Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 25 mar 2023, 10:35
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 mar 2023, 10:55
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 25 mar 2023, 10:58
Za Krychowiakiem, za Glikiem, za Szymkowiakiem, za Sobolewskim, za Kałużnym, za Piszem, za Gorgoniem, Deyną... można tak w nieskończoność.
To kto ma grać? Rafał Augustyniak z Legii? Zaproponuj coś, bo może jest gdzieś ktoś o lepszych umiejętnościach tylko sztab o tym nie wie.
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 mar 2023, 11:15
a czemu mam cokolwiek proponować? Jestem kibicem i moje prawo narzekać, nikt mi nie płaci, żebym wymyślał, co zrobić, by było lepiej.
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 mar 2023, 11:22
masacra

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 mar 2023, 11:25
Życie było prostsze tak z pół roku temu c'nie?
masacra
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 mar 2023, 11:26
Boromir
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 25 mar 2023, 11:30
Na potrzeby dyskusji wyłącznie, przecież to forum dyskusyjne
To może przestańmy się upierać na grę defenensywnym pomocnikiem. Są systemy gry, w których ta pozycja nie istnieje, są wyłącznie środkowi pomocnicy z odpowiednimi umiejętnościami.
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 mar 2023, 11:34
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 25 mar 2023, 11:40
nie wiem jak wygląda Twoje życie, niespecjalnie mnie ono interesuje, ale w moim świecie każdemu zawodnikowi w konkretnym projekcie kończy się termin przydatności. Jeśli masz defensywnego pomocnika, który poza kartkowaniem się nie wyróżnia się niczym innym, to sorry, ale zrezygnuj z niego. Tak było z Krychowiakiem. Mityczne "dawanie z wątroby" i krzyki działają w szatni. Na boisku, do rywalizowania z najlepszymi (Argentyna Francja), potrzebne są umiejętności i końska wydolność. Jak może dobrze funkcjonować środek pola, w którym niby najważniejszy filar nie nadąża za rywalami? Żeby jeszcze się dobrze ustawiał, żeby odrobinę nadgonić różnice fizyczne, ale nawet tego nie było. Jeśli dla Was dobra gra w gównolidze arabskiej o czymś ma świadczyć, to trudno w ogóle dyskutować o przydatności poszczególnych zawodników. Każdy z nich na boisku powinien być po coś, mieć konkretne zadania, a taki Krychowiak? Po co nam średni defensywny pomocnik, skoro reszta zawodników do niego nie pasuje stylem gry? Mamy ich powymieniać, bo musi być Krychowiak?
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2023, 11:42
Krychowiak nie nadążał za Argentyną i Francją, no spoko. A Bielik za Czechami. A kogoś trzeba wybrać.dias pisze: ↑25 mar 2023, 11:40Tak było z Krychowiakiem. Mityczne "dawanie z wątroby" i krzyki działają w szatni. Na boisku, do rywalizowania z najlepszymi (Argentyna Francja), potrzebne są umiejętności i końska wydolność. Jak może dobrze funkcjonować środek pola, w którym niby najważniejszy filar nie nadąża za rywalami?
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 25 mar 2023, 11:48
Tyle, że Ty opisujesz Bielika z MŚ (i wczorajszego meczu), w tym jest problem. Dobrze kojarzę, że Bielik po 20 minutach na boisku nie był w stanie wrócić sprintem gdy Francja robiła kontrę na bramkę?dias pisze: ↑25 mar 2023, 11:40Na boisku, do rywalizowania z najlepszymi (Argentyna Francja), potrzebne są umiejętności i końska wydolność. Jak może dobrze funkcjonować środek pola, w którym niby najważniejszy filar nie nadąża za rywalami? Żeby jeszcze się dobrze ustawiał, żeby odrobinę nadgonić różnice fizyczne, ale nawet tego nie było.
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 25 mar 2023, 11:54
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 25 mar 2023, 11:57
Odbija się czkawką to, że nasze kluby to dramat, a jeszcze nie tak dawno temu szkolenie też było na marnym poziomie. Nie bez powodu Ekstraklasa jest jedną z gorszych lig w Europie, i w ogóle w niej się nie liczy. Przykre to trochę, bo i kibice, i stadiony to TOP 10 na kontynencie, niestety, poziom sportowy jest jaki jest, dlatego wielkim sukcesem jest awans Lecha w trzecioligowych rozgrywkach europejskich, a w LM gramy raz na 25 lat. Prawdę mówiąc kadra też składa się z wielu przeciętnych grajków, a na horyzoncie nie widać lepszych. Zresztą co się dziwić, skoro byle jaki leszcz z trzeciej ligi hiszpańskiej przyjeżdża do Ekstraklasy i od razu jest wyróżniającym się piłkarzem (król strzelców, mvp itd). Dziennikarze pompują tę kadrę do granic, a oprócz Szczęsnego, Zielińskiego i Lewego nie mamy piłkarzy na wysokim europejskim poziomie. Tu trzeba spróbować z młodymi jak Kozłowski, Kamiński, Skóraś i sprawdzić też kilku innych wyróżniających się młodzieżowców w lidze. Z piłkarzami pokroju Linetty'ego to się nie ma prawa udać. Osobiście liczę na Jakuba Modera, oby się wyleczył i wrócił do formy, bo to piłkarz, który mógłby pograć z takim Zielińskim i zrobić różnicę w środku pola. To się, kurewa, rozpisałem, heh. Aha, Czesi nas zmiażdżyli, bo w środku pola mają dwóch kozaków - Kral i Soucek. U nas grali Linetty i Bielik
Sh00t
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio