NBA... - Strona 129

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Po mistrzostwo w sezonie 2018/2019 sięgną:

Milwaukee Bucks
2
10%
Toronto Raptors
3
14%
Boston Celtics
4
19%
Philadelphia 76ers
0
Brak głosów
Golden Stdate Warriors
5
24%
Denver Nuggets
0
Brak głosów
Houston Rockets
1
5%
Oklahoma City Thunder
2
10%
Portland Trail Blazers
0
Brak głosów
ktoś inny
4
19%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: NBA...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2015, 20:10

No ja też mam bekę jak czytam, że Lakers nie tankują a po prostu są słabi. Trzymanie Scotta na ławce to gwarancja fatalnych wyników, różne są sposoby na tankowanie, nie tylko Wielki Projekt Sixers :)

Lakers muszą ostro przegrywać jeżeli chcą zachować swój pick, chroniony tylko w TOP-3. Inaczej trafia do Sixers oczywiście. #Hinkie

Kobe CO NAJMNIEJ o rok za późno. Ja nigdy nie byłem jego fanem, ale doceniam i szanuję, legenda. Szkoda, że kończy w tak fatalnym stylu, chyba żaden zawodnik tej klasy nie kończył kariery w tak beznadziejny sposób. Na dziś dzień to jeden z najgorszych zawodników w lidze, ale tak się składa, że to pomaga w przegrywaniu więc będzie mógł swoje pożegnalne tour kontynuować w takim kształcie dopóki starczy mu sił.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2286
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 01 gru 2015, 6:48

19-0

Ciezko bedzie dobic do chociażby Heat sprzed dwóch sezonow,ale i tak swietny start.Niewiarygodna ekipa.

Razem z poprzednim sezonem maja 23 zwycięstwa pod rzad.

DeAndre dzis wolne na poziomie 12/34.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 gru 2015, 11:15

Lekko nie będzie, szczególnie w trasie wyjazdowej, ale spójrzmy w terminarz:

@Charlotte, @Toronto, @Brooklyn, @Indiana, @Boston, @Milwaukee

Potem wracają do domu i mają:

Phoenix, Milwaukee, Utah, Cleveland, Sacramento

Teoretycznie w każdej chwili mogą się wyłożyć, ale w moim odczuciu najtrudniejsze mecze to najpierw wyjazd do Indiany a następnie Cleveland u siebie. Wiele się może do tego czasu wydarzyć.

Jeżeli nie potkną się w Indianie (ani nigdzie indziej podczas trasy wyjazdowej) a u siebie dotrwają bez porażki do meczu z Cavs to będą mieli już 28W a więc pobity rekord Miami. Długa droga, ale terminarz wcale nie jest szczególnie trudny.

W tym okresie mają też tylko dwa B2B, na Brooklynie po wizycie w Kanadzie oraz w Milwaukee po Bostonie. Mogło być gorzej.

Szkoda, że Pacers też będą akurat wypoczęci na mecz z nimi, całe dwa dni odpoczynku przed GSW mają.

Będzie ciężko, ale trzeba śledzić. Trzymam za nich kciuki, oby się za szybko nie poślizgnęli bo potem kolejne masowe zwycięstwa nie będą już AŻ tak przyciągać, pozostanie im ściganie rekordowego 72-10 Bulls.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 gru 2015, 17:49

Mnie osobiście byłoby szkoda gdyby ktoś pobił rekord Bulls, nawet wyrównał. Mam zdecydowanie większy sentyment do lat 90 niż obecnych. Każdy nowy rekord to coś fajnego jednak lata 90te to było coś.
GSW mają rekord rozpoczęcia sezonu i niech na tym pozostaną, inne im zdecydowani nie są potrzebne - na chwilę obecną nawet w przypadku 1-2 porażek demolują konkurencję. Jednak jeśli wytrwają wyjazd na Wschód to będę im kibicował jak nigdy aby pobili wynik LAL.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 gru 2015, 22:44

Ja natomiast mam alergię na wszystkich ludzi, którzy uważają, że:

1. Kiedyś było lepiej
2. Kiedyś trawa była bardziej zielona
3. Kiedyś było trudniej

itd, etc.

Dlatego trzymam kciuki za GSW. Jeżeli pobiją rekord to brawa dla nich, na pewno zrobią to zasłużenie. Czasy się zmieniają, sporty się zmieniają, wszechobecny kult lat ubiegłych działa mi na nerwy. Wiem czym jest sentyment, ale nie ma wiele wspólnego z logiką i rozsądkiem. Tak już mam, że nie nagradzam nikogo bonusowymi punktami tylko dlatego, że matka urodziła go wcześniej.

Jesteś tu Carbon?

Jimson zaprasza :wink: Polecam w szczególności tym zajawkowiczom, którzy nie siedzą w zagranicznych mediach, ale nie tylko. Nie będę przesadnie spamował bo wyjdzie z tego nachalna reklama, ale polecam i tyle. Wiele osób na samym czytaniu 6G mogłaby wiele skorzystać zamiast pisać bzdury na forum :P Koszt żaden, 2-3 piwa w knajpie miesięcznie.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 02 gru 2015, 1:12

fieldy pisze:nieszczęście, rojadirecta zamknieta? czy padła? znacie inne forum?
Ja mam wykupione League Pass, ale wiele spotkań puszczanych jest na ruskich streamach. Nie kazde, ale podobno calkiem sporo.

http://livesport.ws/

Ewentualnie tu. :P

http://www.sport365.live/en/main

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 gru 2015, 3:42

nie lubię online, wolę sobie meczyk ściągnąć, dlatego też trochę pomarudziłem jak Mentor podesłał linka do tych ludzi od 6gracza. Mecze ogladam ze sporym opóźnieniem czasami, a nie ma nic gorszego niż oglądać spotkanie znając wynik, dlatego jak najmniej newsów z NBA, bo od piłki już się nie uwolnię, wszedzie o tym trąbią, gdzie zaglądam, o NBA mogą zadbać i nie wiedzieć :P

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 941

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 gru 2015, 8:38

Sixers w meczu gigantów odnieśli historyczne zwycięstwo :ozob:

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 02 gru 2015, 9:20

Dla mnie jaranie sie sezonem zasadniczym to jak jaranie sie jakims pucharem emirates czy cos w tym stylu.

Tylko w PO sa prawdziwe sportowe emocje. :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 02 gru 2015, 15:34

Ja powtórki oglądam sobie tutaj : http://tvrex.altervista.org/orlando-mag ... er-1-2015/
Żadnego ściągania, wszystko bezpośrednio na stronie w dobrej jakości :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 gru 2015, 19:50

Mentor pisze:Ja natomiast mam alergię na wszystkich ludzi, którzy uważają, że:

1. Kiedyś było lepiej
2. Kiedyś trawa była bardziej zielona
3. Kiedyś było trudniej

itd, etc.
Ja nie porownuje jednego do drugiego. NBA ogromnie sie zmienila na przestrzeni ostatnich 20 lat. Po prostu wychowalem sie na wojnach prawdziwych centrow i bardzo dobrej defensywie najlepszych. Czy bylo lepiej czy gorzej w porownaniu z dniem dzisiejszym nie wiem, bo to sie ciezko porownuje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 gru 2015, 4:05

Ten Curry to pojebany jakiś. W 3 kwarcie z Hornets chyba z 5 trójek z rzedu dziabnął, 28 pkt w tej jednej kwarcie, z czego połowę w ostatnich 2 minutach :badziewie: :ban:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 04 gru 2015, 10:53

i te pull up trójki w transition z 9 metra :D maszyna

przypominam o otwartych dniach na 6graczu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 gru 2015, 14:42

Spoiler:
:płacze:

Z tego grona najbardziej brakować mi będzie zdecydowanie Garnetta.

Dziś wielki mecz a przynajmniej tego oczekuję :P Warriors jadą do Indiany po 27 zwycięstwo z rzędu a więc wyrównanie drugiego najlepszego wyniku w historii (Miami Heat 2012-2013). Oczywiście seria GSW liczona jest jeszcze od końcówki ubiegłorocznego RS, licząc tylko ten sezon to może być ich 23 zwycięstwo.

Łatwo nie będzie, domagam się meczyska i trzymam kciuki za gości :)

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 08 gru 2015, 15:20

Co oni wszyscy kończą karierę? Z tego grona to chyba Iverson,T-Mac i Nash skończyli już kariery i po tym sezonie Kobe kończy, chyba, że czegoś nie wiem?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”