F.C. Barcelona (zbiorczy) - Strona 130

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 30 sie 2005, 19:56

Dombroś pisze:No żle się wyraziłem boczni obrońcy są do bani (może z wyjatkiem Belleti'ego) Może pięciu nie wymieni ale postaram się:

1 Cafu-tylko już nie ten wiek
2-Roberto Carlos- Mimo że jestem Cules trzeba mu to przyznać
3-Ashley Cole
4-Tego nie jestem pewien ale chyma Mancini może grać na prawej obronie co??
5-Zanetti (tylko nie wiem który)
I wymieniłem
A Gabri ma kontuzje - może nie jest dobry na pierwszą "11" ale zmiennik byłby dobry..Jeszcze jedną nie przyjemną wiadomością jest kontuzja Motty (nie wiem jak poważna jest ta kontuzja)
a gdzie Zambrotta? jednak chyba musiscie mu to wszyscy oddać, że gra bardzo dobrze w ofensywie i tak samo jeśli chodzi o obrone. Dla mnie Number One na świecie. Pozatym Heinze również może grać na lewej obronie.

Handsome Boy

Re: Alaves - Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 30 sie 2005, 20:09

Baqu pisze:Własnie jestem po meczyku oto moje oceny i uwagi
(...)
hmmm... mam zgola odmienne zdanie
puyol - mial kilka niefajnych zagranian, to on kryl zawodnika, ktory strzelil w slupek, przy jedynej okazji alaves, poza tym pare razy go przeszli i pare razy ratowal sie faulem. niczym specjalnym sie nie wyroznil. nie oceniajmy go na wyrost.
marquez - ok, ale bez szalu w ofensywie jak go przesuneli wyzej
gio - gral najlepiej z bloku defensywy. po jego stronie nie bylo akcji alaves, poza tym wlanczal sie czesto w ofensywe, malo dostawal pilek od ronaldnho, obiegal go, a ronni wolal lamac.
oleguer - wole jego ogladac na prawej niz bellettiego. pewniejszy w defensywie, mial kilka bledow, ale raczej bez ryzyka. w ofensywie troche malo, ale giuly byl bez formy i ciezko sie z nim gralo
edmilson - ok, poprawnie. chce zobaczyc van bommela.
xavi i deco - najlepsi na boisku. zawsze wiedza co zrobic z pilka. wszystko widza i siwetnie rozgrywaja.
ronaldinho - ladne strzaly, ale srednio grozne. za daleko od bramki by mogly zagrozic. za malo podawal, za duzo strat. slabo. nie powalil niczym na kolana.
eto'o - setek sie nie marnuje. podawac to on srednio potrafi, wiekszosc jego podan nie dochodzilo celu, czasem zbyt egoistycznie. staral sie jak mogl, to mu trzeba oddac.
giuly - zalosc. nie wnosil nic. zero dryblingu. przyjmowal i opddawal, albo dosrodkowywal, co mu bardzo srednio wychodzilo. mial sytuacje, nic nie wykorzystal. zle
larsson - faktycznie nie wniosl dokladnie nic.
iniesta - widzialem go na boisku, ale tak jakby go nie bylo.
belletti - biegal po tej prawej stronie, ale po co? to chyba tylko on wie.

barca miala okazje, wiekszosc po strzalach z dystansu, ktore i tak nie mogly wejsc. wiekszosc akcji polegalo na blysku xaviego albo deco, ewentualnie przypadek, lub ptrezent od obroncow, eto'o zmarnowal jedna taka setke. ogolnie az tak zle nie bylo jakby to moglo wynikac z ocen zawodnikow. zagrozenia dla valdesa nie bylo, weic musielismy atakowac. czy barca zdominowala mecz? moze i tak, ale druga polowa drugiej polowy to byl chaos, alaves w tym fragmencie gry nie ustepowalo barcy. w sumie alaves to nie jest zla druzyna, barca wielokrotnie uciekala sie do fauli by przerwac akcje. slaba skutecznosc, szkoda.
Dombroś pisze:1 Cafu-tylko już nie ten wiek
2-Roberto Carlos- Mimo że jestem Cules trzeba mu to przyznać
3-Ashley Cole
4-Tego nie jestem pewien ale chyma Mancini może grać na prawej obronie co??
5-Zanetti (tylko nie wiem który)
no to bez kitu wymieniles :)
cafu to dziadek, moze i jest (byl) dobry, ale przeciez nikt go nie sciagnie. mowmy o zawodnikach, ktorzy oga wzmocnic...
roberto carlos... moze kiedys, teraz to cien samego siebie i jest duzo slabszy od gio. poza tym, mowisz ogolnie o skrzydlowych czy tylko prawych czy tylko lewych, bo nie wiem. :lol:
ashley cole - no tu ci sie udalo
mancini - daj spokoj
zanetti - patrz wyzej

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 sie 2005, 21:01

No ale fakt faktem, ze ciezko jest znalezc jakiegos klasowego bocznego obronce, ktorego moznaby bylo wyrwac z jego obecnego klubu.
Tak mysle mysle i poza Evra i tym Kompanym(do ktorego nie jestem do konca przekonany) nie moge nikogo wymyslic. Moze Bonera z Parmy??

luis3032
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Obrona Barcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luis3032 » 30 sie 2005, 21:08

Po co barcy Lewy obrońca jak barca ma (gio i sylvinho ) lepiej barca mogła kupić Boume z PSV lub Alexa też z PSV bo Oleguer słaby jest . Edmilson powiniwn grać obok puyola a nie gra on pivota . :lol:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 30 sie 2005, 21:10

Dombroś pisze:Może pięciu nie wymieni ale postaram się: Roberto Carlos
:lol2::lol2::lol2::lol2:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 30 sie 2005, 21:16

luis3032 pisze:lepiej barca mogła kupić Boume z PSV

już nie aktualne ten gra w Aston Villi.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 30 sie 2005, 21:17

luis3032 pisze:Po co barcy Lewy obrońca jak barca ma (gio i sylvinho

No wlasnie gadamy o tym ze sie Gio bedzie juz niedlugo(jesli nie juz) nadawal do wymiany.
Wiek robi swoje.
Ale z tym Bouma to moze wcale nie taki glupi pomysl, chociaz chyba od niego to jeszcze wole Belettiego

Awatar użytkownika
xaver
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xaver » 31 sie 2005, 0:16

Jesli chcemy coś zdobyc w Europie to musimy myślec juz o lewej obronie: gio juz nie błyszczy tak, lata nie ubywaja zarówno jemu jak i Sylvkowi :roll: .

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 31 sie 2005, 12:36

Zgadzam się z moim przedmówcą. Barca to klub z ambicjami i jeśli chce wygrać coś w europie to Laportam powinien poważnie zastanowić się co z bocznymi obrońcami (zwłaszcza z lewą flanką). Ja najchętniej widział bym tam Ashleya Cole'a, ale są dwa powody dla których może grać gdzie indziej:
1 Podpisał nowy kontrakt z Kanonierami
2 Chelsea też coś kombinuje z tym graczem.... :x
Jeżeli nie wypaliłop by z Colem to Gallas który też ma wyrobioną renomę i nie jest zły....
P.S Gallas gra w końcu w pierwszej "11" The Blues czy nie :?: :?:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 31 sie 2005, 12:41

Dombroś pisze:Jeżeli nie wypaliłop by z Colem to Gallas który też ma wyrobioną renomę i nie jest zły....
Nie sądze, aby Gallas, który nie chciał grać w Chelsea na lewej stronie, godził się na to w Barcy. Poza tym jest za słaby w ofensywie przez co nie pasuje do taktyki.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 31 sie 2005, 17:00

Ja mysle ze to gadanie o wzmocnieniu obrony juz teraz wydaje sie bezsensowne.
Real zgarnie Ramosa, a do konca okienka kilka godzin...
Ja zaluje ze nie postarali sie o Evre wkoncy z monaco nie jest tak trudno wyciagnac zawodnika.
I szkoda tez ze nie postarali sie o Jaqina zeby zastapic Giulego.
Ale nie ma co jeczec i dywagowac...
Itak mamy najlepsza druzyne w hiszpani, a jak Valdes akurat gra dobry mecz(co sie nie zdarza za czesto) to i w europie!!!

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 31 sie 2005, 17:23

Emerald pisze:Ja zaluje ze nie postarali sie o Evre wkoncy z monaco nie jest tak trudno wyciagnac zawodnika.
Zgadzam się z tobą - Evra się przyda, ale może przed następnym sezonem, bo na razie Gio i Sylvinho wystarczają :)
Emerald pisze:I szkoda tez ze nie postarali sie o Jaqina zeby zastapic Giulego.
Moim zdaniem to nie byłoby na ten moment najlepsze rozwiązanie. Obecnie Giuly nie ustępuje zbytnio poziomem Joaquin'owi...
Może nawet w obecnej formie jest od niego lepszy :roll:
Joaquin wydaje się być za to świetną propozycją na przyszłość [o ile Real nie uprzedzi Barcy :wink: ] i także proponowałbym się na razie wstrzymać. Przecież obecność ich obu w składzie oznacza dla jednego konieczność grzania ławy, a szkoda by bylo...

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 31 sie 2005, 17:29

Emerald pisze:I szkoda tez ze nie postarali sie o Jaqina zeby zastapic Giulego.
Nie przesadzaj, prawą pomoc mamy i jeszcze nie złą i możemy jeszcze grać z Giulym z dwa sezony. A co do Joaquina- to prawda jest chyba najleprzym prawym pomocnikiem na świecie i jeszcze się rozwija. I nie szalej, bo ty chyba chcesz mieć każdego leprzego gracza w swoim (podobno) ulubionym klubie.....(bez urazy) I przy okazji lepiej żebyśmy kupili Joaquina niż żeby Real albo Chelsea sprzątnęły go nam z przed nosa tak jak z J.Baptistą :x
Emerald pisze:Ja mysle ze to gadanie o wzmocnieniu obrony juz teraz wydaje sie bezsensowne
A oglądałeś rewanżowy mecz z Chelsea?? (wiem że powracam do niedawnej historii ale to jeden z gorszych meczy jakie zagrała obrona Barcy) Pierwsze trzy bramki padły akurat lewą stroną a potym jeszcze Rijkaard Zmienił GvB na Sylvinho, i było już lepiej ale nieznacznie. Więc nie pisz takich glubot że spekulowanie o obronie Brcy i ewentualnych wzmocnieniach jest nudne...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 31 sie 2005, 18:20

Dombroś- mysle ze nie ogladales wielu meczow Barcy w poprzednim sezonie. jezeli twoim jedynym argumentem jest mecz z Chelsea i na nim opierasz swoje tezy i jakies tam chore teorie to ci wspolczuje. Gra obronna Barcy nie jest taka tragiczna jak wiekszosc pisze. trzeba pamietac ze Katalonczycy graja najbardziej ofensywny futbol na swiecie i rzecza naturalna sa bledy w grze defensywnej.

Awatar użytkownika
Dombroś
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dombroś » 31 sie 2005, 18:30

Bienias pisze:Dombroś- mysle ze nie ogladales wielu meczow Barcy w poprzednim sezonie. jezeli twoim jedynym argumentem jest mecz z Chelsea i na nim opierasz swoje tezy i jakies tam chore teorie to ci wspolczuje. Gra obronna Barcy nie jest taka tragiczna jak wiekszosc pisze. trzeba pamietac ze Katalonczycy graja najbardziej ofensywny futbol na swiecie i rzecza naturalna sa bledy w grze defensywnej.
Bienias - może nie widziałem dużo meczy w wykonaniu Brcy (bo Polsat nie potrafi wykupić praw do Brca TV, ale już nie długo) a swoj argument oparłem na meczu Barca vs. Chelsea gdyż mecz ten był nazwany przedwczesnym finałem, i każdy fan Brcy, The Blues czy w ogóle piłki widział ten mecz (przynajmnie powinien). A jak już widziałem to tylko skróty i jak pokazywali bramki to też było widać błędy obronne Brcy..(oczywiście nie mówie że Brca nie powinna tracic goli bo nie ma takiego klubu). Także ja też ci współczuje że zanim coś napiszesz to nie pomyślisz choć troszke :?

Zablokowany

Wróć do „Hiszpania”