Filmy - Strona 130

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Jakie filmy polecacie :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 sty 2013, 23:32

THEMANIAK pisze:(ciagle niewiem jak oni mu dali oscara za Hurt Lockera...)
Nie wiesz, bo nie dali mu Oscara za tą rolę... :wink:

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 02 sty 2013, 23:36

Daaaamian pisze:
THEMANIAK pisze:(ciagle niewiem jak oni mu dali oscara za Hurt Lockera...)
Nie wiesz, bo nie dali mu Oscara za tą rolę... :wink:

fakt moj blad, ale sama nominacja to juz ogrom...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 sty 2013, 1:41

Obejrzałem The Words z Bradleyem Cooperem, Jeremim Ironsem, Olivią Wilde i jeszcze kilkoma rozpoznawalnymi postaciami kina. W świetnej obsadzie, a napisany przez dwóch żółtodziobów? Nie ma co się dziwić, bo autorzy mają całkiem ciekawą opowieść do zaoferowania. Film rozpoczyna się gdy znany pisarz czyta na spotkaniu z fanami swoją najnowszą książkę. Opowiada nam historię młodego pragnącego zostać pisarzem faceta (Cooper), który jednak nie może się przebić i to ta opowieść jest dominującym wątkiem. Z biegiem czasu poznajemy jeszcze jedną opowieść. Ot zgrabnie splecione wątki, które wynikają jeden z drugiego. Plus za lekkie niedopowiedzenie w zakończeniu, choć nie zmusza do kombinowania. Może to i lepiej, przynajmniej opowieść nie traci na klarowności jak niektóre przesadnie wydumane filmy. Momentami dla mnie zbyt melodramatyczny (historia jaką opowiada nam Jeremy Irons), przydałoby się w tym trochę więcej brudu, mniej ciepłych kolorów, trochę więcej rozterek moralnych Roy'a, granego przez Coopera, przez co mam wrażenie, że obejrzałem film jedynie aspirujący do ambitnego, ale mimo wszystko warto zobaczyć. Dobrze zagrany, całkiem interesujący, zdecydowanie można polecić.
7/10

Awatar użytkownika
lukinis131
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lukinis131 » 03 sty 2013, 11:02

Nie wiem czy ktoś już nie wspomniał o tym filmie , jak tak to go przypomnę . Mój Rower , pozytywny film skłaniający do refleksji , dobrze obrazujący współczesne rodzinne problemy . Dużym autem filmu jest piękna scenografia i myślę że naprawdę dobra gra aktorska , trójki głównych bohaterów . Zdecydowanie polecam na zimowy wieczór :)

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 10 sty 2013, 2:56

Wlasnie skonczylem ogladac Atals chmur. Wspanialy film o charakterze filozoficznym sklaniajacy do rozmyslan nad zyciem. Goraco polecam.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 sty 2013, 19:06

Przed chwila skonczylem ogladac Hobbita i jest to dla mnie pozytywne zaskoczenie.

Ksiazke czytalem dosc dawno i nie przypominam sobie zeby bylo w niej tyle akcji co w tym filmie a to dopiero pierwsza czesc z trzech. Zastanawialem sie jak mozna bylo nie bylo dosc krotka i jak dla mnie nudnawa ksiazke tak filmowo rozwlec. Jacksonowi sie to udalo bardzo ladnie przynajmniej przez te 2 godziny i 40 minut. Nie nuzy i oglada sie na lajcie nawet lepiej niz Wladce Pierscieni. Az szkoda ze kontynuuacja dopiero w grudniu.

Moge rowniez polecic film Dredd. Dobra sieczka w ladnym stylu. Dla mnie osoby ktora od filmow nie oczekuje tegich rozkminek tylko czystej zabawy takie filmy jak Dredd czy Hobbit sa idealne.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 11 sty 2013, 19:12

Mnie się akurat bardziej Władca Pierścieni podobał. Generalnie to byłem zaskoczony, że Jackson postanowił podzielić Hobbita na 3 części, bo sama książka jest cieniutka (w sensie liczby stron), tym bardziej jeśli się ją porówna do trylogii LotR właśnie. Co do Hobbita to się wypowiadałem, ale dziś w sumie tez idę do IMAXa, bo znajomi robią wypad więc obejrzę sobie dla odmiany tę wersję z 48 klatek/sekundę i w 3d. Mam nadzieję, że się nie wynudzę na drugim seansie. Pierwszy raz idę do kina na ten sam film w tak krótkim odstępie czasu. Ale już próbuję się odpowiednio nastroić słuchając Misty Mountains song.

Swoją drogą bardzo fajna scena.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 sty 2013, 23:01

Obejrzałem Django. Warto. Nie ma co zachęcać, trzeba zobaczyć.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 sty 2013, 23:21

A gdzie widziałeś? Bo we wrocku i w PL chyba premiera dopiero 15, jeżeli się nie mylę.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 sty 2013, 23:26

Mnie się Hobbit cholernie nie podobał. Jeden z 3 najsłabszych filmów na jakich byłem w kinie. Nic mnie w nim nie urzekło. Rozbicie króciutkiej opowieści na 3 trzygodzinne części zniszczyło całą zabawę. Godzinę popijawa w norze trwała. Bez jaj. Jak już zaczęło się coś dziać to film się skończył. Koszmarnie zmarnowane pieniądze.
Generalnie zewsząd słyszę, że rewelacyjny film itd. Dla mnie totalne gówno.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 sty 2013, 23:28

Akarin pisze:A gdzie widziałeś? Bo we wrocku i w PL chyba premiera dopiero 15, jeżeli się nie mylę.
Byłem na premierze w USA :) Oficjalnie :)

Nie czytałeś?
http://internet.gadzetomania.pl/2013/01 ... j-akademii

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 sty 2013, 23:37

Zgadzam sie co do Dredda. Nie jest to arcydzielo filmowe, ale dobry film akcji, ktory swietnie sie oglada po %. 6/10 dam :)

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 12 sty 2013, 0:02

Zawsze w sezonie oscarowym pojawiają się właśnie screenery. Ostatnio prócz popularnych Django czy Skyfalli wyszły takie tytuły jak The Impossible, Nędznicy, Argo czy Poradnik pozytywnego myślenia. Z pewnością warte sprawdzenia. Szkoda, że nie ma Życia Pi.

Hobbit na oscarach nie poszaleje. Nominowany w marnych kategoriach.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 sty 2013, 3:18

Ja przed chwila skonczylem ogladac Django i dawno nie mialem poczucia tak bardzo zmarnowanych 2.5h czasu.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 12 sty 2013, 14:08

Dr.Football1 pisze:Zgadzam sie co do Dredda. Nie jest to arcydzielo filmowe, ale dobry film akcji, ktory swietnie sie oglada po %. 6/10 dam :)
Ja dałem nawet 7/10 za najlepsze "motherfucker" w historii :lol:

I nie jest to remake filmu ze Stallonem. To po prostu kolejna ekranizacja komiksu - tak jak masz kilka Batmanów, kilka Supermanów itp.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”