Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1258

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 gru 2010, 23:52

RealFan pisze:Bienias przeczytał to w fusach po herbacie.

Wiadomo, że czerwona kartka ułatwiła zadanie Realowi, ale nie można też założyć, co by było, gdyby sędzia nie wyrzucił Albeldy. Choćby dlatego, że Real był w tym meczu lepszy, po drodze zmarnował kilka świetnych okazji, a do końca meczu było jeszcze prawie pół godziny.
Może i Real wygrałby 4-0 z 11 zawodnikami Valencii, jednak takie równania są po prostu śmieszne. Fakt jest jeden przez 65 minut Real nie strzelił 11 przeciwnikom bramki. Kiedy Nietoperze grały w 10 w 8 minut strzelił.
Ogólnie jest to tak ciekawe zagadnienie, że kibice Realu mogliby z tego zrobić jakąś relację-live.

Co do tych transferów to Dżeko ma klauzule, Llorente ma klauzule i wątpię, żeby ktoś negocjował ich transfery ze strony obecnych ich pracodawców. Choć Bośniakowi ewidentnie nie po drodze z trenerem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2010, 23:52

a co myślicie o Ade ?
Z Man City ma odejść, bo nie gra, a Mancini chyba w niego nie wierzy. Napastnikiem jest świetnym (nie chce go porównywać z Bośniakiem, bo za mało razy go widziałem na oczy). Cena pewnie za wysoka nie będzie. Kupili go za 25 mln od Arsenalu.

Choć z tego co czytałem, to Ade ponoć ma być wypożyczony do Juve w styczniu. Ile w tym prawdy - nie wiem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 gru 2010, 23:57

Własnie miałem pisac o Ade,świetny napastnik marnowany przez tego jelenia Manciniego. Czuje ze w obecnej sytuacji rowerem by przyjechał do Madrytu by tylko podpisać umowe

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 05 gru 2010, 23:59

fieldy pisze:a co myślicie o Ade ?
Hiszpańskie media w poprzednim tygodniu wymieniły trzech kandydatów: Dżeko, Ade i Hugo Almeidę. Potem odświeżono temat Llorente.

Wiesz co MGiggs? Tak czytam Twojego posta drugi raz i zauważyłem jedno - dla Ciebie zawodnik do Realu musi być zajebisty i drogi. Bo jak tanie, to [ch**]? Spójrz na Camp Nou, potem znów na Real i może coś Ci zaświta w główce... Jakoś Real budujecie na wielkiej kasie od kilku lat i efektu nie ma. Coś w tym jest.

MGiggs pisze:Dzeko widze napastnika wręcz idealnego bez słabych stron,mało kiedys się zdarza tak dobry technicznie gracz z taką siłą w powietrzu.
Jak on taki kompletny, to czemu dalej kisi ogóra w Wolfsburgu?
Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 0:05 przez bartbuks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 gru 2010, 0:05

Juve go w zimie nie sciagnie, bo ma wykorzystany limit transferów graczy spoza UE.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2269
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 06 gru 2010, 0:09

bartbuks pisze:Jak on taki kompletny, to czemu dalej kisi ogóra w Wolfsburgu?
Bo jest drogi, a druga sprawa, że po mistrzostwie podpisal nowy kontrakt.Choć po wczorajszym meczu będzie mu łatwiej odejść bo rzucił fochem na trenera i menadzera, mają jakiś konflikt.

Co do zakupów Realu to z nimi jest tak jak z nowymi telefonami - wyskoczy jakiś nowy piłkarz, ma dobrą rundę/ sezon to kupujemy - Di Maria, Ozil, Khedira.Nie ma jakiś przemyślanych ruchów transferowych i polityki długofalowej bo Florentino chce tu i teraz, a widzimy jak wychodzi.

Nie wiem czy Mou będzie budować tak jak m.in Pep czy dalej wszystko na wariata będzie robić.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 gru 2010, 0:10

Powiedz lepiej że dałes tyłka z ta listą bo chyba nie przeczytałeś dobrze pytania Damiana. Moje słową są skierowane do tego co napisałeś w kontekscie pytania .
Nie pisze że Real ma kupić Rooneya za 80 mln czy Eto za 120.Miała zostać utworzona lista piłkarzy do 25 mln lepszych do Bosniaka w wymieniłeś Lukaku czy super Mario.Podałeś 1 alternatywe Liorente, a miała powstac cała lista.

Zanim napiszesz o mnie nieprawdziwe zdanie,trzeba by sie było uderzyć w pierś i przyznać ze lista nie powstała.

Z całym szacunkiem dla polityki transferowej Barcelony ale oni też mase kasy udaja na transfery,mają szczęscie że tak znakomicie wychowaują juniorów.Alves,Villa nie było za grosze kupieni, tak samo Ukrainiec czy Zlatan. Nikt tu nie pisze o transferach rodem z CM i kwotach 100 mln za Drogbe.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2010, 0:18

Jarzinho pisze:Ogólnie jest to tak ciekawe zagadnienie, że kibice Realu mogliby z tego zrobić jakąś relację-live.
:warrior:

Ktoś tam po drodze wspomniał o Milito. Nie mógłby zagrać w CL, a to raczej zamyka ten temat na dobre.

O Lukaku już kiedyś pisałem. Nie lubię takich wynalazków, które szaleją nie wiadomo gdzie, kosztują bardzo dużo, a gwarancji nie dają żadnych. W rezerwach Realu jest kilku napastników w wieku podobnym do Lukaku i ja nie dałbym sobie uciąć ręki za tezę, że Belg grałby lepiej od nich. O tym całym Lukaku wiem tyle, że ma kumatego ojca, który jeszcze go nie wyrzucił do pierwszego lepszego klubu dającego dużo kasy. Jednak ja jego transferu do Realu na dzień dzisiejszy nie chcę, bo kto to w ogóle jest?

Dzeko nie znam aż tak dobrze by się zachwycać. Wolałbym Llorente, bo widziałem go dużo więcej razy. Bilbao jednak stawiało zaporowe ceny za Martineza, to i za Llorente by wołali kokosów. Większość opcji, które nie są jakimiś leszczami lub kotami w worku jest bardzo droga, Valdano nie wykluczył zakupu napastnika zimą. Może być ciekawie. Wszystko chyba zależy od tego ile ostatecznie będzie musiał pauzować Higuain.

Ten Adebayor na tę chwilę też mi odpowiada. Hiszpańskie media pisały o nim dotychczas trochę nieśmiało, ale może coś się z czasem ruszy. Dzeko za 40 mln wciąż mnie przeraża i nieważne jak bardzo będą się niektórzy nim podniecać.

I tylko nie Almeida. :naughty:
EnJoy's pisze:Co do zakupów Realu to z nimi jest tak jak z nowymi telefonami - wyskoczy jakiś nowy piłkarz, ma dobrą rundę/ sezon to kupujemy - Di Maria, Ozil, Khedira.Nie ma jakiś przemyślanych ruchów transferowych i polityki długofalowej bo Florentino chce tu i teraz, a widzimy jak wychodzi.
Nie bardzo mogę się tu zgodzić. Wszyscy ci piłkarze są bardzo młodzi. Real obok Arsenalu ma najmłodszy skład w czołówce europejskiej. Jeśli to nie świadczy o polityce długofalowej, to co? Inna sprawa, że wszystko wskazuje na to, iż każdy z wymienionych przez Ciebie transferów to pomysł Mourinho, a nie dyrekcji klubu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 gru 2010, 0:25

MGiggs pisze:Powiedz lepiej że dałes tyłka z ta listą
MGiggs pisze:Zanim napiszesz o mnie nieprawdziwe zdanie,trzeba by sie było uderzyć w pierś i przyznać ze lista nie powstała
Jak widzisz już uderzyłem się w pierś...
bartbuks pisze:Przyznam, że zapewne troszkę zapędziłem się z <25 mln
...ale jak chcesz to napiszę oświadczenie.
Z tego oto miejsca chciałem najmocniej przeprosić urażonego usera, który ukrywa się pod nickiem MGiggs. Miałem stworzyć listę piłkarzy i zrobiłem to mało profesjonalnie. Niestety nie udało mi się dziś dodzwonić do Manchesteru, Bilbao grało na wyjeździe, więc dyrektor nie miał czasu na spekulacje transferowe. Przykro mi też z tego powodu, że nastoletni Romeu L. wybił się tylko w Belgii i tak naprawdę nie ma prawa spróbować swoich sił w Madrycie.

Chciałem tylko przedstawić moją wizję, coś w stylu małej selekcji. Niektórych piłkarzy nie brałem pod uwagę, co wyjaśniłem. Przykro mi z tego powodu, że niektóre moje wypowiedzi sformułowałem zbyt chaotycznie, co pozwoliło niektórym usero źle zrozumieć ich merytoryczny wydźwięk. Na samym końcu dokonałem redukcji i zminimalizowałem grono adekwatnych kandydatów.

Mój post nie miał na celu nikogo obrazić, ani spowodować ataku agresji. Cieszę się, że z userem o nicku Daaaamian mogłem wymienić uwagi na poziomie. Jestem z tego powodu bardzo dumny, bo w dzisiejszych czasach trudno o tak wspaniałą wirtualną konwersację. Jeszcze raz wszystkich przepraszam i obiecuję, że następnym razem zrobię wszystko co w mojej mocy, aby spełnić oczekiwania innych userów.

Z poważaniem,
bartbuks

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 gru 2010, 10:25

Babel pisze:Juve go w zimie nie sciagnie, bo ma wykorzystany limit transferów graczy spoza UE.
nie wiem jak to działa, ale jak się jednego pozbędą (gracza spoza UE) to mogą wypożyczyć innego ? :think:
Sam Ade mówił, że kluby są dogadane i że w styczniu trafi do Juve. Niby Ade czesto głupoty gada, ale nie trafiłem na wypowiedź, że do Juve nie trafi właśnie z tego powodu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2430
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2010, 10:31

Higuain ma wrócić wcześniej niż się początkowo obawiano i na dzisiaj transferu napastnika nie będzie. :)

Tak przynajmniej twierdzą pismaki.

Mourinho podobno zastanawia się nad tym, by z Auxerre dać szansę w drugiej połowie Moracie (As).

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 gru 2010, 10:42

Wydaje mi sie, ze nie ma takiej opcji i opieram sie na tym, co kibice Juve pisali. Ale to sa Włochy, dziki kraj, nic nie jest pewne. W lecie jak wprowadzano ten przepis to Inter mial juz zakontraktowanego Coutinho i bylismy w czarnej dupie. Jakos nikogo nie interesowało, ze z punktu widzenia prawa to Inter mial racje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 gru 2010, 10:48

nie wiem jak to działa, ale jak się jednego pozbędą (gracza spoza UE) to mogą wypożyczyć innego ? :think:
Nie. Tak można było zrobić gdy była możliwość zakontraktowania dwóch graczy z poza UE. Jeden mógł przyjść bez żadnych problemów, a drugi tylko wtedy gdy sprzedano(chyba nawet za granicę) gracza nie posiadającego paszportu UE.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 gru 2010, 11:03

Nie wiem, czy mówicie o JUVE w kontekście Dzeko, który jest celem faktycznym, czy Ade, który rzucił jakąś głupią plotkę, ale ani jeden ani drugi nie trafi do JUVE w zimę. Do Serie A można ściągnąć 1 zawodnika bez paszportu UE. Kiedyś było też drugie miejsce, które się otwierało po wywaleniu kogoś bez paszportu UE poza Serie A (do włoskich się nie liczyło) ale po słabych mistrzostwach to miejsce przez włoską federację zostało skasowane. JUVE ściągnął Krasicia, więc na kolejnego nie ma miejsca, kruczków prawnych, że wypożyczenia się nie liczą też nie ma (Caceres też zajmował miejsce non-UE) i planów by coś zmienić w tym przepisie raczej też nie ma, więc transfer, któregoś z nich w zimę jest niemożliwy.

Jeśli chodzi o Dzeko, to koleś nie opuści Wolfsburga do końca sezonu, bo tak zdecydował Heoness i trzyma gracza na siłę, ponoć Edin po tym jak dowiedział się o fiasko w negocjacjach między JUVE w Wolfsburgiem powiedział, że zobaczą teraz jak będzie grać. Wolfsburga nie oglądam, ale podejrzewam, że średnio mu się chce.
Inna sprawa, że po tym sezonie klauzula odkupu chyba ma wynosić już nie 40 mln, a 32, bo w kontrakcie chyba jest zapis, że co roku się ona zmniejsza.

A kto jak nie Dzeko? Jak klasyczny snajper, to Bośniak jest najlepszą opcją, a jak ktoś dynamiczny, atakujący z głębi pola to HULK! To jest zwierzak. Silny, szybki, technika kapitalna, strzał z dystansu koszmarnie groźny i gigantyczny ciąg na bramkę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 gru 2010, 11:19

Jeśli chodzi o Dzeko, to koleś nie opuści Wolfsburga do końca sezonu, bo tak zdecydował Heoness i trzyma gracza na siłę, ponoć Edin po tym jak dowiedział się o fiasko w negocjacjach między JUVE w Wolfsburgiem powiedział, że zobaczą teraz jak będzie grać. Wolfsburga nie oglądam, ale podejrzewam, że średnio mu się chce.
Dzeko od dawna nie ma dobrych relacji z władzami Wilków. Dwa lata temu podpisał kontrakt, który miał mu gwarantować w następnym sezonie transfer do Milanu. Jednak Hoeness powiedział, że wtedy z kim innym podpisywał umowę i to się nie liczy. Później nie dostał zgody na transfer do Juventusu i to pewnie przelało czarę goryczy. Szkoda, bo chłopak marnuję się w Wolfsburgu. Świetny gracz. Ma wszystko by stać się najlepszym snajperem na świecie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”