Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 127

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
8%
Real 2016/2017/2018
4
17%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
25%
Bayern 2020
2
8%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
13%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
4%
Inny
6
25%
Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 09 gru 2006, 14:15

Basina pisze:Jako czołówkę mam na myśli zespoły, które regularnie grają załóżmy w ćwierćfinale i wyżej. Chyba zgodzicie się, że Bayern od kilku sezonów przepada wcześniej i to z zespołami, które do takowej czołówki bym zaliczył (Milan, Chelsea...)
Basina pisze:poglądy dot. europejskiej czołówki. Ja pojmuję ją jako regularny udział w ćwierćfinałach LM i aktualną dyspozycję...

Naprawdę tego nie widziałeś?
olson pisze:Napisales, ze Bayern jest naslabszym zespolem sposrod tych, ktore wygraly swoja grupe
Nie tak dosłownie...Napisałem, że jak dla mnie to najlepszy rywal i tyle. To nie znaczy, że Bayern jest słaby, bo na tym etapie nie ma słabych zespołów. Po prostu taki jest mój osąd względem formy bawarczyków.
Argumenty? Tak jak mówiłem, spadek osiągnięć w LM, brak gwiazd i zgadzam się jeśli chodzi o budżet.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 gru 2006, 15:57

Basina dwie strony wczesniej pisze:IMO to najsłabszym rywalem byłby Bayern.
Dodajmy tylko, ze z pierwszych miejsc w grupie, oprocz Bayernu, awansowali: Chelsea, Liverpool, Valencia, Lyon, ManU, Arsenal i Milan.
Basina wczesniej pisze:Jako czołówkę mam na myśli zespoły, które regularnie grają załóżmy w ćwierćfinale i wyżej. Chyba zgodzicie się, że Bayern od kilku sezonów przepada wcześniej i to z zespołami, które do takowej czołówki bym zaliczył (Milan, Chelsea...)
oraz
Basina pisze:poglądy dot. europejskiej czołówki. Ja pojmuję ją jako regularny udział w ćwierćfinałach LM i aktualną dyspozycję...

Czyli nie tylko Bayern wg Ciebie nie nalezy z tego grona do europejskiej czolowki. Tak wiec pytam, w czym ManU, Arsenal, Valencia czy Liverpool sa lepsze :roll:? Piszesz, ze do 'europejskiej czolowki' zalicza sie Milan, a przeciez bierzesz pod uwage obecna dyspozycje :roll:.

Basina pisze:Napisałem, że jak dla mnie to najlepszy rywal i tyle.
Napisales, ze wedlug Ciebie to jest najslabszy zespol. Jak nie wierzysz, przejrzyj kilka stron wczesniej.
Basina pisze:Argumenty? Tak jak mówiłem, spadek osiągnięć w LM, brak gwiazd i zgadzam się jeśli chodzi o budżet.
:zgon:

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 09 gru 2006, 16:54

Nie rozumiem reakcji na ostatni cytat: zgodziłem się z Tobą, nie wiem czy to rozkminiłeś....
olson pisze:Dodajmy tylko, ze z pierwszych miejsc w grupie, oprocz Bayernu, awansowali: Chelsea, Liverpool, Valencia, Lyon, ManU, Arsenal i Milan.

Z Valencią i Chelsea spotkać się nie możemy. Liverpool - bardzo dobra gra w LM, coraz lepsza forma. Lyon - najlepszy zespół początku sezonu, gdyby nie plaga kontuzji pewnie dalej moglibyśmy ich tak nazywać, do lutego powinni się wyleczyć napastnicy i strach się bać. ManU - lider Premiership, dobra forma, wszystko wskazuje na to że są w stanie ją utrzymać do lutego. Arsenal - na fali wznoszącej, kontuzje, ale do lutego powinni mieć pełny skład. Milan - w poważnym kryzysie, ale to bardziej wynika z nieskuteczności napastników i indywidualnych błędów. Jeżeli nie wzmocnią się do II rundy, może być różnie. Bayern - dobra postawa w LM, ale brak poważnego sprawdzianu (może pomijając 1. mecz z Interem), bo Spartak i Sporting to nie są zespoły, które powalają na kolana, a drugi mecz z rezerwą Interu. olson za bardzo chcesz mi wcisnąć niechęć do swojego klubu. Piszesz, że Bayern operuje innymi sumami transferowymi, ale swego czasu Beckenbauer obiecał transfer za 30 milionów! To chyba nie jest aż tak źle z finansami.

Napisałeś, że jesteś usatysfakcjonowany wynikami Bayernu w Europie w ostatnich latach. Tylko tyle wymagasz od najlepszego zespołu z kraju niedawnych wicemistrzów, a obecnych brązowych medalistów MŚ. Mam nadzieję, że są kibice oczekujący od monachijczyków więcej...
olson pisze:Napisales, ze wedlug Ciebie to jest najslabszy zespol. Jak nie wierzysz, przejrzyj kilka stron wczesniej.
Jeżeli uznałeś to za skrót myślowy mówiący "najsłabszy na świecie" to sorry, ale miałem na myśli "najsłabszy z możliwych do wylosowanie przez Barcelonę". I zdanie podtrzymuje, a jeśli argumenty nie przekonują Cię to nie nalegam, każdy ma swoje zdanie i nie mam z tym problemu.

Pozdro...
[/img]

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 gru 2006, 17:10

Basina pisze:Nie rozumiem reakcji na ostatni cytat: zgodziłem się z Tobą, nie wiem czy to rozkminiłeś....
Czyli uwazasz, ze Bayern ma najmniejszy budzet ze wszystkich zespolow, z ktorymi Barcelona moze sie spotkac :lol: :lol2:?
Basina pisze:Bayern - dobra postawa w LM, ale brak poważnego sprawdzianu (może pomijając 1. mecz z Interem), bo Spartak i Sporting to nie są zespoły, które powalają na kolana, a drugi mecz z rezerwą Interu.
Tak- w grupie sami slabi rywale, w przeciwienstwie np. do Milanu, ktory mial samych tuzow, albo Valencii, gdzie oprocz Romy nikt nic nie gral :spoko:.
Basina pisze:swego czasu Beckenbauer obiecał transfer za 30 milionów!
Nie 'swego czasu' tylko jakis miesiac temu ;).
Basina pisze:Mam nadzieję, że są kibice oczekujący od monachijczyków więcej...
Nie rozrozniasz chyba znaczenia slowa 'usatysfakcjonowany' od 'szczesliwy' czy 'zadowolony'. Jestem usatysfakjonowany wystepami Bayernu w ostatnich latach w CL, bo wiem, ze robili wszystko, co mogli, zeby awansowac. Trafilismy po prostu na lepsze od nas zespoly :roll:.

I jeszcze jedno- nie bawarczycy czy monachijczycy, tylko Bawarczycy i Monachijczycy ;).

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 09 gru 2006, 17:31

1.
olson pisze:Bo wiem, ze obecnie tak samo jak w poprzednich 2-3 latach nie jestemy w stanie konkurowac z Barcelona, Chelsea czy chocby Milanem. Po prostu. Tam na stol ida inne pieniadze i dopoki w Monachium tak nie bedzie sie dzialo, dopoty na Allianz nie bedzie zespolu siejacego postrach w europejskiej pilce.
No to już jest przegięcie, zgadzam się z Tobą, a Ty próbujesz mi wciskać takie gnioty :roll: Sam sobie odpowidziałeś kilka postów wcześniej...
2.
Valencie pominąłem, jeślibyś nie zauważył, a Milan rok temu - półfinał, 2 lata temu - finał, 3 - ćwierćfinał, 4 - zwycięstwo. Popatrz na te liczby, a o formie porozmawiamy styczeń-luty. Milan nie miał tuzów i przegrał 2 mecze ze średniakami, ale ta drużyna ma większy potencjał niż Bayern.
3.
No comment...kajam się za TAKI błąd :roll:
4.
Rzeczywiście, dla mnie różnice są kosmetyczne. Niech więc zostanie na Twoim. Rozumiem, że przegraliście po walce, ale sukces w CL czasem musi nieść zwycięstwo w meczu z lepszym zespołem (patrz Celtic - ManU 1-0)
5.
olson pisze:I jeszcze jedno- nie bawarczycy czy monachijczycy, tylko Bawarczycy i Monachijczycy

Skoro nalegasz, ale poprawne to chyba nie jest :wink: [/b][/quote]

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 09 gru 2006, 21:48

Basina pisze:Rozumiem, że przegraliście po walce, ale sukces w CL czasem musi nieść zwycięstwo w meczu z lepszym zespołem
W poprzednim sezonie wygralismy w grupie z Juve 2-1. Sezon wczesniej, w 2. rundzie wygrana z Arsenalem 3-1, pozniej z Chelsea 3-2. Wszystkie mecze u siebie :roll:.
Basina pisze:No to już jest przegięcie, zgadzam się z Tobą, a Ty próbujesz mi wciskać takie gnioty
Bayern obecnie sam na siebie zarabia. Za obecny rok klub jest 40 mln euro na plus. Bardzo niewiele zespolow w Europie moze sie popisac takim wynikiem. A jezeli wezmiemy jeszcze pod uwage ile razy mniej pieniedzy Bayern czy inna niemiecka druzyna dostaje ze transmisje praw telewizyjnych, to wynik ten jest znakomity [nawet tego nie liczac jest swietny 8)].
Basina pisze:ale ta drużyna ma większy potencjał niż Bayern.
Zalezy jak dla kogo. Bo jak dla mnie przynajmniej, przyszlosciowy potencjal w 35- letnich zawodnikach jest zaden.
Basina pisze:Skoro nalegasz, ale poprawne to chyba nie jest
Jest poprawnie. Tak samo jak Kanonier, Interista, Barcelonczyk, Polak czy Rosjanin ;).

Proponuje zakonczyc dyskusje, bo widze, ze do niczego ona nie doprowadzi.

Awatar użytkownika
Basina
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Basina » 09 gru 2006, 22:59

olson pisze:Proponuje zakonczyc dyskusje, bo widze, ze do niczego ona nie doprowadzi.

Popieram...każdy z nas ma swoje zdanie i nic nie wskazuje na to, by cokolwiek mogło je zmienić. Mimo braku kompromisu, Pozdro dla Bawarczyka olsona ;)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 10 gru 2006, 21:46

Kiedy jest losowanie par 1/8 :?:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 gru 2006, 21:49

Kiedy jest losowanie par 1/8 Question

Z tego co mi wiadomo to losowanie odbedzie sie 15 grudnia :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 gru 2006, 16:52

Już jutro dzień, na który wszyscy sympatycy LM czekają z niecierpliwością :twisted: Losowanie 2 rundy LM :jupi:

Jak pewnie wszystkim wiadomo, drużyny z 1 miejsc trafią na druzyny z miejsc 2. Poza tym, nie mogą na siebie trafić ekipy:
- które grały w tej samej grupie
- z tego samego kraju

zwycięzcy grup :
AC Milan, Arsenal, Bayern Munich, Chelsea, Liverpool, Lyon, Manchester United, Valencia.

ci trochę słabsi :P :
Barcelona, Celtic, Inter Milan, Lille, Porto, PSV Eindhoven, Real Madrid, Roma.

Drużyny, które zajęły w swoich grupach 2 miejsca - pierwszy mecz 1/8 finału zagraja u siebie.

o 12:00 [at high noon :P] live na eurosporcie [później o 13:00 - losowanie UEFA CUP]

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 gru 2006, 17:12

fieldy pisze:o 12:00 [at high noon ] live na eurosporcie [później o 13:00 - losowanie UEFA CUP]
Wg strony eurosportu i telegazety losowanie będzie o godzinach które podałem wcześniej:
Yukasz pisze:11:00 FootballFOOTBALL: UEFA Champions League Draw 60 min
12:00 FootballFOOTBALL: UEFA Cup Draw 30 min

PS Gdzieś czytałem że Reyes chce trafić na Arsenal :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 gru 2006, 17:14

ja wolę spojrzeć na międzynarodowy eurosport - czyli niemiecki, niż na brytyjski - bo tam mają h wcześniej.
na www.eurosport.de - pisze, że o 12 :P trzeba bedzie pilnować

Reyes rzeczywiscie mówił, że chciałby trafić na Arsenal, widać chce odpaść szybciej niż przed rokiem :P

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 14 gru 2006, 17:23

Na stronie http://www.uefa.com chyba tez bedzie transmisja z losowania par 1/8 ;) tak mi sie przynajmniej wydaje ;) jesli pokazywali losowanie grup to i 1/8 pokaza ;) mam nadzieje :P ja tam nie mam zadnych wymagan przed losowaniem z wyjatkiem jednego... Barcelonie mowimy stanowcze NIE dla Bayernu 8)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 14 gru 2006, 17:27

fieldy pisze:ja wolę spojrzeć na międzynarodowy eurosport - czyli niemiecki, niż na brytyjski - bo tam mają h wcześniej.
na www.eurosport.de - pisze, że o 12 trzeba bedzie pilnować
Widocznie Anglicy o 11 mają przerwę na herbatkę i dlatego u nich będzie wcześniej :P Trochę to pogmatwane wszystko bo na telegazecie jest tak jak ja mówię a tam na pewno jest wg naszej strefy a na innym programie tak że to ty masz rację :twisted: Ale to już nie moje zmartwienie bo mnie i tak nie będzie w domu :?
fieldy pisze:Reyes rzeczywiscie mówił, że chciałby trafić na Arsenal, widać chce odpaść szybciej niż przed rokiem
Widocznie jest zmęczony po długim sezonie i chce się skupić wyłacznie na lidze :roll: Ja płakał nie będę :hardkor:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 14 gru 2006, 17:35

spyrczak pisze:Barcelonie mowimy stanowcze NIE dla Bayernu
Ale Bayern nie może chyba trafić na Barcelonę w 1/8 z tego co się orientuję. :roll: Mimo to mam podobne zdanie jeśli chodzi o przyszłego rywala Arsenalu, chociaż teoretycznie słabych rywali już nie ma chciałbym aby Kanonierzy trafili na Celtic.

Co do losowanie, to będę je śledził w bibliotece na uczelni, więc warunki co najmniej ekstremalne :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”