AS Roma (zbiorczy) - Strona 129

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Roma w lidze?

1-2
0
Brak głosów
3-4
1
20%
5-6
4
80%
7-8
0
Brak głosów
Poniżej 8
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 lip 2007, 14:19

RealFan pisze:To nie musi być prawda, ale Marca to nie As, że wypisuje same głupoty
Nie, ale powiedz mi skąd oni mieliby o tym wiedzieć? Poza tym to się nie trzyma kupy. Przecież te „łapówkowe” trzy bańki mogliby dać Romie i chyba suma transferu sięgnęłaby 19 mln. Na pewno bawiliby się w jakiś przekupywanie menadżerów tylko po to by Roma nie zarobiła dodatkowo 3mn€.
RealFan pisze:Nawet jakby to była prawda, to myślisz, że Inter by się do tego oficjalnie przyznał
Myślisz, że gdyby to była prawda to wylosowaliby taki komunikat? Siedzieliby cicho, bo skoro jakaś tam gazeta to napisała to może ma na to dowody. Po co się więc kompromitować potem, po opublikowaniu tych dowodów?

edyta:
Totnik_ASR pisze:co za hipokryzja...
Hipokryzja? :shock: No nie rozśmieszaj mnie. Przyjrzyj się lepiej sowim postom.
Ostatnio zmieniony 06 lip 2007, 14:30 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2413
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2007, 14:25

Zico_FCI pisze:Myślisz, że gdyby to była prawda to wylosowaliby taki komunikat? Siedzieliby cicho, bo skoro jakaś tam gazeta to napisała to może ma na to dowody. Po co się więc kompromitować potem, po opublikowaniu tych dowodów?
Kiedy pojawiają się tego rodzaju informacje zawsze jest oficjalny komunikat zaprzeczający wszystkiemu. Zespoły zamieszane w Calciopoli też wszystkiemu zaprzeczały, a nie siedziały cicho.

Jakby dali te 3 mln Romie to wtedy nikt nie miałby pewności, czy Real nie zaoferowałby 20 mln. Porozumienie z agentami piłkarza może być bardziej owocne. Nie mówię, że Inter podjął się takiego kroku, ale nie byłbym też taki pewnien, że tego nie zrobił.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 06 lip 2007, 14:26

Zico_FCI pisze: Przestań pieprzyć bzdury. Jeszcze niedawno płakałeś, że „żyjemy plotami”. O tej „łapówce” napisała Marca chyba. To jednak dla Ciebie prawda objawiona mimo, iż dzisiaj Inter oficjalnie temu zaprzeczył.
hehe to co przeciwko Interowi to bzdury a jak na reke to kazda plote podajecie :P

co za hipokryzja...
Hipokryzja? No nie rozśmieszaj mnie. Przyjrzyj się lepiej sowim postom.
LOL ja w co 2 urzywam ironi.. i jak wspomnialem kiedys w calej sprawie byly 2 wiarygodnie komunikaty oficjalnie reszta basnie dzienikarzy

to Wy sobie interpetujecie odpowiadajace Wam ploty za prawde a co przeciw Interowi to bzdura :)

a tak wracajac do sprawy to oczywiscie dowodow na nic nie ma i Roma pewnie wnioslaby sprawe do sadu jakby o tym wiedziala.. aczkolwiek dziwne jest ze Chivu nagle odrzucam mozliwosc negocjowania z Barca i Realem a wiadmo ze te kluby by mu niezle sumki oferowaly

pozatym troche myle rozumowanie ze MOratti mogl dac 3 bankie wiecej Romie.. bo w sytuacji jak Chivu sie napnie tylko na Inter to bedzie mogl zaoferowac Romie nawet 3 banki za Rumuna Roma i tak bedzie musiala sprzedac bo nikomu innemu juz nie sprzeda bo zawodnik sie nie zgodzi.. tym posunieciem Inter dyktowalby warunku.. albo teraz zawodnik do Nas za grosze albo w styczniu za darmo... to byloby raczej cwane posuniecie.. oczywoscie nielegalny ale skoro faktow nie ma to trzeba przyjac ze zawdnik z agentem tak sobie uparli sie na Inter :roll:
Myślełem, że to Ty zdecydujesz
ciesze sie ze moglem Ciebie uswiadomic :)

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 06 lip 2007, 15:27

Ja to widzę tak: Chivu odesłać do rezerw niech tam gra...opłacić jakiegoś amatora(rzeźnika) który będzie grał przeciwko niemu żeby połamał mu nogi(dać nawet z kilka tysięcy euro- co dla gracza niskich klas i tak jest dużą sumą), myślę że będzie to rozsądne.
Forza Roma

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2007, 15:43

Można też snuć stwierdzenie, że Chivu nie chce iść do Hiszpani aby nie popełnić błędów Cannavaro czy Samuela. Jeśli tak to logiczne stwierdzenie faktu odrzucenia ofert Realu czy Barcelony. Jeśli nie to chyba zaczne podejrzewać Morattiego o kłótnie z Romą i łapówkę dla Becalich :lol: Najlepsze jest jednak to, że Inter oficjalnie z Rumuna zrezygnował, a on mimo wszystko dalej chce na San Siro. W sumie to nie zdziwie się jeśli teraz Chivu zostanie w Rzymie.

Zwibel pisze:Ja to widzę tak: Chivu odesłać do rezerw niech tam gra...opłacić jakiegoś amatora(rzeźnika) który będzie grał przeciwko niemu żeby połamał mu nogi(dać nawet z kilka tysięcy euro- co dla gracza niskich klas i tak jest dużą sumą), myślę że będzie to rozsądne.

Popatrz Pizarro nie chciał grać w Interze, a mimo to Nerazzurri jakoś go nie zniszczyli. <czas na przemyślenia_tak>

A Mesto wybiera Udinese.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2007, 15:59

Sero pisze:Popatrz Pizarro nie chciał grać w Interze, a mimo to Nerazzurri jakoś go nie zniszczyli. <czas na przemyślenia_tak>
:arrow: Co Chivu ma do Pizarro?
:arrow: Chivu nie mówi, że nie chce grać w Romie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2007, 16:00

RealFan pisze:Chivu nie mówi, że nie chce grać w Romie.

Nie mówi ale jego działania do tego zmierzają.

RealFan pisze:Co Chivu ma do Pizarro?

Obaj grają teraz w Romie ...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2007, 16:04

Sero pisze:Obaj grają teraz w Romie ...
Ale transfer Pizaro nie ma nic wspólnego z ewentualnymi przenosinami Chivu.
Sero pisze:Nie mówi ale jego działania do tego zmierzają.
Mówi, że może jeszcze przez rok zostać. Nie musi odchodzić. Rozdaje karty on - może jeszcze przyjąć ofertę Realu i rozdaje karty Roma - może przyjąć inną ofertę bądź zamrozić Chivu na jeszcze sezon w Rzymie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 06 lip 2007, 16:07

RealFan pisze:Mówi, że może jeszcze przez rok zostać

Może zostać, ale już tylko z konieczności. Obowiązuje go kontrakt, a i tak w przypadku zostania będzie grał conajwyżej w rezerwach.

RealFan nie zrozumiałeś z Pizarro ... nie chodzi mi o żadne powiązania transferowe, ale o to co napisał Zwibel. Nie sądzisz, że to było troche prymitywne ? A ja mu przedstawiłem podobną sytuację z drugiej strony.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2007, 16:12

Zwibel napisał to z powodu lekkiej frustracji całą sprawą. Jako kibic Romy chce dobra ich interesów, a Chivu (jego agenci?) robi wszystko, żeby tym interesom zaszkodzić :P Tylko i tak po co tu osoba Pizarro? Inter zgodził się na ofertę Romy, Roma nie zgodziła się na ofertę Interu na Chivu bo dba o swoje interesy i przyjęli ofertę najbardziej atrakcyjną. Bądź co bądź próbują na nim wymusić, aby jednak poszedł do Realu, bo to dla klubu byłoby najlepsze. Jak nic z tego nie wyjdzie to bardzo możliwe, że w końcu trafi do Interu. Pozostanie w Rzymie to pewnie forma straszaka, ale i tego nie można wykluczyć :wink:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lip 2007, 16:24

wymusic do realu?

ciekawa teoria. bo bronzetti potwierdza ze roma odzywala sie do barcelony oglaszajac chec ponownych negocjacji

z realem poki co pilkarz gadac nie chce. nie dziwie mu sie. nie chcialbym grac w druzynie bez trenera :]

ciekawa taktyka realu - zwolnic capello i nie miec nikogo w zamian. a przygotowania zaczynaja sie niebawem. ale coz. pedja wie co robi. wszak jezdzi na zakupy do mediolanum turynu i londynu. i ma nadzieje ze robben pojawi sie w irding.

nie przyszlo ci przez mysl ze klub w ktorym wywala sie pilkarzy z wloch po sezonie (emerson, samuel, canna - choc on nie chce odejsc bo nikt nie da mu 4.5 banki rocznie), klub ktory nie ma jeszcze trenera i nawet cienia wizji skladu poza rzucaniem tych samych nazwisk, moze nie byc zbyt atrakcyjnym miejscem do grania?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2007, 16:39

rkoeman pisze:wymusic do realu?

ciekawa teoria. bo bronzetti potwierdza ze roma odzywala sie do barcelony oglaszajac chec ponownych negocjacji
Tylko Barcelona wybrała sobie Milito :P Zatem pewnie o Chivu już zabiegać nie będzie. Poza tym nie chodzi o sam Real. On najchętniej zostałby we Włoszech :P Nikt nie powiedział, że do Barcy to by poszedł. Mógłby zrobić to samo, co robi teraz :]
rkoeman pisze:nie chcialbym grac w druzynie bez trenera
O trenera to Ty się już nie bój :P To żaden argument. To chyba oczywiste, że Real nie będzie grał bez trenera :> Trener może pojawić się bardzo szybko. Wysarczy tylko wpłacić 400 tys na konto Getafe. A że Calderon sprawę przeciąga na własne życzenie to jego sprawa. Wizja skladu jest - wizja Schustera, bo pozostaje tak naprawdę w stałym kontakcie z władzami Realu :P Także wyolrzymiasz pewne sprawy na własną korzyść :naughty:

Kto powiedział, że Real chce wyrzucić Cannavaro? Media? Dobre sobie, chcemy aby został. A Samuel czy Emerson, a tym bardziej Cassano to przykłady takie co żadne. To, że odeszli/odejdą to tylko zasługa ich "wspaniałej" gry :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lip 2007, 16:49

kto? prasa prasa prasa. i kibice ktorzy juz umieszaja sklady z metzelderem (ciesze sie ze bedzie gral w hiszpanii - smiesznie bedzie) i chivu - dodam ze kibice w hiszpanii a nie dzieci rysujace drzewka

poczytaj dzisiejsza wypowiedz txikiego na teamt kogo wybrala barca a kogo nie. i tyle

oraz wypowiedz bronzettiego. tylko pelna a nie wyrwane z kontekstu slowa na calciomercato

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 lip 2007, 17:03

Metzelder został sprowadzony do gry powietrznej bo Ramos możliwe, że wyląduje na prawej stronie, a Canna mimo że w powietrzu gra dobrze to jest jednak dość niski. Nikt jednak Cannavaro z Realu nie wyrzuca, a wręcz przeciwnie. Gdyby nadeszła odpowiednia oferta to może i zostałby puszczony, ale nikt go na listę transferową nie wystawi. Wracając jeszze do wyrzucania graczy z Serie A przez Real - Czy gdyby Zambrotta grał w Barcy tak, jak Samuel grał w Realu to byłby mile widziany na Camp Nou w przyszłym sezonie :>

Z resztą nie wiem co Ty tak od razu skreśliłeś tego Metzeldera, mimo że jeszcze nie zagrał w Realu ani minuty :lol:

A no tak zapomniałem, że dla ciebie wszystko co Real jest be, bo to Real :P

I o co chodzi ci z tą wypowiedzią Txikiego. Prowadzą działania w celu prowadzenia Milito bo chce u nich grać. Chivu jest jedną z alternatyw. Super. Co w tym takiego nadzwyczajnego?

A Bronzetti to już całkiem. Co takiego miał niby powiedzieć? Nie znalazłem tej "całej" wypowiedzi. Czyżby było tam coś o tym Twoim domniemanym porównaniu do Samuela? :lol: Acha, może jeszcze Becali, że interesuje go też historia i względy sportowe Barcelony, a nie tylko pieniądze :lol: - a tak naprawdę wolę Inter? :P

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 06 lip 2007, 18:05

nic nie mam do mezteldera. poza tym ze on nie umie grac w pilke. wiec moze sobie wysoko skakac. jak wiadomo w pilce chodzi o skakanie

odpowiedz szczerze i spokojnie - chcialbys isc do realu w ktorym prezydent nie umie sprowadzic trenera z ktorym sie dogadal w marcu?

bo ja srednio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”