No... to mi gra...Sir Alex Ferguson nie może wyjść z podziwu dla swoich młodych graczy - Wayne'a Rooney'a i Cristiano Ronaldo, którzy razem z United kontynuują serię zwycięstw. Tym razem "Czerwone Diabły" pokonały Newcastle United na St. James' Park.
Obaj piłkarze, a w szczególności Wayne Rooney byli zagrożeniem dla obrony Newcastle, dlatego manager powiedział, że byli nieprawdopodobni.
Oto wypowiedź Sir Alexa Fergusona dla Sky Sports po meczu.
Skuteczność
Bardzo ważne było to żeby wygrać. Ciężko było strzelić Newcastle gola, grali bardzo mądrze i oczywiście podczas takiego meczu jest bardzo emocjonująca atmosfera.
Zwiększenie tempa w drugiej połowie
Zwiększyliśmy szybkość podań, potrzebowaliśmy tego, ponieważ byliśmy za wolni w pierwszej połowie. Stworzyliśmy wiele sytuacji, prawdopodobnie najlepszych w całym meczu, Newcastle było pod wielką presją w pierwszej połowie i mieli kilka niebezpiecznych momentów, jednak nie wykorzystaliśmy naszych sytuacji, a w tak ważnych meczach po prostu musisz to robić. Kiedy zdobyliśmy pierwszą bramkę, uspokoiłem się.
Gra Rooney'a
Druga bramka była wspaniałym przykładem dla każdej młodej osoby, która chce dostać się na szczyt. Wayne przejął piłkę na własnej połowie, przebiegł około 50 metrów, aby zagrać do Ruuda. Pokazał on wspaniałą grę i każdy młody, dobry gracz, który potrafi to zrobić jest przykładem dla innych
Możliwy karny dla United
Wydaje mi się, że Ruud został chwycony i obrońca przewrócił go, jednak nie będę robił żadnych problemów. Wydaje mi się również, że Ronaldo był przewrócony, jednak łatwo jest o tym mówić jeśli się wygrało
Dobry start sezonu
Dzisiejszy mecz nie był wspaniałym występem, jednak był to mecz podobny do tych, które rozgrywaliśmy podczas sezonów, w których zdobywaliśmy jakieś trofeum. W strefie obronnej zagraliśmy bardzo dobrze, a nasz bramkarz był wspaniały. Ta formacja była stale pod nadzorem. Ruud, Wayne i Cristiano to zawodnicy, którzy mogą wygrywać dla nas mecze
Rooney i Ronaldo
Oni są fantastyczni. Dwaj młodzi chłopcy są niewiarygodni. Są bardzo żywotni, wspaniale jest widzieć jak młodzi ludzie czerpią przyjemność z treningu i żartują sobie w szatni