Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 130

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sie 2006, 19:30

Messi E2 Ronaldinho pisze:Rasiak(ten to przynajmniej strzela bramki...gra)
i znowu będa dyskusje o nim na forum, a miałem nadzieje, ze już sie skończy.
Przeciez ten cżłowiek strzela tylko w II lidze angielskiej, jak ma strzelac gole w reprezentacji Polski :!:
w Totenhamie żadnej nie strzelił, w Derby mu się powodziło dobrze - teraz tez zaczyna strzelać - ale to jest inne granie, pod reprezentacyjną piłke to nie podchodzi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2006, 19:32

i znowu będa dyskusje o nim na forum, a miałem nadzieje, ze już sie skończy.
Przeciez ten cżłowiek strzela tylko w II lidze angielskiej, jak ma strzelac gole w reprezentacji Polski
w Totenhamie żadnej nie strzelił, w Derby mu się powodziło dobrze - teraz tez zaczyna strzelać - ale to jest inne granie, pod reprezentacyjną piłke to nie podchodzi.
To jak w takiej sytuacji ma strzelac Franek

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 sie 2006, 19:35

To jak w takiej sytuacji ma strzelac Franek
Franek to juz w ogóle jakies nieporozumeinie; ile on czasu gola nie zdobył ?

mówił przed meczem z Danią, że udowodni swoją grą trenerowi, że słusznie go powołał - i przy pierwszej okazji zamiast uderzać lewą nogą - wolał się położyc i potem twierdzić, że podanie złe.
To juz nawet ja bym uderzał gorszą nogą, byleby trafić w piłkę.

Frankowski jest za słaby nawet na 2 lige angielską wiec tematu franek w kadrze w ogóle nie powinniśmy poruszać
tak mi się zdaje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8647
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 sie 2006, 19:35

Widze, ze wrocil temat Rasiaka, sam go nie poruszalem, gdyz narazie Rasiak rozegral zbyt malo dobrych spotkan. Z tego co wiem, to Rasiak jest powolny, malo zwrotny, jedynie ... strzela gole :wink:
No, ale w sumie przydalby sie, bo dobrze karne wykonuje 8)

Ciekaw jestem co Leo teraz wymyslil, kto mu doradzil powolac tych pilkarzy z Naszej OE :think: Moze bedzie dobrze :D

Z tych graczy co powolal coach, ja ustawilbym taka jedenastke :

Boruc - Wasilewski, Lewandowski, Jop, Zewlakow - Smolarek, Radomski, Krzynowek - Zurawski - Matusiak, Jelen

Ustawienie : 4-3-1-2 8)

I tyle w tym temacie na dzisiaj :twisted:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2006, 19:37

Messi E2 Ronaldinho pisze:Matusiak Garguła Błaszczykowski wszyscy do pierwszej "11"
:lol:

Czemu Dudek zostal powolany? Czemu?

Myslalem, ze po ostatnim meczu Bak, Jop, Szymek, Franek out ale jednak nie. Co do Frankowskiego wolalbym Rasiaka w jego miejsce, przynajmniej strzela bramki w drugiej lidze angielskiej w przeciwienstwie do Franka. Ciekawe co pokaze Matusiak o ile odstanie szanse gry. Szkoda ze ciagle pomijany jest Lagiewka, ale to swietny obronca. Co do Garguly to nie wiem co powiedziec... Czyzby to miala byc mala kontrowersja w skaldzie?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2006, 19:46

Szkoda ze ciagle pomijany jest Lagiewka, ale to swietny obronca. Co do Garguly to nie wiem co powiedziec... Czyzby to miala byc mala kontrowersja w skaldzie?
Jakos nie wydaje mi sie, zeby Bobo, Dziekan czy Leo wiedzieli gdzie on gra i gdyby ktos im zadał takie pytanie na 99% nie mieliby pojecia. Widze, ze z zagranicy Leo wali tych co stawiał na nich Janosik. szkoda bo Łagiewka napewno gra lepiej niz Dzopik.
Garguła zagrał dobra koncowke z Legia, a ostatnio swietnie z Odra. Z pewnoscia to lepsza opcja niz Mila. Naprawde Bobo ma o cos zal do Gizy, albo nasze trio na ławce jest ślepe...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 21 sie 2006, 19:56

Messi E2 Ronaldinho pisze:Jakos nie wydaje mi sie, zeby Bobo, Dziekan czy Leo wiedzieli gdzie on gra i gdyby ktos im zadał takie pytanie na 99% nie mieliby pojecia.
:|
Messi E2 Dos Santos Ronalidinho wie, ale Dziekanowski,Kaczmarek i Benhakerr pojęcia nie mają.
Messi E2 Ronaldinho pisze:. szkoda bo Łagiewka napewno gra lepiej niz Dzopik.
Oczywiści opinie tą wysuwasz na podstawie cotygodniowego śledzenia rosyjskich rozgrywek, a nie doniesieniach SE.

Ciesze sie z powołania Błaszczykowskiego, Matusiak też może być, jeszcze chciałbym żeby Leo sprawdził jak sobie na lewej obronie dałby rade Krzynówek, może coś by z tego było. Ale, raczej w meczach eliminacyjnych nie będzie eksperymentował.
Poza tym dobrze, ze Boruc do kadry wrócił, bo już sie bałem,ze to jeszcze bedzie dłuższe rozstanie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2006, 20:14

Oczywiści opinie tą wysuwasz na podstawie cotygodniowego śledzenia rosyjskich rozgrywek, a nie doniesieniach SE.
LEca niekiedy mecze ligi rosyjaskiej, a ja w tym sezonie juz 2 razy widziałem mecze z udziałem Łagiewki na Planecie, wie niestety tylko z tego czerpie ta wiedze. Choc niekedy sa takze podsumowania i skroty na innych rosyjkich stacjach. Dla porownania Dzopika widziałem takze dwa razy...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 700

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 21 sie 2006, 20:17

Messi E2 Ronaldinho pisze:LEca niekiedy mecze w tym sezonie juz 2 z udziałem Łagiewki na Planecie, wie niestety tylko z tego czerpie ta wiedze. Choc niekedy sa takze podsumowania i skroty na innych rosyjkich stacjach. Dla porownania Dzopika widziałem takze dwa razy...
No to jak go na Planecie widziałeś, to dawać go do repry :o

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 21 sie 2006, 20:32

Nie ma co ukrywać, że kilka jest kilka nieporozumień w tej kadrze. Na początku trzeba wspomnieć o Szymkowiaku i Mili czyli dwóch piłkarzach dla których w obecnej formie nie powinno być miejsca w reprezentacji. (mity o oparciu gry całej drużyny na Szymku i Mili jako młodym, zdolny i utalentowanym już upadły).

Druga sprawa to powołanie Garguły, któy jeszcze nie prezentuje takie piłki, żeby trafić do kardy i to na mecze o punkty :roll:

Cieszą natomiast powołania Błaszczykowskiego (mam nadzieję, że na dłużej zagości w seniorskim zespole) i Matusiak, który widać że jest na gazie i może się sprawdzić jako joker w meczach z Finami i Serbami.

Co do reszty powołań nie można mieć raczej większych zarzutów - w końcu kimś grać trzeba.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 sie 2006, 21:15

cloner pisze:Boruc - Wasilewski, Lewandowski, Jop, Zewlakow - Smolarek, Radomski, Krzynowek - Zurawski - Matusiak, Jelen
Wszystko ładnie pięknie, ale jednak się przyczepię. Wasilewski jest bardzo ofensywnie grającym piłkarzem i bardzo skutecznym pod bramką rywali(świadczą o tym już 3 bramki w OE). Jednak bywa nieporadny w defensywie. Czasami gubi krycie. Zapomina o bronieniu własnej bramki. No i kiksy też mu się przytrafiają(może ktoś powie, że każdemu, ale jemu coś za często).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 sie 2006, 21:25

No i kiksy też mu się przytrafiają
Kiksów Wasilewskiego sobie nie przypomniam jako takich. Raczej błedy w komunkacji badz zbyt duze zaangazowanie w ofensywe.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 21 sie 2006, 21:43

Co Wy pieprzycie. Baszczynski tez jest ofenswynie grajacym prawym obronca a jakos do niego nikt nie ma pretensji. Wasilewski to taki drugi Baszczu, oczywiscie jego mlodsza wersja. Za 2 czy 3 lata bedzie to pewniak w naszerj obronie. Nie wiem czemu sie czepiacie go za ofensywna gre.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 21 sie 2006, 21:56

Martinho pisze:Co Wy pieprzycie. Baszczynski tez jest ofenswynie grajacym prawym obronca a jakos do niego nikt nie ma pretensji. Wasilewski to taki drugi Baszczu, oczywiscie jego mlodsza wersja. Za 2 czy 3 lata bedzie to pewniak w naszerj obronie. Nie wiem czemu sie czepiacie go za ofensywna gre.
Nie czepiam się Wasilewskiego za jego ofensywną grę.Wręcz przeciwnie.Tak musi grać w dzisiejszej piłce boczny obrońca(trochę 'borkowsko' to zabrzmiało). Tylko za zaniedbywanie defensywny. Podobnie grał w meczu z Danią Golański. Świetnie w ofensywie. Ale błędy w kryciu popełniał.

I bardzo możliwe, że za 2 lata to będzie pewniak obrony. Ale niestety do meczu z Finlandią 2 lata nie miną.

Cieszę się również z powołania go. Mój post był polemiką z clonerem co do wystawiania go już w najbliższym spotkaniu o punkty w pierwszej '11'.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 22 sie 2006, 14:19

Jerzy Dudek (Liverpool FC), -> Tylko dlatego dostał powołanie, że jego menago jest De Zeuw!! Porażka!!
Wojciech Kowalewski (Spartak Moskwa), -> dobrze, niech zagra cały mecz z Finką!
Artur Boruc (Celtic Glasgow); -> podobno ma kontuzje, niech zagra cały mecz z Serbią!

Michał Żewłakow (Olympiakos Pireus), -> dobrze gra w Pireusie!
Mariusz Jop (FK Moskwa), -> ...stracił miejsce w FK Moskwa...wolałbym w jego miejsce Szukałe lub Fojuta!
Jacek Bąk (Al-Ryyan), -> jedyny solidny!
Paweł Golański (Korona Kielce), -> dobrze!
Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków), -> dobrze!
Marcin Wasilewski (Lech Poznań); -> dobrze!

Radosław Sobolewski (Wisła Kraków), -> nie gra w Wiśle! Won!
Mariusz Lewandowski (Szachtar Donieck), -> bez komentarza!
Mirosław Szymkowiak (Trabzonspor), -> dać szanse!
Arkadiusz Radomski (FK Austria Wiedeń), -> 1 skład, najlepszy pomocnik Polski!
Sebastian Mila (FK Austria Wiedeń), -> :?
Euzebiusz Smolarek (Borussia Dortmund), -> musi znaleźć forme!!
Jacek Krzynówek (VfL Wolfsburg), -> porażka - co on robi w kadrze to ja nie wiem :/
Jakub Błaszczykowski (Wisła Kraków), -> bardzo dobrze!
Łukasz Garguła (GKS Bełchatów); -> bardzo dobrze!

Tomasz Frankowski (Wolverhampton Wanderers FC), -> niby cośtam umie pograć ale czy ja wiem?
Maciej Żurawski (Celtic Glasgow), -> dobrze!
Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre), -> musi znaleźć forme z MŚ!!
Radosław Matusiak (GKS Bełchatów). -> dobrze!

Brak mi tu Gizy, Fabiańskiego, Kosowskiego, Dudki i Moskały!!

skład na Finkę:
Kowalewski
Wasilewski - Bąk - Głowacki - Żewłakow
Błaszczykowski - Radomski - Szymkowiak - Jeleń
Żurawski - Smolarek

skład na Serbię:
Boruc
Wasilewski - Bąk - Głowacki - Żewłakow
Błaszczykowski - Radomski - Szymkowiak - Jeleń
Żurawski - Smolarek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”