FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1267

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 gru 2010, 9:59

Mnie też to boli, ale po zastanowieniu najgorsze jest to hujowe logo
Poza tym, to niby nic nie można Rosellowi zarzucić, socio już 2003 wygrazili zgode na rekalmy na koszulkach, ale Laporta nie podją takiej decyzji, sprawę kasy załatwiał innymi środami. Ta fundacja to taki lepszy UNICEF, oni nam płacą, anie my im :P

Ale nie, Rosellowi jednak cos zarzucam: sposób podejmowania decyzji. Wszystko trzyma w tajemnicy, mówi, że będą konsultacje, okres przejśćiowy, i dupa. Tak było z karnetami socio, tak jest ze sponsorem, Czygrynskiego też w nocy o północy sprzedał

Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 10:02

Logo jest fatalne rzeczywiście, ale nie wiadomo czy na koszulkach będzie logo właśnie czy może rozwiążą to jakoś inaczej. Przynajmniej taką mam nadzieję.

Dla mnie zdecydowanie najgorsza w tym wszystkim jest kwota. Za mało i tyle.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2010, 10:11

Akurat takiego ładnego logo z drzewkiem to wszyscy będą Barcy zazdrościć. :lol:

Będziecie mogli mówić, że klub jest proekologiczny.

Na kasę aż tak nie narzekajcie, bo obecnie chyba żaden klub nie dostaje takiej kwoty z tytułu reklam na koszulkach.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 10:14

RealFan pisze:Na kasę aż tak nie narzekajcie, bo obecnie chyba żaden klub nie dostaje takiej kwoty z tytułu reklam na koszulkach.
Niby tak, ale jak na możliwości finansowe szejków to nie jest wcale zawrotna kwota chyba.

Inna sprawa, że to jednak fundacja a więc trudno byłoby od nich zdzierać nie wiadomo ile hajsu. Dopiero teraz to wszystko sobie analizuję i przyswajam.

http://en.wikipedia.org/wiki/Qatar_Foundation

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 gru 2010, 10:24

Mentor jebie mnie ta fundacja. Jest to reklama i tyle. Mes que en club traci w jakies czesci swoja magie. Ponadto zgoda socio z 2003r? Jezeli na to powola sie Sandro to nazwe go hipokryta. Bo sam Rosell czesto chial inicjowac referenda o w tak waznej decyzji dla ludzi zwiazanych z klubem podejmuje decyzje sam z Zarzadem i oglasza ja miesiac pozniej. Dla mnie to skandal.

Jeszcze jedno. Ciekaw jestem dzialania Rosella. Z jednej strony ucina galaz doplywu kasy przez blokowanie uzyskania karty czlonkowskiej klubu a z drugiej podpisuje umowe ktora moze drastycznie zmniejszyc liczbe osob placacych skladki. Dla mnie jest to czarny dzien w historii FC Barcelony.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 10:28

Zgadzam się co do tego, że powinno być jakieś referendum czy coś. Sęk w tym, że podczas kampanii niby wspominał o możliwości podpisania umowy sponsorskiej a socios wybrali go na prezydenta.

Drastycznie zmniejszy liczbę osób płacących składki? :lol2: Poważnie? :lol:

"Jako culé chciałbym, aby reklam nie było, jednak szanuję decyzję zarządu. O sile i potędze Barçy nie stanowi 'czystość' trykotu, tylko coś o wiele ważniejszego." - Oleguer Presas, 2005 r.

Mi też się to nie podoba. Nie podoba mi się dotychczasowa prezydentura Sandro, ale na to wszystko byłem przygotowany.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2416
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2010, 10:32

Wszystkie pozostałe sekcje klubu dawno mają komercyjnych sponsorów na koszulkach, a nawet w nazwie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 10:36

Oczywiście. Dlatego też śmieszne jest mieszanie do tego hasła 'mes que un club'. W ogóle histeria i reakcja niektórych kibiców mnie szokują dużo bardziej od samej informacji o porozumieniu z Qatar Foundation.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 10 gru 2010, 10:38

Referendum oczywiście nie będzie, skoro o 12 mają ogłosić porozumienie, wszystko zostanie jednoosobowo klepnięte
Ale to Laporta był arogantem i despotą

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 gru 2010, 10:41

Sęk w tym, że podczas kampanii niby wspominał o możliwości podpisania umowy sponsorskiej a socios wybrali go na prezydenta
ale co ma piernik do wiatraka? Socios nie wybrali go bo chcial/nie chcial podpsiac reklam. Ale w takiej kwestii powinien byc zobligowany do referendum. Te z 2003r. juz dawno jest nieaktualne i nie powinno byc przywolywane jako wiazace.
Drastycznie zmniejszy liczbę osób płacących składki? :lol2: Poważnie?
Wspomnisz moje slowa bo wiele osob interpretuje wplate kasy na konto klubu wlasnie po to zeby takich reklam drzewek nie bylo. Jezeli jestesmy w tak ciezkiej sytuacji finansowej to trzeba sie zastanowic nad zmiana drabinki placowej i komu sie nie podoba to papa i sprzedac. Bez sentymentow dla najemnikow.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 10 gru 2010, 11:13

Kiedyś musiał nastąpić ten moment. W dobie globalizacji, latania po Azji i Arabach w celu zarobienia kilku mln euro reklamy na koszulkach prędzej czy później musiały się znaleźć. Dla mnie nie ma z tym jakiejś tragedii, bo już logo Unicefu miało służyć przyzwyczajeniu do tego, że coś na koszulce oprócz herbu i logo producenta sprzętu się znajdzie. 30 mln lepiej mieć niż nie mieć.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 11:16

Bienias pisze:Ale w takiej kwestii powinien byc zobligowany do referendum. Te z 2003r. juz dawno jest nieaktualne i nie powinno byc przywolywane jako wiazace.
Absolutnie się z Tobą zgadzam w tej kwestii.
Bienias pisze:Wspomnisz moje slowa bo wiele osob interpretuje wplate kasy na konto klubu wlasnie po to zeby takich reklam drzewek nie bylo.
Ja pierdole nie wierzę, że Ty to piszesz Bienias. Niemniej jednak mogę dodać, że jeżeli niektórzy rzeczywiście noszą się z takimi zamiarami to niech oddają karnety i nara. Zostaną pożegnani bez żalu.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 gru 2010, 12:59

30 baniek plus mecz w katarze :lol: Cena jak na Barcelone i jej koszulke niska. Mysle ze mozna bylo spokojnie ugrac ok 40 bez meczu. Mam nadzieje ze w niedlugim czasie bedzie wotum nieufnosci przeciwko Sandro.

ed:
Faus: Departament prawny FCB uważa, że decyzja o reklamie na koszulce nie musi być przegłosowana na zgromadzeniu socios compromisarios (zgodę socios wyrazili w 2003 roku)
Jednym slowem. fuera!!!

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 gru 2010, 14:42

Czcionka po prawo raczej taka sobie, nieczytelna.
Gdyby to poprawili to wyglądałoby to nawet ładnie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”