Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 127

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 sie 2006, 11:06

Basacki sie rowniez doczekal - tydzien zdzialal cuda
Niby tydzien tem "jego dyspozycja w ostatnim spotkaniu była daleka od formy reprezentacyjnej."
WOW. Naprawde Bosy szybko wrócił do formy. Choć dla mnie lepiej grał na inauguracje niż teraz w Lubinie. Mecz w niedziele z Wisła Plock, poniedziałek odpoczynek wiec trzy dni treningu i zaraz forma reprezentacyjna.
Golański bardzo dobrze ma świetny początek sezonu...Dorzuciłbym jeszcze Wasilewskiego, Surme i Zganiacza i było by OK.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 sie 2006, 10:41

Juz dzisiaj Polska rozegra pierwszy mecz pod wodza Leo. Wiele mowi sie o tym, ze ten mecz ma sluzyc selekcji negatywnej, Holender ma przyjrzec sie kadrowiczom Janasa i kilku z nich podziekowac. Zobaczymy, czy tak bedzie naprawde. Wedlug prasy sklad ma wygladac nastepujaco: w bramce Dudek, w obronie od prawej Zewlakow, Jop lub Lewandowski, Bak i (uwaga)... Krzynowek :!: ,w pomocy od prawej Jelen, Radomski, Szymkowiak, Smolarek i w ataku Frankowski i Zurawski. Kapitanem zespolu Beenhakkera bedzie Maciek Zurawski. To pewna nowosc, bo dotad zawsze naszej druzynie szefowal zawodnik z najwieksza liczba wystepow na koncie.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 16 sie 2006, 10:55

makis pisze:Juz dzisiaj Polska rozegra pierwszy mecz pod wodza Leo. Wiele mowi sie o tym, ze ten mecz ma sluzyc selekcji negatywnej, Holender ma przyjrzec sie kadrowiczom Janasa i kilku z nich podziekowac. Zobaczymy, czy tak bedzie naprawde. Wedlug prasy sklad ma wygladac nastepujaco: w bramce Dudek, w obronie od prawej Zewlakow, Jop lub Lewandowski, Bak i (uwaga)... Krzynowek ,w pomocy od prawej Jelen, Radomski, Szymkowiak, Smolarek i w ataku Frankowski i Zurawski. Kapitanem zespolu Beenhakkera bedzie Maciek Zurawski. To pewna nowosc, bo dotad zawsze naszej druzynie szefowal zawodnik z najwieksza liczba wystepow na koncie.
W takich sytuacjach lepiej jest dać link z Onetu.

Wczoraj widziałem w jakichś wiadomościach sportowych usprawiedliwianie naszej porażki z Danią. Niby to Wójcik wygrał w pierwszym meczu i nie awansował, a Janas z Engelem w pierwszym meczu towarzyskim przegrali, ale do MŚ nas wprowadzili. Także jeśli zdaży się, że dzisiaj pokonamy Duńczyków to można się rzeczywiście obawiać o posadę Beenhakker'a...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 sie 2006, 11:08

Pisakk pisze:W takich sytuacjach lepiej jest dać link z Onetu.
Ja akurat wyczytalem to na gazeta.pl :wink:
Pisakk pisze: Także jeśli zdaży się, że dzisiaj pokonamy Duńczyków to można się rzeczywiście obawiać o posadę Beenhakker'a...
Jakos nie wierze, zebysmy pokonali dzisiaj Dunczykow. Szczerze :?: Jesli po tym meczu Beenhakker mialby kilku pilkarzom podziekowac, to wolalbym, zebysmy dzisiaj przegrali i to po slabej grze. Chcialbym, zeby ten mecz pokazal, ze czas niektorych grajkow w kadrze sie skonczyl. Po ewentualnej porazce spodziewam sie natomiast nagonki na Holendra w mediach, glownie ze strony tzw "polskiej mysli szkoleniowej". Wojciki i inne takie beda sie pewnie wymadrzac :? O Tomaszewskim w ogole nie wspomne. Bo to Polska... :?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 16 sie 2006, 11:43

No wiesz statystyki debiutow selekcjonerow nie wygladaja rozow... Engel dostal baty w Kartagenia z Hiszpania, Janas tez nie wygral swojego meczu w debiucie... Mam nadzieje ze odejdziemy od tej reguly ;) Nio ciekawie sie zapowiada z Krzyniem na lewej obronie. Kilka lat temu Jacek gral w Norymberdze wlasnie na tej pozycji ;) Wiec na pewno pamieta jak sie tam gra. Zreszta to nic pewnego.

Wszyscy robia nagonke na Leo ze opaske kapitana dal Zurawskiemu. Moim zdaniem nieslusznie, bo to obecnie nasz najlepszy pilkarz i dobrze to wplywa na swoich kolego z zespolu. Zobaczymy jak sie to sprawdzi.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 sie 2006, 11:58

Martinho pisze:Kilka lat temu Jacek gral w Norymberdze wlasnie na tej pozycji Wink Wiec na pewno pamieta jak sie tam gra. Zreszta to nic pewnego.
Wlasnie to nic pewnego tylko domysly prasy - wiec moze to odpbiegac od rzecyzwistosci
Martinho pisze:Moim zdaniem nieslusznie, bo to obecnie nasz najlepszy pilkarz i dobrze to wplywa na swoich kolego z zespolu.
Moze i najlepszy ale ale czy on potrafi dobrze mobilizowac pilkarzy :?: czy jest przywodca :?: Nie chce tu krytykowac trenera za wybor kapitana bo tak naprawde nie widze w naszej kadrze pilkarza z jakoms charyzma, wola walki itp.
Kilka lat temu takim przywodca byl Swierszczu (el2002) czy tez Hajto

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 sie 2006, 11:59

Martinho pisze: Wszyscy robia nagonke na Leo ze opaske kapitana dal Zurawskiemu.
Raczej za to, ze w ogole przyjal te posade, a co za tym idzie, zajal miejsce polskiemu trenerowi. Niektorym sie to nie miesci w glowie, nasi szkoleniowcy sa przeciez tacy wspaniali :lol: W polskim swiatku pilkarskim "reka reke myje" i nie toleruje sie intruzow, szczegolnie takich, ktorzy maja swoje zdanie.
czeher pisze:Moze i najlepszy ale ale czy on potrafi dobrze mobilizowac pilkarzy :?: czy jest przywodca :?: Nie chce tu krytykowac trenera za wybor kapitana bo tak naprawde nie widze w naszej kadrze pilkarza z jakoms charyzma, wola walki itp.
IMO to dobry wybor. Potrzebna jest zmiana. Maciek to najwieksza gwiazda tej druzyny, wiele od niego zalezy. Kiedy nie gra, trudno go zastapic. Kiedy nie moze grac np Bak, ktory najczesciej byl ostatnio kapitanem, z powodzeniem zastepuje go ktos inny. Koledzy na pewno beda go sluchali. Jako jeden z niewielu w tej druzynie, byl na dwoch mundialach, jest wiec doswiadczony.
Ostatnio zmieniony 16 sie 2006, 12:07 przez Makis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 16 sie 2006, 12:06

Na takiego przywódce to Kowalewski może być :P Bramkarz, potężny jak huknie to... :P nie no żartuje.Swego czasu Żuraw był kapitanem Wisły Kraków więc wcale nie musi byc aż tak źle.A co do Franka jego nie widze w kadrze jak trzeba dac młodym szanse to Franek wypad.Taki zawodnik w innych Reprezentacjach nie miał by miejsca.Koles który nie strzelił bramki od... :roll: 1600( :?: ) minut.Na dzień dzisiejszy Rasiak jest od niego lepszy i nie ma co się okłamywać.Moim zdaniem Lewandowski powinien zagrać na obronie gra dobrze w klubie więc czemu nie w Reprezentacji.A jak będzie z Dania :roll: Ciężko powiedzieć bo sezon nie zaczął się na dobre.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8646
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sie 2006, 13:17

Coz moge napisac o naszej reprezentacji, wrocilem po urlopie, niewiele nadzwyczajnego sie wydarzylo ;) Wybrali kapitana, dolozyli 2 nowych graczy, chyba dobrze ;) Ciekaw jestem jakim skladem dzis zagramy, obysmy unikneli kompromitacji, choc porazka 5-1 tez nie bedzie zla. Wtedy bedzie selekcja negatywna, odleci kilku pilkarzykow i bedzie ciekawiej :wink:

POLSKA :!:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 16 sie 2006, 13:39

Beenhakker podał pierwszą 11:

Dudek – Gancarczyk, Bąk, Jop, Żewłakow – Krzynówek, Szymkowiak, Radomski, Smolarek – Żurawski (K), Frankowski.

Co wy na to?:)

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 16 sie 2006, 13:46

lisek_chz pisze:Co wy na to?
A ja na to tyle, że na Beenhakkera ma za duży wpływ Bobo Kaczmarek.
To kto jest w końcu selekcjonerem reprezentacji ?
A ja niepoprawny optymista liczyłem na jakieś rewolucyjne powołania i nieco inną wyjściową jedynastke :?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 sie 2006, 14:07

lisek_chz pisze:Dudek – Gancarczyk, Bąk, Jop, Żewłakow – Krzynówek, Szymkowiak, Radomski, Smolarek – Żurawski (K), Frankowski.
No to standardowe zestawienie, pewnie gdyby zdrowy byl Sobol i Baszczu sklad nie odbiegalby od skladu Janasa (no moze tylko brak Rasia) - zadne nowum, narzie bez rewolucji :!: zobaczymy jak sama taktyka na boisku no i gra
Marco_Van_Basten pisze:A ja na to tyle, że na Beenhakkera ma za duży wpływ Bobo Kaczmarek.
Tez mnie to wkurza :!: - na filary sztabu kadry zamiast Lea czy Dziekana wyrastaja Bobo i De Zuew - w moim odczuciu :!:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 16 sie 2006, 14:18

A gdzie Jeleń ?

W zasadzie to tylko Gancarczyk "nowa twarz" w wyjściowej "11" bo za Janasa wiele nie pograł. To samo można powiedzieć o Franku. Ciekawe czy to dla niego mecz ostatniej szansy jak spekulują dziennikarze. W końcu w klubie nie gra i jeśli dziś zawiedzie Leo może zrezygnować z jego usług.

Nie powiem Leo obrał ciekawą taktyke odrzucenia najlepszych polskich piłkarzy z Mundialu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 16 sie 2006, 14:31

Sero pisze:A gdzie Jeleń ?
W lesie.

Chyba zrozumiałe jest, że w przypadku gdyby Saganowski nie mogł wystapic Leo musi miec alternatywe w ataku dla Franka i Żurawia.
Sero pisze:W końcu w klubie nie gra i jeśli dziś zawiedzie Leo może zrezygnować z jego usług.
Wydaje mi się, że akurat nie dotyczy to Frankowskiego. W wywiadzie Beenhakker wypowiadał sie ciepło o jego umiejętnościach. Takiego drugiego zawodnika, który potrafi kończyć akcje w Polsce nie ma. Raczej postawi na odbudowanie psychiczne Franka. Natomiast myśle, że dla Gancarczyka i kilku innych graczy jest to ostatnia szansa. Ale to tylko moja subiektywna opinia.
czeher pisze:Tez mnie to wkurza Exclamation - na filary sztabu kadry zamiast Lea czy Dziekana wyrastaja Bobo i De Zuew - w moim odczuciu
Szukacie dziury w całym. Nie sadze, aby człowiek o takim autorytecie podejmował decyzje wyłacznie pod wpływem rad Dziekanowskiego, Kaczmarka czy menadżera De Zeeuwa.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 16 sie 2006, 14:38

czeher pisze:
Marco_Van_Basten pisze:A ja na to tyle, że na Beenhakkera ma za duży wpływ Bobo Kaczmarek.
Tez mnie to wkurza :!:
Mozecie mi wyjasnic, w czym ten wplyw Kaczmarka sie przejawia :?:W tym, ze Beenhakker powolal pilkarzy, ktorzy grali na mundialu :?: Mial z nich zrezygnowac bez przyjrzenia im sie z bliska :?: Wezcie pod uwage to, ze za nami dopiero 3 kolejki OE, a na poczatku wrzesnia juz eliminacje, a takze to, ze Leo jest trenerem miesiac. Sam jestem zwolennikiem zmian w kadrze i rezygnacji z niektorych pilkarzy, decyzje Holendra jednak rozumiem i wydaje mi sie ona sensowna. W kilka tygodni selekcji sie nie zrobi. Nie liczylbym wiec niestety na jakies wielki zmiany w kadrze, przynajmniej na poczatku eliminacji.
Babel pisze: Szukacie dziury w całym
Otoz to.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”