FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1268

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 14:43

To oczywiście jeszcze nic oficjalnego. Projekt przedstawiony zostanie podobno dopiero za 3-4 tygodnie :roll:

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 10 gru 2010, 14:46

Nie no tego to ja się domyślam, ale tak czy tak nie jest źle, tylko ta czcionka.
Trochę pedantyczne podejście, ale dla mnie wygodniej by było by Unicef do tego Katarskiego czegoś miał czcionkę zbliżoną, by wyglądało to estetyczniej.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 gru 2010, 14:47

MU dostaje 20 mln funtów od AON wiec nie macie co płakać.Dziwne jest tylko to jak sprawa ta została po cichu przez Sandro zalatwiona :mrgreen: . Najpierw daje dupy z wyjazdem do Osasuny, teraz prawdopodobnie bez porozumienia podpisuje umowe sponsorską.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2010, 16:08

Nie czytałem, ale to nadrobię- tylko chciałbym przypomnieć, że Ja przy okazji zawarcia "umowy" z UNICEF pisałem, że to jest wprowadzenie do reklam na koszulkach, czy chce ktoś tego czy nie. Większość się ze mną nie zgadzała, ale ja takiego obrotu spraw się spodziewałem. To nie są czasy, żeby rezygnować z takich kwot.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 10 gru 2010, 16:24

Umowa ma być warta 30 mln. A więc bida dupe sciska po tych spektakularnych transferach ostatnich lat. Nie słyszałem jednak o końcu porozumienia z UNICEFEM.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2010, 16:24 przez Przemo1955, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 gru 2010, 16:24

Jarzinho ma rzecz jasna rację, że wprowadzenie Unicefu na koszulki było tylko krokiem do tego co się stało dziś. Przecież gdyby nagle po tylu latach bez sponsorów na koszulkach podpisano umowę to by wywołało to falę protestów, a tak przyzwyczajono masy do tego, że coś tam jest na koszulkach i teraz sprzedali to za kasę i pewnie wielu kibiców Barcy kręci nosem, ale nikt nie będzie protestował.
33 mln euro od Fundacji Kataru, to kwota rekordowa za umieszczenie logo na koszulce klubu sportowego. Real Madryt i Manchester United dostają po 23 mln rocznie od swych sponsorów za reklamy na koszulce
Barca dostanie 10 mln euro więcej niż równie wielkie i wspaniałe kluby z podobną ilością kibiców na świecie. Real nawet bardziej utytułowany, ale tutaj niektórzy i tak kręcą nosem, za mało :lol: No przecież to jest Barcelona mes kun de klub, my powinniśmy dostać 50 razy więcej niż inni :boruta:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2010, 16:28

Przemo1955
Gdybym miał 80% życia za sobą po twoim poście jako kibic Barcelony z całą pewnością bym sobie stryczek przygotował. Być może Barca potrzebuje jakiegoś Ruska albo Amerykanina, żeby uratować swoją sytuację. :?:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 gru 2010, 16:33

Kamil232 tyle ze jak Real czy MU podpisuje reklame to gazety na calym swiecie nie robia z tego nic nadzwyczajnego. A to jest zmiana historii Barcelony. Wystarczy ze juz dzis po tym co przedstawiono w Barcelonie ta organizacja znana jest na calym swiecie bo wszystkie media o tym trabia. Poza tym suma 30 jest mylaca bo w tym musimy zagrac mecz w katarze. Ile taka pokazowka kosztuje 3 banki? Malo dostalismy jak na nasze mozliwosci.

Jarzinho ja tez nie zylem zludzeniami ze caly czas nie bedzie reklam. Tyle ze socios byli przygotowani na nie w przypadku kryzysu ekonomicznego czy tez sportowego. I tu jest problem bo jestesmy na topie i mamy prezydenta ktory widzial wielki dlug przed tym jak uzyskal jakiekolwiek dokumenty dot. finansow klubu.

Mentor ten wzor jest do zaakceptowania tylko ze moglby byc mniejszy :wink:

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 10 gru 2010, 16:36

Kamil232 pisze:mes kun de klub
Na prawdę w Twoich stronach pokazywanie innym, że się nie potrafi czegoś przepisać poprawnie jest teraz w modzie?

Co do reklamy, to szkoda, ale tak musiało się stać. Jarzinho dobrze napisał z tym Unicefem, to było dla oswojenia się z napisem na koszulce. Mimo wszystko szkoda. Co do kwoty, to jeśli jest to jedna za najwyższych takich umów to b. dobrze, ale od szejków było wyciągnąć więcej :P Jednak mają większą reklamę dzięki temu, że będą pierwszymi, którzy Barcelonie zapłacą za miejsce na koszulkach sekcji piłkarskiej, a o takich sprawach mówi się więcej, bo są bez precedensu(w historii Barcelony oczywiście), co owocuje większym rozgłosem medialnym, czyli tym, na czym zależy takiej firmie czy organizacji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 gru 2010, 16:46

Dla mnie to reklama była w momencie pojawienia się UNICEF, to już było pewne, że prędzej czy później coś gorszego zawita na koszulki Barcelony. Stało się to po 111 latach czyli dość długo wytrzymano. Ja się zastanawiam czy Laporta nie powinien wprowadzić reklam. Nie do końca wiadoma jest sytuacja Barcelony pod względem ekonomicznym, a kilka lat temu można było doinwestować w Barcelonę i być może wymazać długi Gasparta. Sandro jest w dobrym położeniu, bo grunt miał już przygotowany. Kontrakt myślę można było uzyskać większy, bo w końcu to pierwszy raz Barcy i po 2016 być może takiego już nie otrzyma.

illes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 10 gru 2010, 17:59

Trochę to trwało ale w końcu przyzwyczaiłem się do UNICEFU, zapewne minie kilka miesiący i przyzwyczaje się do szejków, ale i tak to szalenie dziwne uczucie, jakiś Qatar Foundation na najpiękniejszej koszulce, na ukochanych barwach? Nie, nie sądziłem że tego doczekam, to znaczy chcialem wierzyć że do tego nie dojdzie, choć po Rosellu spodziewałem się wszystkiego, także i tego, ale że tak szybko się to stanie, tak nagle... nigdy bym nie przypuszczał. Szkoda, wielka szkoda. Co do kasy to myślę że jest ok, być może można było więcej wyciągnąć od "Mes que un foundation"( :wink: ) ale nawet te 30 jest w porządku. Visca!
Oby tylko nowa koszulka, jej projekt był do strawienia, ten powyżej pokazany przez Mentora jakoś mi się nie widzi :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 18:13

Kamil232 pisze:Barca dostanie 10 mln euro więcej niż równie wielkie i wspaniałe kluby z podobną ilością kibiców na świecie. Real nawet bardziej utytułowany, ale tutaj niektórzy i tak kręcą nosem, za mało :lol: No przecież to jest Barcelona mes kun de klub, my powinniśmy dostać 50 razy więcej niż inni :boruta:
Oj nie w tym rzecz Kamil. Mi się po prostu wydaje, że szejków stać na więcej. Gdyby to była umowa z dajmy na to jakąś tam Nokią czy Pepsi to 30 mln uznałbym za zajebisty hajs. W przypadku umowy z Katarem kwota wygląda 'tylko' dobrze chociaż może źle na to patrzę. Nawet na pewno źle na to patrzę (a raczej patrzyłem bo trochę zmieniam podejście) biorąc pod uwagę, że Qatar Foundation to organizacja non-profit.

Długo jeszcze będziesz uporczywie pisał mes kun de klub? Mam Ci wlepić WP jak jakiemuś dzieciakowi? :/

W najbliższych dniach pojawiać się będzie pewnie sporo projektów, ale to wszystko będą jakieś chałupnicze produkcje :P Trzeba czekać.

Ehhh niby każdy wiedział, że prędzej czy później to nastąpi, ale chyba liczyliśmy na później, później, później. Jestem przekonany, że nie musieliśmy się do tego posuwać, ale Sandro to biznesmen. Zawsze tak było.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 gru 2010, 18:44

Nie wiem jak jest skonstruowana umowa z Unicefem ale wcześniej ktoś napisał że im pomagamy ponoć 10 mln tak? Więc biorąc pod uwagę te 30 mln to daje jednak te 20 mln co dostaje Real i Manchester..Jednym słowem dostajemy tyle samo a przecież Katar..W moim odczuciu błąd choć zgadzam się z Wami że umowa z Unicefem była tylko przedłużeniem zamykającej się historii którą miał ten klub...Ale jak wspomniał Mentor Cesc powinnien być priorytetem a biorąc prezentowaną przez niego obecnie formę to jego wartość minimalnie powinna spaść(50 mln Euro) ale tym będziemy bawić się w czerwcu....Jednym zdaniem mało oraz biorąc pod uwagę jak to zrobił Rosell to kolejny minus podczas jego prezydentury :/

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 gru 2010, 18:47

ddemon pisze:Nie wiem jak jest skonstruowana umowa z Unicefem ale wcześniej ktoś napisał że im pomagamy ponoć 10 mln tak?
Że co? Dajemy 10 mln rocznie na UNICEF? Żarty się Ciebie trzymają :lol: Płacimy bodajże 1,5 mln euro rocznie. Czy poza tym istnieją jeszcze jakieś dodatkowe zapisy, procenty od czegoś to nie wiem. Na pewno nie dajemy 10 mln rocznie :lol:

Za 50 mln euro nikt Cesca nie kupi. Znaczy się na pewno nie Barcelona.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 gru 2010, 18:50

Nie wiem jak jest skonstruowana umowa z Unicefem ale wcześniej ktoś napisał że im pomagamy ponoć 10 mln tak?
0.7% przychodow, teraz 1.5 mln euro, roznica spora.

Po prostu Sandro poszedl po rozum do glowy i chce kase na Cesca zbierac bo wie, ze inaczej sie nie da :lol:

edit: cholero jedna Mentor, wyprzedziles mnie i to nawet odpowiedziales na post ktory jeszcze nie byl publikowany :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”