Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 129

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 06 kwie 2007, 19:32

Ale UEFA ma inne zdanie (niestety) i to my musimy się teraz dostosować i dopuścić Milan do gry w tych koszulkach w jakich wystapią. Nie możemy nic poradzić, niestety.
maestro pisze:Moim zdaniem Niemcy powinni wyjątkowo dopuścić Włochów do gry w koszulkach z logiem buka. Tak by nakazywała grzeczność... szkodliwość przecież niewielka, a w wyjątkowych sytuacjach powinno się stosować małe odstępstwa od prawa IMHO
moim zdaniem też, zresztą władze miasta chcą promować Monechium, a wiadomo, że najlepsza jest promocja przez sport. Jeśli Bayern przeszedłby dalej to dla miasta byłaby to już promocja. Chłopaki muszą się nauczyć myśleć bardziej kreatywnie i szerzej :P

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 06 kwie 2007, 19:41

Akarin pisze:Ale UEFA ma inne zdanie
UEFA stosuje się do prawa europejskiego... Nie wiem jak to działa, ale jeśli ktokolwiek może nałożyć karę na Milan za grę w koszulkach z logiem buka, to chyba tylko władze miasta Monachium. Jedni i drudzy mają podstawy prawne. Jeśli Włosi dostaną karę od Niemców, to pewnie odwołają się do Strasburga hehe albo UEFA ;) a ci już będą się stosować do prawa europejskiego :P Mogę się oczywiście mylić, bo moja wiedza na ten temat jest przeciętna ;) FIFA też kazała przywrócić zarząd PZPNu mimo, iż wcale nie ingerowało to z polskim prawem. Szkoda, że sprawa tak wygląda, bo można ją rozwiązać jak najbardziej kulturalnie i polubownie :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2007, 20:29

Metal pisze:No dziwne prawo w Bawarii ale prawo to prawo i to Milan się powinien przystosować albo wypad.
Zrozum że gdy Milan podpisywał umowę z BWIN to nie myślał o tym że gdy zagra w Monachium to będą problemy. W świetle praw UEFA wszystko jest zgodne, to nie wina Milanu że władze miasta robią im problemy. Jeżeli nie będą chcieli ich na boisko wypuścić ( w co nie wierze ) to UEFA napewno stanie po stronie Milanu - to chyba logiczne. Bayern powinien przytaknąć Milanowi i zrobić wszystko aby Włosi mogli normalnie wyjść w koszulkach z logem swojego sponsora. Przecież Rossoneri nie robią nikomu na złość.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 06 kwie 2007, 22:43

Nie rozumiem wladz miasta Monachium. Werder tez mial taka przypadlosc na poczatku tego sezonu. Skutek? W europejskich pucharach graja w koszulkach z logiem bwin, natomiast na krajowych boiskach trykoty sa 'czyste' :lol:. Prawo niemieckiem prawem niemieckim, ale obecna sytuacja to szukanie dziury w calym. Cos a'la sprzeciw Rummenigge wobec ewentualnej zmiany sponsora reprezentacji Niemiec z Adidasa na Nike :roll:.

Metal witamy. Mam nadzieje, ze nie bedziesz pisal takich glupot jak na forum pewnej polskiej strony o Bayernie.

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 61

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 07 kwie 2007, 10:12

Metal nie do konca jest tak jak mowisz. UEFA przyjmuje pewne regulacje prawne (w tym przypadku zgodne z prawem europejskim) i w swietle tych regulacji Milan moze grac w koszulkach z logo bwin (jesli nie zagra to paradoksalnie zlamie prawo bo nie bedzie przestrzegal zapisow umowy sponsorskiej). A to UEFA zarzadza Liga Mistrzow i przede wszystkim bedzie przestrzegac swoich przepisow.
Tak wogule to mysle ze wszystko sie rozejdzie "po kosciach" i niemieckie wladze pozwola Milanowi grac w koszulkach z "bwin", a cale to zamieszanie jest elementem jakies gry psychologicznej przed rewanzem.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 07 kwie 2007, 12:46

Masz rację raczej wszystko rozejdzie się po kościach. Bo wątpię żeby Bayern oddawał mecz z powodu koszulek :P. Moim zdaniem to Milan powinien się przystosować gdyż jest na obcym terenie gdzie panują inne przepisy. Praca UEFA w tym sezonie jest skandaliczna. Na ćwierćfinał sędzia „Kunta Kinte” nie wiadomo skąd :/. Kahn zawieszony, za to że źle zrobił siusiu – lekarz nie widział. To on chciał mu się patrzeć w krok jak mocz leci!? I jeszcze, że Kahn się umył co jest niedozwolone :lol:. Mark był zawieszony na 2 mecze za czerwoną kartkę ... parodia. Bracia Kaczyńscy i Romuś Giertych mają władzę w UEFA. Masz też trochę racji co do tego, że LM ma swoje zasady jednak Monachium to wole miasto i Milan powinien się przystosować do zasad tam panujących.

Już za trzy godziny mecz z Hannoverem 96. Tydzień temu wygraliśmy z Schalke i znowu każdy się cieszy, że mamy szansę na obronę „Mistrzowskiej Patery”. Jednak wątpię w naszą wygraną w tym meczu. Już wiele razy pokazaliśmy się z bardzo dobrej, a wręcz genialnej strony w meczach z lepszymi w tym sezonie by potem oddać punkty klubom, które walczą o utrzymanie. W tym sezonie nie mamy szans na mistrzostwo bo po prostu nie da się go zdobyć tracąc tyle goli, a do tego jak się przegrywa z Hannoverem, Aachen, Eintrachten, Bielefeld i zdobywa się jeden skromny punkcik z Norymbergą.
olson pisze:Metal witamy. Mam nadzieje, ze nie bedziesz pisal takich glupot jak na forum pewnej polskiej strony o Bayernie.
Dziękuje za dosyć chłodne przywitanie ;) na razie nie dodam do tego pikanterii 8). A myślałem, że sie piwkiem stukniemy :P :beer:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 kwie 2007, 16:22

Czyżby szykował się kolejny blamaż Bayernu? :cry:

Do przerwy w Hannoverze gospodarze prowadzą 1:0, Stuttgart prowadzi w Hamburgu 3:0, a Schake remisuje. Dramat to co się dzieje w lidze z Bayernem. Nawet nie mam nadzei na nagłą zmianę sytuacji, bo za dużo razy przejechałem się tak na meczach np. z Alemanią czy Wolfsburgiem. Wychodzi na to, że ostatnią szansą na zagranie w przyszłym sezonie w Lm jest jej wygranie...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 07 kwie 2007, 16:44

Czyżby szykował się kolejny blamaż Bayernu?
coż po pierwszej połowie na to się szykowało, Hannover dominował, grał lepiej i na koniec stzrelił bramkę. Jednak właśnie padło wyrównanie z naszej strony, HSV gra koszmarnie, VFB świetnie i prowadzą 4:0, nie ma bata trzeba wygrać. Za Gorlitza wszedł Santa Cruz, niech pokaże coś i może w końcu strzeli bramkę w tym roku :pray: . Bramkę dla nas strzelił Micho, który zastępuje na środku Lucio, asysta Ottla 8) . Obecnie zaczynamy grać lepiej, widać chłopaki dostały opieprz za swoją grę w 1 połowie. Nalezał im się.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 07 kwie 2007, 17:34

A jednak stał się cud i o dziwo Bayern podniósł się z kolan. 2:1 i ważne wyjazdowe zwycięstwo. Niestety Schalke i VFB też swoje mecze wygrały i w sumie nic się nie zmiania.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 08 kwie 2007, 7:19

Odetchnąłem z ulgą gdy spojrzałem na wynik końcowy. Oglądałem pierwszą połowę lecz po niej już mi się odechciało. Nic nie graliśmy :/ traciliśmy piłki w środku pola jak by to Hannover był nami, a my nimi. Ogólnie nie zasłużyliśmy na 3 pkt nawet lepszą grą w drugiej połowie. Jednak było widać, że nasi się oszczędzają i chcą zachować siły na Milan. W końcu LM jest najważniejsza :). Ostatnio Ulli mówi do rzeczy bo przed sezonem jego celem było wyjście z grupy, a teraz mówi że są szansę na wygraną. To ja rozumiem wielki klub, który ma wielkie ambicie, a nie tak jak wcześniej posiadaliśmy ambicje takich klubów jak: Anderlecht...

Było widać w tym meczu, że Basti się trochę obudził, a co najważniejsze zapewnił nam 3 pkt :P. Bardzo liczyłem wczoraj na HSV ale jak się skończyło to każdy wie :|. Masakra nie minęło 20 minut, a oni już 3-0.
Teraz czekam już tylko na odesłanie Włochów do domu :) bo nie widzę inne możliwności na Allianz Arena jak awansować dalej :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 kwie 2007, 15:04

Ottl :rydzyk: Niesamowite jest to, co ten chlopak wyrabia. Z taka gra powinien miec pewne miejsce w podstawowej jedenastce. Mam nadzieje, ze ManU nie zrezygnowalo ze sprowadzenia Hargreavesa :glass:. Anglik moze odejsc, bo mamy jego nastepce. Andi gra ostatnio fantastycznie, nie tylko radzac sobie w defensywie, ale i z przodu. A dwie wczorajsze asysty to klasa swiatowa. Tej przy pierwszej bramce to nawet Ronaldinho by sie nie powstydzil :P. Nie wyobrazam sobie, zeby w srodowy wieczor Hitzfeld nie znalazl miejsca w jedenastce dla Ottla.

Co do meczu, to jedynymi pozytywami sa: 3 punkty, kolejny udany wystep Ottla, przelamanie Schweinsteigera [na razie tylko bramka; mam nadzieje, ze od nastepnego meczu zacznie juz grac na miare swoich mozliwoscie], brak kontuzji oraz skutecznosc. Bo jakby nie bylo, mielismy moze ze trzy sytuacje bramkowe, a dwie z nich zakonczyly sie powodzeniem :lol:.

W kontekscie dlugiej przerwy Sagnola, uwazam za konieczny zakup Jansena. Francuz wroci do gry na rozpoczecie sezonu, czyli nie przepracuje z zespolem okresu przygotowawczego. A jeszcze zanim zacznie dobrze sie prezentowac po powrocie do zdrowia :roll:. Dlatego na jego pozycje musimy miec wartosciowego zawodnika.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 08 kwie 2007, 16:28

Ottl zaprezentowal sie w tym spotkaniu fantastycznie
Ta pierwsza asysta to dla mnie cos pieknego zaczynamy strzelac ladne bramki, przy 2 mogl sam probowac moze chcial zeby ladnie wygladalo?? :P

Powoli wygryza ze skladu Owena, chyba dobrze by bylo sprzedac Go do ManUtd bo ktas musi grzac lawe a wraz z pojawieniem sie zapowiadanego rozgrywajacego 3 swietnych defensywnych pomocnikow to za duzo (Owen,Mark i Andi) ktos musial by odejsc Mark jest chyba nie zagrozony bo jest liderem druzyny wiec wg mnie powini sprzedac Owena i zainkasowac 30 mln euro ktore proponuje ManUtd i kupic rasowego napadziora i ze 2 ofensywnych pomocnikow jeszcze

Moze Bastian sie po tym spotkaniu przelamie dawno nie zagral dobrego meczu. Slusznie go Uli krytykuje

Olson wg mnie tez koniecznoscia jest kupno Jansena nie moze byc tak ze nasza lewa strona(Lahm i Bastian) nie ma zmienikow w koncu ktoregos z nich zajada ostatnio Lahm swietowal 100 mecz w Bundeslidze!!! On ma dopiero 23lata odliczajac kontuzje to daje jakies 4 sezony gry!!! albo i wiecej bo przeciez mial dosc dluga kontuzje wg mnie szczegolnie on jest zbyt bardzo eksplatowany potrzebny mu jest dobry zmienik. Liza jak gral to mial na zmiane Tarnata i mial pare meczy w sezonie odpoczynku a Lahm ma rozegrane najwiecej meczy w sezonie z calej kadry!!!

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 kwie 2007, 16:59

Okazuje się, że ostatnio nasi obrońcy nieźle wcielają się w rolę środkowych napastników:P Strzał Demichelisa to było cos pieknego, zresztą Schweinsteigera też nie gorszy :king: W ogóle, to ktoś się orientuje, czemu nasi strzelcy po zdobyciu bramek kopali Bogu ducha winną chorągiewkę? :lol:

O grze Ottla nie będę się już rozpisywał, bo ujęliście już wszystko :wink: Dla mnie chłopak jest po prostu odkryciem sezonu i tyle. Miejmy nadzieję, że Generał w końcu sie do niego przekonał, po okresie sadzania go na ławę :wink:

Mecz może szałowy nie był, ale punkty się liczą. W tej kolejce jakoś wątpiłem w nadrabianie strat i jako się okazało, słusznie (choc dzisiaj gra jeszcze Werder, może coś stracą :P ) . Tak naprawde trzeba będzie wygrac za 2 tyg. w Stuttgarcie i to będzie najwazniejsze :wink: A jak nie, to wygrac LM :D

Ta cała "afera" ze sponsorem Milanu to tak naprawde ściemnianie. W końcu wszystko jakoś się rozejdzie po kościach. Nie wierzę, żeby UEFA dała walkower za takie coś, bo sama by się w tym momencie ośmieszyła. Choć z drugiej strony, niektóre decyzje tej organizacji niedawno ocierały się prawie o skandal :roll: Ale myślę, że wszystko rozegra się na boisku i to pomyślnie dla nas :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 08 kwie 2007, 19:56

Werder wygral i strata do 3 miejsca tak jak przed tygodniem :(

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 08 kwie 2007, 21:50

przembal pisze:On ma dopiero 23lata odliczajac kontuzje to daje jakies 4 sezony gry!!!
Umarlem :lol2:.

Juz od jakiegos czasu [od lata zeszlego roku] przeczuwalem, ze dzialania Hoenessa maja za zadanie tylko podbic cene za Hargreavesa. Anglik jest dla nas graczem niezwykle waznym, jednak nie niezastapionym. I wlasnie taka role widze do Ottla. Bawar ma ogromny talent i potrzebuje teraz gry. A z tak silna konkurencja [Demichelis, van Bommel i Owen], szanse Oti'ego na regularne wystepy sa naprawde niewielkie. A nie zapominajmy, ze Hoeness & Co. obiecali nam rozgrywajacego, czyli na boisku bedzie prawdopodobnie miejsce tylko dla jednego defensywnego pomocnika. Zreszta, dobrze ukazuje nam to runda wiosenna, kiedy Hargreaves jest juz do dyspozycji Hitzfelda. Obecnie Andreasowi do Anglika jeszcze sporo brakuej, jednak ma on szanse stac sie naprawde dobrym pilkarzem w przyszlosci. Jednak moze tak sie stac tylko i wylacznie przy regularnych wystepach i calkowitym popraciu trenera.

Zajecie wyzszego niz 4. miejsce w obecnym sezonie nie jest zalezne tylko od nas, to wiadomo od dawna. Mysmy juz jedna szanse na awans zaprzepascili na Allianz w meczu z Werderem. Teraz zostaje tylko wygrywac wszystko do konca sezonu, a takze liczyc na wpadki rywali. Bo pozostal nam juz tylko jeden bezposredni pojedynek z zespolem z czolowki- za 2 tygodnie na Gottlieb- Daimler w Stuttgarcie.

Bayer dzisiaj w kompromitujacym stylu ulegl Bochum na Bay- Arena. Coz, z niecierpliwoscia czekamy na Aptekarzy w jaskini lwa :twisted:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”