FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1259

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 gru 2010, 13:08

Póki co odwołane są chyba trzy mecze
Nie wiesz moze jakie ?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 gru 2010, 13:08

Barca chyba sama za bardzo nie chce? Jeżeli nie samolotem, to wcale? Dobrze wyszperałem? Gijon chyba jest już w połowie drogi do Barcelony i np ich wkurzyłoby przełożenie kolejki, bo musieliby się wracać.

Ale tak naprawdę o co chodzi? CHyba nie o pogodę, tylko o strajk na lotniskach, tak?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 gru 2010, 13:12

To jeszcze nic oficjalnego, ale:
Niebawem ma się pojawić oficjalny komunikat o odwołaniu spotkania. Oprócz meczu Osasuna - Barca, mają zostać odwołane ponadto Almeria - Saragossa i Getafe - Mallorca.
Nie wiem bartbuks jakie jest stanowisko klubu, ale rozmowy z federacją zaczęły się bodaj już około godziny 11:00 także pewnie 'za bardzo' to się nie chciało :lol:

Oczywiście, że nie chodzi o pogodę tylko o strajk. Wojsko wjechało na lotniska przecież.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 gru 2010, 13:16

Mentor pisze:Nie wiem bartbuks jakie jest stanowisko klubu, ale rozmowy z federacją zaczęły się bodaj już około godziny 11:00 także pewnie 'za bardzo' to się nie chciało
Z tego co wyczytałem, to Pep stwierdził, że woli czekać do ostatniej chwili i może uda się lecieć samolotem i nie mają zamiaru wybierać się autobusem.

Iberia odwołała loty do niedzieli do piątej rano. Wojsko niby przejęło lotniska, ale nie mają oni doświadczenia w pracy z samolotami cywilnymi, więc dupa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 gru 2010, 13:19

To nie tak. Według ONA FM (bardzo dobre źródło) Barca nie pojechała wczoraj, bo im zagwarantowano, ze dziś będzie możliwość polecieć, ale okazało się, że jest inaczej i Pep nie chciał się zgodzić na 5-godzinną podróż w ostatniej chwili.

Ale się dzieje. Jeszcze wyjdzie na to, że będziemy grać dzisiaj :P Według CatRadio Rosell pertraktuje z RFEF. Mecz mógłby się odbyć jutro o 17:00 a Barcelona wyruszyłaby już dziś pociągiem.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 gru 2010, 13:22

Mentor pisze:To nie tak. Według ONA FM (bardzo dobre źródło) Barca nie pojechała wczoraj, bo im zagwarantowano, ze dziś będzie możliwość polecieć, ale okazało się, że jest inaczej i Pep nie chciał się zgodzić na 5-godzinną podróż w ostatniej chwili.
No ja się nie dziwię. Wstać rano, jechać przez 5 godzin pociągiem i autobusem i wyjść na boisko? Bezsens. Sądzę, że Osasuna nie będzie robić problemu, więc RFEF nie powinno opierać się. Jak zainteresowane zespoły dogadają się, to niech grają w jutro.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 gru 2010, 13:38

Mamy już oficjalne informacje. Mecz odbędzie się jutro prawdopodobnie o 17:00, ale jednak czekam jeszcze na jakieś potwierdzenie bo straszne zamieszanie jest. Zawodnicy dzisiaj o 17:00 wyruszą pociągiem do Saragossy a stamtąd autobusem do Pampeluny.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 gru 2010, 14:01

Tak jak przewidywałem, dobra decyzja, bo specjalnie nic nie zaburzy. We wtorek spodziewałem się kilku roszad, więc część zawodników będzie na kolejną kolejkę i tak wypoczęta. Głupotą by dzisiaj była wielogodzinna podróż i Bóg wie kiedy by drużyna dotarła. Ten strajk był zapowiadany wcześniej :?:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 gru 2010, 14:18

Osasuna wyraźnie stara się walczyć o walkowera :]
14:00 Ciekawa sytuacja. Osasuna odmawia gry w niedzielę. Barcelona najpierw proponowała przełożenie meczu na 15 grudnia, ale klub z Pampeluny wolał grać jutro.
Chcieli grac jutro, ale już im się odechciało :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 gru 2010, 14:33

Mentor pisze:Osasuna wyraźnie stara się walczyć o walkowera
Dziwisz się? Przecież już wczoraj było wiadomo, że w Hiszpanii mogą być szopki z lotami, a wojsko wejdzie na lotniska. Nie wiem czy zaplanowanie odpowiednio wcześniejszego wyjazdu pociągiem to aż tak skomplikowana operacja logistyczna, że w Barcelonie nie dali rady :P
bartbuks pisze:No ja się nie dziwię. Wstać rano, jechać przez 5 godzin pociągiem i autobusem i wyjść na boisko? Bezsens.
:lol:

Faktycznie bezsens. Pięć godzin w pociągu to przecież katorga jakich mało.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 gru 2010, 14:37

Przecież wczoraj klub zaplanował wyprawę i wszystko byłoby OK gdyby nie to, że dostali jakieś tam gwarancje, że będą mogli spokojnie polecieć więc zrezygnowali z pociągu. Dziś ruszyli normalnie na lotnisko i zonk. Przecież gdyby ruszyli nawet o godzinie dajmy na to 13:00 to nie wiadomo czy by w ogóle zdążyli na mecz więc o czym Ty Duchu piszesz?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 04 gru 2010, 14:40

Duch pisze:Faktycznie bezsens. Pięć godzin w pociągu to przecież katorga jakich mało.
No wiesz ja patrzę na to z innej strony. Organizm inaczej reaguje po np 5 godzinach podróży samochodem, autobusem i pociągiem, niż np jak lecisz rano godzinkę samolotem, potem relaksik i wychodzisz na spokoju na mecz. A jak wiesz Barca dopiero ok 13 poszła na obiad, skąd mieli ruszyć do Saragossy. Załóżmy, że szybko się przedostaną i co o 19 wbitka na stadion, przebieramy się, szybka rozgrzewka i jazda?

Co prawda trochę Barca się przeliczyła, bo mogła się spodziewać takiego obrotu sprawy. Przecież strajk nie zaczął się dziś. Teraz jest problem i każdy ma trochę racji i oczywiście się też myli. Osasuna ma wszystko przygotowane na dziś. Wczoraj podobno przez cały dzień szykowano boisko na mecz, odgarniano śnieg. Kibice też pewnie mają gdzieś, że Barca czekała, lecz z drugiej strony to nie Pep zorganizował strajki.

Nie wiem na czym stanęło, ale Barca ma podobno wieczorem jechać pociągiem do Saragossy, skąd rano przetransportuje się autobusem do stolicy Nawarry.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 04 gru 2010, 14:46

Mentorze mam pytanie , co oznacza słowo ,,jakieś tam gwarancje,, w tym kontekscie? O strajku z tego co słucham w radiu czy TV, wiadomo nie od dzisaj,dlatego spokojnie szło pojechać pociągiem czy autobusem dzien wcześniej, by rozegrać mecz w terminie. Tak czy inaczej się ciesze bo zobacze mecz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 gru 2010, 14:48

Mentor pisze:Przecież wczoraj klub zaplanował wyprawę i wszystko byłoby OK gdyby nie to, że dostali jakieś tam gwarancje, że będą mogli spokojnie polecieć więc zrezygnowali z pociągu.
Od kogo dostali te gwarancję? Bo przecież wieczorem już wojskowi weszli na lotniska, więc sytuacja mogła się przez ten czas nieco zmienić. Jak dla mnie klub powinien być gotowy na każdą możliwość, łącznie z taką, gdzie jedzie na mecz bardzo wcześnie rano. Ktoś powinien w obliczu tego całego strajku cały czas trzymać rękę na pulsie. I właśnie dlatego jakieś tam ewentualne starania rywala o walkowera specjalnie mnie nie dziwią.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 gru 2010, 14:49

Oczywiście, że się przeliczyliśmy i sam uważam, że trochę naszej winy w tym jest, ale raczej niewielki ułamek. Wczorajszą gwarancję przelotu Barcelona dostała od Rady Ministrów także sorry, ale to nie było byle jakie zapewnienie jakiegoś ciecia z lotniska. Dzisiaj ciężko było sytuację odratować bo na uruchomienie planu awaryjnego było najzwyczajniej w świecie zbyt późno.

Przypominam co poniektórym, że 5 godzin pociągiem to tylko pierwszy etap podróży. Potem jeszcze trzeba dojechać autokarem z Saragossy do samej Pampeluny.

Najśmieszniejsze jest to, że sytuacja na lotniskach wraca do normy, kontrolerzy wracają do pracy :lol: :roll: Podobno po południu ma być jakaś konferencja prasowa Osasuny także można się spodziewać czegoś w stylu: wsiadajcie w samolot i gramy albo walkower!

O walkowerze jednak mowy nie będzie co już rano zapowiedział rzecznik RFEF.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”