Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 29 sie 2005, 21:53
FUDŻIN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:01
No tak ale Rafa powinien grac na obronie gdzie nie wiadomo po jaka cholere ciagle jest ten Oleguer(chyba mister Pavona Realovi pozazdroscil), a Edmil to chyba tez nie jest typowy defensywny pomocnik.Bienias pisze:Bo MvB jest w slabszej formie od Edmila albo Rafy- chyba prosteEmerald pisze: Ja tam najbardziej nierozumiem dlaczego Rijkard trzyma na lawie van Bommela??
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:07
Ale wez pod uwage ze to trzeci z rzedu mecz bez zwyciestwa:FUDŻIN pisze:chlopaki nie weszly jeszcze do konca f sezon muszo odpoczac po turne i troche potrenowac
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry 007 » 29 sie 2005, 22:07
Henry 007
Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 29 sie 2005, 22:09
Emerald pisze:A swoja droga to Rijkard chyba sobie wogole robi jaja, oddajac dobrych zawodnikow za grosze... juz nie mowie tu o Bonano, bo ja tam za dobrego go nigdy nnie uwazalem, ale o Riquelme i Savioli
FUDŻIN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:18
Ja rozumiem o co chodzi, ale moim zdaniem Saviola moglby z powodzeniem zastepowac Giuly'ego, ktory wcale moim zdaniem nie jest, az taki wybitny zeby nie mial dobrego zmiennika. Bo na tej pozycji Javier gral bardzo czesto jeszcze za czasow Figo i Kluiverta w Barcy, i gral dobrze.FUDŻIN pisze:wiesz tu chodzi o kase, jakby ich mial trzymac do konca kontraktow to nie dosc ze by nic na nich nie zarobil to jeszcze kupe kasy wylozyli na kontrakty (ile zarabia Savioloa kilka mln euro), a pozatym druzyna nie miala by z nich wiekszego porzytku, na miejscu riquelme jest deco albo ronii jest tez iniesta i deco, a grajo z jednym snajperem jest etoo, larson i ezequero, a wiec jak przekalkulowali to woleli troche kasy odzyskac z riquelme, a saviole tylko wypozyczyli chyba.
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: FUDŻIN » 29 sie 2005, 22:26
FUDŻIN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:27
tez mi sie zdaje ze odpuscili, ale z tego co kojarze to w tych dwuch meczach ktore mialy byc ostatecznymi sprawdzianami dla pilkarzy przed nadchodzacym sezonem wystapily dwa zupelnie inne sklady, a to wedlug mnie tez nie jest najlepszym sposobem na gre kiedy na pozycji ktora jest jedna z najwazniejszych na boisku czyli defensywnego pomocnika, ktory ma kluczowe znaczenie przy rozbijaniu atakow przeciwnika i przy rozpoczynaniu wlasnych nie ma pewniaka, tylko zmienia sie az 3 roznych zawodnikow.FUDŻIN pisze:cos ze odpuscili se te meczyki z juve nic nie znaczyl a z betisem mieli zapewnione zwycestwo
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:33
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2005, 22:38
Łatwo powiedzieć. W piłce nożnej funkcjonuje takie powiedzenie (które nie do końca mi się podoba ale się sprawdza), że piłkarz tyle jest wart ile za niego chcą dać. Za Saviolę i Riquelme nikt kroci nie dawał a sprzedać trzeba było.Emerald pisze:Tacy pilkarze za taka kase... SMIESZNE
Sugerujesz, że Riquelme godziłby się wracać do Barcy aby znowu grzać ławęEmerald pisze:A jesli chodzi o Riquelme, to uwazam ze on jest rowniez swietna alternatywa dla... Giuly'ego
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 22:48
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 sie 2005, 22:59
Giuly czasem zawodzi, czasem marnuje setki ale gra naprawdę dobrze i jest za dobry aby grzać ławę.Emerald pisze:ja sugeruje ze to Giuly powinien grzac lawe.
Tutaj masz rację.Emerald pisze:A poza tym uwazam, ze nikt nie chcial za nich dawac duzej kasy bo kazdy wiedzial ze Rijkard bardzo chce sie ich pozbyc, a jest taka zasada ze popyt generuje podaz.
Teoretycznie Messi by się nadałEmerald pisze:ale dla Ronniego nie ma zadnego zmiennika.
To też niby racja (chociaż nie jestem pewny czy Saviola pokaże coś na mistrzostwach) ale Rijkaard to nie jest trener który dawałby grać zawodnikom po to aby później więcej na nich zarobić. Pomysł całkiem trafny ale dla Mistera nie do pomyślenia raczej.Emerald pisze:Wiec gdyby dal im pograc to napewno za rok, po mistrzostwach swiata na ktorych obaj napewno wystapia ktos by dal za nich grubsza kaske.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Henry 007 » 29 sie 2005, 23:09
Henry 007
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 23:09
Emerald
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 29 sie 2005, 23:12
Henry 007 pisze:Zgadzam sie z Niggazem , Giuly jest za dobry na lawke...... to szybki zawodnik i bardzo przydaje sie przy akcjach ofensywnych, a Riquelme jak juz pisalem to dobry technik a w Bacelonie jest juz ktos lepszy od niego- mowa tu oczywiscie o Ronaldinho
Emerald
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio