AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 129

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 cze 2006, 17:32

Trzeba zlozyc zyczenia urodzinowe naszemu prawemu obroncy ktory chce zostac srodkowym obronca :P Mowa tutaj o Cafu.To juz jego 36 urodziny.
Sukcesow ma az nadto wiec zycze mu zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia :)

Cassano niech siedzi i marudzi w Madrycie.W Mediolanie nie ma dla niego miejsca.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 cze 2006, 18:00

Aaaa to dla tego wczoraj Canarinhos zabalowali :P Ich kapitan miał powód sie bawić :) A i miał z kim hehe Wszystkiego najlepszego Marcos :!: Zdrowia - zdrowia - zdrowia !!! Forza Pendolino:!:

Chłopaczekfotka zabytek

Ty komisarz mercato :P w tym że rzecz Antek nie psioczy w Madrycie :roll: mimo że nie gra nic. Mocny rezerwowy. Jedna z gazet napisała dziś że Milan gotowy wychować łobuza z Bari :roll: Jak dla mnie luz, bo jak jest w formie to wymiata - ale jak napisałem On nie może byc nr. 1 okna. I dobrze o tym wiemy.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 cze 2006, 18:01

Chlopaczek pisze:Cassano niech siedzi i marudzi w Madrycie.
:lol: tez slyszalem te plote...nizly numer...juz mu sie znudzilo byc "gwiazda" krolewskich?! z jednej strony szkoda mi go bo mial zadatki na swietnego napastnika...jakby mial lepiej wszystko poukladane w glowce, i zostal by przykladowo w Italii, mialby wieksze szanse na rozwoj..a tak MS przechodza mu kolo nosa....z drugiej jednak strony za glupote sie placi...co teraz Antonio czyni:) moze odebral lkcje pokory i warto by mu bylo juz wrocic do Wloch?! jadnek na to juz za pozno...wydaje mi sie ze on juz mial swoje 5 minut:)

dolaczam sie do zyczen...bylo nie bylo...byly Romanista:)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 cze 2006, 18:21

Mowisz Zaza za Cassano nie marudzi w Madrycie?Jakos w to nie wierze.Moze zarabia wiecej (tylko dlatego ze w Italii takie duze podatki sa) ale nie dosc ze nie gra w pierwszym skladzie to stracil miejsce w reprezentacji na Mistrzostwa Swiata.Pamietajmy ze gdy gral w Romie to byl w zasadzie jedynym jasnym punktem Wloch na Euro 2004.Wyjechal i gdzie jest teraz?Na lawie to wlasciwa odpowiedz.I ma nie marudzic?Capello go nie ujarzmil do konca a pseudotrenerzy ktorzy ostatnio prowadzili Real mieliby to zrobic?Jesli tak to gratuluje im sa lepszymi wychowawcami niz trenerami.Powinni uczyc trudna mlodziez :P

Do Italii to moze wrocic przenoszac sie do Turynu.Stara Dama go chciala przeciez.

Baggio-Del Piero-Cassano tak to chyba szlo :)

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 07 cze 2006, 18:26

Chlopaczek pisze:Mowisz Zaza za Cassano nie marudzi w Madrycie?
chyba wlasnie tak jest...

w Realu jest jednym z wielu nie jest nikim wyjatkowym...a w Romie gral bo nie bylo nikogo lepszego..a tam moga sobie wybierac:)...z reszta ma 8 kg nadwagi:) jak wszyscy..podobno Hiszpanska kuchnia jest wysmienita :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 cze 2006, 18:41

Z czasem może zacznie marudzić na ławce Real [zależy kto bedzie trenerem :roll:] ale jak narazie kwota która dostaje pasuje mu i nie marudzi :P Z tego co widziałem jak grał [z ławki] to nie pokazywał za wiele. Potrafi o wiele wiele wiecej. Dla tego Real zrobi z nim interes jak z Owenem i Newcastle :P
Chlopaczek pisze:Baggio-Del Piero-Cassano tak to chyba szlo

No to było dobre :P :lol: a na końcu [']

Napisałe Ci w newsie prasa od jakiegoś czasu pisze Cassano - Ibra... wiec myśl trzeźwo :P zło konieczne :>??

Klub ma taka kase do wydania że teraz sprzedają nam 4 gracz dziennie - ja wiem w końcu prasa trafi :roll: ale to i tak jest chore. Trzeba troche realnie patrzeć na plotki.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 cze 2006, 12:37

Nikt nie napisałe o tym :P a nawet strony Milanu milczą a Kakha Kaladze po raz 4 wygrał plebiscyt na najlepszego piłkarza Gruzji :P

Obrazek

Nie dawno lewy teraz już środkowy defensor, ma za soba swietny sezon - i chyba to on zasługuje na miano "największego pozytywu" Rossonero :P Także wie jak zmiana pozycji na środek wpłyneła na jego gre. A bramka w derbach "Stolicy Mody" było "kropka nad i". Pewnie rywale Kaladze w tym plebiscucie nie byli za mocni. Jak na moje oko to Szota Arveładze kótry nastrzelał troche bramek dla AZ Alkmar i może Levan Kobiaszwili w Schalke 04.

Sezon Kaladze w liczbach :wink:
Serie A :arrow:
Wystepy: 28
Minuty zagrane: 2361
Gole: 2

Champions League :arrow:
Wystepy: 11
Minuty zagrane: 866
Gole: -

Coppa Italia :arrow:
Wystepy: 4
Minuty zagrane: 287
Gole: -

Sukcesy z Milanem :]
1 Scudetto
1 Puchar Europy
1 Superpuchar Europy
1 Puchar Włoch
1 Supercoppa

Fajnie kiedyś wyglądał Kakha. Z 10 lat temu :P :lol:
Pierwszy sezon w barwach Milanu - 99 r.

Dziś Carlo Ancelotti obchodzi 47 urodziny :twisted: Wszystkiego najlepszego Pacynka :!: Zdrowia - szczeście - mniej nerwów - wiecej odważnych decyzji - swoich decyzji :P zwycięstw, sukcesów i pięknej gry. Obyś nadal robił to co robisz. Masz moje zaufanie które utraciłeś na jakiś czas :roll: Ale szybko je odzyskałeś :) Najlepszego Carletto :!:

Prezentem dla Carletto od nas będzie zmiana sondy w temacie :lol: to jest prezent - Nikt ! zostanie Carletto na ławce... :twisted: mowa 8)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 cze 2006, 13:48

Jak zwykle spoznione ale szczere zyczenia urodzinowe tym razem dla Ancelottiego :) Czuje ze nadchodzacy sezon bedzie nalezal do niego a co za tym idzie do Milanu 8) Tego wlasnie zycze jemu i nam.

Gratulacje dla Kaladze chociaz w sumie wielkiej konkurencji to on w pilkarzach ze swojej ojczyzny nie ma :P

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #10 » 11 cze 2006, 20:25

moim zdaniem Milan traci po trochu na wartosci bo Andru to wielki gracz dla Milanu :wink: a jakoś nie widze nastepcy w kadrze AC M.. po drugie nie co starzeje sie kadra Milanu :roll:
robur pisze:e wiem czy ktoś już tu to napisał, ale koszulka z numerem 10 jest już zarezerwowana na nowy sezon... mianowicie z 'dychą' grać będzie Seedorf...
on tez lat co raz wiecej za niego poszukałbym juz jakiegos młodszego dobrego zawodnika a on nie jest gwaizda na miare 10 :!: :!: juz nie :!:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 11 cze 2006, 20:42

Szkoda troche że Kaka nie wzią "10" ale wiadomo kolekcja 22 :wink:
#10 pisze:on tez lat co raz wiecej za niego poszukałbym juz jakiegos młodszego dobrego zawodnika a on nie jest gwaizda na miare 10 juz nie

Ile Clarence ma lat 29 ? chyba jest najstarszy z lini pomocy - ba na pewno. I ma 29 lat czyli jeszcze sie mieśc w najlepszy wielu dla piłkarza. Wiesz jeśli Ty uważasz że juz trzeba szukać zmieników to tak jak ja bym twierdził że od trzech lat Zizou nie powinień grać :roll:

A właśnie to był błąd Real że nie sprowadził kogoś kto by teraz [młody] powoli wchodził w miejsce Zidane. Bo przykład Kaki pokazuje że presja była na innych mianowicie Rivaldo i Rui Coscie - a teraz ten następca Zizou w Real odrazu będzie pod "ostrzałem" - a następca Seedorfa już jest :roll: ale jeszcze niestety nie podpisał umowy :? także cisza prasowa:P

Masz racje co do Andriya :? ale sądze że wartość straty będzie może ocenić po uzupełnianiu ataku. Sheva to mistrz i kompletny napastnik jakich mało. I Milan tylko straci ale może nie stracić aż tak dużo. :wink: wszystko zależy od uzupełnienia ataku.

Starzeje ? :roll: to taki mit że hoho. Zreszta ja wole 40 letniego Costacurte który wchodzi w czasie meczu na Camp Nou z Barcelona przy 120 tysiącach socios i daje rade jak nic :] Niż młokosa który boi się wejść wślizgiem w okolicach 20 metra albo leczy sie cały czas :wink: Zreszta coś Ci radze. Policz lata i osiągnięte ostatnio wyniki. A nawet z tego sezonu liczby defensywa ofensywa wygrane remisy porażki . To podstawowy skład Milanu w tym zakonczony sezonie. Dida - Cafu, Nesta, Kaladze, Sergino - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaka' - Gila - Sheva [już nie :roll:]

Pozdrawiam :)

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 13 cze 2006, 10:31

PAP pisze:Rzymska prokuratura zażądała w poniedziałek kary dziewięciu miesięcy więzienia dla brazylijskiego obrońcy Cafu za udział w aferze paszportowej.

Informacja ta napłynęła dzień przed pierwszym meczem "canarinhos" na mistrzostwach świata w Niemczech, w którym obrońcy Pucharu Świata zmierzą się z Chorwacją. Oprócz Cafu, prokuratura chciałaby kary 10 miesięcy pozbawienia wolności dla prezesa AS Romy Franco Sensiego, który brał udział ściąganiu brazylijskiego piłkarza do swojego klubu w 1997 roku. Cafu grał w Romie do 2003 roku. Potem przeszedł do Milan AC, w którym gra do dziś.

Według prokuratury Cafu złożył w 1998 roku fałszywe świadectwa, mające przyspieszyć proces jego naturalizacji we Włoszech. Dotyczy to w pierwszym rzędzie dokumentów mających rzekomo potwierdzać włoskie pochodzenie jego żony. Uzyskanie tego statusu umożliwiło zawodnikowi grę we wszystkich klubach piłkarskich w UE. Zarzuty w tej sprawie wysunięto także wobec innych osób. Oprócz Cafu i Sensiego, oskarżona została żona Brazylijczyka, Regina Feliciano, menedżer piłkarski zawodnika Cristofano Colombo oraz były gracz AS Roma, Argentyńczyk Gustavo Bartelt. Ten ostatni w 2001 roku został na rok zawieszony w prawach zawodnika przez Włoską Federację Piłkarską za uczestnictwo w aferze paszportowej w tym kraju.

Cafu przebywający obecnie z reprezentacją w Niemczech, nie chciał komentować całego zdarzenia. - Nie mogę nic wam powiedzieć, gdyż nie zostałem jeszcze oficjalnie o wszystkim poinformowany - tłumaczył dziennikarzom pytającym go o całą sprawę. - Nie wiem, dlaczego informacja o tym przyszła akurat teraz. Na razie odkładam to na bok. Będzie na to czas po mistrzostwach. Ale jestem spokojny - dodał Cafu.

kolejne problemy... mam tylko nadzieję, że nie trafi do "pierdla" (zakładając oczywiście, że jest niewinny)...

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 14 cze 2006, 19:42

Wiecie doszłam do dziwnego wniosku, który być może kogoś rozbawi, ale mnie nie jest do śmiechu.
Doszłam do tego wniosku przeczytawszy wywiad z Shevą, w którym mówił on o okolicznościach transferu do Londynu. Stwierdził że przeniósł się do Chelsea ze względu na swoją żonę, która źle się czuła w Mediolanie :shock: , zna słabo włoski (od czego są nauczyciele, chyba że taka inteligentna :roll: ) i miała mało pracy (widocznie nie tylko "inteligentna" ale i "wybitna" modelka).
I on dla dobra rodziny przenósł się do Londynu.
I doszłam do wniosku że to ja jestem średnio inteligentna albo facet za przeproszeniem "wali smuty". Jeżeli ma problemy z porozumiewaniem się z żoną bo on angielskiego nie zna a ona włoskiego, to jak do tej pory się porozumiewali? i czy do nauczenia się języka wystarczy sama zmiana zamieszkania :?: :?
Nie wierzę zeby normalna osoba, kobieta nie zrozumiała, że ktoś ma pracę z którą jest bardzo związany, że tak praca i ci współpracownicy to prawie jak rodzina i są dla mnie bardzo ważni bo się wzajemnie dopełniamy. A już totalną bzdurą dla mnie jest przenoszenie się do danego państwa aby się języka nauczyć, bo w inny sposób chyba się nie da. A jeśli wybranka nie chce nauczyć się włoskiego mimo że tam mieszka, a Włochy to bądź co bądź druga ojczyzna męża to pokazuje jak go szanuje :roll: .
A może prawda jest taka jaką każdy z nas się domyśla że Sheva zrobił to dla kasy, bo ma dziecko w Chelsea zarabia niemalże drugie tyle i chęć ustawienia siebie i jego do końca życia okazałą się silniejsza i to ten argumen go przekonał a nie językowy. Nie jest najmłodszy zostało mu 4 góra 5 lat kariery na wysokim poziomie i czas pomyśleć nie tylko o sportowych ale i finansowych doznaniach. Tylko dlaczego tego nie powiedział przecież to wcale nie umiejsza jego zasług dla Milanu. Podejrzewam że w pewnym sensie większość by zrozumiała. A napewno by doceniła szczerość a nie to że się z nich próbuje idiotów zrobić.
To tyle kończę temat Shevy bo dla mnie jest bardzo przykry, mam nadzieję że uda nam się chociaż w części zapełnić tą lukę i niech to będzie Torres dziś całkiem dobrze zagrał. :D

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 14 cze 2006, 20:22

Mi sie wydaje i tego sie bede trzymal ze Szewa nie zrobil tego dla kasy.On jej ma tyle ze moze po zakonczeniu kariery pilkarskiej zostac rentierem.Jego zona tez pewnie sporo zarabia bo jest w koncu modelka (tego akurat pojac nie moge).
Prawda jest taka ze Pazik to suka a Szewa to pantoflarz.

Dzisiaj Andrij "imponowal" forma.To pewnie jednomeczowy wybryk ale dziwnie mnie lechta mysl ze stracil forme bo odszedl z Milanu :P

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 20 cze 2006, 20:43

Cytat acmilan.pl:
rowadzący śledztwo w sprawie „calciopoli” Francesco Saverio Borrelli ujawnił dziś parę faktów dotyczących tej kompromitującej włoskie piłkarstwo aferze. Wg prowadzącego śledztwo sezon 2004/05 został wypaczony przez różne nieprawidłowości, jednak w włoskiej piłce nie można mówić o klasycznym kupowaniu meczów. Powstał nowy system korupcyjny, który wpływał na obsadę sędziów głównych i liniowych. W zamian za przychylną postawę na boisku i przy wyznaczaniu sędziów, wręczano różne dobra materialne i oferowano pomoc w różnych sprawach, tym którzy nie chcieli poddać się systemowi grożono.

Zamieszane w aferę są Juventus, Milan, Lazio i Fiorentina. Najgorzej wygląda sprawa Juventusu, który jest poważnie zagrożony odebraniem dwóch mistrzostw i degradacją do Serie C1. Mamy tu do czynienia z odpowiedzialnością bezpośrednią, więc jest praktycznie pewne, że nic nie uratuje Juve.

Wg Borrelliego Juventus i Milan stworzyły dwa przeciwstawne systemy. „System” Juventusu był o wiele bardziej niebezpieczny i rozbudowany, natomiast „system” Milanu był stworzony rzekomo po to aby wpływać na obsadę sędziów liniowych oraz aby obdarowywać ich prezentami.

Borrelli klasyfikuje Milan pozycję niżej niż Juventus. Kluczowa wydaje się rola Adriano Gallianiego w całej sprawie. Milanowi grozi spadek do Serie B tylko i wyłącznie w przypadku gdy w aferę byłby zamieszany Adriano Galliani. Milan może być pewny ukarania za złamanie artykułu 1 prawa sportowego, za sprawą powtarzających się kontaktów z Bergamo i zaproszeń na częste kolacje w restauracji Meaniego w godzinach gdy lokal był zamknięty stosowanych wobec sędziego Colliny. Ekspert prawa sportowego Mattia Grassani twierdzi, że za złamanie tego artykułu grozi jedynie kara pieniężna i zawieszenie skompromitowanych działaczy.
czyli najważniejszą kwestią jest czy zamieszany w ten proceder był Galliani. Nie źle najważniejsze jest czy Milan grał czysto, bo jeśli nie to przykro mi ale powinniśmy się znaleźć w serie b, bo to wstyd i hańba, a panowie Galliani i Meani... :pogrzeb: :bicz2: .
Naprawdę chcę aby to się wyjaśniło i okazało się jakie naprawdę są dowody przeciwko Milanowi, bo informacje są prawie sprzeczne.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 21 cze 2006, 0:11

AgaM informacje sprzeczne = mało powiedziane :roll: Jednak spoko - od miesiaca pojawiają sie sprzeczne informacje. Od systemów po sztuczne zeby :P A najważniejsze jest ta że to Meani odpowie za wszystko co może łączyć Calciopoli z Milanem. Zreszta "słowa" Gallianiego przez telefon: Uh uh uh" to już klasyka dla Rossonerich :] A samo uh uh uh chyba go nie udupią :lol: Jak to Chłopaczek dziś napisał jesli mieli by coś to na 100% Berlusconi nie wrócił by na fotek prezydenta klubu - pozostał w w cieniu. Bo mógłby...

Pozostaje czekać - wszystko sie nie bawem wyjaśni - ja jestem spokojny - zresztą jak to mówi mój ziomek "złapali tych co mieli złapać" 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”