Ale umie podać piłkę do pomocników, co w naszej formacji obronnej jest rzadkością.NoName1989 pisze: ↑28 mar 2023, 11:57Nie widziałem nigdy gry Kiwiora w lidze ale w kadrze póki co to w każdym meczu jest jednym z najgorszych na boisku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 28 mar 2023, 18:58
Ale umie podać piłkę do pomocników, co w naszej formacji obronnej jest rzadkością.NoName1989 pisze: ↑28 mar 2023, 11:57Nie widziałem nigdy gry Kiwiora w lidze ale w kadrze póki co to w każdym meczu jest jednym z najgorszych na boisku
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 mar 2023, 22:45
Ludzie non stop to piszą, a w tej Portugalii to Santos czym większy miał potencjał i pole wyboru, tym gorzej sobie radził. Gość jest stworzony do taktycznego grania i wyciskania cytryny ze średniaków.
Kiwior miał fajne wejście do reprezentacji w Lidze Narodów, tzn. był jednym z najbardziej wyróżniających się graczy, tam chyba z Walią był mecz, gdzie wyglądał jak profesor, tak że raczej bym nie przesadzał.NoName1989 pisze: ↑28 mar 2023, 11:57Nie widziałem nigdy gry Kiwiora w lidze ale w kadrze póki co to w każdym meczu jest jednym z najgorszych na boisku
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 30 mar 2023, 9:26
A jak ocenisz wystep na mundialu?
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arro » 05 kwie 2023, 16:55
Arro
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 kwie 2023, 0:14
https://www.sport.pl/pilka/7,65039,2966 ... =SNO_Img_2"Jedno trzeba od razu zaznaczyć - Fernando Santos powinien być na takich meczach. Nie tylko po to, by obserwować zawodników i wyławiać ich do reprezentacji Polski, bo poziom polskich ligowców jest dość niski, ale dla wsiąknięcia w polską piłkę, zaznajomienia się z jej realiami, zbudowania relacji z najważniejszymi trenerami w lidze i wysłania sygnału do całego środowiska, że selekcjoner jest na miejscu i się interesuje."
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 17 kwie 2023, 0:52
Nie wiem na ile ogląda (szybkie Googlowanie mówi mi, że niezbyt dużo), ale IMO raz na jakiś czas powinien obejrzeć ważny mecz w którym będą grali kadrowicze lub kandydaci do kadry - może rzuci mu się w oko coś, czego nikt inny nie zauważy. W końcu z jakiegoś powodu, to on jest selekcjonerem, a nie jego asystenci i dodatkowo ma kilkadziesiąt lat doświadczenia więcej od nich.
Oglądając na żywo można zobaczyć dużo więcej niż w TV i nawet kamera szerokokątna wszystkiego nie wyłapie. Na żywo może zaobserwować przede wszystkim grę bez piłki, ustawianie się w akcjach ofensywnych czy defensywnych, komunikację z kolegami z drużyny, reakcje na boiskowe wydarzenia i jak trzyma się danej strefy zależnie od tego gdzie piłka na boisku. Masa detali, których zmontowany filmik nie da w szczegółach i na które niedoświadczony asystent może nie zwrócić uwagi.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 kwie 2023, 1:06
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 17 kwie 2023, 2:42
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 17 kwie 2023, 9:47
dias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 21 kwie 2023, 19:48
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 27 kwie 2023, 20:51
Vol'jin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 27 kwie 2023, 22:43