będzie potrafił dać drużynie sporo grając na skrzydle. Tylko ja go tam często nie widziałem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 lis 2010, 23:21

Emdżej mógłbyś zabrać głos w dyskusji? Napisz nam trochę o tym Affelay'u :P

Tymczasem mam coś dobrego :lol:
Od paru dni w internecie krążył fragment filmu, w którym nastoletni Dani Alves wystąpił jako statysta w roli żołnierza walczącego w tzw Wojnie w Canudos.
Z braku pewności czy to faktycznie Dani, nie wrzucaliśmy go tutaj, ale po tym jak zarówno dziennik Sport, jak i katalońska TV3 potwierdziły, prezentujemy:
za fcblog.pl

Oto rzeczony fragment filmu --->

['] :lol2: :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 lis 2010, 11:08

Jarzinho pisze: Dzisiaj specjalnie się przyglądałem jego grze. Może i on tam jest wystawiany przez Berta, ale pożytku przynajmniej dzisiaj z niego nie było tam większego. Jeśli już coś robił to strzelał, nie odgrywał, nie dośrodkowywał, a raczej schodził bliżej Wesleya. Ja oczywiście mam nadzieję, że te opinie jakie o nim krążą okażą się prawdziwe i będzie potrafił dać drużynie sporo grając na skrzydle. Tylko ja go tam często nie widziałem.
Nie martw sie o jego gre zawczasu. rzecza naturalna jest ze zostanie przekwalifikowany i napewno w srodku nie bedzie gral. Mysle ze bedzie sie dublowal z Iniesta. Podobno ma strzal w przeciwienstwie do Iniesty wiec moze byc dobry uzupelnieniem. Poczekajmy do lutego a wtedy cos sensownego bedzie mozna pisac o tym zawodniku.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lis 2010, 15:09

http://www.blaugrana.pl/news/6097/bar%C ... l_rey.html
Barça zagra z Bilbao w 1/8 Copa del Rey

FC Barcelona w 1/8 finału Pucharu Króla zmierzy się z Athletic Bilbao. Pierwsze spotkanie zostanie rozegrane 22 grudnia, a mecze rewanżowe 5 stycznia.

Ciekawostką jest fakt, że dzisiejsze losowanie przebiegało bez tzw. "rozstawień", czyli krótko mówiąc - każdy mógł trafić na każdego.

Z odwiecznym, madryckim rywalem nasi ulubieńcy mogą ewentualnie zmierzyć się dopiero w finale rozgrywek. Poniżej lista meczów 1/8, 1/4 i 1/2 Pucharu Hiszpanii.

Pary

1/8 finału Copa del Rey:

1. Valencia - Villarreal
2. Barcelona - Athletic
3. Córdoba - Deportivo la Coruña
4. Betis - Getafe
5. Almería - Mallorca
6. Sevilla - Málaga
7. Real - Levante
8. Atlético - Espanyol

Ćwierćfinały Copa del Rey:

A. Zwycięzca 5 - zwycięzca 3
B. Zwycięzca 2 - zwycięzca 4
C. Zwycięzca 7 - zwycięzca 8
D. Zwycięzca 1 - zwycięzca 6

Półfinały Copa del Rey:

A. Zwycięzca D - zwycięzca C
B. Zwycięzca B - zwycięzca A
Fajnie. Baskowie są bez dwóch zdań niewygodnym rywalem i jeżeli poważnie potraktują te rozgrywki to będą poważnym sprawdzianem dla naszych rezerw. Inna sprawa, że dalsze etapy wyglądają nieźle i gdyby się udało awansować to może młodzi mieliby okazję pograć trochę więcej.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 18 lis 2010, 15:49

Mentor pisze:Fajnie. Baskowie są bez dwóch zdań niewygodnym rywalem i jeżeli poważnie potraktują te rozgrywki to będą poważnym sprawdzianem dla naszych rezerw. Inna sprawa, że dalsze etapy wyglądają nieźle i gdyby się udało awansować to może młodzi mieliby okazję pograć trochę więcej.
No dalej to bajka praktycznie i Real w finale :P Byłoby pięknie. Baskowie szczególnie u siebie będą groźni. Myślę, że nie można wyjść zbyt głębokimi rezerwami jeśli poważnie traktujemy te rozgrywki, żeby nie skończyło się źle.

A tak dla śmiechu takie coś : http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-h ... omosc.html

:lol:
Ostatnio zmieniony 18 lis 2010, 17:01 przez krzychu212, łącznie zmieniany 1 raz.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 18 lis 2010, 16:26

W styczniu/lutym nie ma jakiś arcytrudnych meczów w lidze:
02 Jan FC Barcelona - Levante UD
05 Jan Athletic Club - FC Barcelona (puchar)
09 Jan Deportivo - FC Barcelona
16 Jan FC Barcelona - Málaga CF
23 Jan FC Barcelona - Racing
30 Jan Hercules - FC Barcelona
06 Feb FC Barcelona - At.Madrid
Ale jak wpleciemy w ten kalendarz mecze pucharowe:
02 Jan FC Barcelona - Levante UD
05 Jan 1/8 CDR rewanż
09 Jan Deportivo - FC Barcelona
12 Jan 1/4 CDR
16 Jan FC Barcelona - Málaga CF
19 Jan 1/4 CDR rewanż
23 Jan FC Barcelona - Racing
26 Jan 1/2 CDR
30 Jan Hercules - FC Barcelona
02 Feb 1/2 CDR rewanż
06 Feb FC Barcelona - At.Madrid
To zapowiada się niezły maraton, a my nie mamy zbyt szerokiego składu, żeby grać na maxa co 3 dni. Uważam, że z Athletic powinni zagrać zmiennicy tj Bojany, Keity i Nolita i jeśli się uda to niech grają dalej, ale przy jak najmniejszym udziale graczy pierwszego składu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 lis 2010, 19:16

Nie no nawet mi przez myśl nie przeszło, aby wystawiać silniejszy skład niż w ubiegłej rundzie. To najmniej ważne rozgrywki i wydaje mi się oczywiste, że grać będą rezerwowi + młodzież. Jeżeli sobie poradzą do super a jak nie to nic się nie stanie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2322
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 lis 2010, 19:35

Podobno wysylanie Juvenil A do Dallas w lipcu na turniej :P Bedziecie grac z naszym U-18.. Cesc juz wtedy pewnie bedzie Blaugrana wiec bedziemy sie napinac o mlodziezowki? :lol:

Tak w ogole to Juvenil A to jaki przedzial wiekowy? U-18 czy jakos inaczej to w Hiszpanii jest zrobione?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 lis 2010, 20:08

No zazwyczaj są to piłkarze w wieku około 18 lat, ale są też młodsi.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 lis 2010, 13:39

http://www.blaugrana.pl/news/6102/z_alm ... frena.html

Kiepsko. Liczyłem na to, że Abidal zagra z Puyolem na środku podobnie jak to było przy okazji konfrontacji z Villarreal a tu psikus i sytuacja staje się mocno niewygodna. Fontas_mode_on ? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”