Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 sty 2011, 13:22
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sty 2011, 13:32
Jak się to ma do drabinki płacowej? Od czego zatem mają zależeć zarobki? Od klasy sportowej i roli w zespole czy od zarobków w poprzednim zespole? Zresztą Villa w Valencii na pewno nie zarabiał zbyt wiele. Z tego co pamiętam to mieli jakieś ograniczenia płacowe także po transferze do nas musiał zanotować olbrzymi skok.Bienias pisze:??? przeciez to logiczne ze jak kupujesz zawodnika ktory ma wysoka pensje to mniejszej mu nie dasz. Mowimy o podwyzkach wiec Villa ma sie nijak do calej dyskusji placowej.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 sty 2011, 13:41
Nie wiem czy wiesz ale jak taka zasada w Europie ze jak zmieniasz stanowisko pracy to pensje jest taka sama lub wyzsza ( nazwij to tzw awansem). Alves przechodzac do nas rowniez dostal podwyzke w stosunku do tego co mial w Sevilli. W takim wypadku wszedl na wyzszy poziom. Wychowankowie to inna kwestia bo oni zwykle nie graja tylko dla pieniedzy. Ich sie docenia za wklad w druzyne itp. Zobacz ze jak Ibra przyszedl to Messi dostal podwyzke. To daje do zrozumienia jaka jest hierarchia w zespole. Alves to jest bardzo dobry zawodnik ale jego zajebisctosc bierze sie glownie z ubogiego zasobu zawodnikow o podobnych preferencjach. Dla mnie sytuacja jak z Yaya. Bez sentymentow. Jak chce zarabiac kasiore niech idzie do City. Szybko zniknie z futbolowego panteonu a zostanie tylko pamiec. Nie jest absolutnie kluczowym zawodnikiem.Mówisz, że wychowankom płaci się więcej? W porządku, ale w takim układzie ja mogę napisać, że jak ktoś chce tutaj przyjść to niech się zatem godzi na obniżkę zarobków tak, aby drabinka działała
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2011, 13:45
Ja się czasami zastanawiam nad jednym. Dajmy na to, że City najlepszym płaci 200 tys funciaków za tydzień. Czyli 800 tysięcy funtów na miesiąc, co daje nam prawie 926 tysięcy ojro. Wybaczcie, ale nikt normalny nie jest w stanie wydać takiej kasy! Niech podpisze kontrakt na 3 lata, to w ciągu tego okresu zarobi około 30 milionów, więc niech podpisze taki kontrakt ze 2 razy w życiu i może sobie podcierać tyłek banknotami.Mentor pisze:Oczywiście rozumiem obie strony i w dużej mierze zgadzam się z tymi, którzy twierdzą, że nie możemy konkurować z Manchesterem City w kwestii pensja dla Daniego i jeżeli tak mu zależy na hajsie to krzyżyk na drogę.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sty 2011, 13:53
No i co w związku z tym? Czemu zatem Villa nie zarabia dajmy na 4,5 mln za sezon tylko 7 mln? Przecież w Valencii zarabiał pewnie coś około czwórki gdybym miał zgadywać. Bartbuks pomożesz? Ile zarabiał u Was David?Bienias pisze:Nie wiem czy wiesz ale jak taka zasada w Europie ze jak zmieniasz stanowisko pracy to pensje jest taka sama lub wyzsza ( nazwij to tzw awansem).
Dlatego płacimy im najwięcejBienias pisze:Wychowankowie to inna kwestia bo oni zwykle nie graja tylko dla pieniedzy.
Raczej docenia pracę jaką musieli wykonać, aby znaleźć się w tym miejscu żeby wiedzieli, że to się opłaca, że nie warto uciekać z małolata tam gdzie z miejsca zagwarantują Ci regularną grę i lepsze pieniądze. Oczywiście zgadzam się również z tym, że na boisku dają z siebie maksimum także są filarem zespołu, ale akurat w przypadku Alvesa nie można mu niczego zarzucić pod tym względem.Bienias pisze:Ich sie docenia za wklad w druzyne itp.
Nie widzę związku ze sprawą Alvesa.Bienias pisze:Zobacz ze jak Ibra przyszedl to Messi dostal podwyzke. To daje do zrozumienia jaka jest hierarchia w zespole.
Bienias pisze:Alves to jest bardzo dobry zawodnik ale jego zajebisctosc bierze sie glownie z ubogiego zasobu zawodnikow o podobnych preferencjach.
Po czym wnosisz?Bienias pisze:Nie jest absolutnie kluczowym zawodnikiem.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 sty 2011, 13:55
Nie rozgryziesz Alvesa.bartbuks pisze:Do czego zmierzam. Otóż kładziesz na szali Barcę i City. Przecież jak odejdzie z Katalonii, to szanse na jakiekolwiek sukcesy zniweluje do minimum. I tutaj należy się zastanowić, czy zarobić kilka milionów mniej i przejść do historii, czy też pokopać się w czoło w jakimś dziwnym tworze...
BarcaQzYN
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 sty 2011, 14:03
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2011, 14:08
Już kiedyś pisałem, że czasami mam spaczone spojrzenie na pewne sprawy, ale nie kumam tego. Niby proste - KASA, ale nie trafia to do mnie.BarcaQzYN pisze:Nie rozgryziesz Alvesa.
Właśnie Chelsea wynegocjowało prawie 26 mln funtów za Davida Luiza, więc o czym rozmawiamy?Mentor pisze:Skoro już tak rozprawiamy na ten temat to może warto pomyśleć nad tym jaka kwota by nas zadowalała? Liczę na to, że dostaniemy minimum 25 mln euro. Wart jest więcej, ale wygasający po roku kontrakt robi swoje.
Jeremy MathieuMentor pisze:Drugie pytanie to kto za niego.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 28 sty 2011, 14:20
ddemon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 sty 2011, 14:21
BarcaQzYN pisze:A ja nie jestem wielkim fanem talentu Daniego Alvesa. Jeżeli miałbym wskazać piłkarza, bez którego najłatwiej jest mi wyobrazić sobie pierwszą jedenastkę Barcelony to wskazałbym właśnie na Brazylijczyka. Oczywiście czasami gra genialne mecze i ma niesamowitą kondycję, ale poza tym nic więcej. Dośrodkowania ma bardzo słabe, drybling też nie jakiś wspaniały, strzał z dystansu wyjdzie mu raz na 10, z tyłu radzi sobie ok, ale takie sytuacje jak niedawno kiedy dostał solidny opiernicz od Pique zdarzają mu się całkiem często w meczach ze słabszymi drużynami. Jeżeli jedynym co go trzyma w Barcelonie jest kasa, to ja mówię mu "dzięki".
Inna sprawa, że na rynku bardzo ciężko byłoby znaleźć dla niego następcę,
grzegorzfcb
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 28 sty 2011, 14:32
Moźe Alves czuje się gorszy i niedoceniony. To jedyne co przychodzi mi na myśl, bo nie wierzę, że te parę milionów więcej jest dla niego arcyważne.bartbuks pisze:Już kiedyś pisałem, że czasami mam spaczone spojrzenie na pewne sprawy, ale nie kumam tego. Niby proste - KASA, ale nie trafia to do mnie.
BarcaQzYN

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2011, 14:43
Grać gra, więc wątpię. Niedoceniany to on jest w reprezentacji BrazyliiBarcaQzYN pisze:Moźe Alves czuje się gorszy i niedoceniony.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 28 sty 2011, 15:10
Z tego co pamiętam to ~70 tys. tygodniowo co daje jakieś 3-3,5 mln. na sezon.Mentor pisze:Ile zarabiał u Was David?
Sammyy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 28 sty 2011, 15:24
mu chyba chodzilo o to ze niedoceniony w spreawie kasy jaka inni pilkarze dostaja a jakiej on nie dostaje,tak mysle ze o to mu chodzilo.bartbuks pisze:Grać gra, więc wątpię. Niedoceniany to on jest w reprezentacji BrazyliiBarcaQzYN pisze:Moźe Alves czuje się gorszy i niedoceniony.
fejkenq

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2011, 15:36
Mentor pisze:Bartbuks pomożesz? Ile zarabiał u Was David?
Villa zarabiał w Valencii 4.8 mln funtów rocznie (Futebol Finance) - jeżeli się nie mylę to wychodziło jakieś 450 tys ojro miesięcznie. Z tego co wiem, to United kusili go zarobkami w wysokości 160 tys tygodniowo.Sammyy pisze:Z tego co pamiętam to ~70 tys. tygodniowo co daje jakieś 3-3,5 mln. na sezon.
bartbuks
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio