Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 130

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 maja 2006, 20:02

Bienias pisze:Jestem pewien ze Henry zostanie w Arsenalu na 100 tylko wtedy gdy zdobedzie LM
ja licze, ze nawet jak nie wygramy LM - zostanie. Przecież chodziło mu o ot, żeby walczyć o najwyższe cele, jak widać z Arsenalem może grać w finle :D skoro teraz się udało dojśc do finału - to dlaczego nie w przyszłym sezonie? Piłkarze dojrzeją i będą grać jeszcze lepiej.

Martwi mnie troche obrona, dziś stracone 2 gole, Gra Campbella pozostawia wiele do życzenia,

Chciałbym aby z Barcą zagrali Eboue, Toure, Senderos i Flamini. Po pierwsze, dlatego, że zasłużyli, pod rugie - sa pewniejsi niż z Colem i Solem, ale wiem, ze Flamini nie da rady wrócić i Phillipe chyba też nie.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 maja 2006, 20:35

No ładnie, ładnie :D Rzutem na taśmę, ale to akurat jest mało ważne. Mamy czwarte miejsce i tylko to się liczy, teraz w meczu z Barceloną już nie będzie tej presji :) Jeśli wygramy to będzie cudownie, jeśli przegramy to trudno, ale i tak Arsenal pokazał wielką klasę.

Mimo wszystko gratulacje dla Tottenhamu, za wspaniałą walkę przez cały sezon. Hej

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 maja 2006, 21:31

fieldy pisze:nawet jak nie wygramy LM
Czyżby pojawiła się niepewność :P W sumie nie ma co się dziwić bo zwycięzca może być tylko jeden :lol:
A tak naprawdę to obawaim się że Arsenal może wygrać i od dawna jestem zdania żę są jedyną drużyną mogącą to uczynić :oops:

Osobiście nie wierzyłem że Arsenalowi uda się zająć czwarte miejsce (za tydzień Roma uczyni to samo :D ). Tottenham wg mnie odrobinę bardziej zasługiwał na grę w eliminacjach LM i trochę szkoda mi tej drużyny. Jednak dla dobra przyszłych emocji w LM to dobrze że Arsenal tam się znajdzie bo ma większy potencjał i z pewnością za rok niezależnie od zapowiadanych zmian (Henry) ujrzymy zespół ponownie walczący o najwyższe cele.

Gra Arsenalu w LM '+' oraz Premiership '-' jest dla mnie zaskoczeniem i z przyjemnościa patrzyłem na ich grę w Europie bo w przeciwieństwie do niektórych drużyn grali naprawdę ładnie dla mojego oka :smoke:

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 07 maja 2006, 21:37

W Arsenalu jednym wielkim plusem jest szybka gra całej drużyny (wiadomo zespoły z Anglii 8) ). Arsenal z 3 szybkich podań potrafi zdobyć bramkę (bramka Henrego w meczu z Juventusem na Highbury :? ). Wg mnie większość (a nawet wszystkie) zespoły powinny się uczyć grać od Arsenalu ( od młodego Arsnealu :!: ) szybką piłkę bo to nie tylko przynosi efekty ale jest także ładne dla oka ;)

2 wielkim plusem jest Thierry Henry ale to każdy wie ... :roll:

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 07 maja 2006, 21:52

od wielu sezonow wg. mnie Arsenal gra najlepsza pilke na Wyspach, szybkie wymiany pilka gra klepka to jest to co ja osobiscie lubie najbardziej i tak powinni zagrac z Barcelona szybkie pilki i kontratakowac przeciwnika a jak juz strzela bramke to niech bronia wyniku tak jak to robili w innych meczach i niech Lehmann utrzyma swoja passe nie straconego gola w LM od 10bodajże spotkan :D

a co do Ligi to wygrali to 4miejsce rzutem na taśme bo Totenham( przypominam byly klub Grzesia Rasiaka :lol: ) w tym sezonie spisywal sie bardzo dobrze zasluzyli sobie na te 4miejsce ale coz taki jest sport :) zycze powodzenia w nastepnym sezonie :)

Halla Madrid!! AFC KingZ

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 07 maja 2006, 22:18

Teraz jeszcze niech pare osób powie, że zawsze byli kibicami Arsenalu, ale tego nie okazywali :?

Co do meczu z Barcą- z całą pewnością na obronie wolałbym zastępczy duet- czyli Flaminiego i Sanderosa. Chociaż nie- Cole jeszcze przejdzie, ale jak już niedawno mówiłem do Campbella nie mam zaufania :? Te Jego interwencje wołają czasami o pomstę do nieba. Mam nadzieję że w finale nie będzie już tak odwalał, bo Jego występ jest prawie pewny.

Kolejna kwestia- Henry. Mi wydaje się że zostanie. Przecież jemu cały czas chodziło właśnie o to, żeby Kanonierzy grali w przyszłorocznej edycji Champions League. O to jest niemalże pewne. Wygrana 17 maja w Paryżu tylko przypieczętuje Jego podpis :wink:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 07 maja 2006, 23:08

RóżA pisze:Teraz jeszcze niech pare osób powie, że zawsze byli kibicami Arsenalu, ale tego nie okazywali
hehe, zapewne masz rację. Jeśli Arsenal wygra Ligę Mistrzów to ponownie będziemy mieli wysyp tzw. sezonowych kibiców tak jak to było z Liverpoolem, czy też Chelsea, gdy klub kupił Abramowicz 8) ale czy warto się przejmować.

Do 17 maja Kanonierzy :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2006, 0:42

Lukaz pisze:Osobiście nie wierzyłem że Arsenalowi uda się zająć czwarte miejsce (za tydzień Roma uczyni to samo ). Tottenham wg mnie odrobinę bardziej zasługiwał na grę w eliminacjach LM i trochę szkoda mi tej drużyny
dlaczego bardziej zasługiwał ? Bo Rasiak im marnował dobre okazje ? przecież to my, pomimo licznych kontuzji, musieliśmy walczyc i w lidze i bronić HONORU angielskich zespołów w europie :!:
Lukaz pisze:Czyżby pojawiła się niepewność
nic z tych rzeczy, właśnie po ostatnich meczach jestem coraz bardziej spokojny o wynik finału 8) Wiem, że sam Titi meczu z Barcelona nie wygra. Niemniej jednak, jest obecnie w tak genialnej formie, że śmiem twierdzić, iż sam Ronaldinho pozostaje w jego cieniu.
Wszyscy wiedza jak Titi potrafi uciec obrońcom na kilku metrach, dodajmy do tego prostopadłą piłke od Cesca :lol: Oczywiście Barca ma niesamowita siłę ognia, większa niż my - w ogóle największą na świecie, na dzień dzisiejszy. Ale to tylko dodaje uroku i tymbardiej należy sie spodziewac pięknego widowiska.
pizmak pisze:W Arsenalu jednym wielkim plusem jest szybka gra całej drużyny (wiadomo zespoły z Anglii ).
Akurat gra Kanonierów nijak ma się do stylu angielskiego, ale nich Ci bedzie.
RóżA pisze:Teraz jeszcze niech pare osób powie, że zawsze byli kibicami Arsenalu, ale tego nie okazywali
ja zawsze byłem, choć nie zawsze okazywałem :P

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 08 maja 2006, 7:07

fieldy pisze:
pizmak pisze:W Arsenalu jednym wielkim plusem jest szybka gra całej drużyny (wiadomo zespoły z Anglii ).
Akurat gra Kanonierów nijak ma się do stylu angielskiego, ale nich Ci bedzie.
A co może Arsenal nie gra szybkiej piłki :?: Lol :shock: To ja chyba ślepy jestem albo ty mi teraz robisz na złość :roll:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 maja 2006, 8:10

pizmak zamiast lolować spróbuj rozkminić, że Arsenal gra przede wszystkim piłkę kombinacyjną. Dużo krótkich podań. Mało gry górą. To nie jest specyfika angielskiej piłki. Szybkość gry to nie wszystko. Tak więc uspokuj się wielki znawco futbolu.

Awatar użytkownika
xpakusx
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: xpakusx » 08 maja 2006, 8:12

co do tych kibicow to powiem ze nie bylem zawsze jakims wiernym fanem AFC ale lubilem ich poprostu i zawsze lubialem spojrzec na tabele Premiership jak sobie radza bo naprawde ich lubie

Halla Madrid!!! Gracias Zidane !

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 maja 2006, 9:32

pizmak pisze:A co może Arsenal nie gra szybkiej piłki Lol
nie wiem :płacze: nie krzycz na mnie.
Już ci chyba Niggaz wytłumaczył, o co biega. NIe chce mi się z rana napinac, wybacz, kawy jeszcze nie wypiłem.

xpakusx pisze:co do tych kibicow to powiem ze nie bylem zawsze jakims wiernym fanem AFC ale lubilem ich poprostu i zawsze lubialem spojrzec na tabele Premiership jak sobie radza bo naprawde ich lubie
aha, ale mimo tego
xpakusx pisze:AFC KingZ

No nic. EMocja trochę opadły, dotarło do mnie, że zagramy w eliminacjach LM. Mam nadzieję, ze jes przebrniemy, skoro jak już mamy iśc tą droga Liverpoolu :P 9 dni, nie co ponad tydzień, obrona u nas trochę kuleje, ale nawet Sol się zmobilizuje na finał LM, przecież to najważniejszy mecz w jego zyciu bedzie.
Cieszy postawa przede wszytskim ... Hleba.
Nie dosyć, że gra bardzo dobrze, nie traci za duzo piłek, to jeszcze gra tak ambitnie, że szok. Nie ma dla straconych piłek, takiego gracza w pomocy nam potrzeba było. Polecam drugiego gola z Wigan, gdzie Hleb naciskał przeciwnika tak długo, aż mu piłke odebrał i wypracował dobrą sytuację do strzelenia gola.
Titi jest w mmega formie, już pisałem, ale o tym trzeba powtarzać. Jest w życiowej formie, jest liderem, jest panem i władcą w naszym klubie i tak bedzie 17 w Paryżu. Titi jest po prostu nie do zatrzymania. NIe wiem jak przeżyje te 9 dni, cięzko będzie, już teraz jak myśle o finale, ciarki mi po plecach przebiegają na myśl o akcjach Henry'ego i w rewanżu o wspaniałych zagraniach Ronaldinho. To bedzie wielki widowisko i wbrew temu co niektórzy mówią - bedzie to lepszy mecz niz finał Pucharu Uefa :P

jeszcze coś odnoście wczorajszego korespondencyjengo pojednyku z naszym największym rywalem.
Obrazek

Król strzelców Premiership [po raz kolejny] Thierry Henry.
Nie byłbym soba, gybym statystyk nie podał :P
Strzelił 27 bramek, gola zdobywał co 104 minuty. Dla porównania taki Ruud [drugi w klasyfikacji z 21 golami] strzelał co 131 minut.
wykorzystał wszystkie karne jakie przyszło mu wykonywać. [3/3]
zdobył 23 gole prawą nogą i 4 lewą. Głowa nie trafił :P
Zaliczył 32 występy co daje 0,84 gola na mecz.
Zaliczył 6 asyst, 39 razy był złapany na spalonym.
Dostał tylko 2 żółte kartki i żadnej czeronej, na boisku spędził 2817 minut.

sam nie liczyłem, posłużyłem się http://www.premierleague.com

Awatar użytkownika
Mort
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mort » 08 maja 2006, 14:33

A jak Tottenham tłumaczy sobie tą wczorajszą tragedie? Choć nie wiem czy to tragedia, bo to jedno z najlepszych miejsc w historii tego klubu :D Otóż Martin Jol, żałosny, sfrustrowany manager Spursów powiedział, iz piłkarze zatruli się jedząc przed meczem lazanie... Dlatego gali wczoraj na swoim poziomie dając dupy. No cóż, pewnie popili dzień wcześniej a teraz ściemniają. Wstyd i hańba. Gdybym był fanem tego zespolu (choc to chyba awykonalne) zapadlbym sie pod ziemie. Trzeba umieć rzegrywać.

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 08 maja 2006, 14:49

...wiem co czujesz...ale bez tego sie nie obejdzie...sezonostwo jest wszedzie...wiec nie masz co liczyc ze ominie to ztwoj ukochany klub...a jak jeszcze uda im sie wygrac LM..to zobaczysz ilu ich sie tu namnozy...:)) to normalne:)
Mort pisze:piłkarze zatruli się jedząc przed meczem
tez to slyszlem..troche mnie to smieszy...:) takie tlumaczenie na sile..ale przynajmniej ciekawe:)

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 08 maja 2006, 15:08

Niggaz pisze:pizmak zamiast lolować spróbuj rozkminić, że Arsenal gra przede wszystkim piłkę kombinacyjną. Dużo krótkich podań. Mało gry górą. To nie jest specyfika angielskiej piłki. Szybkość gry to nie wszystko. Tak więc uspokuj się wielki znawco futbolu.
Heh. Mi nie chodzilo o to że Arsenal gra górą czy coś tylko że gra szybko czyli krótkimi podaniami. Czytaj ze zrozumieniem 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”