"Święta Wojna na San Siro" ... - Strona 130

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto tym razem wygra 'Świętą Wojnę'

Milan
14
38%
Inter
10
27%
Padnie remis
6
16%
Berlusconi wygra wybory
7
19%
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Re: "Święta Wojna na San Siro" ...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 11 wrz 2015, 23:01

Mega sprawdzian dla "młodego". Icardi, Jojo czy Ljaic to nie jakieś lamusy tylko ludzie którzy dużo potrafią. Bardzo jestem ciekaw. W obronie o dziwo mimo wszytsko się nie obawiam. Będzie szybki Abate i wracający po malutku Sciglio. Na środku Zapata ( który jak się rozkręci jest bardzo konkretny w tym co robi) i Romagnoli. Obesrany jestem środkiem pola. O ile Bonaevntura jako Trequartista to pomysł dobry to trójka Kucka-DJ-Poli to jest [k****] żal. Normalnie oczy bolą od samych nazwisk a co będzie na San Siro :?: Z drugiej strony w Interze topór równie syty z Melo na czele. Oby się ten przyjeb zagotował, de jong jakieś ścięcie ten wyjebie z bani i po zawodach. Zawsze uwielbiam mecze z Melo po drugiej stronie barykady bo ten gość zawsze w ważnych meczach coś odpierdoli, oby był do gry w niedzielny wieczór :wink:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 12 wrz 2015, 9:21

gilardino11 pisze:w Interze topór równie syty z Melo na czele. Oby się ten przyjeb zagotował, de jong jakieś ścięcie ten wyjebie z bani i po zawodach
Melo to nie jest mój ulubiony zawodnik i nie będę go specjalnie bronił jednak w ostatnich latach w Turcji, gdzie temperatura na boisku jest pewnie zawsze taka jak w derbach dostawał najwyżej jedną bezpośrednią czerwoną kartkę w sezonie. Mimo wszystko mam nadzieję, że nie zagra jutro w wyjściowym składzie. Wolę już Ranocchię w obronie niż Melo w pomocy. Jeśli Mancini chce wprowadzić nowych zawodników w derbach to niech będą to Perisic i Ljajic. Defensywę niech zostawi w spokoju. Medel dobrze się spisywał jako defensywny pomocnik i niech tak zostanie. Od biedy można jeszcze Jesusa przesunąć do środka, a na bok spróbować Tellesa, on z nowych zawodników (obok Melo) jest najdłużej bo nie grał w tygodniu w reprezentacji.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 wrz 2015, 12:17

Capello ostatnio powiedział, że Derby rozstrzygną się w pomocy a jak poskładać pomoc Milanu i Interu to tak naprawdę mamy dwóch klasowych pomocników, ale takich bardziej defesywnych. Kreatywności praktycznie 0. Niestety, ale będzie to typowa walka na wyniszczenie w pomocy i liczenie na to, że napastnicy zrobią różnice, bo w tym aspekcie oba kluby nie mają co narzekać.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 wrz 2015, 12:45

Jestem jakoś dziwnie spokojny o jutrzejsze derby. W sparingach przed sezonem graliśmy Icardim i Palacio w ataku, nie mieliśmy elementu zaskoczenia, z ławki wchodził Manaj albo jakiś inny junior. Teraz mamy w tej formacji 3 nowych graczy, co najważniejsze jakościowych graczy, którzy potrafią zmienić przebieg meczu. Nam się zawsze przeciwko Sinisy ciężko grało, jego drużyny są bardzo solidne, ale z pewnością teraz to on będzie musiał bardziej się nagłowić, jak zdetronizować Jojo czy Perisicia, którzy nie grali w sparingach.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 wrz 2015, 14:23

Montolivo do gry przed obrońcami a De jong na ławkę. Dla mnie lekki szok, wyjebać Kucke i dać tam De jonga. Mancio przyznał że bardzo chciał Balo i liczył że do was wróci, jak widać tym razem rola trenera nie pomogła i Balo wybrał klub który autentycznie ma w sercu...

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 wrz 2015, 14:30

na szczęście :haha:

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 wrz 2015, 14:35

Dokładnie jak z Kondo, wielkie znaczenie miał trener. Do dzisiaj z tego nie moge, jebany pazerny murzyn...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 wrz 2015, 15:11

gilardino11 pisze:Mancio przyznał że bardzo chciał Balo i liczył że do was wróci
Gdzie to wyczytales? Jesli to prawda, zaczne posadzac Manciniego o brak poczytalnosci :shock: Balotelli w ciagu dwoch ostatnich sezonow stal sie totalnie przecietnym graczem, nie chcialbym go nawet za darmo czy wypozyczonego. Nie wnioslby nic do gry z przodu, zabieral minuty ambitniejszym graczom i w najgorszym przypadku sial ferment w szatni. Gosc jest skonczony, wolalbym chyba nawet Matriego.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 wrz 2015, 15:28

Zobacz sobie portal milanu. Na ktoryms byla ta wypowiedz. Mancio powiedzial ze Balo wam odmowil. A on go chcial Bo doskonale zna jego wartosc

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 12 wrz 2015, 15:40

Boski Mancio: "Przyznaję, byłem zwolennikiem sprowadzenia Mario z powrotem do Interu. Postrzegaliśmy go nawet jako idealnego kandydata do rywalizacji z Mauro Icardim. Chciałem go pozyskać bo znam go znakomicie i doskonale wiem na co go stać. Ostatecznie jednak Milan nas wyprzedził. Czy rozmawiałem o tym transferze z Balotellim? Jasne, że tak, klub proponował mu wypożyczenie lecz Mario odrzucił ofertę. Życzę mu powodzenia i jestem przekonany, że odbuduje się i będzie grał w podstawowym składzie w Milanie i w reprezentacji Włoch na Euro 2016."

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 wrz 2015, 15:50

W takim razie wypada podziękować Milanowi, że nas ubiegł w wyścigu po takiego asa. Jestem przekonany, że kibice i tak by zbojkotowali ten transfer.
Boski Mancio: ...
a jakie źródło tego?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 wrz 2015, 21:14

Gilardino poprawiłes mi humor po ciężkim dniu :)

Tak zblazowanego gracza jak Balotelli nie ma.

Miranda powołany ...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 13 wrz 2015, 11:22

Obrazek

Przewidywane składy na dzisiaj. Osobiście nie wyobrażam sobie, żeby De Jonga zabrakło. W wielkiej formie może nie jest, ale to wciąż nasz najlepszy pomocnik a dziś w pomocy będzie nam potrzebny. I niespodzianka - Kucka, który miał grać tylko jako DM w Milanie wyjdzie jednak po prawej stronie...

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 13 wrz 2015, 11:37

To nie możliwe Monto przejdzie na prawą stronę jako że jest lewonożny a Kucka w środku.

Wracając do meritum brakuje mi De jonga i liczę że dzisiaj jednak zagra.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 wrz 2015, 11:54

gilardino11 pisze:brakuje mi De jonga i liczę że dzisiaj jednak zagra
Zakapior na Melo potrzebny od zaraz? :hardkor:

Nie nastawiam sie na porywajace widowisko, bo w sumie jak mozna na to liczyc po tym, co pokazaly obie druzyny w swoich meczach... Inter niby faworytem, ale to wciaz niepewna druzyna. Tu wiecej niz dwoch bramek nie powinno pasc (czyli standard na ostatnie derby) Mamy zdecydowana przewage jakosci w drugiej linii, zobaczymy jak sie to przelozy na ogolny obraz gry, czy bedziemy to w stanie wykorzystac.

A tak sie gralo derby gdy w obu ekipach biegali gracze swiatowego formatu... :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”