Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 1284

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 25 mar 2023, 10:35

Tak jak pisałem przed zgrupowaniem - Krychowiak to Krychowiak, ale nikogo lepszego nie mamy. Zresztą, o czym tu rozmawiać gdy wychodzimy z Linettym i Bielikiem, czyli wieloletnim reprezentacyjnym leszczem i typem z dołu tabeli Championship.

Nie chcę się skupiać na pojedynczych zawodnikach, ale brak odpowiedniej roli u trzeciego kolejnego trenera dla Szymańskiego to akurat słaba sprawa, typ gra bardzo dobrze w przyszłym mistrzu (?) Holandii, jak na nasze standardy to duży zawodnik.

Dyskusja o jednym czy dwóch napastnikach to tez coś pozbawionego sensu mając w pamięci MŚ.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 mar 2023, 10:55

Ja mam nadzieję, że skończymy z tym Bielikiem. Typ, który łapie kontuzję za kontuzją i gra w klubie z dołu tabeli Championship ma być naszym zbawieniem na defensywnej pomocy. No kurczę, 40 mln kraj, a takich kasztanów musimy oglądać w kadrze.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 25 mar 2023, 10:58

DDK pisze:
25 mar 2023, 10:04
W ogóle to za tym Krychowiakiem to jeszcze płakać niektórzy będą.
Za Krychowiakiem, za Glikiem, za Szymkowiakiem, za Sobolewskim, za Kałużnym, za Piszem, za Gorgoniem, Deyną... można tak w nieskończoność.
piotrcies pisze:
25 mar 2023, 10:55
Ja mam nadzieję, że skończymy z tym Bielikiem. Typ, który łapie kontuzję za kontuzją i gra w klubie z dołu tabeli Championship ma być naszym zbawieniem na defensywnej pomocy. No kurczę, 40 mln kraj, a takich kasztanów musimy oglądać w kadrze.
To kto ma grać? Rafał Augustyniak z Legii? Zaproponuj coś, bo może jest gdzieś ktoś o lepszych umiejętnościach tylko sztab o tym nie wie.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8349

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 25 mar 2023, 11:15

dias pisze:
25 mar 2023, 10:58
Zaproponuj coś, bo może jest gdzieś ktoś o lepszych umiejętnościach tylko sztab o tym nie wie.
a czemu mam cokolwiek proponować? Jestem kibicem i moje prawo narzekać, nikt mi nie płaci, żebym wymyślał, co zrobić, by było lepiej.

Po prostu powiedzmy sobie szczerze - straszny mamy paździerz i to trochę siara, że w dużym kraju nie ma pół dobrego defensywnego pomocnika.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 mar 2023, 11:22

Zaraz po ogłoszeniu powołan pisałem, że z Krycha będzie ten sam casus co z Glikiem za Sousy :ozob: :D

Jeśli ktoś serio wierzy, że Bielikiem i Linettym ustawimy sobie środek pola na lata to współczuję. I tu nawet nie chodzi o ich poziom piłkarski bo oni i może nawet to są solidni gdzieś na tych pastwiskach włoskich czy angielskich gdzie graja. Ale głowa u nich na repre nigdy nie dojeżdża.

Taki Grosik czy późny Blaszczykowski to mogli w piłkę niegrac pół roku a na reprezentację przyjechali i wyglądali kozacko. Te nasze współczesne chłopaczki są na drugim biegunie. Niedojezdza im mental totalnie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 25 mar 2023, 11:25

dias pisze:
Zaproponuj coś, bo może jest gdzieś ktoś o lepszych umiejętnościach tylko sztab o tym nie wie.
Życie było prostsze tak z pół roku temu c'nie? :D
Wszystkiemu winny gruby Czesuaf wuefista i jakby wziąć kogoś ogarniętego to będzie dobrze. Teraz to 'zaproponuj coś jak taki madry' hehe

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6531

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 mar 2023, 11:26

Santos w rozpaczy na Albanie wyjdzie Ledermanem :D

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2865

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 25 mar 2023, 11:30

Eyesmon pisze:
25 mar 2023, 10:26
Tej kadrze jest potrzebny psycholog nie trener
Szczególnie Piotrusiowi Z. A jak się nie da to nie widzę sensu powoływania gracza Napoli.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 25 mar 2023, 11:30

piotrcies pisze:
25 mar 2023, 11:15
dias pisze:
a czemu mam cokolwiek proponować? Jestem kibicem i moje prawo narzekać, nikt mi nie płaci, żebym wymyślał, co zrobić, by było lepiej.
Na potrzeby dyskusji wyłącznie, przecież to forum dyskusyjne ;)
piotrcies pisze:
25 mar 2023, 11:15
Po prostu powiedzmy sobie szczerze - straszny mamy paździerz i to trochę siara, że w dużym kraju nie ma pół dobrego defensywnego pomocnika.
To może przestańmy się upierać na grę defenensywnym pomocnikiem. Są systemy gry, w których ta pozycja nie istnieje, są wyłącznie środkowi pomocnicy z odpowiednimi umiejętnościami.

Pomysłu rezygnowania z Zielińskiego,.któremu jako jedynemu piłka nie przeszkadza w grze, nawet nie skomentuję.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4309
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 mar 2023, 11:34

D. Szymański i Góralski to byłyby 2 skały. Ew jakiś nowy Mariusz Lewandowski

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 25 mar 2023, 11:40

masacra pisze:
25 mar 2023, 11:25
dias pisze:
Życie było prostsze tak z pół roku temu c'nie? :D
Wszystkiemu winny gruby Czesuaf wuefista i jakby wziąć kogoś ogarniętego to będzie dobrze. Teraz to 'zaproponuj coś jak taki madry' hehe
nie wiem jak wygląda Twoje życie, niespecjalnie mnie ono interesuje, ale w moim świecie każdemu zawodnikowi w konkretnym projekcie kończy się termin przydatności. Jeśli masz defensywnego pomocnika, który poza kartkowaniem się nie wyróżnia się niczym innym, to sorry, ale zrezygnuj z niego. Tak było z Krychowiakiem. Mityczne "dawanie z wątroby" i krzyki działają w szatni. Na boisku, do rywalizowania z najlepszymi (Argentyna Francja), potrzebne są umiejętności i końska wydolność. Jak może dobrze funkcjonować środek pola, w którym niby najważniejszy filar nie nadąża za rywalami? Żeby jeszcze się dobrze ustawiał, żeby odrobinę nadgonić różnice fizyczne, ale nawet tego nie było. Jeśli dla Was dobra gra w gównolidze arabskiej o czymś ma świadczyć, to trudno w ogóle dyskutować o przydatności poszczególnych zawodników. Każdy z nich na boisku powinien być po coś, mieć konkretne zadania, a taki Krychowiak? Po co nam średni defensywny pomocnik, skoro reszta zawodników do niego nie pasuje stylem gry? Mamy ich powymieniać, bo musi być Krychowiak?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8574
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 mar 2023, 11:42

dias pisze:
25 mar 2023, 11:40
Tak było z Krychowiakiem. Mityczne "dawanie z wątroby" i krzyki działają w szatni. Na boisku, do rywalizowania z najlepszymi (Argentyna Francja), potrzebne są umiejętności i końska wydolność. Jak może dobrze funkcjonować środek pola, w którym niby najważniejszy filar nie nadąża za rywalami?
Krychowiak nie nadążał za Argentyną i Francją, no spoko. A Bielik za Czechami. A kogoś trzeba wybrać.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 25 mar 2023, 11:48

dias pisze:
25 mar 2023, 11:40
Na boisku, do rywalizowania z najlepszymi (Argentyna Francja), potrzebne są umiejętności i końska wydolność. Jak może dobrze funkcjonować środek pola, w którym niby najważniejszy filar nie nadąża za rywalami? Żeby jeszcze się dobrze ustawiał, żeby odrobinę nadgonić różnice fizyczne, ale nawet tego nie było.
Tyle, że Ty opisujesz Bielika z MŚ (i wczorajszego meczu), w tym jest problem. Dobrze kojarzę, że Bielik po 20 minutach na boisku nie był w stanie wrócić sprintem gdy Francja robiła kontrę na bramkę? :)

Ale owszem, jak czwartemu trenerowi z rzędu w oczach kibiców nie pójdzie, to nagle przestaniemy wierzyć w ten nasz ''potencjał''. Czy nie pójdzie - to się okaże, ale jak na dłoni widać, że nie mamy środkowych obrońców i bardziej defensywnych pomocników, a skrzydłowi to ot co średniacy. Krychowiak, który potrafił wejść z tą Szwecją i dać świetną zmianę (czy zagrać znośnie na MŚ) - to lepszy zawodnik aniżeli np. Linetty. Jego brak w kadrze to czysty PR. Co nie znaczy, że wczoraj cokolwiek by zmienił, on nie umie grać w piłkę, a wczoraj nic nie funkcjonowało, więc generalnie to dyskusja z dupy.

Gdyby reprezentacja Polski była klubem, to sprzedałoby się bramkarzy poza Szczęsnym i Szymańskiego, kupiło za to środkowego obrońcę i DPM-a, i jakoś by było. A tak ta drużyna nie ma szkieletu.

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 940

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 25 mar 2023, 11:54

No to Santos zobaczył jaki ma potencjał w kadrze. Wyobrażenie versus rzeczywistość...zdaje się, że Glik wciąż jest niezastąpiony.Jak po debiucie Paulo Sousy.

Awatar użytkownika
Sh00t
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 259
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sh00t » 25 mar 2023, 11:57

piotrcies pisze:
25 mar 2023, 10:55
Odbija się czkawką to, że nasze kluby to dramat, a jeszcze nie tak dawno temu szkolenie też było na marnym poziomie. Nie bez powodu Ekstraklasa jest jedną z gorszych lig w Europie, i w ogóle w niej się nie liczy. Przykre to trochę, bo i kibice, i stadiony to TOP 10 na kontynencie, niestety, poziom sportowy jest jaki jest, dlatego wielkim sukcesem jest awans Lecha w trzecioligowych rozgrywkach europejskich, a w LM gramy raz na 25 lat. Prawdę mówiąc kadra też składa się z wielu przeciętnych grajków, a na horyzoncie nie widać lepszych. Zresztą co się dziwić, skoro byle jaki leszcz z trzeciej ligi hiszpańskiej przyjeżdża do Ekstraklasy i od razu jest wyróżniającym się piłkarzem (król strzelców, mvp itd). Dziennikarze pompują tę kadrę do granic, a oprócz Szczęsnego, Zielińskiego i Lewego nie mamy piłkarzy na wysokim europejskim poziomie. Tu trzeba spróbować z młodymi jak Kozłowski, Kamiński, Skóraś i sprawdzić też kilku innych wyróżniających się młodzieżowców w lidze. Z piłkarzami pokroju Linetty'ego to się nie ma prawa udać. Osobiście liczę na Jakuba Modera, oby się wyleczył i wrócił do formy, bo to piłkarz, który mógłby pograć z takim Zielińskim i zrobić różnicę w środku pola. To się, kurewa, rozpisałem, heh. Aha, Czesi nas zmiażdżyli, bo w środku pola mają dwóch kozaków - Kral i Soucek. U nas grali Linetty i Bielik :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”