Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 130

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 12 cze 2007, 22:27

(L)oczkerson pisze: -Jean Claude Blanc powiedział że JUVE stara się w tym sezonie o klasowego napastnika
Tym napastnikiem jest niby Iaquinta. :roll:

W sumie to nie mamy zadnego napastnika swiatowej klasy. Byl takim Alex i moze bedzie Palladino. Miccoli i Iaquinta to nic ciekawego.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 705

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 12 cze 2007, 22:44

Ogólnie to myślałem, ze przyjśćie Ranieriego w końcu coś z transerami zrobi, w sensie ogarniej je. Jednak widać,ze rola trenera zbytnio się nie zmieniła i niestety pod pojęciem klasowy zawodnik nadal rozumiemy Iaquinte, Almirona czy Hasana Salihamidzic.

Miccoliego bym nie skreślał w tym sezonie w portugali grał naprawde dobrze, oczywiscie trudno przekładac to na serie a, ale rokuje jakąs nadzieje :) .

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3336

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 cze 2007, 0:12

Nie chcialbym studzic nadziei odnosnie Huntera ale moj kolega ktory sledzi doglebnie cala ta sprawe poniewaz jest kibicem Ajaxu podal mi taka oto informacje:

"Zdaniem dziennikarzy telewizji Tien doniesienia włoskich mediów o rychłym transferze Klaasa-Jana Huntelaara do Juventusu nie są prawdziwe i napastnik Ajaksu ma pozostać jeszcze przynajmniej jeden sezon w Amsterdamie. Włosi utrzymywali, że Hunter miałby za 18 milionów euro przenieść się do Turynu, by zastąpić Davida Trezegueta. Do przeprowadzki miałyby go przekonać dwa razy większe zarobki niż w Ajaksie - około 3,5 miliona euro. Zawodnik już niejednokrotnie zapowiadał, iż chce pozostać w Amsterdamie. Choć w futbolu nigdy nie wiadomo..."

Zobaczymy jak bedzie.Hunter wydaje sie byc dobrym nastepca Trezegola bo jest napastnikiem o podobnej charakterystyce (krol pola karnego niesamowicie skuteczny).Moze wyciagniecie go jak Zlatana tuz przed zamknieciem okienka 31 sierpnia po ciezkich negocjaciach.Z drugiej strony nie sadze zeby Ajax drugi raz popelnil taki blad bo po stracie Zlatana szukali napadziora na szybko i nie znalezli.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 13 cze 2007, 12:07

Dajcie ludzie spokój Ranieriemu. Okienko się nawet nie zaczęło, jest w kluie tydzień a wy transferów już chcecie. Na razie mówi się o piłkarzach, którymi zarząd interesował się od dawna. Iaquinta nie jest taki słaby, ale Trezegueta nie zastąpi. Teraz trzeba wynegocjować za Francuza jak największą kasę i sprowadzić kogoś poważnego.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 13 cze 2007, 13:07

Snipp_ dokładnie, transfery muszą być przemyslane, jest sporo czasu i z tego co widać sporo pieniędzy, więc warto kupić kogoś porządnego i na lata ! |Gadane bylo ze na transfery bedzie ponad 50 mln no i bedzie wpływ z transferu Davida ( :? ) i Camoranesiego ( :? ) Wczoraj czytalem ze Juventus ma zrobić 3 wielkie transfery i ja osobiscie nie sadze Secco (?) czy Blanc mial na mysli Iaquinte, wiec trzeba czekać bo pamiętajmy, że Juventus lubi załatwiać wielkiie transfery w ostatniej minucie Mercato 8), kazdy wie jak bylo ze Zlatanem 8) ,mozliwe ze to byla "taktyka" Moggiego, ale "co w rodzinie to nie zginie" :D

FORZA JUVE !!!!

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 cze 2007, 14:29

Coraz głośniej jest o Gabim Milito. Kilka portali, m.in calciomercato donosi, że Juventus porozumiał się z Saragossą w sprawie transferu Argentyńczyka. Oficjalna informacja na temat ma byc podana po zakończeniu rozgrywek Primera Division. Może jakiś fan hiszpańskiej ligi wypowie się o jego grze, bo zbyt wielu spotkań z jego udziałem nie widziałem. Słyszałem tylko, że daje radę :P.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 13 cze 2007, 15:29

maciek_88 pisze:wypowie się o jego grze
Jeśli ten transfer stanie się faktem będzie to wielkie wzmocnienie Juventusu. Gabriel jak na środkowego obrońcę jest dość niski(około 176 cm). Mimo to przyzwoicie gra głową. Potrafi też strzelić gola dla zespołu przy rzucie rożnym. Natomiast jego największą zaletą jest chyba ustawienie się. Bardzo dobrze gra też w odbiorze oraz dobrze kryje przeciwnika. Młodszy z braci Milito gra ostro(przez co zbiera dużo kartek), ale zazwyczaj fair. Jeśli potrzeba może grać też na lewej obronie. Gabriel ogólnie rzadko miewa wahania formy oraz nie jest kontuzjogenny, co też jest plusem. W tym sezonie gra wyśmienicie i dzięki temu jego drużyna najprawdopodobniej zagra w pucharze Uefa.
Prasa w Hiszpanii pod względem stylu gry porównuje Milito do jednego z najlepszych obrońców świata – Puyola, a to chyba wystarczy za rekomendację :wink: Jeśli cena oscyluje w granicach 15 mln euro jest to według mnie „gra warta świeczki”. Pozdrawiam :wink:

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 cze 2007, 11:39

Wczoraj w koetarzach pod newsem o Milito doszło do sprzecznych opini odnośnie transferu do Juventusu Fabio Cannavaro ....

1. 4,3 mln Euro + Carini

2. 0 Euro + Carini

Ja się przychylam do drugiej opcjii, ale paru kibiców twierdzi, że zapłaciliśmy coś za Fabio ... Pamięta ktoś dokładnie ten transfer i potrafi udowodnić jak było, bo już sam zgłupiałem, ale jeszcze wczoraj dałby m sobie ręke uciąć, że Canna przyszedł za Free.

Dzieki

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 cze 2007, 11:44

4.5 mln + Carini

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 cze 2007, 11:44

Z tego co pamiętam to sam Carini. Na potwierdzenie link z Juvepoland - http://www.juvepoland.com/text.php?id=384. Mowa jest o samym Carinim, a np przy Emersonie jest 16 mln euro + Brighi. Do tego wydaje mi się że pamiętam newsa o przejściu Cannavaro i nie było tam mowy o kasie. Mogę się jednak naturalnie mylic. Zresztą zobaczę w archiwum i zedytuje posta.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 cze 2007, 12:04

Zico_FCI pisze:4.5 mln + Carini
No i po co nabijasz ? Prosiłem chyba o dowód na potwierdzenie :? eh....

maciek_88
No właśnie też tam sprawdzalem i jeszcze na Wikipedii - tam też nie ma mowy o kasie, ale kto wie... :p

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 14 cze 2007, 12:08

W sumie co za różnica czy dopłaciliśmy te 4 mln czy nie. Dla mnie to był najlepszy ruch transferowy ostatnich lat. Nasz zarząd musi się jeszcze dużo nauczyc, bo w kwestii sprowadzania zawodników są ,,zbyt grzeczni".

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 14 cze 2007, 12:10

maciek_88 pisze:W sumie co za różnica czy dopłaciliśmy te 4 mln czy nie. Dla mnie to był najlepszy ruch transferowy ostatnich lat. Nasz zarząd musi się jeszcze dużo nauczyc, bo w kwestii sprowadzania zawodników są ,,zbyt grzeczni".
Strasznie mnie to męczy, bo wczoraj byłem przekonany, a dzis już nie. :lol: Racja dobry transfer bez względu na kwote, ale musze sie dowiedziec na 100% noooo :twisted:

Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 14 cze 2007, 12:26

hmm, tu http://pilka.pl/?state=sa&m=8&y=2004&mid=1&show=10519 jest napisane że 4,5 mln + Carini :think:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 cze 2007, 12:45

Sawyer pisze:No i po co nabijasz ? Prosiłem chyba o dowód na potwierdzenie eh....
A tak lubię sobie ponabijać. Po dowód to lepiej zgłoś się do Morattiego, albo Moggiego. W mediach były podawane różne wersje, ale ta co podałem chyba najczęściej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”