Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 127

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 16 mar 2007, 9:32

Michał M masz racje 8). Jedynym spotkaniem, jakie Wojciechowski rozegral w CL, byl mecz w Kijowie w sezonie 99/00. W tymze sezonie zagral tez jedno spotkanie w DFB- Pokal i dwa czy trzy mecze w Bundeslidzie, przy jednej strzelonej bramce :o. Ladna skutecznosc :lol:.

Do zespolu latem nie przejdzie ni Schwarzer, ni Boruc. Australijczyk jest za stary na drugiego czy trzeciego bramkarza. Juz bym wolal, zeby na mecze jezdzil 19- letni Kraft, anizeli Schwarzer. Boruca tez bym nie chcial. Bramka w Bayernie musi byc obsadzona przez Niemca. Niewazne, czy bedzie to Rensing, Adler, Neuer, Weidenfeller czy Wiese. Oczywiscie, Rense to nasz wychowanek, wychwalany przez Meier jak i Kahna, juz nie raz uratowal nam tylek. Ale jezeli Titan przedluzy kontrakt [czego nie chce i w co nie wierze], Rensing na pewno odejdzie. Dlatego nie rozumiem wypowiedzi Rummenigge, ze chcialby z Kahnem podpisac nowa umowe. Takie zachowanie tylko denerwuje Rensinga i byc moze stanie sie tak jak z Wesselsem, ktory juz mial dosc przesiadywania na lawce i odszedl. A talent koles mial przedni i mozliwosci ogromne.

Ottmar zostaje. Majac na uwadze zwolnienia w zimie Magatha, jest to najlepsza kandydatura na trenera Bayernu. Mam jednak nadzieje, ze po jednym sezonie ponowna przygoda Generala z Monachium sie skonczy. Nie mozna ciagle szukac oparcia w szkoleniowcu, ktory kilka lat temu wylecial z hukiem. Pora znalezc mlodego, zdolnego coacha, z nowym pomyslem na gre i doskonala taktyka, nawet kosztem roku czy dwu bez zadnego trofeum.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 16 mar 2007, 9:56

Olson, faktycznie bramkarzem Bayernu powinien być Niemiec. Mimo, iz był okres, kiedy był to Belg (Jean-Marie Pfaff, bodajże w latach 82-87) :wink: , to jednak ta pozycja powinna być "narodowa" :P No i najlepiej żeby to był nasz wychowanek, bo już widzę ile by np. BVB zaśpiewał za Weidenfellera (Wiesego bym nie chciał, bo mnie irytuje niektórymi wypowiedziami) :? Tak samo zresztą dobrze byłoby, żeby jednym ze środkowych obrońców był Niemiec, no ale na Hummelsa musimy poczekać jeszcze parę lat :P

Myślę, że Hitzfeld jest idealnym rozwiązaniem własnie na te 1,5 roku i nie więcej :wink: W tej chwili po prostu chyba ciężko zarządowi znaleźć odpowiedniego trenera, wolą żeby to General poprowadził FCB w tym trudnym okresie zmian (które na pewno będą). A w ciągu następnego roku zapewne poszukają na spokojnie odpowiedniego człowieka 8) Może będzie to Lothar Matthaeus :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 17 mar 2007, 22:54

No i zajebiście. 0-1 z Frankfurtem. My gramy, mamy okazje, co prawda nie tyle ile z Bremą, ale parę było, wycinają nas w polu karnym 2 razy a sędzia nic, kórwa, jak tu się nie zdenerwować :/
Preuss umie strzelać bramki tylko przeciw Bayernowi, rok temu też trafił dla Eintrachtu, dzisiaj wyszedł mu stzrał życia. Najgorsze jest to, że w tym meczu obrona zagrała dobrze a i tak straciliśmy bramkę :/
ofensywa to nasza pieta Achillesowa, ilu sytuacji potrzebujemy żeby trafić do bramki? 10? 20? a może i nawet 30 :/ Teraz będą dwa tygodnie przerwy na mecze reprezentacyjne i będzie można potrenować trochę wykończenie akcji (z tymi co nie pojadą na kadrę). Może niektórzy odzyskają trochę wiary w siebie i zaczną grać jak wcześniej i co najważniejsze zdobywać bramki :roll:
A za dwa tygodnie kolejny 'tydzień prawdy' najpierw Schalke u siebie a potem dwa razy Milan. Jak mówią "do trzech razy sztuka" więc w kolejnym meczu ze Smerfami musimy odzyskać skuteczność :P i odzyskamy 8)

trza się wyluzować, wp // fieldy

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 19 mar 2007, 8:08

No nic, mówi się trudno :? Przez 2-3 tygodnie żyliśmy złudzeniami, że Bayern ma jeszcze szanse na mistrzostwo, jednak ostatnie 2 mecze przekonały nas, że raczej już nie w tym sezonie dla nas korona :( . Pozostaje walka o 3 miejsce, pewnie ze Stuttgartem.

Wyszły po prostu braki całego sezonu - brak rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia i nieskuteczność :roll: Co może ma swój plus - szefostwo zrozumiało chyba w końcu, że bez "spielmachera" i 1-2 porządnych napastników nie ma co wchodzić w nowy sezon. Sędzia faktycznie chyba niedowidzący, ale do tego to można się przyzwyczaić, że na korzyść Bayernu to raczej nie gwiżdżą (w LM też nie) :?

A z Milanem... - żeby się jeszcze nie okazało, że wykluczą nam Lucio i Kahna :roll: O co w ogóle tam poszło, nie chcieli sikać czy co? :lol:

EDIT:

Mark van Bommel zagra w rewanżu z Milanem! Odwołanie Bayernu odniosło skutek! Miejmy nadzieję, że jutro będzie tez pozytywna decyzja co do Kahna i Lucio :spoko:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 mar 2007, 20:44

Trzeba trochę odświerzyć temat :wink:

Prasa niemiecka pisze, że Bayern jest wśród klubów zainteresownych Marcellem Jansenem. Jeśli to jest prawda to jestem zadowolony, że interesujemy się takim graczem. Bo trzeba spojrzeć prawdzie w oczy i powiedzieć, że nie mamy godnego konkrenta dla Lahma ani dla Schweiniego na lewej stronie :/ zwłaszcza, że Sali odchodzi, Sosa sprowadzony na środek/prawą stronę boiska. Jan jako 10 grająca coś w stylu 3 napastnika. Jak niedawno nie byłem przekonany czy to dobrze, że Marcell może do nas dołączyć tak po meczu z Czechami wszelkie moje objawy zostały rozwiana. Współpraca Marcella z Schweinim układała się znakomicie i mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie podobnie w Bayernie :P Czyli trzeba trzymać kciuki za to, żeby Gladbach spadło :P (a taki dobry zespół z nich był kiedyś :/ )

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 mar 2007, 21:02

Nie wiem, co myslec o ewentualnym transferze Jansena do Monachium. Chlopak jest mlody, potrzebuje regularnych wystepow, zeby jego kariera i umiejetnosci prawidlowo sie rowijaly. Lahm w obecnym skladzie jest pewniakiem [IMO jeden z najlepszych obecnie lewych obroncow globu]. Gra Sagnola w tym sezonie jak i w koncowce poprzedniego pozostawia wiele do zyczenie. I choc jestem wielkim zwolennikiem Francuza, Willy'emu przydalaby sie powazna konkurencja. A taka role moze wlasnie pelnic Jansen. Lahm wielokrotnie podkreslal, ze nie robi mu roznicy bok linii defensywnej, na ktorym wystepuje. Zreszta, Philipp zaczynal kariere jako wlasnie prawy obronca. Kolejna zaleta Marcella jest mozliwosc gry takze na lewej stronie pomocy. Czyli moglby byc tez alternatywa dla Schweinsteigera. Jansen to pilkarz wspaniale rokujacy na przyszlosc, jeden z wiekszych talentow niemieckich mlodego pokolenia [ale nie tego najmlodszego :P], z wielka checia widzialbym go w Monachium. Zreszta jezeli i Lahm, i Sagnol, i Schweinsteiger, i Jansen wlasnie beda w dobrej formie, Hitzfeld moze znalezc miejsce na boisku dla kazdego z tych pilkarzy badz tez wprowadzic rotacje na bokach pomocy i obrony.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 mar 2007, 8:41

Akarin pisze:Prasa niemiecka pisze, że Bayern jest wśród klubów zainteresowanych Marcellem Jansenem.
Menedżer Jansena przyznał nawet, że Bayern złożył konkretne zapytanie :wink: Sam zainteresowany stwierdził, że nie będzie sobie zaprzątał tym głowy dopóki trwa sezon i walczy z Borussią o utrzymanie, ale dodał też, że...z pewnością nie będzie grał w 2 lidze i że fakt, iż Bayern się nim interesuje, schlebia mu :glass: Jak już wspomniałem parę postów wyżej, dziewczyna Jansena podobno mieszka w stolicy Bawarii, a więc... :wink:

Także, masz rację, Akarin, pozostaje nam teraz faktycznie tylko trzymać kciuki za Gladbach, żeby spadł do 2 ligi :twisted:
olson pisze:Zreszta jezeli i Lahm, i Sagnol, i Schweinsteiger, i Jansen wlasnie beda w dobrej formie, Hitzfeld moze znalezc miejsce na boisku dla kazdego z tych pilkarzy badz tez wprowadzic rotacje na bokach pomocy i obrony.
No i właśnie to jest wielki plus Ottmara, o którym wspominałem wyżej - rotacja :king: Gdyby trenerem był Felix, byłbym przeciwny sprowadzeniu Jansena, bo wiedziałbym, ze skonczy się to "trwałą" ławą dla któregoś z wymienionych (najprawdopodobniej właśnie Jansena). A tak, jestem pewien że Hitzfeld w przeciągu całego sezonu będzie w stanie wykorzystać w pełni potencjał każdego z tych graczy. W końcu, nie oszukujmy się, sezon jest na tyle długi, że każdy ma jakiś okres słabszej formy, urazy itp. Dodatkowa konkurencja na pewno nie zaszkodzi, a może nawet pomoże 8) I powtórzę się - ani Lahm ani Bastian nie powinni grać 60 ważnych spotkań w roku, bo ich organizmy w końcu tego nie wytrzymają.

Mam tylko nadzieję, że ewentualne sprowadzenie Jansena nie przeszkodzi przedłużeniu kontraktu z Goerlitzem, bo przecież przyjdzie jeszcze Altintop, też mogący grać na prawej obronie :? A szkoda byłoby Andiego, bo myślę, że jego potencjał dopiero nam się objawi.
olson pisze:jeden z wiekszych talentow niemieckich mlodego pokolenia [ale nie tego najmlodszego :P],
a propos "najmłodszego" pokolenia, to Toni Kroos zdobył ostatnio 2 bramki dla niemieckiej U-17 w meczu z Grecją (4:1) :wink: Niemieccy młodzieżowcy, po wygranej właśnie z Grecją oraz ze Szkocją (też 4:1) i Irlandią (3:0) awansowali do ME. Kroos gral we wszystkich spotkaniach :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 28 mar 2007, 22:30

Hamit Altintop zdobyl dzisiaj dla Turkow 2 gole w meczu el. ME przeciwko Norwegii. Co warto podkreslic, obie bramki padly po bezposrednich strzalach z rzutow wolnych 8). W calym meczu Hamit oddal na bramke przyjezdnych 4 strzaly, wszystkie z rzutow wolnych. A wiec dobra skutecznosc. Mam nadzieje, ze w Bayernie bedzie wykonywal stale fragmenty niegorzej :P.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 mar 2007, 7:59

olson pisze:Mam nadzieje, ze w Bayernie bedzie wykonywal stale fragmenty niegorzej :P.
No nieźle :wink: To był chyba jeden z powodów ściągnięcia Altintopa, w końcu niewielu obecnych Bawarczyków dysponuje dobrym strzałem z dystansu. A chyba jeszcze Magath stwierdził, że Altintop ma "ein mordschuss" :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 mar 2007, 13:30

olson pisze:Hamit Altintop zdobyl dzisiaj dla Turkow 2 gole w meczu el. ME przeciwko Norwegii. Co warto podkreslic, obie bramki padly po bezposrednich strzalach z rzutow wolnych . W calym meczu Hamit oddal na bramke przyjezdnych 4 strzaly, wszystkie z rzutow wolnych. A wiec dobra skutecznosc. Mam nadzieje, ze w Bayernie bedzie wykonywal stale fragmenty niegorzej

Myśle, ze takie strzały to i van Buyten by oddał... Inna sprawa, ze trudno Turkowi bedzie znalezc słabszego bramkarza od myhre, ktory sam wrzucał sobie pilki i poprostu wystaraczyło strzelac w światło bramki, a przedewszystkim wprost w bramkarza.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 mar 2007, 8:18

Bayern zrezygnował z apelacji w sprawie zawieszenia Kahna! Głównym powodem jest chęć nie dekoncentrowania drużyny przed wtorkowym meczem z Milanem :? W sumie jest to po części racja, bo trudno sobie wyobrażać, żeby Kahn najpierw w poniedziałek stawał przed komisją UEFA, a potem we wtorek grał super z Milanem. Drużyna też musi wiedzieć, kto będzie stał w bramce, zwłaszcza, że w takim meczu będzie to pozycja newralgiczna. Niemniej jednak brak Kahna i van Bommela jest dość bolesny :?

Juz jutro mecz z Schalke :wink: Mamy szansę zrzucić ich z pierwszego miejsca :P

W składzie najprawdopodobniej zabraknie Santa Cruza, który dopiero dzisiaj wraca z meczów Paragwaju. Reszta zawodników jest zdrowa i gotowa do występu, nawet swój akces do gry zgłosił Ismael :wink: Chociaż dla niego to chyba jednak za wcześnie, lepiej żeby najpierw zagrał przeciwko jakiejś słabszej drużynie.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 mar 2007, 17:31

Wygrana :!: :!: :!: :jupi:
Schalke nie miało nic do powiedzenia, mogli stać i patrzeć jak pieknie grali panowie w czerwonych trykotach :wink: śiwetny mecz w wykonaniu wszystkich graczy, dyscyplina maxymalna, Schalke nie wypracowało żanej "setki" w tym meczu tylko 2-3 razy poważniej zagrozili bramce strzerzonej przez Kahna i wiadomo Oli wszystko wyłapał :mike: . Poldi bardzo aktywny, oby w meczu z Milanem bramkę strzelił :P należy mu się.
Atak świetnie, mieliśmy dużo sytuacji, Roy mógł spokojnie ustarzelać hattricka, ale Neuer pokazał, że ma wielki talent. Hamit nie grał w Schalke. Myśmy zagrali świetne spotkanie, nie pozwoliliśmy Schalke na nic. VFB też wygrało, niestety, ale odrobiliśmy pkt do Schalke i Bremy. Do tych drugich mamy teraz 4 pkt i 2 do VFB. Najbliższe tygodnie zapowiadają się ekscytująco. Świetnie się zachował Ottmar który w końcówce ściągał podstawowych graczy i dał im odpocząć przed meczem z Schalke. Szkoda, że Marka nie będzie :/ . Nie będę pisał o grze poszczególnych graczy bo caly zespół zagrał świetnie. Gra jak na mistrza przystało :wink: . Najważniejsza była bramka na 2:0 przełamalismy kompleks w końcu i po 1:0 podwyższyliśmy :jupi: Ogólnie jestem bardzo zadowolony i czekam do wtorku :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 31 mar 2007, 23:18

A ja glupi nie wierzylem w sukces :roll:. Mecz bardzo dobry w wykonaniu Bayernu, cos a'la przeciwko Werderowi. Na szczescie, dzisiaj nie stracilismy glupio gola.
W naszych szeregach najlepiej prezentowali sie Podolski, Makaay i van Bommel. Nalezy tez pochwalic Lahma za praktycznie bezbledna gre w obronie, a takze pare stoperow- Lucio i van Buytena. Wreszcie mecz na zero z tylu, tak trzymac. Kolejne raz, niestety, skutecznosc szwankowala. W niektorych sytuacjach wygladalo to tak, jakby przed mecz troche popili. Makaay mogl strzelic chyba z 5 bramek, ale przynajmniej z 2 setek nie wykorzystal. Van Bommel w koncowce tez sie nie popisal, tak samo jak Podolski, marnujac akcje '1 na 1' z Neuerem. Chociaz Prinz Poldi przy dobrych wiatrach mogl zaliczyc ze 3 asysty, gdyby koledzy nie mieli tak zwichrowanych celownikow. Schweinsteiger znowu nie blyszczal. Przed meczem z Milanem wyglada to naprawde niezle, jednak trzeba poprawic skutecznosc [o zgrozo, ktory juz raz w tym sezonie to pisze :roll:], bo na San Siro tylu okazji bramkowych miec nie bedziemy.
I jeszcze jedna rzecz, ktora mnie zaintrygowala :P. Nasi zawodnicy grali w kilku rodzajach getr [czy getrow, nie wiem jak to sie pisze] :lol:. Schweini mial jedna z pojedyncznym, druga z podwojnym bialym paskiem. Prinz Poldi to w ogole odlot, bo mial calego pasiaka bialo- czerwonego. Reszta chyba miala czerwone z dwoma poziomymi paskami. Nie wiem, czy taka sama sytuacja byla w poprzednich meczach, bo, szczerze mowiac, nie zwracalem na takie rzeczy uwagi :P.
A sedzia -> ['] Nigdy nie bylem przekonany co do Fandela, ale dzisiaj z liniowymi przeszli samych siebie. Na poczatku meczu dwa brutalne wejscia Smerfow, za ktore spokojnie mogl ich wyrzucic z boiska [Ernsta i Rafinhi bodajze], natomiast w drugiej czesci sytuacja z Kahnem i Larsenem. Ewidentne czerwo dla Titana, ale arbiter widzial inaczej :lol:. Bylo jeszcze kilka wyimaginowanych spalonych, po ktorych poszlo kilka naprawde ladnych akcji. Tragedia jednym slowem, szkoda, ze Bayern nie ma w tym sezonie szczescia do sedziow- praktycznie kazdy mecz prowadzi jakis czlowiek, nie majacy za bardzo pojecia o zasadach :roll:.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 02 kwie 2007, 7:58

No to kolejny "endspiel" za nami! :wink: Wynik cieszy, gra też, skuteczność - znowu nie :? Naprawdę trudno się dziwić, że włodarze Bayernu myslą ciągle o Luce Tonim (podobno odbyli z nim wstępne rozmowy). No ale najważniejsze, że nic w ten weekend nie straciliśmy, a do Schalke i Werderu nawet nadrobilismy :wink:
Akarin pisze:Hamit nie grał w Schalke.
Chyba Slomka nie miał do niego do końca zaufania, mimo, że starszy Altintop solennie obiecywal, że najważniejsze dla niego jest teraz mistrzostwo z Schalke :lol: Wiadomo, przecież na pewno chciałby grać w przyszłym sezonie w LM, a nie w P. UEFA :P

Trochę mnie zmartwił Kahn, bo zawodnik z jego doświadczeniem i wiekiem nie powinien poddawać się emocjom jak jeszcze 5-6 lat temu :? Całe szczęście, że sędziowie chyba boją się dać mu czerwonej kartki, bo tak naprawdę powinien był wylecieć z hukiem :red: Może jeszcze nie przetrawił tej "afery siuśkowej"? :wink:

Cieszę się za to, że w pierwszym składzie zagrał wreszcie Ottl - mam nadzieję, że to właśnie on zastąpi jutro Marka - jakoś mam większe zaufanie do naszego "rdzennego" Bawarczyka niż do Micho 8)

W każdym razie nastroje przed LM bardzo dobre. Byleby tylko wytrzymać jutro na San Siro :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 02 kwie 2007, 8:32

Michał M pisze:Cieszę się za to, że w pierwszym składzie zagrał wreszcie Ottl
Dodajmy, ze Ottl zagral dobrze- bez wiekszych wpadek w defensywie, poprawnie z przodu, ale przeciez to nie jego dzialka. On mial za zadanie zneutralizowac sile ofensywna Schalke. I taka rola bedzie go pewno czekala na San Siro. Hargreaves zagra bardziej z przodu, natomiast Ottl zajmie sie Kaka. Jezeli zaprezentuje sie tak jak przedwczoraj, mozemy byc spokojni o wynik 8).

Skutecznosc jest zla, ale cieszy chociaz ilosc okazji strzeleckich, jakie sobie stwarzamy. W kazdym meczu [przynajmniej na AA] mamy 5-6 znakomitych sytuacji bramkowych. Skutecznosc przyjdzie z czasem, a tak dokladnie to po zakonczeniu sezonu, kiedy wzmocni nas Toni czy inny bramkostrzelny snajper.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”