F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 127

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 29 sie 2005, 21:53

chlopaki nie weszly jeszcze do konca f sezon muszo odpoczac po turne i troche potrenowac

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:01

Bienias pisze:
Emerald pisze: Ja tam najbardziej nierozumiem dlaczego Rijkard trzyma na lawie van Bommela??
Bo MvB jest w slabszej formie od Edmila albo Rafy- chyba proste
No tak ale Rafa powinien grac na obronie gdzie nie wiadomo po jaka cholere ciagle jest ten Oleguer(chyba mister Pavona Realovi pozazdroscil), a Edmil to chyba tez nie jest typowy defensywny pomocnik.
Rijkard powinien dac szanse Van Bommelovi na jego pozycji i dac mu sie troche rozegrac, przeciez chyba ciezk0o jest sie wprowadzic od strzalu do takiej druzyny jak Barca!!
Jak Grawesen przyszedl do Realu(na ta sama pozycje co MvB, to tez nie odrazu zaczal grac tak jak gra teraz, ale nikt go nie trzymal caly czas na lawie i sie oplacilo nie??)

A swoja droga to Rijkard chyba sobie wogole robi jaja, oddajac dobrych zawodnikow za grosze... juz nie mowie tu o Bonano, bo ja tam za dobrego go nigdy nnie uwazalem, ale o Riquelme i Savioli. Tacy pilkarze za taka kase... SMIESZNE

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:07

FUDŻIN pisze:chlopaki nie weszly jeszcze do konca f sezon muszo odpoczac po turne i troche potrenowac
Ale wez pod uwage ze to trzeci z rzedu mecz bez zwyciestwa:
Porazka z Betisem w rewanzu superpucharu
porazka z Juve w pucharze Gampera
i ten remis
Pewnie to nic nie znaczy, ale moze trzeba sie nad tym zastanowic??

Awatar użytkownika
Henry 007
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry 007 » 29 sie 2005, 22:07

Riqelme to swietny zawodnik trzeba przyznac....... znakomity technik i oddanie go za tak male pieniadze bylo troche dziwne. A do skladu oprucz v. bommela trzeba gdzies wstawic messiego raz na jakis czas ! . On ma wielki talent :!:

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 29 sie 2005, 22:09

Emerald pisze:A swoja droga to Rijkard chyba sobie wogole robi jaja, oddajac dobrych zawodnikow za grosze... juz nie mowie tu o Bonano, bo ja tam za dobrego go nigdy nnie uwazalem, ale o Riquelme i Savioli

wiesz tu chodzi o kase, jakby ich mial trzymac do konca kontraktow to nie dosc ze by nic na nich nie zarobil to jeszcze kupe kasy wylozyli na kontrakty (ile zarabia Savioloa kilka mln euro), a pozatym druzyna nie miala by z nich wiekszego porzytku, na miejscu riquelme jest deco albo ronii jest tez iniesta i deco, a grajo z jednym snajperem jest etoo, larson i ezequero, a wiec jak przekalkulowali to woleli troche kasy odzyskac z riquelme, a saviole tylko wypozyczyli chyba.

Emerald napisał:
Porazka z Betisem w rewanzu superpucharu
porazka z Juve w pucharze Gampera

czuje cos ze odpuscili se te meczyki z juve nic nie znaczyl a z betisem mieli zapewnione zwycestwo

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:18

FUDŻIN pisze:wiesz tu chodzi o kase, jakby ich mial trzymac do konca kontraktow to nie dosc ze by nic na nich nie zarobil to jeszcze kupe kasy wylozyli na kontrakty (ile zarabia Savioloa kilka mln euro), a pozatym druzyna nie miala by z nich wiekszego porzytku, na miejscu riquelme jest deco albo ronii jest tez iniesta i deco, a grajo z jednym snajperem jest etoo, larson i ezequero, a wiec jak przekalkulowali to woleli troche kasy odzyskac z riquelme, a saviole tylko wypozyczyli chyba.
Ja rozumiem o co chodzi, ale moim zdaniem Saviola moglby z powodzeniem zastepowac Giuly'ego, ktory wcale moim zdaniem nie jest, az taki wybitny zeby nie mial dobrego zmiennika. Bo na tej pozycji Javier gral bardzo czesto jeszcze za czasow Figo i Kluiverta w Barcy, i gral dobrze.
A jesli chodzi o Riquelme, to uwazam ze on jest rowniez swietna alternatywa dla... Giuly'ego, poniewaz Juan Roman, nominalnie gra na pozycji w Barcie obsadzonej przez Ronaldinho, ale Ronnie jest bardzo wszechstronny i rownie dobrze radzi sobie na pozycji Giuly'ego, co pokazywal nieraz w reprezentacji Brazylii.

Na koniec dopisze ze bardzo lubie Giuly'ego ale uwazam, ze poprostu przydalby sie na jego pozycji ktos lepszy, najbardziej pasowalby mi tam jaquin, ale nie ma kaski, wiec mozna bylo kombinowac cos w ten sposob, w jaki kombinowalem wyzej.

Awatar użytkownika
FUDŻIN
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 29 sie 2005, 22:26

guily gra jako skrzydlowy, a saviola to egzekutor a pozatym gra zbyt egoistycznie powiedzial sam rajkard, a pozatym riquelme to tesz taki inndywidualista i wg mnie jeden w zespole wystarczy - ronni, nie gra na srodku tylko na lewym skrzydle i schodzi do sr

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:27

FUDŻIN pisze:cos ze odpuscili se te meczyki z juve nic nie znaczyl a z betisem mieli zapewnione zwycestwo
tez mi sie zdaje ze odpuscili, ale z tego co kojarze to w tych dwuch meczach ktore mialy byc ostatecznymi sprawdzianami dla pilkarzy przed nadchodzacym sezonem wystapily dwa zupelnie inne sklady, a to wedlug mnie tez nie jest najlepszym sposobem na gre kiedy na pozycji ktora jest jedna z najwazniejszych na boisku czyli defensywnego pomocnika, ktory ma kluczowe znaczenie przy rozbijaniu atakow przeciwnika i przy rozpoczynaniu wlasnych nie ma pewniaka, tylko zmienia sie az 3 roznych zawodnikow.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:33

Saviola to nie zaden egzekutor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nawet jak mial w Barcy pewne miejsce to nie jao egzekutor, egzekutorem byl wtedy Pat Kluivert, on wlasnie byl na prawym skrzydle, chociaz nominalnie tez czesto gral na srodku.

A Ronnie to na skrzydle gra tez tylko nominalnie, nie mowiac juz o tym ze Riqelme na lewym skrzydle tez czesto sie pokazuje.

A poza tym to Riquelme wcale nie jest wiekszym indywidualista od Deco, jego specjalnoscia tez sa glownie asysty a nie bramki, a to ze swietnie drybluje to chyba tylko dobrze nie??
Popatrz na reprezentacje Argentyny, tam zawodnicy o ktorych sie mowi ze graja indywidualnie tworza swietnie zgrany i zdyscyplinowany taktycznie team!!!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2005, 22:38

Emerald pisze:Tacy pilkarze za taka kase... SMIESZNE
Łatwo powiedzieć. W piłce nożnej funkcjonuje takie powiedzenie (które nie do końca mi się podoba ale się sprawdza), że piłkarz tyle jest wart ile za niego chcą dać. Za Saviolę i Riquelme nikt kroci nie dawał a sprzedać trzeba było.
Emerald pisze:A jesli chodzi o Riquelme, to uwazam ze on jest rowniez swietna alternatywa dla... Giuly'ego
Sugerujesz, że Riquelme godziłby się wracać do Barcy aby znowu grzać ławę :?: :roll:

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:48

Niggaz: nie, ja sugeruje ze to Giuly powinien grzac lawe.
A poza tym uwazam, ze nikt nie chcial za nich dawac duzej kasy bo kazdy wiedzial ze Rijkard bardzo chce sie ich pozbyc, a jest taka zasada ze popyt generuje podaz.
Gdyby przez ten rok potrzymal ich i dawal im grac, a miejsce napewno by sie znalazlo, bo wystarczy wyobrazic sobie jaka by byla KATASTROFA gdyby ronnie albo Deco doznali powaznej kontuzji. Kto by ich wtedy zastapil??
Jeszcze Deco to moze Van Bommel albo Iniesta, ale dla Ronniego nie ma zadnego zmiennika.
Wiec gdyby dal im pograc to napewno za rok, po mistrzostwach swiata na ktorych obaj napewno wystapia ktos by dal za nich grubsza kaske.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2005, 22:59

Emerald pisze:ja sugeruje ze to Giuly powinien grzac lawe.
Giuly czasem zawodzi, czasem marnuje setki ale gra naprawdę dobrze i jest za dobry aby grzać ławę.
Emerald pisze:A poza tym uwazam, ze nikt nie chcial za nich dawac duzej kasy bo kazdy wiedzial ze Rijkard bardzo chce sie ich pozbyc, a jest taka zasada ze popyt generuje podaz.
Tutaj masz rację.
Emerald pisze:ale dla Ronniego nie ma zadnego zmiennika.
Teoretycznie Messi by się nadał :wink:
Emerald pisze:Wiec gdyby dal im pograc to napewno za rok, po mistrzostwach swiata na ktorych obaj napewno wystapia ktos by dal za nich grubsza kaske.
To też niby racja (chociaż nie jestem pewny czy Saviola pokaże coś na mistrzostwach) ale Rijkaard to nie jest trener który dawałby grać zawodnikom po to aby później więcej na nich zarobić. Pomysł całkiem trafny ale dla Mistera nie do pomyślenia raczej.

Awatar użytkownika
Henry 007
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry 007 » 29 sie 2005, 23:09

Zgadzam sie z Niggazem , Giuly jest za dobry na lawke...... to szybki zawodnik i bardzo przydaje sie przy akcjach ofensywnych, a Riquelme jak juz pisalem to dobry technik a w Bacelonie jest juz ktos lepszy od niego- mowa tu oczywiscie o Ronaldinho

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 23:09

Niqqaz:
no ja tam wogole uwazam ze Rijkard to jest trener raczej sredniej klasy.
Ja tez sie zgadzam ze Giuly to bardzo dobry zawodnik, ale mysle ze brakuje mu tego "czegos", on zadko rozgrywa, zadko wzuca, chyba wogole nie bierze na siebie ciezaru gry, jest taki bezosobowy... A poza tym gra z magiczna "8" a ja od zawodnika z tym numerem od czasow Stoihkova to wymagam czegos wiecej niz bycia dobrym zawodnikiem:)

A wracajac do Riqelme i Savioli to czytalem gdzies komentarz ze chcieli sie ich pozbyc bo to byly wielkie transwery Gasparta, a Laporta chce miec"swoj" zespol. Brzmi to dosyc smiesznie, ale kto wie??

I mysle tez ze Saviola zawsze pokazuje cos w meczach reprezentacji(wystarczy wspomniec Argentyna-Brazylia z el. mistrzostw swiata, gdzie to wlasnie Pibito i Juan Roman pograzyli mistrzow swiata z Ronnie'm na czele:)

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 23:12

Henry 007 pisze:Zgadzam sie z Niggazem , Giuly jest za dobry na lawke...... to szybki zawodnik i bardzo przydaje sie przy akcjach ofensywnych, a Riquelme jak juz pisalem to dobry technik a w Bacelonie jest juz ktos lepszy od niego- mowa tu oczywiscie o Ronaldinho

No ja tam mysle, ze Xavi, Deco i Eto'o to tez bardzo dobrzy technicy a jakos mieszcza sie obok Ronniego

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”