FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1283

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 02 sty 2011, 16:16

Jesteśmy przyzwyczajeni oglądać na środku defensywy dwóch prawonożnych piłkarzy, a nie dwóch lewonożnych
Słowa Pepa z konferencji prasowej. Może to sugerować, że Pep obawia się zbyt zamotać na środku pod nieobecność Puyola i Pique. Chyba ma tego Herculesa w tyle głowy :lol:
Może być trudno, bo nie ma Leo, środek obrony bedzie eksperymentalny tak czy tak, no i to pierwszy mecz po mini przerwie :roll:
Poza tym piłkarze Lewante staną na uszach, żeby znowu ósemki nie dostać :twisted:

2:0 mi wystarczy :wink:
edit:
Line-up (official): Valdes - Alves Busquets Abidal Maxwell - Xavi Mascherano Iniesta - Pedro Bojan Villa
Ostatnio zmieniony 02 sty 2011, 17:16 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 sty 2011, 17:15

Valdés; Alves, Busquets, Abidal, Maxwell; Mascherano, Xavi, Iniesta; Pedro, Bojan y Villa

Ciekawie to sobie Pep wymyślił, Sergio epizody już na obronie zaliczał, ale dzisiaj pogra sporo obok Abidala i zobaczymy jak to będzie wyglądało. Czegoś takiego można było nawet się spodziewać, patrząc na fakt, że nie licząc Abidala na środek powołany był tylko Bartra. W każdym razie nie ważne w jakim składzie, ważne, żeby dzisiaj zdobyć 3 oczka.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 sty 2011, 20:15

Średni mecz z naszej strony, bez historii.

Wypowiem sie jedynie o dwoch naszych mlodych zawodnikach, reszte sobie podaruje.

Thiago - naprawde ten chlopak powinien dostawac zdecydowanie wiecej okazji do gry. Jestem przekonany ze bedzie z niego wielki pilkarz.

Bojan - naprawde strasznie sie frustruje ogladac go w akcji. Fizycznie jest tragiczny, byle kontakt z rywalem i juz lezy na murawie. Naprawde niech on pogra sobie jeszcze w Barcy B lub trzeba go wyslac na wypozyczenie, bo ja juz dawno stracilem nadzieje, ze bedzie z niego swietny napastnik. Thiago przy Bojanie wyglada jak mlodzik z innej galaktyki.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 02 sty 2011, 20:58

Świąteczna forma niektórych, brak Messiego i obrony i zamiast 5-0 mamy 2-1. Skuteczność w tym meczu była naprawdę fatalna, zwłaszcza w drugiej połowie, gdzie powinno paść kilka bramek a zamiast tego dostaliśmy gola kontaktowego i emocje w końcówce. Najbardziej szkoda poprzeczki Pedro, po wspaniałej akcji z Thiago. Świetny mecz obu panów. Na przeciwnym biegunie oczywiście Bojan, ale również ospale grał Xavi, Dani wiele nieudanych zagrań, Villa zagubiony, strzał Abidala z pierwszej połowy :lol2:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sty 2011, 21:49

Ja tylko o Alvesu bo niektóre reakcje na jego grę mnie strasznie wkurwiają. Obecnie nie wiadomo czy przedłuży kontrakt, ale nawet takie mecze w których swoje spyerdoli utwierdzają mnie w przekonaniu, że na podwyżkę zasługuje bo na pewno ma większy wpływ na naszą grę niż chociażby Villa i nie wiem gdzie byśmy byli bez niego.

PS: Pedro 11 goli w ostatnich 11 spotkaniach. El Crack Total. Dzisiaj znowu nie udało się ustrzelić hat-tricka, ale to kwestia czasu.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 sty 2011, 22:12

edro 11 goli w ostatnich 11 spotkaniach. El Crack Total. Dzisiaj znowu nie udało się ustrzelić hat-tricka, ale to kwestia czasu.
Gomez 19 w ostatnich 15 :P El Crack Total? :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 sty 2011, 22:21

Thiago - naprawde ten chlopak powinien dostawac zdecydowanie wiecej okazji do gry. Jestem przekonany ze bedzie z niego wielki pilkarz.
Przed sezonem pisalem ze wole Thiago niz Cesca za 50 baniek. Zdania nie zmienilem, ale chcialbym widziec Thiago czesciej na boisku. Jego wejscie ozywilo spotkanie, ktore bylo prowadzone w dosc sennym tempie. Widac bylo ze jak chlopaki chcieli to grali dobrze, ale czesciej przechodzili obok meczu.

Pedro po bardzo slabym poczatku sezonu prezentuje wyborna forme. Lepsza nawet niz z poprzedniego sezonu.

XAVI :rydzyk: za wyrownanie rekordu

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sty 2011, 22:26

Akarin pisze:
edro 11 goli w ostatnich 11 spotkaniach. El Crack Total. Dzisiaj znowu nie udało się ustrzelić hat-tricka, ale to kwestia czasu.
Gomez 19 w ostatnich 15 :P El Crack Total? :P
Ile zapłaciliście za Gomeza? :]

Pedro zdaniem wielu osób miał być tylko rezerwowym po sprowadzeniu jakiegoś cracka z prawdziwego zdarzenia. Tymczasem wyrósł (tryb dokonany użyty nieprzypadkowo) na kluczową postać w zespole i teraz co najwyżej inni mogą walczyć o miano jego zmiennika.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 sty 2011, 22:53

Ile zapłaciliście za Gomeza? :]
Roczną ratę z Allianz Arena :P, czyli 30 baniek.
Jak dla mnie Muller i tak El Crack Total, jakby nie grał. W każdym bądź razie, nie odnosiłem się do ceny w żadnym wypadku :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2330
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 sty 2011, 22:53

Ogladalem kawalek drugiej polowy, Thiago rzeczywiscie wszedl i od razu zaczal kosić. Ładnie chlopak gral. Oby tak dalej, Cesc nie bedzie potrzebny i nas zostawicie w spokoju :]

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 02 sty 2011, 23:23

A wtedy Cesc ratujac swoja kariere zadzwoni pewnie do Fiorentino.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 sty 2011, 23:26

zeby zamiast w 1/4 czy 1/2 odpadać w 1/8 i móc się koncentrować na lidze ?

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 sty 2011, 23:33

w sumie racja , Arsenal dostaje Puchar LM za te 1/4 i 1/2 więc po co mu walczyć o ligę hiszp i jakieś namacale puchary ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 sty 2011, 23:47

:lol:

Cesc do Realu myślę, że nie trafi :P Jakby tak wysoko cenił sobie karierę to już by grał w Barcelonie. Jeżeli nawet okaże się, że stracił szansę na powrót do BCN to nie pójdzie do Realu :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sty 2011, 0:10

Mi też trudno sobie wyobrazić sobie Cesca w Realu. Marca zawsze miała wybujałą fantazję, ale żeby to było możliwe to Barcelona musiałaby z niego zrezygnować. Gdyby tak się stało to niczego bym nie wykluczał jednak, może chcieć grać znów w Hiszpanii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”