FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1266

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 gru 2010, 19:16

no zdecydowanie Bojan sie nadaje :< 24 mecze , Pinto tylko 23 i to w barwach Celty :<

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 gru 2010, 19:46

Etus2 pisze:no zdecydowanie Bojan sie nadaje :< 24 mecze , Pinto tylko 23 i to w barwach Celty :<
No tak, bo Kuzmin i Riazancew to grają w LM, LE, Copa Sudamerica, Copa Libertadores i w wolnych chwilach jeszcze w koszykarskiej Eurolidze...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2010, 20:32

Barcelona: Pinto; Adriano, Piqué, Fontàs, Maxwell; Jonathan, Mascherano, Busquets; Jeffren, Thiago, Bojan.

rezerwowi: Valdés, Puyol, Bartra, Abidal, Iniesta, Messi, Víctor Vázquez.

Rubin: Ryzhikov, Kuzmin, César Navas, Kaleshin, Ansaldi, Noboa, Bocchetti, Murawski, Ryazantzev, Martíns, Karadeniz.

rezerwowi: Arlauskis, Bystrov, Sibaya, Kasaev, Salukvadze, Medvedev, Natcho.

Ciekawie to wygląda. Szczególnie jeśli chodzi o przód. Ciekawe jaką rolę będzie pełnił Thiago, czy będzie za dwójką Jeffrem- Bojan, czy być może będzie operował z lewej bądź prawej stronie ataku. Trio Pique-Mascherano- Busi powinno zadbać o spokój w defensywie. Przy dobrym wyniku pewnie i Bartra zawita w drugiej połowie.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 gru 2010, 21:14

Bartra i Victor Vazquez na jakich pozycjach grają?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 gru 2010, 21:22

Bartra to środkowy obrońca, spory talent i obok Fontasa nadzieja na środek obrony.
Tego drugiego mniej kojarzę ale to skrzydłowy/ofensywny pomocnik (taki w stylu Afellaya chyba).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2010, 21:26

Cholera dzisiaj pecha ogromnego mają rezerwowi, którzy mieliby okazję się pokazać. Najpierw Jeffren jakiś uraz, teraz Bojan nokaut. Przy ustawieniach zespołu można się pogubić.
Barca wyszła z Pinto, Pique na prawej, Sergio i Fontasem w środku, Adriano na lewej. Przed nimi trio- Mascherano, dos Santos i Thiago i atak Jeffren, Bojan, Maxwell. Victor zmienił Jeffrena. Teraz po KO Bojana, Bartra poszedł na prawą, a Pique i Busquets wrócili na swoje podstawowe pozycje. Szkoda, bo widać Pep chciał wypróbować nowe warianty, a przez urazy wszystko się wali.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 07 gru 2010, 21:43

Trochę za duża ilość piłkarzy defensywnych, przez co gra wygląda dziwnie. Dochodzimy do 30 metra i dupa, albo strzał marnej jakości bo zawsze oddawany spod krycia, lub druga możliwość odegranie do tyłu i tak w kółko :| Zaraz ujrzymy na boisku Messiego (bo nie liczę na wejście Iniesty) i może coś się z przodu zmieni.

Jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia, czyżby piłkarze źle dobrali buty? Bo często dało się zauważyć że przy starcie wpadali w poślizg (co dziwne bo gramy u siebie).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2010, 21:50

Ta ilość defensywnych zawodników to niestety wynik urazów. Pep widać nie chciał nikogo z podstawowych wpuszczać, a dać szansę chłopakom z Barcy B. Żeby ruszyć ten wynik trzeba wierzyć, że Rubin wie jaki jest wynik w Kopenhadze. Teraz nie mają nic do stracenia, a myślę, że kontry to w takim składzie Barcelony to dobra sprawa. Nic innego z atakiem Maxwell/Adriano - Vasquez się raczej nie uklepie dzisiaj. Messi będzie musiał wejść, bo gra bez napastnika źle wygląda.
Ciekawe czy bramkarz przeciwników wytrzyma na boisku 90 minut, bo tak naprawdę mógł już po 30 minutach dostać 2 żółtka za opóźnianie gry. Po pierwszej akcji Blaugrany grał na czas. :lol:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 gru 2010, 22:00

Eee tam, Barca B i tak ciśnie Rubin. Meczu nie oglądam, ale wedle statystyk z którymi mam styczność miażdży ich wręcz! Poza tym wygrywa 1:0 po asyście i golu piłkarzy o kompletnie nieznanym mi nazwisku :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2010, 22:46

Szkoda tylko urazów po tym spotkaniu. Jest zwycięstwo po dobrej grze, nie ma żadnych zachwytów, ale rezerwowi po prostu zrobili swoje. Rubin od początku nie wyglądał na ekipę, która myślała na poważnie o wywiezieniu z Barcelony 3 oczek. Raczej ich nastawieniem był maksymalnie remis. Fontas w defensywie pokazał się ze świetnej strony, dobrze wyglądała jego współpraca i z Sergio i Pique. Dobrze się ustawiał, przechwytywał, a z piłką przy nodze przypomina właśnie swoich partnerów z dzisiejszego środka defensywy. Thiago miał kilka ciekawych akcji, wypracował po części z przeciwnikami 1 bramkę, Bartra zagrał poprawnie, Vasquez strzelił bramkę, ale był mało widoczny. Tak samo mało widoczny był Jonathan. Adriano czy Maxwell kilka ciekawych akcji lewą stroną przeprowadzili. Mascherano niepewnie, kilka dziwnych zagrań. Messi wszedł chyba sobie pobiegać i przy okazji może strzelić jakąś bramkę. Teraz pora na RSSS.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 08 gru 2010, 12:02

Obejrzałem Barcę i raczej skoncentruję się na... Rafale Murawskim. Polak koncertowo zjebał sytuację sam na sam. Powiem szczerze, że nie mam kompletnie pojęcia jak on chciał strzelać, ale wyszło mu delikatne podanie podcinką. Potem strata Murasia i akcja na 2:0...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 0:12

http://euro2008.blox.pl/2010/12/Rozmowa ... yolem.html

Na facebooku wyglądało to lepiej :P Śledziłem przebieg wydarzeń do momentu kiedy Pique wywołał do roboty dziewczynę Puyola :lol: Resztę poznałem dopiero teraz. Tak czy siak jak ktoś ma facebooka to polecam profil Pique bo tam generalnie bez przerwy coś się dzieje :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 9:17

Nastał smutny dzień dla Barcelonismo. Nie wszyscy rozpaczają z tego powodu, ale mi jednak spało się ciężko.

http://www.blaugrana.pl/news/6221/catal ... %A7y!.html

Nie powiem, że jestem w szoku bo nie jestem. Spodziewałem się tego po Sandro. Trudno mi napisać coś więcej. Długo będę to przetrawiał.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2010, 9:50

No i zapaćkają więcej niż koszulki. :(

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 9:55

Zapaćkanie jak zapaćkanie. Nawet do loga Unicefu długo się trzeba było przyzwyczajać bo to już nie to samo co czyste koszulki. Nie miałem złudzeń co do tego, że Sandro w którymś momencie prezydentury wykorzysta sytuację (skutki kryzysu finansowego, nowy podział praw TV, rzekomy syf pozostawiony przez Laportę) i zrobi taki numer. Tym bardziej, że socios kiedyś tam wyrazili zgodę na taką akcję jeżeli zajdzie potrzeba. Sęk w tym, że skoro już ubijamy deal z Katarem to powinniśmy dostać naprawdę kosmiczne pieniądze a nie jakieś 30 mln euro. Przecież niewiele mniej dostają obecnie inne wielkie klubu jak mniemam. Szejków stać na to, aby dawać po 50 mln za sezon :P

Czekam na jakieś oficjalne projekty jak to ma wyglądać wizualnie.

No i w takim razie ma być Cesc w lecie i tyle.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”